Ne verjamem, da so protesti problem, ker gre za dogodek na prostem kjer se virus ne širi toliko. Tu gre predvsem za politično stvar, ker zaplankane vlade ne marajo, da ljudje protestirajo čez njih. Leta 2021. Nisem za proteste, ampak to je neka osnovna pravica v civilizirani družbi.
Največji problem so druženja na zaprtem, službe, širjenje virusa med domačimi gospodinjstvi.
Moja, sodelavka je fasala prav na protestih covid. In potem se je družila in okužila še sedem drugih. Tako da ja, okužili so se v zaprtih prostorih a od prenašalke, ki se je okužila na protestih. In kdo ve, koliko je takih primerov. 🤔
V Trstu so prepovedali protestiranja do 31.12. In to zato, ker je v Trstu trenutno najslabša kovid situacija v Italiji. Takoj se vidi, kje so protesti in takoj zatem tudi katastrofalna slika. Enako je pri nas. Po pohajanju razgrajačev po Ljubljani smo imeli včeraj že 48% pozitivnih. Upam, da bodo sedaj končno prepovedali ta zbiranja.
Včeraj že 42% vseh testiranih pozitivnih na koronavirus.🤗 Izgleda, da gremo po poti prekuževanja, kot so nekateri zahtevali že lani. In lahko vidimo, kako se to obnese v praksi. 🤪
Statistika objav ti me govori v prid cca 40 dnevno povprecno…..
... napiše nekdo, ki ima 24568 objav in krepko vodi na forumu, kar je skoraj dvakrat več kot jih ima drugi za njim. 🤣 In to kljub temu, da si "mrknil" za kako leto in te ni bilo na forumu. 🤗
@Alex ni mi jasno, kako lahko vse te številne objave natipkaš preko telefona? Imaš spretne prste kot kakšen najstnik.
Kitaristične, pa baje, da so kar spretni. 🤗 Je kar uporabno to, da sem lahko vedno naokoli ali kaj delam v svoji delavnici, pa sem vedno prisoten😊
Sem pa imel pred leti prenosnik, kakor tudi "navaden" računalnik a potem si res "prilepljen" doma. Jaz pa sem vedno v gibanju in okoli in nimam časa za take stvari. 😊
1. Zato, ker je cepljena familija okužila nosečo sodelavko. Ženska se je zaprla med 4 stene, da ja neb fasala, ker cepljeni ne širijo, torej bi lahko samo zunaj dobila... Se je uštela in dobila od nekoga (fant, brat, oče), ki si vsi blo kao malce prehlajeni. Je pa tako, da je astmatik in so jo bolela pljuča. Trenutno ji gre na bolje in bo v sredo že normalno na delu.
2. Plačal kaj? A se nam gre za reševanje krize al še vedno ne? Koji kurac, kdo bo plačal, a tu se bomo sedaj na denar obešali, povsod drugje pa se ga meče in krade. FAK!
3. Dej mi povej logiko. Ko greš v jeben Tuš ne rabiš PCT-ja, pa je not lahko tut 100 ljudi, cepljeni, necepljeni, črni, beli, gayi, ... pa se noben ne buni, ko greš pa na Petrol, kjer sta not 2 človeka, pa rabiš PCT. A je to jebanje zdravega folka v glavo al je to reševanje krize? Dej se malo vprašaj po ZKP, no.
4. Je že odgovorjeno.
Nejc je kul človek, ker se sprašuje in išče/predlaga rešitve, se strinjam. Premalo je takih tukaj gor na forumu in v naši državi nasploh.
Prva rešitev za moje pojma bi bila, da se neha bombardirat folk z ustrahovanjem in pogojevanjem 24/7. Čudijo se naraščajočem številu okužb, se pa ne vprašajo, koliko od teh se je nalašč okužilo, ker si želijo polletnega miru. Sam se takole neb igral z usodo, da bi se namerno okužil, vendar, če bom pripeljan do točke, kjer bom lahko izbiral samo med kovidom in cepivom, bom izbral kovid. Če me nese, me nese. Izogibal se bom stikom, v bolnico nimam namena it in odžirat postelje ljudem, ki jo potrebujejo. Naj se zgodi naravna selekcija in v tem primeru. Če ne bom pregural bolezni, ki jo preživi 99%+ ljudi, potem mi ni usojeno in me lahko nese tudi kaj drugega, bolj smrtonosnega, če sem res tolk zjeban v telo.
Da se izogibam cepivu, se ve, saj mi ne bo nekdo pogojeval življenja s tem in bolj, ko prihaja do pritiskov, bolj se upiram. Toliko nelogičnih stvari se je že zgodilo in se dogaja, da dvomim v to, da nam farmacija s temi zvarki želi vse dobro.
Tako da ja, ljudje so pripeljani na rob in marsikaj se dogaja na tem robu - tudi samomori in podobno. Pa to nobenega ne zanima.
Bom pa še tu napisal, kar sem že dostikrat drugje povedal. Sam se pripravljen delati tudi udarniško za zajezitev te krize (pa to ni hoja od vrat do vrat in promoviranje cepiva za denar), če bo potrebno. Lahko se tudi oblečem v skafander in grem pomagat v bolnišnico na oddelek, če se tam res ubijajo in jim primanjkuje kadra. Lahko se izobrazim, magari, karkol bojo potrebovali. Lahko tudi pustim svoje delo v službi in grem delat samo to za neko normalno plačo (za čas krize), ker se mi gre, da se rešimo iz tega. Pač svet gre itak u kurac, mogoče je to wake up call in bo potrebno svoje moči preusmeriti drugam.
Ob vseh teh kreganjih iz ene in druge strani, mi hodi po glavi tale spodnja slika, ki je iz ene serije, kjer se pogovarjata dva SS vojaka, da niso morda oni na temni strani.
EDIT:
Saj se vsi zavedamo, da se gredo ljudje po večini cepit iz razloga, da si KUPIJO življenje nazaj in ne iz razloga bolezni? Al tega nekateri še vedno ne štekate? Al sem samo jaz obkrožen z 99% cepljenih, ki so to tako naredili. Poznam samo svojega šefa in eno drugo sodelavko, ki delata od doma nonstop, ker se bolezni dejansko bojita. Bojita se it iz hiše ven in komaj čakata na tretji odmerek. Ko mu poveš, da zunaj ni tako hudo kot govorijo po TV, ti ne verjame in želi, da bi se vsi zaprli not in nehali živet. V glavnem vsakemu svoje, hvala bogu, da za takšne obstajajo cepiva, vendar pa, ljudem neb smeli pogojevat življenja s cepivi. Amen.
Prvič, da se delno strinjam s teboj. Vsi hočemo le to, da se to sranje čim prej konča. A misliš, da je meni to stanje všeč? Zato pa je prav, da vsak naredi največji, kar lahko, da gremo ven iz tega. Eni se cepimo, drugi se pazijo, tretji nič od tega. In tej tretji mi gredo na živce. Moja sodelavka, ki se je okužila na protestih v Lj., mi je mrtvo hladno rekla, da je okužila še šest ali sedem ljudi okoli sebe. Zaradi takih ponorim. Ne mečem vseh, ki se nočejo cepiti v isti koš. Problem so tej "zanikovalci" virusa, ki so ponavadi še agresivni za povrh.
Res je,zaradi takih kot sem jaz ,smo tam kjer smo....
Cepljen, izogibam se skupin, v zaprtih prostorih nosim masko,skrbim za psihofizično kondicijo , ne prckam si po obrazu brez da bi si prej umil roke, ob pojavu bolezenskih znakov ostanem doma , ne kašljam v ljudi .
Grozen sem
-Testiranje tudi za cepljene.
-potrdilo o protitelesih bi moralo zadoščati za PCT
-Ukinitev PCT za bencinske črpalke.
-kontrola PCT s strani inšpekcije in ne študentov, trgovk ,varnostnikov...
Pa še marsikaj...
1. Zakaj testiranje za cepljene? 🤔
Ali se v Italiji, portugalski, Španiji, Franciji, Danski... tudi testirajo cepljeni? Ne. Pa nimajo take štale kot pri nas.
2.Kdo bi plačal testiranje na protitelesa? Vsak sam? 🤔
3.Ali so benzinske črpalke kaj več kot ostali? 🤔
4.koliko inšpektorjev bi potrebovali za vse trgovine, šole, univerze, gostilne... 🙄
No go. 🤗
Nejc, ne leti zgoraj napisano nate, ker vem, da ti razmišljaš v redu. 😉
Torej moje mnenje je, da smo si Slovenci sami krivi za sranje v katerm se vedno bolj utapljamo. Smo najbolj srečni, če kršimo predpise in nas hkrati nobeden pri tem ne zaloti in kaznuje. To velja na vseh področjih, od neupoštevanja zaščitnih ukrepov (nošenja mask), tudi ko damo svojo Mazdo servisirati pod kozolec, ali pa kupujemo Kozla na črnem trgu. Smo Balkanci (v slabšalnem pomenu), žal. 😟
Se popolnoma strinjam z napisanim. 👍
Od teh, ki ničesar ne spoštujejo, bi hotel enkrat en konkreten odgovor, kako bi se oni spopadli z korono. Me prav zanima, kake ukrepe(ali pa verjetno kar nobenih) bi oni uveljavili.🤪
Najlažje je lapat in bentit nad vsem, a sami bi se izgubili in jokali že ob prvi večji težavi.
Podobno kot v firmi. Vsi nekaj lajajo in se pritožujejo, ko pa jih povabiš, da predlagajo kako pametno rešitev, da bo vsem bolje, pa nič od nič. In takih je med anticepilci 98%.
Pomoje ni blo dveh primarijev dr. Boss in dr. Pob s tega foruma in je bila kriza 😕
🤣🤣 Dan danes sploh ne rabimo več doktorjev, si vsak sam sebi in še bližnjim predpisuje zdravila. Tako tudi moja sodelavka, ki se je udeležila nasilnih protestov in potem fasala hard varianto covida z lahkoto jemlje koloidno srebro. To je kao zdravo, cepljenje pa ne. 😊
In glej ga zlomka, še vedno trdi, da kovid ne obstaja, da je imela samo virozo. In kaj potem početi s takimi primerki?
Včeraj grem v knjižnico v Kp prav zraven trga, kjer so se odvijali
"kao protesti". Pa se pripelje kombi z Lj. registracijo in iz njega skoči ven pet mladcev in dve mladenki. Vsi so imeli črne maske in nahrbtnike. In gas na proteste. Tako, da je bilo skupaj, domači +"uvoženi" protestniki na trgu 33 duš in 25 zijal, ki so se ustavili ob robu in se čudili vsemu skupaj. Res bogo vse skupaj. Delovalo je kot nekakšna parodija.
Včeraj, med 200 protestniki v Ljubljani. Govornica: "zdravniki so vsi po vrsti podkupljeni, vse tiste, ki zagovarjajo cepljenje bi bilo potrebno dati pred sodišče..."
Iz množice:" Oprostite, a tu se je ženska onesvestila"
Govornica:" a imamo med nami kakega zdravnika?" 🤪🤣
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Jaz grem, ker sem se cepil že maja z Jansenom. Sigurni je sigurno. 🤗
Vsi trije, ki so bili cepljeni v naši firmi in so se tudi okužili,so bili cepljeni z Jansenom. Tako, da je res izgleda bolj švoh to cepivo.
Popravljeno od AlexPovezava za deljenje
Deli na druge strani