Hja... Gospodarstvo je treba zalaufat postopoma. Verjetno tudi zaposleni v muzejih,knjiznjicah in kaficih delajo za denar in zato, da nahranijo familijo...
Jaz čisto podpiram da gredo ljudje ven izza 4ih sten v muzeje (sam si sicer ne predstavljam tam ljudi,ki jih prej nikoli ni bilo tam), spiti kavo na teraso in iti po knjigo v knjižnico . Seveda pa ob upoštevanju vseh ukrepov.
Torej naj bodo mize 2metra ena od druge, naj prodajajo zgolj ustekleničeno pijačo , nič nepakirane hrane, nič sladkorčkov po mizah,nic blazin in dekic po stolih...
V muzejih tudi ni težko zagotoviti socialne distance.
Jbg,slej ko prej se bomo morali soočiti s tem virusom in bolje da najprej "vrzejo v vodo"ljudi ,ki smo pokretni, aktivni. Saj konec koncev je še zmeraj izbira posameznika a bo šel v kafic,ali ne...
Edino cerkev; tu imam svoje mnenje,da bi s tem lahko počakali.
Odprtje občin... Jaz navijam za to,da je še naprej prepoved hoditi na turistične destinacije ljudem ,ki nismo od tam, ker je jasno,da prvi dan ko se bo lahko šlo v Portorož na kavo,bo tam gneča za popizdit. Če pa ima Ljubljančan željo iti na sprehod po Slovenj Gradcu,kjer najbrž ni neke gneče,pa naj gre...
Imam občutek da bo tak Naval na turistične destinacije , ko se bodo meje odprle,da se bom jaz (kot ponavadi) skril nekam na malo višjo nadmorsko višino
Jst tud rabim frizerja... Pa na qrac mi gre , da ne smem iti v stacuno pred sihtom in po sihtu... Predvsem pa pogrešam svobodo gibanja po tujih občinah...
Bo pa zato toliko slajše tistega lepega dne , ko bo spet šlo vse nazaj ...
Ja Nejc, plusi in minusi. Bomo videli kako se bodo stvari razvile, jaz mask ne maram. Eno je če greš v trgovino, drugo je če maš masko v službi 8 ur na sebi. To mi je kr neki. Ker to je pa res zdravo, dihat bogsigavedi kaj vse z maske pride ven, vsakič ko vdihneš, vdihneš tudi izdihan Co2, lažen občutek varnosti, itd..
Delo na sebi je tisto, kar bo v največji meri doprineslo k situaciji. Če bi malce več pred svojim pragom pomedli bi bilo precej bolje, ne pa samo nadet masko in udrihat po drugih, kako so nesposobni. Delo na sebi v smislu zdravega načina življenja, da si ojačamo imunski sistem, bolj napredni z mediatcijo, dvigom življenjske vibracije katera preprečuje da takega človeka virus dejansko pokosi. Tema je zanimiva, schumanova frekvenca, mogoče je že kdo slišal in bral o tem...debata gre globlje in globlje. Bottom line, negativno nastrojeni ljudje, polni gneva, groženj, obsojanja, strahu ipd..bodo na koncu zboleli prej, kot nekdo ki ima malce višjo zavest in ga ne prevevajo taki občutki, ampak nasprotna čustva od naštetih, ki imajo precej višjo vibracijo..:)
Aja, kar se pa tiče tole štetje umrlih. To je pa tudi meni kar nekaj. Zadnjič sem se pogavarjal z nekom s stroke in je rekel, da čim človek zboli za covid19 in umre, ga pripišejo covidu. Ok, po eni strani mogoče razumem, ker je težko dokazati, po drugi strani pa to niti približni no pošteno. Ker, če ima človek recimo raka, ali pa kako drugo hudo bolezen, ima imunski sistem že tako obremenjen, da ga covid pokosi za šalo. In iz tega vidika, mi to štetje ni všeč, vsaj na začetku ne, ker niso ločili tistih, ki so bili taki primeri in vse ostale.
Če ima človek hudo obliko raka in zboli za pljučnico, se ga zavede pod pljučnico. Se pravi v bistvu na zadnjo dobljeno bolezen. In seveda je to zelo priročno orodje , da se zgodba napihne in prikaže kako velika grožnja je virus. Če gledam na worldmeters, piše da je 97% potekov bolezni mild conditions, ostalo pa zapleti.
Verjemi da zelo dobro vem kako je nositi masko cel dan...
In Verjemi da zelo zagovarjam delo na sebi , na lastnem imunskem sistemu in na tem,da se vsaj poskuša živeti aktivno (ne maram izraza "zdravo") Življenje.
Stvar je pač kompleksna in fajn je ,da vsi potegnemo iz tega nekaj pozitivnega, ne pa da nam take krize povzročijo še večje razprtije med nami.
Nisem nikjer zasledil s čim se ukvarjaš oziroma kaj delaš če ni skrivnost,ven da me sicer nič ne briga je pa fino vedet kaj počne negdo ki je toliko v službi......
Ma,saj na koncu meseca ni nevemkoliko ur.. verjamem ,da tudi nekateri tu naredijo konkretno več ur na mesečni ravni,kot jaz.
Bolj se gre za to,da so to večinoma 12urni šihti, tudi nočne in vikendi ,prazniki... saj potem je človek Frei,ampak opažam,da ni več tako lahko oddelati naporen delavnik,kot je bilo 10let nazaj... Staramo se
in prejšnji teden je bil res natempiran. Tako fizično ,kot psihično. Zdaj pa par dni počitka...
Če vas kličejo za odvzem vzorca in krvi, ne sprejmite poziv. Ob odvzemu vzorca iz nosne odprtine vam bodo vstavili čip. Edina dobra lastnost čipa je v tem, da greste lahko k mojstru za avto tuning in vas nastavi na Brad-a Pitt-a; ženske pa na Jennife Lopez. Je za premisli. 😁
Uf, jaz bi imel kondicijo Rogljica, denar naftnega mogotca, živel svoj miren lifestyle in bil na mestu partnerja od Keire Knightley.. je to možno ?😂
Čipov so mi kot kaže že dovolj vgradili (kar nekajkrat testiran ).
Tako je. Saj je naveden vzrok smrti za vsakega in ni potrebe za razmetavanje denarja. Obdukcije namreč stanejo. Če je nekdo okužen z korono je le ta vzrok smrti. Brez njega bi lahko nekdo, ki ima samo povišan tlak ali astmo in nič drugega, živel še vrsto kvalitetnih let.
Na račun ukrepov in nošenja mask, distanciranja, se je marsikdo izognil tudi navadni gripi, pa napadov alergij in še kaki nalezljiv bolezni.Fa ne govorimo o manj smrtnih žrtvah med motoristi, pa v prometu.Skratka,same pozitivne stvari.
Hm... Sicer se zelo strinjam s tvojim razmišljanjem , ampak z "če je nekdo okužen s smrtjo,je le-ta vzrok smrti", se pa ne strinjam..
Ja,ok, dejavniki tveganja; povišan krvni tlak,diabetes, tudi astma ipd lahko pripomorejo h tezjemu poteku covid19, ampak nikoli ne bomo mogli vedeti, ali je bila okužba zgolj pika na i , ali vzrok smrti ali povod...
Ja, socialna diatanca, maske ipd so prinesle nekaj plusov, a tudi kar nekaj minusov in morda bi bilo počasi smotrno razmisliti , da so te minusi že bolj opazni kot plusi . Podpiram ukrepe, ampak se od samega začetka zavedam problema, ko ljudje ne pridejo do pregledov ala Svit, redni zobozdravstveni pregledi, ko je določen del populacije zaprt doma in jim hodijo bedarije po glavi ...
Na koncu bomo itak vsi generali po bitki (No,upam da ne), ampak hočem povedati , da ni vse tako črno-belo. Je kup plusov pri ukrepih in tudi kar nekaj minusov.
Včeraj oddaw MTB na servis, da mi zamenja zavore (zajle in krtačke) in je rekel 20€. To je kar precej ugodno, a ne?
Sicer pa ali drži, da naj bi celo več pritiskal na prednjo zavoro kot pa zadnjo, npr. 60:40 razmerje? (prednje skoraj ne uporabljam, razen zdaj, ko mi je zadnjo totalno požrlo in je pričel želez na želez drgnit, da imam platišče rahlo razj....)
Čisto ok ti je naracunal in drži kar si napisal glede zaviranja.
Ja,res je ,alex... Ampak trgovke in čistilke večinoma ne izvajajo terenskega dela.. ne gre se za to,da bi našteti poklici šli v privat času se tja nazirati in kofetkat,ampak ko si cel dan na terenu... Verjemi da paše topla kava in nekaj za pod zob...
In če lahko konec koncev na tak način prisparam kakšen eur , ko delam... Predvsem se gre pa za lepo gesto.
Ne,nebi pomislil,ker mi nebi bilo treba. Pa saj ne ocitam toliko ljudem,ki so šli (saj to je njihova pravica), kot to,da bi bilo bolj smotrno preprosto najprej za dan ali dva odpreti take trgovine zgolj za s.p. in šele potem za vse.
Saj če znajo rezervirati določene ure za ranljive skupine, bi se dalo kaj narediti tudi v tej smeri...
Kaj pa je za tebe nujno?? A si predstavljaš zdaj nekoga ,ki je bog ne daj začel kaj renovirat doma tam nekje začetek marca in so mu potem vse zaprli, kaj on je potem po tvoje upravičen da med prvimi leti v Bauhaus???
Saj ni važno kdo je v mojih očeh upravičen do obiska trgovine. Pač vrata so odprta za vse. Jaz samo povem svoje mnenje in svoja opažanja.
In,ja... Če bi jaz renoviral doma, bi prav tako bil kaj kmalu tam v vrsti..
Točno tako. In za moje pojme je nek privatnik bolj nujno rabil kaj iz Bauhausa (sploh zato ker je že prej smel opravljati nek posel, ampak ne vem s čim), kot pa 3/4 kupcev ki zdaj hodijo po neke bedarije,ker ni oni pač malo prenovili okolico... Saj jih razumem, imajo čas. Bolje to ,kot da so za 4imi stenami in se jim dokončno sfuzla.
Ampak mogoce nebi bilo napak sprva odpreti za par dni zgolj za ljudi, ki nekaj nujno rabijo in potem za rajo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hja... Gospodarstvo je treba zalaufat postopoma. Verjetno tudi zaposleni v muzejih,knjiznjicah in kaficih delajo za denar in zato, da nahranijo familijo...
Jaz čisto podpiram da gredo ljudje ven izza 4ih sten v muzeje (sam si sicer ne predstavljam tam ljudi,ki jih prej nikoli ni bilo tam), spiti kavo na teraso in iti po knjigo v knjižnico . Seveda pa ob upoštevanju vseh ukrepov.
Torej naj bodo mize 2metra ena od druge, naj prodajajo zgolj ustekleničeno pijačo , nič nepakirane hrane, nič sladkorčkov po mizah,nic blazin in dekic po stolih...
V muzejih tudi ni težko zagotoviti socialne distance.
Jbg,slej ko prej se bomo morali soočiti s tem virusom in bolje da najprej "vrzejo v vodo"ljudi ,ki smo pokretni, aktivni. Saj konec koncev je še zmeraj izbira posameznika a bo šel v kafic,ali ne...
Edino cerkev; tu imam svoje mnenje,da bi s tem lahko počakali.
Odprtje občin... Jaz navijam za to,da je še naprej prepoved hoditi na turistične destinacije ljudem ,ki nismo od tam, ker je jasno,da prvi dan ko se bo lahko šlo v Portorož na kavo,bo tam gneča za popizdit. Če pa ima Ljubljančan željo iti na sprehod po Slovenj Gradcu,kjer najbrž ni neke gneče,pa naj gre...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani