7-letni nečak mi s ponosom pokaže telefon, ki ga je naredil iz dveh jogurtovih lončkov in vrvice. Gledam nekaj časa, potegnem iz žepa Iphona in mu rečem:
- "Krasno, ampak poglej, kaj pa tvoji vrstniki izdelujejo na Kitajskem..."
- "Je res, da tvoj sosed prvi seže v žep, ko izve, da kdo v bližini rabi pomoč?"
- "Res je. Res je pa tudi to, da potegne denarnico iz žepa šele, ko mine nevarnost..."
- "Le kaj te je prijelo, da si se poročil s sosedovo Špelo?"
- "Zakaj pa naj se ne bi? Je kaj narobe?"
- "Narobe sicer ni. Le toliko je stara, da bi ti lahko bila mati."
- "Že, že. Toda njena pokojnina je še enkrat večja kot moja plača..."
- "Letos sem ženi dovolil, da gre na nudistično plažo."
- "Toda, Joža, vedno si govoril, da je za tebe, pristnega Gorenjca nedopustno, da tam žena razkazuje vse, kar ima."
- "Res sem rekel nekaj takega, ampak tokrat nisem imel izbire."
- "Zakaj nisi imel izbire?"
- "Samo pomisli! Baba si je hotela kupiti trojne nove kopalke!"
- "Žena mi je pobegnila z vsem denarjem. Se človeku sploh lahko zgodi še kaj hujšega?"
- "O, seveda se lahko."
- "Kaj pa?"
- "Da se ti vrne in to brez denarja..."
Hja, ali dobiš 1.000€, pa plačaš 400€ kazni zaradi izrabljenih gum ali pa dobiš 800€ pa brezhibni tovornjak - kateri primer je boljši?
Čeprav, kolikor je meni znano, dobijo vozniki več kot 1.000€ na mesec...
Čeprav je pa res, da gre denar zelo težko od direktorjev in so pripravljeni zaposliti kogarkoli, samo da bo delal za drobiž. Kako pa potem "Kogarkoli" dela in koliko škode naredi zraven, tega se pa zavedo, ko je že prepozno. In potem iščejo nekoga, ki bi delal še za manj denarja...
Vsaj za dve podjetji vem, da TAKOJ zaposlijo voznika C in E kategorije in vem za eno podjetje, kjer ti TAKOJ plačajo, da gres delat izpit D kategorije in potem voziš zanje.
Ne poznam pa nobenega podjetja, kjer bi razmišljali, da bi mogoče zaposlili kakšnega univerzitetnega diplomiranega politologa.
Hja, to je tako, ko se delavci še niso posodobili.
Nekoč so šefi lahko zahtevali od šoferja karkoli in šoferji so to morali narediti, ker bi drugače ostali brez službe. Danes bi si lahko šoferji privoščili pogoje, kakršnih v zgodovini še niso imeli. Ker jih manjka. In če šef zahteva nekaj, kar se šoferju ne zdi prav, lahko jutri dobi službo drugje...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
- "Žena, kupil sem ti nekaj za tvoj vrat."
- "Ogrlico?"
- "Ne."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani