Ker naročam tedensko in veliko iz tujine bi sam razvrstil hitre pošte glede hitrosti in korektnega odnosa do strank takole: 1. Gls, 2. DPD potem pa daleč nič in šele nato pošta Slo. Pošta, slo. je zadnja leta katastrofa. Paketi iz tujine ležijo pri njih tudi po teden in več, pustijo ti listek v nabiralniku, da te ni bilo doma, čeprav si bil in čakal na paket. To se mi je v kratkem zgodilo že trikrat.
Zadnja leta tudi pri nas ceno vedno bolj odražajo prevoženi km.
Moja CX-3 l.2016 Revolution, rdeča, je imela decembra 2020, ko sem jo prodal, 29.000 km. Prodal sem jo za 13.700. Je pa res, da so v zadnje pol leta cene rabljenih kar narasle. Za jurja dražje od tvoje cene (najnižje cene😉) sem nekaj dni nazaj prodal Mazdo 6 Revolution top CD175, letnik 2016, ki je nova stala 33.000€, imela pa je manj km od tvoje ... ohranjena pa v nulo, vse prva barva in brez praskice ali vdrtince, pa seveda odlično servisirana (med drugim novi diski in obloge spredaj in zadaj).
Tako 6-ko kot si prodal se splača takoj kupit. In imaš top avto, ki potegne kot vol in popije malo za solidno ceno.
Drugače pa še vedno prodajam CX-3 - ravno danes popoldne imam prvi resen ogled, bomo videli! Model išče točno ta motor, tako da sem prepričan, da ve kako in kaj z mazdami.
Super. Si končno našel pravo 6- ko. Poročaj, ko bo doma. 👍
napisu si lih tko kokr da ti je težko tle gor bit, ampak morš spremljat in odgovarjat ....
ne nism živu, takrat sm še med desnim in levim jajcem plavu ....
so mi pa useen dost starejši povedal in sm si naredu eno sliko kako je mogl takrat zgledat .... vrjamm da ni bilo takega obila kokr ga mamo dons .... sam to obilje ni pršlo zato, k smo dobil demokracijo .... ampak zaradi globalnega kapitalizma, ki je pršu iz amerike .... a pol majo na kitajskem tud demokracijo, k majo praktično vse dobrine kot mi na zahodu ....
ja prejšni režim ni biu lih cvetka .... pa ti zdele jest povem da tud današnji ni kej prov velik bolši .... ok lahko si več stvari kupmo ampak za kakšno ceno in čemu se z tem odrečemo .... praktično puf na puf .... mladi lahko sam sanjamo, da bomo pršl do svojega stanovanja al pa celo hiše .... nekateri majo srečo pa podedujejo .... eni te sreče nimajo .... eni majo pa tolk veliko srečo, da jim starši kupjo stanovanje oz. poznam tud par primerov k so jim zgradil nove hiše .... sam to jih ni spet tolk velik .... večina jih je v najemu po stanovanjih, k usak mesec plačujejo najemnino tolk velko kokr bi biu recimo obrok za kredit .... sam zanimivo je to, da pr plači 1000 - 1100 neto dons neboš dobu kredita z mesečnim obrokom 400 € ali več na mesec .... pa ogromn folka nažalost dela za tak dnar, še večji šok je to, da je to šolan in izobražen folk, k je pa brez vez in poznanstev, da pride nekam na mal bolj plačano delovno mesto .... ni use tolk lepo kokr, ti mislš da je .... marsi kdo pa mi je reku da so si v tistih časih oz. v začetku 90h saj lahko hiše postavl pa kredit odplačal .... dons je to praktično misija nemogoče, če nimaš nekega dobrega zaledja ...
lohk gremo na volitve .... sam kva bomo pa volil, gamad je praktično ista že od 30 let, par jih je šlo v penzijo, par jih je umrl, ostali pa stovčke menjajo tolk, da mamo občutek, da smo dosegl eno "pozitivno" spremembo kar pa to ni .... spet bomo iskal manjše zlo, kdo nam bo manj škode naredu .... sej je že 30 let isto, pa po vsakih volitvah je slabš .... pa naj kdo reče, da ni res ...
vem da bo en spet postavu vprašanje koga pa bi voli .... in to je zlo dobro vprašanje ... enga k bi biu prpravlen spremenit zakonodajo na tak način, da bi bili vsi, ki pošteno delamo ustrezno "nagrajeni" in imeli določene bonitete, tiste ki izkoriščajo sistem pa pač odklopit iz useh možnih dotokov pomoči, ki jih prejemajo, pa k bi spremenu zakonodajo tako, da bi bla brez lukenj in da bi tud ljudje, ki bi bili na oblasti nosili odgovornost za svoje besede, obljube in dejanja .... pa use transparentno ... nč prikritih državnih poslov, pa tajnosti, pa nevem kakšne imunitete .... in še in še in še stvari za sprement .... dons največji problem je ratu ker noben od visoko letečih na položaju ne odgovarja več za nič .... zato pa smo kjer smo ...
E, ko bo takšna stranka, kot si napisal, bom prvi volil zanjo, pa ni važno, ali je desna ali leva. In, ko bodo vsi, ki so krivi, za to tudi odgovarjali, bo prava demokracija. Problem je, da je ni stranke, ki bi to lahko uspešno izvedla, dokler imamo sodstvo tako, kakršno pač je.
Sam sem se do sedaj, razen enega meni res neumnega referenduma, vedno udeležil volitev. In držal sem se pravila, ki mi ga je pred volitvami v 90-ih povedal profesor po opravljenem ustnem izpitu: "vedno je potrebno voliti tistega, ki ni na oblasti, ker se mora oblast menjati, sicer se izrodi". Mislim, da je imel kar prav.
Ok. Kotero stranko predlagaš, da je vreden mojega glasu in zakaj?
Vsak rdeč avto ni dober, ampak se mi bolj zdi, da nočeš prav razumeti ... 🤪 In tvoja všečno modro-rumena, je v originalu rdeča, samo prebarvana, saj to veš menda?
Vidiš, ta avto, ki si ga prilepil, so vozili takrat delavci proletariata, pridni delavci, ki so šparali za to škatlico dve leti. In ponavadi še barve nisi mogel izbirati. 🤪🤣
Zanimivo, nisem slišal za niti en primer, da bi prišel kak Nemec, Italijan ali Nizozemec kot gasterbajter delati v takratni jugo. Zakaj že ne? Ali ni bilo pri nas vse tako super? 🤔
Moja barva nikakor ni modro rumena, zmaga vsaka , ki je proti neumnim idejam, ki se pojavljajo cool politikom.😉
To je po mojem čisto narobe razmišljanje, če je sploh razmišljanje. 🙃
Mazda 6 je zame dober avto, ne glede na barvo. Vsak rdeč avto pa zame ni dober, ravno tako ne vsak moder ali rumen. Važno je, kaj je pod barvo. 🙂
Vidiš, tukaj se pa ne strinjam s tabo. V tem primeru je pa važna barva, ker avto je v vsakem primeru dober in pri meni na Mazdi 6 zmaga rdeča barva 😉 Pri politiki pa je ravno obratno. Kar samo diši na rdeče je no-go in nazadnjaško ter preživeto.
Pod havbo je pa ta pravi motor, v mojem primeru dizel. 😊
a te kdo placuje zato da moras spremljat in pisat tu po forumu ...
ammmmm ce je tole demokracija naj kr crkne, k tole je ze zlo na robu komunizma use skupi ...
pa ce kdo komunajzarje podpirasi to lih ti ...
Ne, nihče me ne plačuje. Zakaj bi me? A se pravi, kdor ne piha v vaš rdeči rog je takoj plačan? A ti si sploh živel v jugi, ko so bili delavci "vsi enaki" a vsi revni? Ko si moral delati za televizijo dve leti, mandarine si videl le po televiziji? Še dobro, da smo lahko hodili na "gnili" zahod, da smo si kupili kavbojke in nutello. Ne mi nabijat o nekem socializmu, ker mi takoj rata slabo.
Ampak @Alex, to kar se zdaj dogaja, je komunizem v naslabšem pomenu, le v drugi preobleki. Se ti ne zdi? V stilu "kdor ni z nami, je naš sovražnik". Prej je bila barva rdeča, sedaj dve drugi, način delovanja pa podoben.
Kakorkoli, samo da ni rdeče barve in da ni un kljukec mesečnik blizu, pa bo v redu. 😉 Zaradi mene lahko zmaga na volitvah tudi Jan Plestenjak. 😊 Saj so vsi isti v bistvu, enkrat si na oblasti "vaši" drugič "naši".
Še pomnite tovariši? Takrat bi admin lahko ukrepal, pa ni, sedaj se pa bunite. Adminom se je... podpirajo sovrazni govor in ocitno tudi tole delitev naroda
Alex je zasedel tale forum od jutra do večera vsak dan, to lahko delaš samo če si brezposelen oz ce si nekdo podaja nick name da dezura tu gori.
Alex je polno zaposlen. In mora brati take neumnosti, kot si jih pravkar napisal. 😉 Tvoji tovariši so pa malo pase, se ti ne zdi?
Komunizma ni že zdavnaj več, na srečo. Upam, da vodo volilci pametni in ga ne bodo privlekli nazaj.
ja pa a ni tko da zdej lih starostniki najbolj umirajo, mislm pa sej so prje tud pa so bli lih tko cepljeni ... men se zmer ta tvoja agonija za cepljenje ni logicna ... trobis neki k je skregan se z uradnimi podatki k jih vladne institucije javno objavijo ... je pa res da je dost mlajsih in mladih ljudi zacel zbolevat in glej ga zlomka ravno po cepljenju ... naklucje ??? jest bi reku malo verjetno ...
jih pa zdele kar nekaj poznam ki so se sli cepit in se usi tresejo da nebodo imeli kaksnih stranskih ucinkov na dolgi rok ... razlog za cepljenje pa itak zato, da bi se lahko bolj prosto gibal in pa da jim nebi blo treba denarja stran metat za testiranja ...
se pa strinjam kar si napisu na koncu ... luda kuca ...
A mladi v Romuniji in Bolgariji so tudi cepljeni? Pa pri nas tudi študentje in srednješolci. A so vsi cepljeni? Daj, ne nakladaj takih neumnosti.
Bo treba pisati na ustavno sodišče, da so zimske gume neustavne in nevarne za naša življenja in hkrati nam kratijo pravico proste izbire. Baje, da je v igri le denar in zaslužek gumarjev. 🤪
V državah z visoko precepljenostjo vlada panika. Večja kot je precepljenost, večja je poprečna obolevnost za kovidom-19 in večji je problem z novimi sevi, ki so vedno bolj nalezljivi. Še bolj jih bega...
@g.Wankelbo rekel, da je to le teorija zarote, ker ni bilo po TV.
To pove več, kakor tisoč besed. Res smo vrhunski.👍 Bomo morali počasi aktivirati še vse FB doktorje in frizerke - fb medicinske sestre, ko ne bo več na voljo dovolj pravih.
Tudi v Italiji je najslabša slika ravno v Furlaniji julijski krajini in v Friuli Venezia Giulia. (kamor spada tudi Trst). Kako to? Aja,seveda, saj so bili množični protesti.😉
Za v soboto je kolovodja Puzzer proteste odpovedal. Ker je sam prevzel odgovornost za proteste, (za razliko od naših korenjakov, ki vabijo na proteste, potem pa urno rep med noge) se je izgleda malo usračkal, ker se baje boji izgredov in neredov.
Večina folka sicer v Italiji te proteste ostro obsoja.
V Ameriko lahko spet potujejo prebivalci Evrope, a pozor, le cepljeni! Vsi Slovenci, ki niso cepljeni in bi radi potovali tja, se lahko pritožijo na naše ustavno sodišče.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ker naročam tedensko in veliko iz tujine bi sam razvrstil hitre pošte glede hitrosti in korektnega odnosa do strank takole: 1. Gls, 2. DPD potem pa daleč nič in šele nato pošta Slo. Pošta, slo. je zadnja leta katastrofa. Paketi iz tujine ležijo pri njih tudi po teden in več, pustijo ti listek v nabiralniku, da te ni bilo doma, čeprav si bil in čakal na paket. To se mi je v kratkem zgodilo že trikrat.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani