Jaz samo čakam, ko bodo taisti bentili in jamrali po slovenskih medijih kakšne izgube imajo in da so ljudje ratali preveč varčni. Pri takih je vedno nekdo drug kriv in nikoli njihove nespametne odločitve.
Tole sem šel dejasnko brat, ker me je zanimalo kako ma lahko porabo 1,3 litra pri hitrosti 100km/h kot pravi naslov... sem bil fejst razočaran, ko sem videl, da je to spet nek novinarski umotvor oziroma, da tud enega naslova ne znajo pravilno skup spravit.
Sicer se pa drugače strinjam, da v tej fazi pokritosti polnilnic pa da nimaš dnevnega stresa, da si moraš preračunavat kolk lahko daleč greš pa al maš še dovolj baterije za kak ovinek ali dva je priključni hibrid najboljša rešitev. Seveda, če imaš doma možnost polnit in nisi v nekem bloku brez garaže z el. vtičnico.
V bistvu imaš dva tipa pogona v enem in črpaš ugodnosti obeh, varčevanje z el. pogonom in doseg z bencinskim, da se losaš tako imenovanega "range anxiety" stresa.
Ja v kontra smeri že mogoče ampak proti morju, kamor so napovedovali pa je začuda ni bilo, glede na vsak petek v zadnjem mesecu in pol.
Drugače pa bi se mi morali obnašat kot avstrijci in lepo zapirat Karavanke in ostale prehode, če bi se pri nas začela delat počasna oz. stoječa kolona. Avstrijci nam to delajo ves čas.
Ampak, danes popoldne sploh ni bilo gneče, nobenih kolon pred Brezovico, kjer vsak petek stojijo... zanimivo, takrat ko naredijo paniko gneče ni, ko pa je vse tiho imaš pa petke in ponedeljke praktično zabito pol lj-obroča.
mislim, da so se zmotili in da je ogenj zanetila strela... ker zdaj bodo iskali krivca kdo ni skrbel za napeljavo al pa kdo jo je pred 60 leti zmontiral.
Ja, nikoli ni prav... je pa res, da morajo to razumet kot izredno nagrado in ne kot plačilo. In seveda nikakor, da bi to postalo praksa, ker bodo na osnovi takih finančnih spodbud lahko postali tudi nenadni požari praksa.
To mate požigalca tam pri vas. Zagorelo ob enih ponoči na mestu, kjer prej ni bilo niti blizu požara. Tudi nevihte ni blo, medvedi in lisice ter ostali gozdnji živelj pa sem prepričan, da ne kadijo in ne odmetavajo ogorkov.
Ljudje so vsakih vrst, ampak če država obljubi dodatka 63 EUR/dan oziroma preko 90 za dan gašenja, se ne bi čudil, da bi si kakšen nemoralnež rad podaljšal tako stanje. Smo že videli pri dohtarjih in kovid dodatkih kako so se trudili, kako podaljševat pandemično sranje.
Ne govorim, da je to sigurno res, ampak možno pa je .... za mesec dela dobra 2 jurja in pol... hmmm hmmmm
Ampak nazaj k dejstvom... to kar je regulacija je maksimalna cena, ki je dovoljena in seveda gre lahko vsak ponudnik nižje. To namreč ni ZAPOVEDANA cena ampak maksimalna. Drugače pa samo dva ponudnika sta trenutno pod cifro regulacije, ostali pa čez ali celo bistveno čez. Nekateri celo 3x te regulirane cene. In tem se skuša stopiti na prste.
Dobro bi bilo malo prebrati preden se tole janšistično propagando trosi naokoli.
Sicer je pa ZPS tele cene že zbrala in objavila pred kratkim, da ne bo kdo rekel, da zavajam.
Točno to, enim pač ni nikoli prav. Men je popolnoma razumljivo, da pridejo, veliko bolj kot na kakšne cerkvene in podobne pasje procesije, kjer je bilo Pahorja recimo vse preveč polno. Ker če ne bi prišli bi se šele udrihalo, da jih ne zanimajo požari dokler ne bi Ljubljana gorela.
Canadair je pri gašenju nekje 20x bolj učinkovit, kot so helikopterji ki jih trenutno imamo. Proti Canadairu so le ti bolj kanglce za rožce zalivat.
Točno 2 glancnova Canadaira bi lahko kupili za 72 miljončkov, kolikor stane Toninovo novo letalo, za katerega nihče ne ve, pardon, samo Tonin ve, čemu bo služil.
Zato sem pa napisal katere bi blo za kupit. Canadair je načeloma zelo omejeno uporaben samo za gašenje, medtem, ko je transportni helikopter večnamensko uporaben in tiste, ki sem naštel zgoraj imajo nosilnosti za 50% več kot Canadair, tako da bi bili zelo primerni tudi za gašenje. Če bi se za ruskega Mi38 odločili bi jih za ceno toninčkove igrače dobili ene 5-6 kosov, drugfače pa vsaj 2 ali pa mogoče 3 od ostalih proizvajalcev.
Mogoče pa bo tole dovolj dober razlog, da se namesto dela nepotrebnih osemkolesnikov kupi kak transportni helikopeter (Mi38, Nh90 al pa AW101) pa ene dva Canadaira.
Evo pa še malo nadaljevanja na tej naši vpadnici preštrihani v kolesarski lunapark. Tole je iz dneva v dan bolj nevarno, kolesarji pa čedalje bolj nesramni in agresivni, mestni načrtovalci pa iz dneva v dan bolj bedasti.
v videu:
1.) vožnja v nasprotno smer je ratala stalnica...
2.) vključevanje na glavno cesto z biciklom, brez da bi pogledal ali je prosto - ja sej zdaj je tam nek prefarban del asfalta, ki varuje ljudi z nizkim IQ-jem
3.) sem pustil celotno sekvenco kako to zgleda praktično skoraj vsak dan in v minuti se v enem kadru vidi praktično vso bedastočo nekaterih imbecilov na kolesih
a.) 0:14 en kolesar prehiteva in ga ne zanima a je kak avto za njim. Da bi pa pol pospešil, ko je prehitel pa raje ne bi tako, da je prehitevan kolesar moral upočasnjevati
b.) 0:26 istočasno na nasprotni strani ceste smrkavec lepo v nasprotno smer kot, da ni nič
c.) 1:10 tetica na nasprotni strani se vozi po cesti, čeprav ima tam dejansko kolesarsko stezo dvignjeno na nivo pločnika... ampak zakaj bi
d.) 1:20 en od mnogih kolesarjev, ki misli, da je tistih 15 cm rdeče prefarbane ceste tisti del po katerem se mora vozit in ne odstopa od tega.
4.) za češnjo na torti so nam pa zdaj našo stransko cesto po sredini prefarbali z nekimi bebastimi oznakami, da nekateri na biciklih zdaj mislijo ,da je to ratala cesta rezervirana za kolesarje al so bili cestarji le pod vplivom navijaškega razpoločenja in so to naredili v podporo Pogačarju, kot to počnejo na Touru.
V glavnem, kaos na cesti, ki nikoli prej ni veljala za nevarno in problematično. No to je pa zdaj postala, ker ko 1x omogočiš stvari ljudem, ki jih ne razumejo te tudi ne znajo pravilno uporabljat. Najprej dejmo izobrazit pol pa delat spremembe.
Ful bi mu privoščil samo realno ni nič več od njega odvisno. Samo to ga lahko reši, da bo Danec padel v neko krizo, ker drugače je časovna razlika prehuda. Žal.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne vem ampak men na vsake tolk paše se spočit od metala in hard rocka pol pa kaj takega pade.
@Z M A J bo happy
Povezava za deljenje
Deli na druge strani