Malo prej sem izvedel, da je ponoči umrl za posledicami covida brat od mojega mehanika, moj letnik, se pravi, da je imel 58 let. Bil je dva tedna v umetni komi. Ni imel nobenih pridruženih bolezni.
Kdo dela v Luki v Trstu je vsem nam na obali jasno. So včeraj vprašali glavnega sindikalista v Luki Trst, zakaj in kdaj bodo protestirali. In je spodaj pod modelom pisalo Dario Babich (Darijo Banich. Se pravi, naše gore list. Vprašajo še enega, ki je prišel ravno takrat mimo za mnenje in zopet spodaj napis Fabio Stepancich (Fabio Stepančič). Pa še Stefano Puzzer. - (Pucer po naše) 😄
Glej ga zlomka, zopet en ezolo iz Istre. Pa so se obrnili na tovornjakarji, ki je ravno čakal za v Luko, drugače pa redno zaposlen v Luki Trieste.
In pod njim romunsko ime in priimek. Tako, da so "naši" in balkanski anticepilci tudi čez izgleda, zelo dejavni. 🤗 Najprej pri nas delajo nerede, sedaj pa še čez. V nobeni Luki v Italiji ni problemov, samo v Trstu, kjer je 90% zaposlenih iz Balkana, Slovaške, Poljske in Madžarske so. 😉
Med protestniki so plačanci, ki delajo zdraho. To so taksni ljudje tipa Alex. Sodelavec bil na protestu. Iz ozadja pritekli ti plačanci in naredili zdraho, povezava s policijo, policisti vodni top, ti plačanci se pa skrijejo... Take mamo...
Znova zapisanega celega fuka besed, da človek ne more več sledit, haha.
A vas karkoli zanima od včerajšnjega protesta? Pa ja mene vprašate, da ne boste samo v medijih brali, hahaha.
Torej, mogoče je bilo malenkost manj ljudi kot na prejšnjem protestu, pa še vedno ogromno. Bili so mirni protesti, policija je korektno opravljala svoje delo. Je pa res, da ko so pripeljali vodni top, potem so ljudje iz preventive dali gor kakšno masko in očala, saj izkušnje iz prejšnjega tedna nas marsikaj učijo... Ampak ja, smo presegli svojo nasilništvo in smo se raje posedli po tleh in tako policajem nismo dali povoda za karkol nasilnega.
Ko se je dan začel povešat v večer, pa je policija začela počasi z razpuščanjem shoda in množica se je razšla.
Twito me znova ni razočaral. Bravo!
Vedno manj ljudi je tam.😊 Mogoče jurja ali še malo manj. In vedno več poštenih, delavnih Ljubljančanov je jeznih, ker jim blokirate vsako sredo ceste, ko se vračajo iz služb domov.
A ne bi bilo fajn, da bi recimo ob ponedeljkih protestirali v Lj. oljkarji, ker so jim oljčne mušice uničile pridelek, pa ob torkih bi se tam, neprijavljeni seveda, narisali komiki,ker se jim nihče več noče smejati, ob četrtkih bi imeli neprijavljene proteste krojači in šivilje, ker jih nihče ne razume. In tako bi lahko imeli vsak dan turisti organizirane oglede teh umetniških performansov. 😊
@pob, zanima me razlog tvojega protestiranja. V raznih medijih kažejo ljudi in njihove razloge za protest. Meni ni več nič jasno. Eni pravijo, da bi radi živeli kot pred korono. Kdo pa ne bi? Ampak je prej treba nekaj naredit, tako kot so Danci, Portugalci,... Brez nič ni nič.
Zato te sprašujem.
Ne moreš spraševati tega teh 6-7 proticepilcev tu gor. Oni zagovarjajo svoje teorije zarot. 😊
No... jaz sem tudi videl, kaj so napisali drugi... in kaj so poslikali... pa sem videl samo enega takega "pacienta"... nikakor pa ne morem, tako kot ti, trditi, da je bilo taki celo vec... Taksni in drugacni "Pactienti" se pa najdejo vedno in povsod... Kolikor sem videl, je bila vecina tam normalnih ljudi... Je pa seveda mozno, da ti to vidis drugace... to sem ze itak navajen... 🤪
Si bil tam ali si samo videl eno sliko enega primorca, ki je pozabil, da je prisel v Ljubljano in ni prej snel jeklenk s kisikom s hrbta in iz tega sklepas, da so vsi tam bili v taksnih opravah? 🤣
To so napisali drugi, ki so bili tam na tej ekskurziji. 😊
Ha, ha, tale pa zmaga glede včerajšnje ekskurzije pohajačev v Ljubljani: "Medtem ko se je Ljubljana kopala v oktobrskih sončnih žarkih, so se po ulicah pomikali ljudje v precej nenavadni opravi za lepo jesensko popoldne. Plinske maske, plavalna in smučarska očala, dežni plašči, kisikove jeklenke. " 🤣🤣
Pozabili so dodati še plavutke, smuči in loparje za tenis. 🤣
To bi si tud jaz želel in so mu takrat tudi že predlagali a je bil v neki fazi tako zafrustriran, da mu je vse dol padlo. Ni pa moj bližnji prijatelj oziroma kolega, da bi ga še sam klical, ker smo se včasih (še pred korono) parkarat videvali le na kakem pikniku al pa v skupni družbi v lokalu. So mi pa isti, ki so bolj z njim dejansko frendi, povedali, da je bil kasneje nekaj časa celo za, a zdaj pa noče več o tem niti govort. Pa ne da bi se sprijaznil s tem, ampak kot so mi povedali njegovi dejanski kolegi, da sumijo, da se je z državo nekako pogodil, da mu bodo izplačali odškodnino in uredili vsa zdravljenja in nakup boljše proteze. Ampak to pomeni, da bo pač tiho in o tem ne bo razlagal okoli, ker verjetno pol deal odpade? Tole na koncu je sicer bolj ugibanje, ker kot pravim je samo znanec in večino informacij so mi povedali skupni kolegi.
Na koncu pa ne glede kaj se ti zgodi, veš da spremeniti zadeve ne moreš in verjetno pri takih potem prevlada tisti vzgib, da je boljš dobit vsaj denar za omilitev škode, kot pa ostati čisto brez, ker dokler cepljenje ni obvezno je vsak odgovoren sam za posledice.
Kako si predvidljiv sploh nisem pričakoval drugačnega odgovora. Malo te pa le slovnica jezi , pa nič hudega saj tudi to bo 1x . Drugače pa kar se tiče službe , kako pa veš da nisem jaz tisti , ki deli ukaze, ali to tudi tak iz glave na pamet veš. Vprašam za prijatelja. Je pa res da skladiščnik tudi ne more bit vsak 🤣🤣
Ne deliš ukazov. Za to moraš bit mož na mestu ne pa samo pol moža.🤣🤣
Kot sem rekel, ušesa dol (uha, sem napisal zanalašč😉), da ne boš mislil, da si samo ti pismen, in poslušati komando. In potem verjamem, da si zafrustriran 😉
Na isti podlagi kot ti in @Alextrdita ostalo , noben od nas ni tam da bi lahko govoril iz prve roke.
No vsaj nekaj ti gre od rok ......žaljenje , če pri vseh ostalih stvareh pogrneš na celi črti ti vsaj to uspeva. Glede na prebrano tukaj na forumu mislim da si ti dosti bližje črnemu snegu kot jaz ampak saj vem težko ti gre v glavo , pa kaj češ saj si nisi sam kriv.
Pri žaljenja pa mislim, da si ti in prvak. Zdaj mi je vsaj jasno, zakaj tako razmišljaš. Drugače tudi ne znaš. Saj nisi sam kriv. Imaš pač tako službo, kjer moraš dati uha dol pa se tukaj lahko malo sprostiš. 😉
Na isti podlagi kot ti in @Alextrdita ostalo , noben od nas ni tam da bi lahko govoril iz prve roke.
Pa to ne trdiva midva. To, da cepivo pomaga, so dognali drugi, ki vedo malo več kot mi tukaj, ko nekaj pišemo, da nam mine čas. Bo treba še kam drugam kaj pogledati in se izobraziti. Na tem forumu ne boš dobil znanstvenih dognanj. 😉
Kako pa ti @robertk6 veš, da so vsi umrli za posledicami covida imeli druge bolezni in so jemali druga zdravila?
To je za uniformirane osebke malo težje. Veš kako je z njimi. Če jim rečejo, da je sneg črn je pač tako. Poslušajo komando in jo morajo izvršiti. O kakem svojem mnenju ni ne duha ne sluha.
Sam poznam primer, ko se je človek zadušil s hrano. Med kosilom. To je pristalo tudi v lokalnem časopisu. In naenkrat so vsi pisali, kako je lahko nevaren tudi čisto navaden obrok. Pa zaradi tega nismo prenehali jesti hrano. 😉
Tudi pri cepljenju je tako. Bil je en, mogoče dva dokazana primera smrti zaradi cepljenja (ali pa mogoče tudi ne, ker ne vemo, kakšne vse bolezni sta imeli, ali sta jemali kaka zdravila itd) pri miljonu in več cepljenih.a, drudi strani je umrlo pri nas več kot štiri tisoč ljudi zaradi kovida. Kako bi bilo, če bi vsak primer z imenom in priimkom od teh štirih tisočev umrlih objavljali vsak dan skupaj z njihovo sliko? Mislim, da bi se marsikdo zamislil. Tako so pa le statistika, ki se jo objavlja vsak dan mimogrede.
Mogoče bo tebi, ki si bolj "bister", tole bolj razumljivo: V delujoči družbi ni dovolj, če vsak poskrbi le za svojo guzico. To je tudi odgovor, zakaj imamo v tej državi tako sranje.
Njemu moraš boj razločno razložiti, mogoče tudi narisati, ker nosi uniformo. Taki "uniformiranci" ponavadi hodijo trije skupaj. Zakaj že? 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Malo prej sem izvedel, da je ponoči umrl za posledicami covida brat od mojega mehanika, moj letnik, se pravi, da je imel 58 let. Bil je dva tedna v umetni komi. Ni imel nobenih pridruženih bolezni.
Ni bil cepljen.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani