Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 12 urami je g.Wankel napisal:

Jaz sem mogu z obvoznice dol, ker gume niso več odvajale toliko vode. Tržaška je bila pa cela razruvana potem, nekje sem bil skor kot podmornica :S

Jaz sem pravočasno opazil, da je nekaj narobe in sem naredil krog čez Podsmreko in pri Brezovici nazaj na AC.

Že dolgo se nisem peljal podnevi po prazni AC in je zgledalo kot marca 2020 in prvi koronapaniki. Padla drevesa so namreč za nekaj časa čisto blokirala AC in zato je bila od Brezovice do Logatca praktično brez prometa.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 23 urami je Janez007 napisal:

Super napisano, samo stvarno napako pa se uveljavlja pri prodajalcu oz. izvajalcu storitve. Za razliko od garancije, ki se jo uveljavlja pri garantu, ki je ponavadi zastopnik.

Ah to je bla sam blef, mi je popolnoma jasno kaj je stvarna napaka, ampak večini prodajalcev pa monterjev pač ni in se mal ustrašijo, ker ne vejo kaj to sploh pomeni... ti dve besedi skupaj sta fejst udarni v argumentiranju zadev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sem rekel, da ne bom prej pisal , dokler se zadeva ne zaključi... žal je tako, da kvaliteta storitev je kot kaže v prostem padu in servisi niso nobena izjema.

V glavnem zgodba o montaži klime:

Sredi aprila sem se odločil, da naročim hišno klimo in da ne bi to bil nek cheap poceni shit sem naročil na Enaa klimo Mitsubishi tam nekje 4kW. Zadeva z montažo je nekje v rangu 1700 EUR tako, da temu primerno človek pričakuje, da ne bo zapletov. No in se je začelo.

1.) Klimo plačam na Enaa, nakar mi čez par dni sporočijo, da klime ni na zalogi in če hočem drugo. Emmm, kako je to torej, naročim, plačam Mazdo 6 dobim pa CX-30. Ma sej je isto, avto je pač avto.

2.) Po cca 10 dnevih pogovor na najvišji ravni uvoznik le najde klime in veselo sporoči, da ni panike, da zdaj jih pa imajo.

3.) tri dni kasneje klima prispe.

4.) monterji se tudi najavijo, da pridejo čez en teden. Ni treba noret, kr počasi fantje lepo v miru, da se vam ja ne bo preveč mudilo in boste kaj zašuštrali.. Vročine tudi še ni saj je šele začetek maja.

5.) začetek maja je klima postavljena in pri prvem testu je izgledalo vse OK. Žal je bilo pa še dokaj hladno in se ni dalo ugotovit a je vse OK.

6.) do srede junija je bilo vreme normalno toplo, da klime nismo prižigali in takrat pa šok - klima ne hladi in samo meža zrak.

7.) kličem tele monterje in podam reklamacijo ter nevsiljivo namignem, da verjetno je nekje na povezovalni napeljavi spustil plin.

8.) čez kak teden pride druga ekipca monterjev v kateri je bil en vsevedni mladi nadebudni monter, kateri se je zapodil po lojtri do zunanje enote. Priklopil vakum in ugotovil, da vse deluje in da nikjer nič ne spušča. Ok, našiba not plin do ustrezne meje. Ampak zadeva ne hladi. Previdno namignem, da bo verjetno težava nekje na napeljavi oziroma tam, kjer so narejeni stiki. A gospod to pa ne, vse je OK, to bo nekaj narobe z zunanj enoto. Kot kaže je pokvarjena in me vabi na lojtro naj grem poslušat, da se sliši, da notri nekaj pušča. Ok, ker pač sam nisem stručko to vljudno odklonim in rečem, da so konec koncev oni strokovnjaki in da že vedo kaj delajo.

9.) nakar me model razveseli še s podatkom, da oni niso uradni serviserji za Mitsubishi in da bodo sporočili naprej uradnemu, da naj oni preverijo. Men je bilo to čudno in sem povedal, da je uvoznik zraven dal list in da so tam oni navedeni kot uradni servis. Ok whatever naj uredijo.

10.) 10 dni kasneje, me kliče ta pooblaščeni serviser, če lahko pride čez 15 minut. Ker sem v službi na hitro organiziram, da mu nekdo odpre. Model premeri vse, nato je pobral dol parapet in ugotovil, da pušča klima točno na spoju (gl. tč. 7.). Dobil tudi sliko kako je milnica lepo delala mehurčke. Model pravi, da on sicer lahko to zrihta, ampak da bo zaračunal in naj raje to naredijo v garanciji monterji, ki so zašuštrali. On bo pa oddal poročilo uvozniku.

11.) ok spet kličem monterje in povedo, da bodo imeli čas čez en teden v petek ob 14 uri. Zdaj sem že dokaj resigniran in hvala bogu, da je vreme hladno in nisem težil, da naj se mi takoj nalimajo.

12.) pride petek in nek mali črviček mi je namignil naj pokličem, da ne bom na vrat na nos hitel iz službe domov. Pokličem ob enih pa se mi opravičijo, da se jim je montaža zavlekla in da pridejo med tretjo in pol četrto.

13.) Ok pridejo mal čez četrto in to je že tretja različna ekipa. Pokažem sliko in monter se strinja, da nekaj ni bilo v redu zategnjeno. A bejš Sherlock. Ok zategne pol mi pa reče, da ima problem - men se je dobesedno zmračilo. Pove, da nima plina, da bi napolnil. Eeee what, resno, se hecaš model. Pa ti montiraš klime pa nimaš plina. Mi reče, da ni panike, da bo naslednji dan v soboto ob 11.uri prletu, da preveri tesnost in da nafila.

13.) evo sobota, ostanemo doma in ne gremo na izlet, ker pridejo monterji popravit sranje, ki se vleće že en mesec. Ure minevajo monterjev od nikoder. Enostavno odložim telefon in si rečem, da boljš, da ne kličem, ker bo pizdarija.

14.) ponedeljek, seveda nihče ne pokliče in se tudi ne pojavi. Nekako logično, a ne? Ob poldne pokličem in se predstavim ter jih vprašam, če se mal hecajo. Tetica na drugi strani se hiti opravičevat, da bi morali priti v soboto, ampak da jim časovno ne znese, ker imajo predvideno dve uri za montažo. Jo vljudno vprašam a naj ta primer predam inšpekciji in če sprožim pri zastopniku stvarno napako, ker ne znate zrihtat? Mi tetica reče, zakaj sej še ni zmontirano. Pol meni kliker upali, da jaz govorim o mojem primeru ona pa o nekem drugem (očitno imajo prakso nesolidnosti in šalabajzerizma). Ji še 1x razložim kdo sem in da ne rabim montaže, ker je bila narejena dva meseca nazaj in da imam samo en tak mali majcen problemček, da stvar sicer zgleda lepo ampak da ne deluje. No, obljubi da pokliče svoje monterje.

15.) pokliče monter, da pride v roku pol ure, jaz skoordiniram spet, da jim nekdo odpre, tetica me kliče, da pridejo fantje, monter me spet kliče, da so zdaj vse zategnili in preverili, da ne pušča. Nato me spet kliče čez 15 minut, da je plin notri in da zdaj pa res hladi. Wow zmagali smo...

Upam, da se je komu uspelo prebiti do konca, ampak sem rekel, da tole moram delit z drugimi, ker človek skoraj ne more verjet, da se to dogaja.

Jaz bom pa verjetno še kar nekaj časa s strahom vklapljal klimo in preverjal ali hladi. Razni tajmerji in remote WiFi vklopi klime torej vsaj za enkrat odpadejo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

EU res ne kaže dobro... mogoče bi naredili še kakšen paket sankcij proti Rusiji v veselje Amerom, ki so končno našli način kako oslabit Evro. Res en velik aplavz brusljski politiki - prekleti 🤡🤡🤡

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 9. 7. 2022 ob 9:18 je Z M A J napisal:

Za PO prestolnici je bicikl idelno sredstvo transporta, hitro si na kateremkoli delu, obenem pa z nasmeškom občuduješ zgoščeno pločevino, ki se skorajda ne premika po mestu. Pa še stroški goriva NULA. :)

Kaj pa gorivo zate - futr, pijača je dražje kot bencin.:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

A mi zna kdo tole razložit. Včerajšnji zmagovalec etape na touru je bil kovid pozitiven pred tem. In model skoraj 100km v samostojnem jurišu... pa kakšna je ta bolezen, ki ti da krila :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 39 minutami je Alex napisal:

Tudi 75 na uro z Mountain baikom. 

In to od Marezige proti Vanganelu. 

A ne bi šel nikoli več tako hitro. Ni vredno. 

A se hecaš, jaz tud tam, to je tam tista cesta od Babičev navzdol mimo unga zajetja pri Vanganelu. In to takrat, ko sem enkrat bil tolk dehidriran in brez moči, ker sem se precenil po tistem makadamu ob Dragonji (sem 1x pisal o tem tud kle gor). Očitno mi je tud pamet takrat odpovedala od izmučenosti pa sem šel po domače povedano "u smrt".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sej veš zakaj gužva rata. Za same Ljubljančane je ulic in cest dovolj, da je ne bi bilo. Ko pa pride še 150.000 neljubljančanov v LJ vsak delovnik in od tega večina z avti je pa pač iluzorno pričakovat, da gneče ne bo. Ampak kljub temu še vedno ni taka kot v večini velemest drugod.

pred 10 urami je FuManchu napisal:

Zgleda, da še bolj. Drugo leto bom moral it na servis za automat v Lj. Pa  razmišljam, da bi ga kar sam naredil :D

Tudi jaz se strinjam in te podpiram... kaj boš zaradi take malenkosti v Lj hodu... doma je pač najlepše 😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kaj jim Pogi dela... že drugi dan zapored odnesel etapno zmago. Modelom ni nič več jasno. Jumbo Visma so pa kekci, da jih ni večjih... ne razumem kaj Roglič ostaja pri njih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč usega tega. Kej mi lohko kdo razloži taku, po domače...

Berem tale članek in piše, da morajo zmanjšat živinorejo za 30%. Zdaj, po moji kmečki pameti, cena živil se oblikuje po principu 'ponudba in povpraševanje'. Glede na to, da se cene živil v zadnjem času dvigajo, pomeni, da jih primanjkuje. Logično, saj nam 'servirajo' odgovor v smislu, da je to zaradi vojne v Ukrajini - kot da je od Ukrajinskega kmetijstva živelo 3/4 svetovnega prebivalstva. Če zdaj še Nizozemci zmanjšajo živinorejo za 30%, bo hrane na trgu manj, kar pomeni, da se bo še podražila.

To je v teh časih nevarno, da preveč sprašuješ, ker boš teoretik zarote, ravnozemljaš al pa še kaj hujšga... recimo antivaxer 🤨

Zdaj pa prvo vprašanje: Bo tudi za to podražitev kriva vojna v Ukrajini?

Ne, Putin in Rusija.. vsaj tajko pravi Biden in njegovi potrčkoti v EU.

Gremo naprej. Nizozemska mora zmanjšati živinorejo zaradi zmanjšanja emisij dušikovih oksidov. V redu. Ampak Evropski trg bo to hrano potreboval. Torej jo bodo pridelali drugod.

Von der Lajna pravi v prenesenem pomenu. Če hrane ne bomo potrebovali, manjko le te ne bo problem. To je sicer rekla za plin ampak verjetno velja tud za hrano.

Zdaj pa še drugo vprašanje: A na tej drugi lokaciji pridelave hrane pa ne bo nastajal NOx, se pravi dušikovi oksidi? Bodo to hrano pridelovali na Veneri, pa potem NOx ne bodo vplivali na Zemeljsko ozračje?

Če bodo pridelovali pravi in izbrani, izpusti dušikovih oksidov ne bodo problem. Velike koorporacije imajo nasmeh do ušes.

Gremo naprej. V zadnjem času se je v Sloveniji namnožilo divjih živali, tako "navadne" divjadi kot tudi velikih zveri.

Zdaj pa tretje vprašanje: A od njih pa ni NOx? Bo tudi tu treba zmanjšati za 30%

Tole bom preskočil, ampak kak lovec bi pa znal ploskati taki odločitvi.

Gremo naprej. Tudi število ljudi na planetu se je precej povečalo.

Še zadnje vprašanje: A iz iztrebkov ljudi pa ne izhajajo NOx? Bo treba tudi populacijo ljudi zmanjšati za 30%? Ali pa bodo vsakemu človeku na rit nabili katalizator pa še DPF za vsak slučaj. Saj AdBlue ima itak vsak že s seboj...

DPF bo bolj malo pomagal, Ad Blue bo pa treba nekako speljat do zadnje plati, najbolje v kako pleničko, kar pomeni po domače, da se najprej polulaš v pleničko nato pa skozi to mokro pleničko še veselo prdneš (prej ne smeš, ker ne bo delovalo). V glavnem, za bolj podrobno delovanje si lahko vsak pogleda kako delujejo SCR katalizatorji.

Kot rečeno, sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč usega tega...

Ne rabiš razumet, sej drugi mislijo namest tebe... neka pametna glava je nekoč rekla, če bi ljudje vedeli kako neumni ljudje nam vladajo, bi jih bilo pošteno strah.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Kljub "kolesarski deželi" robo v trgovine še vedno prevažajo s tovornjaki in tovornjakci...

Pa naj Wolt al pa Globo angažirajo, ker pravijo da pripeljejo s kolesom vse od futra do kondoma :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.