DeSUS vozniki so znani po tem, da celoten čas vozijo okrog 60kmh, ne glede ali je naselje ali izven (verjetno si misli da ne more dosti falit s to "optimalno" hitrostjo, hehe), upam da vseeno potem na AC-jih pospeši na tistih zverinskih 80kmh. :)))
Po moje ni tako hudo. Malce pretiravajo Boss in ostali.😊
Jaz tudi imam z makaronarji slabe izkušnje. Za moje pojme so eni slabših voznikov. Ciganski narod.
Jaz pa, same dobre. 😊
Imam pa, slabe z slovenskimi. Tako živčnih in objestnih voznikov (po domače kmetov, ki so si kupili bmw-je in mečke) kot so naši slovenceljni, jih ni daleč naokrog.
Seveda ne ker vozijo po sredinski črti po AC... pa ta fetš na bele črte/črtice prakticirajo tud pri dvosmernem prometu pol pa rešuj, če ti znese. Povrh so pa še egoti za popizdit - ker on zdaj ogleduje naravo se moramo vsi peljati 40km/h po regionalki. Pa vsako leto ista štorija - če si kaj želim konec poletja je to, da se spokajo nazaj domov in naj kar tam prakticirajo svoje poimovanje prometa.
Boss ima izgleda nekaj z Italijani. 😊
V resnici pa so oni in Francozi lahko zgled za vožnjo. Včasih so blendali za tabo in ti vozili za ritjo, sedaj to vidiš le še na naših cestah. Takoj, ko prideš čez mejo k nam se začne teksas in vožnja strogo po prehitevalnem pasu do onemoglosti. In toliko agresivnih voznikov kot je pri nas ne vidiš nikjer.
Italijani imajo svoje pojmovanje prometa, ki v večini njihovih mest funkcionira in bi se mi lahko učili od njih. Namreč, za njih je promet premikanje, ne stanje. Torej je naloga vsakega voznika, da se čim prej premakne od tam kjer je, da se tja lahko premakne naslednji. In stvar jim zmerno do pretežno funkcionira. Za razliko od nas, ki imamo po mestih zmerno do pretežno 'mirujoči promet'. Ja, ko pa taki modeli pridejo na avtocesto, pa zgubijo tisto svojo običajno gužvo in so zmerno do pretežno izgubljeni...
Res je. S tem, da, so se zadnja leta umirili tudi na avtocestah in prav zgledno) ne seveda vsi) vozijo tako, da ne ovirajo voznikov za, seboj. Zato pa poteka promet hitro in brez zastojev. Drugio e, če se pojavijo kaki izredni dogodki na cesti.Pri nas pa zadnje čase porabiš uro in pol do dve iz Kopra do Ljubljane. Govorim za poletje.
Ja seveda, če so pa vsi glupi italjani zdaj pri nas. To ne moreš verjet kaki moroni so to.
Oni so "gospodje" na avtocestah za nas, na žalost. Ko vidiš kako pizdarije na avtocesti, nevljudno, živčno vožnjo takoj veš, da je to kak vzhodnjak ali balkanec. In res se izkaže na koncu, da je tako. 😉
Da tema ne bo samevala, tule noter sodi količina zastojev, ko sem se vozil po Deutschlandiji, pa to res rabiš jeklene živce, čim se kolona od prejšnjega zastoja prične premikati, že naslednji STAU, ja in sem ponovno STAL na mestu nekaj časa. Je pa zanimivo v treh dneh nikjer slišati niti enega hupanja nervoznega voznika.
To je v poletnih mesecih praksa gor. Še posebej je zanimivo pred večjimi mesti, ko bi dejansko prišel hitreje mimo kolone z biciklom. Ja, gor je kultura na drugem nivoju kot pri nas. Na žalost. 🙄
Nepravilen tek (in večina nas ne zna/zmore pravilno teči ) je itak smrt za sklepe.
Res je. Zato je dobro na začetku najti kako skupino skupaj z dobrim trenerjem.
Nauči te pravilnega dvigovanje nog in polaganja, pa dihanja in kar je najpomembnejše, da izbereš predvsem pravo obutev za svoj tip nog (noge na o, noge na x in "normalne" noge.
Potem je tu še pomemben lok stopala.
Jaz tega na začetku nisem upošteval in so me vedno boleli prsti. Sedaj sem našel prave tekaške čevlje, ki mi ustrezajo in to so čevlji znamke brooks.
Tečem že od mladosti, ko sem prenehal z aktivnim tekmovanjem, vmes sem imel operacijo meniskusa (smučanje), počival kake tri mesece in gasa naprej do sedaj. Nikoli nobenih problemov s sklepi. 😊
Ker sem z eno nogo že skoraj DeSUS skrbim za zdravje zato kolesarim in hodim, tek škodi sklepom kot so gležnji,koleni in tudi hrbtenica! Čez zimo ko ni toliko možnosti zunanje rekreacije pa dodam košarko s katero si tudi celotno telo razgibaš in pljuča prevetriš. 😉
(na gležnje in kolena pa zelo pazim😊)
Enako. Kmalu bo DeSUS stranka. Na srečo tudi naša familija športno živi.
Med letom(od septembra do aprila vsak drugi dan tek (nekje 5 km), pozimi smučanje, od pol maja naprej pa vsak dan plavanje (vsaj 2 km). Škoda, ker ne morem več veliko kolesariti. No, pa nadoknadil z drugimi športi. 😊
Smo se dobili s kolegi na obali, ko sem bil ravno na obali in zapili @Alex-sovo CX30 v krasni restavraciji kjer imajo odlično in okusno hrano z vrhunsko postrežbo
@Alex še enkrat ti želim srečno vožnjo z novo "RDEČKO, X186..
Res je bilo super👍Bomo to še kdaj ponovili, ko bo zraven tudi Gelipter. 😊
Ja, tudi mi smo se danes pekli, ko smo delali drva, sonce je pa žgalo na polno. Smo taki kot zasmojeni polpeti...
Aja, no, mogoče bi kdo pomislil, da to bolj paše v jamralnik, ampak jaz sem se hotel pohvalit, da smo v teh hribih zelo napredni in vsaj kakšnih 50 let pred Ljubljano in podobno nerazvitimi kraji v Sloveniji. Zakaj? Ostala Slovenija šele premišljuje, kako bi zmanjšali odvisnost od Ruskega plina - mi pa Ruskega plina sploh ne uporabljamo... A smo napredni al ja? Cela Slovenija se lahko zgleduje po nam!
Tudi mi na obali smo napredni in ga tudi ne uporabljamo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na, to tekmovanje bi se lahko kdo s tega foruma prijavil. 😊Kandidatov je kar nekaj (tej, ki igrajo igrice, namesti da bi kaj pametnega delali).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani