Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Če se ne motim je znano , da je ena boljših Toyorinih tovarn v Turčiji. Vem da so prejšnjo Corollo tam delali.  

Mene država porekla nebi motila. Je pa res; takih avtov kot so jih delali 20let nazaj ni več. Ne pri Toyoti,mazdi , Citroenu ali bmwju... Nikjer.

Meni se recimo mazda2 in yaris zdita čisto ok mestna avta in ena redkih , ki nista zrasla konkretno čez 4m.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Lov na STKP žige spet tukaj . Iz Trbovelj na sv.planino, mrzlica, spust čez Čeče in na kočo na Kalu , preko Hrastnika na kočo v Gorah ter nazaj v Trbovlje... 4je novi žigi...

Ker sem želel izkoristiti dan,sem na koncu ob pomoči gurmanskih Petrol sendvičev skočil še na Kum.

Lep dan je tole.

IMG_20200508_111054.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Nove ali iz druge roke? 😳

Prevoženih 14km (ja... Štirinajst km) . Gospod je kupil novega Hyundaia na Brnčičevi , šel k vulkanizerju v Domžale , dal gor zimske in letne na bolho. Ker imajo 4avte in se jim ne da zaj***t z menjavami. Jaz pa ob pravem času na pravem mestu :)

so imele še "bodice" na tekalni površini in tisto rdečo črto. DOT pa star pol leta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Xsara se od danes vozi na letnih pirelli radirkah... 

Z zimskimi naredil celih 4t km od novembra; obraba ničelna.

Medtem ko je pirelli letne požrlo 2mm v 7000 km. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

To pa ni hudo:prstgor:

Se strinjam.. bolje bi bilo , da nebi bilo nič,ampak nič hudega ni na vsake kvatre plačati par10eur, zgolj da te opomne, da je 50kmh pač 50kmh

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Z biciklom?🤨

Ah,tm bi bla višja tarifa :). Jbg... V 14letih poklicne vožnje in 80t km kombinirane vožnje /leto v službi, je tole drugi radar. In obakrat ista prekoračitev ; 56 namesto 50... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 42 minutami je SpEkTr napisal:

Nekako se stvari postavljajo na svoje mesto, ko smo začeli razmišljati da smo mogoče ta virus preboleli mimogrede konec prejšnjega oz v začetku letošnjega leta. Takrat seveda ni bilo nobene panike, čeprav je pol razreda po šolah manjkalo recimo... En primer s Primorskega konca..

d8866eadb7d281f15ab29c90da49b3cb.jpg

Ammm...  Predvidevam, da je to tvoj izvid? Pa se ti kaj dozdeva kdaj si prebolel to zadevo ali si bil asimptomatski?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Saj je šlo tudi v škodo felicio Combi ... Smo jo imeli doma.

Avti so res čedalje daljši,so pa tudi vrata čedalje debelejša (varnost), ni več tistih uporabnih kvadratastih oblik (videz , poraba), sedeži so čedalje bolj oblazinjeni in debelejši, vprašanje tudi kako se naslon zadnje klopi zloži v dno prtljažnika... Verjetno je tudi ta naslon debel in zato je dno bolj dvignjeno proti stropu vozila... Tu se pa potem že zmanjša sama dolžina prtljažnika (na eni strani zadeva bajk v prednje sedeže, na drugi strani pa v precej položno zadnjo šipo).

Mogoče se motim,ampak predvidevam , da je tako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Jaz sem tudi malo prej tekel in si mislil, da sem hvala bogu doma v Sloveniji, kjer gremo lahko teči, se vozimo s kolesi,🚴‍♀️ gremo na sprehode... skratka, skoraj vse kot prej.Za razliko od nekaterih držav po Evropi, kjer gredo lahko en krog okoli svojih domov in to z maskami.Še vreme je bilo spektakularno tako, da je bilo popolno. 😁

Res je...edini minus je to,da ko grem na pumpo po futr, si moram dati čez obraz rutko,ki jo imam pod čelado. Verjetno zelo učinkovito :)

Vreme je bilo res Super, čeprav na 1200mnv je bilo kar hladno in vetrovno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Od jutri dalje v bifejih ... 🤪

image.png.b5b0ad712305fce995c9064f7915fa01.png

Vprašanje koliko jih bo sploh imelo odprto? Verjetno se marsikomu ne izplača odpreti za tisto malo terase,kar je nekateri imajo... Plus da bodo mize bolj narazen in jih bo že zato manj... Jaz se sicer veselim tega,saj mi bo pasalo spiti kavo na turi. Zdaj so bile v igri predvsem Petrol kave.

Sicer pa; planinske koče verjetno tudi spadajo v to zgodbo,ne? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)

Mene pa včeraj po dolgem času spet napralo na bajku..šel čez Želimlje na Kurešček in potem kot da mi je nekaj govorilo naj grem v videmsko dolino in ne na Bloško jezero.

V videmski dolini čisto slučajno srečal fotra na specialki... Prvič letos šel na specialko. Pa sva šla skupaj čez Hocevje (nekaj časa se že nismo videli s starši...). Isti filing kot 20let nazaj ,ko me je na teh istih hribih navdušil nad kolesom in naravo.

Sem hotel iti čez Bogenšperk , pa so me oblaki pregnali proti Grosupljem in nekje med Smrjenami in Škofljico so me ujeli. 

Ravno ob prvih kapljah najdem kafic in gledam v nebo... Si rečem,da tako hudo pa tudi ni in štartam v rahel dež... Saj vendar ne bo huje,pa tudi končalo ne bo... Klinac.. celo nekaj male toče... In čez 10' posijalo sonce.   

Zakon :)

Popravljeno od Nejc1986
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
dne 30. 4. 2020 ob 13:42 je NevLado napisal:

Mam boljšo ... ko so bile rokavice obvezne, se je en deda skregal z varkotom, češ da on ne rabi rokavic. Hvala da gnijem doma zaradi tebe al neki. In potem kot da to še ni bil vrhunec sem ta torek doživel podobno situacijo, kjer si nekdo ni hotel razkužit rok pred vstopom v trgovino, češ da si jih je že v avtu. :lol: Mislim HALO?

Ampak , čisto resno... Pred hoferjem spricajo z istim razkužilom po vozickih in po rokah kupcev..

Kaj je to zaeno razkužilo? Za roke ali za površine? Na pumpici nobene etikete.. Dobri ste,da tujcu pustite , da vam šprica to po rokah..

Podpiram ukrepe,higieno,ampak meni ne bo noben tega šprical po rokah. Jaz imam s seboj razkužilo za roke (Mala pakunga za v žep) in si razkuzim roke ob vstopu... 

Obvezno je razkuževanje rok ob vstopu , nikjer pa ne piše,da si ne smem razkužiti rok z lastnim razkužilom...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 minutami je Bini napisal:

Veriga se ti najhitreje raztegne,če veliko voziš v klance pa spredaj prehitro daš v prvo zadaj pa ostane predolgo v visoki prestavi in takrat se tudi zobci na kaseti ful obrabijo tako da najprej gre veriga k vragu! Jaz jo menjam nekje na 10k kilometrov,da je vse optimalno. Kasete nikoli ne menjam ker gre in gre...... Seveda se ne morem primerjat s tabo ker ti pa delaš več kot jaz.z M3 !:nevem:

Res je,klanci močno vplivajo na vzdržljivost ketne...

Sploh v povezavi s prenizko kadenco. Tu je itak toliko enih dejavnikov,da se je BV ozirati na to, koliko komu zdrži. Različno vozimo,razlicne trase, različno smo tezki in močni.

Meni je recimo deore ketna na starem mtbju zdržala max 1300km... Na novem gorcu zdrži 2000bp. 

Na stari specialki mi je campa veloce ketna zdržala 13jurjev... Na novi specialki ultegra 5jurjev... 

Pa več ali manj vozim enake trase (1300-2000visincev /100km).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Če menjaš verigo potem ostane samo še kaseta. Ampak ta se najbolj znuca na tavelkih zobnikih, ne na srednjih kjer imaš ti probleme. Če ni kaseta potem ostane samo še nosilec menjalnika, če je slučajno zvit. Če ni zvit potem ostane la še...ma pitaj boga.

Za ta denar je prav, da se na servisu potrudijo. A veš koliko je bila stara veriga raztegnjena?

Točno tako. Kaseta se uniči predvsem , če se predolgo odlaša z menjavo verige (zobniki dobijo obliko plavuti od morekga psa). Pravijo,da se s tretjo verigo zamenja tudi kaseta... Ali pa voziš vse skupaj dokler gre in potem menjas vse skupaj... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.