Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 55 minutami je Slivka napisal:

Začeli pobirat polne sate medu in jih centrifugirat. Kaže, da letos bo nekaj od letine...

Kakšno olajšanje, vsaj en k ne jamra glede letine. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Kače se večino umaknejo razen, če jo presenetiš, to je pa zelo zelo zelo redko..... 😉👍

Jaz jo že več kot 10 let videl nisem, tako da kar veselo v naravo :danzoman:😉

Ni čisto tako, bratranca je lani ugriznil en mlad gad (predvideva se glede na količino vbrizganega strupa in lokacijo). Zakaj omenjam da je mlad - baje tafrišni še ne znajo "dozirat" strupa in vbrizgnejo vse. Tako so mi rekli, da starejše kače vedo, da je izdelava strupa velik napor in jih zelo izčrpa zato pri ugrizu ne pretiravajo.

V glavnem ni bilo prijetno za bratranca, sploh ker je model suh k prekla in ne tehta več kot 60kg. Je imel po piku vse žive zaplete od napadov tresenja, halucinacij. Tako, da tol ni glih hec. Aja pa vsekal ga je na pešpoti, pa ni kej dosti opazil - je mislil, da se je nataknil na kako vejo, ko ga je zabolelo, po 5 minutah je pa samo skupaj zlezel.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Js bi mel Ameriškega goža, sam pol bi se najmanj ena oseba hotla odselit 🤣

Predvidevam, da ne ti :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

@Boss, bila je šala, namenjena navdušencu nad Mazdami (za katere itak vsi mislimo, da so top), in ki ima slučajno na forumu ime Boss (šef). Nikar no tako resno ... 

Ok, vzamem nazaj, čeprav imam poln kufer, da se vedno iščejo napake pri tistemu, ki je le posnel situacije. Je bil kle gor nekoč en Lojz, ki je krivdo sprevračal na to, da nisem imel prižganih brisalcev. Ne ni zajebancija, res so ga motili neprižgani brisalci in take izjave so pač sitne. Torej, če je bilo mišljeno kot šala in nisem dojel je pač moja greška. 😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Se je na koncu zdelo, da Mazda nima zavor, ali je voznik želel samo pokazati, kdo je na tej cesti šef ... 🤭

To lahko izjavi samo tisti, ki misli, da je bolj pomemben od ostalih in mu je vseeno za prometne predpise. Tud taki narcistki hitro nekoč najdejo enakega, pa bo pok in jok pol, ko bo en izsilil, drug pa prehiteval.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

No pa ni dolgo trajalo.. Voltovci so to inovacijo že vzeli za svojo in zdaj uletavajo na cesto v nasprotno smer brez ustavljanja. Bravo res... fantazija.

Pa še dva bisera za bonus sem dodal v video in sicer, če se je kdo kdaj vprašal zakaj včasih v štacuni dobiš zmečkan sladoled? No zato...

Zadnjega pa sploh ne rabim komentirat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Sem bil sitna stranka in sem poklical na občino - oddelek za cestno infrastrukturo ali neki tazga so me zvezali. Pa sem spraševal kaj bo z označbo sredine ceste. Pa so me podučili, da zdaj je cesta preozka, da bi imela sredinsko označbo. EEE what? 🤪 Men je v glavi vse ropotalo in ga iz vljudnosti nisem poslal direkt v qrac, ker verjetno ni sam kriv, da ni preveč brihten in verjetno tudi ni tisti, ki odloča ampak samo izvršuje bebaste ukaze. Nekako tako kot uni, ki so kontrolirali PCT.

Sem probal razložit, da cesta je še vedno enako široka in da so to pasovi za souporabo pa sem kmalu ugotovil, da je tole vse skupaj jalov poskus. V glavnem, na prometno obremenjeni cesti nimaš sredinske črte, ker so očitno črtkane črte zdaj ratale nepremostljiv zid, čez katerega ne moreš ne na levi ne na desni strani. Pa res no, pa kaj se je zgodilo z logiko, zdravo pametjo pa konec koncev s poznavanjem zakonodaje, cestne zakonodaje, infrastrukture cestnih označb. A to delajo kompetentni ljudje al so le vsi skupaj neki politični, družinski, VIP nastavljenci.

Ne vem, škoda, ker se mi ne da, da bi napisal eno konkretno pritožbo.... no je mogoče pa bom. :nevem: Ker, da naredijo iz varne ceste zdaj kaos na cesti ....

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Aja, še to češnjo na tortici sem pozabil omenit. Tiste črtkane črte, ki ločujejo kolesarski pas so prefarbane z barvo, ki naredi grobo in debelo plast, da veselo trese kot bi se peljal po makedamu. In ker je to v večini na mestu, kjer smo prej z desnim parom koles normalno zavzeli sredino ceste zdaj ali vozimo za pol metra bolj proti robu ceste oziroma neznalci se praktično rinejo v sredino in se skoraj trkajo z ogledali podobnih nasprotivozečih. In vse to, da ne voziš po tisti črtkani črti. Ko bi vsaj možganski trusti to prefarbali z normalno barvo. Ja sej vem, to je čist preveč za pričakovat od takih buttheadov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Voda in Kozel, zmagovita kombinacija..... :jupiii:

IMG-679a4ab0a29878739a176e4a1db39332-V.jpg

Bohinjsko jezero na peščeni sipinci pri izlivu Savice v jezero?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Teoretično mogoče bi to zdržalo na cestah z malo prometa, kar pa Cesta na Brdo sigurno ni, ker je to povezava celotnega dela Brda in Rožne doline z zahodnim delom Lj obvoznice. Kolesarjev je tam malo in do pred dveh mesecev smo se lepo normalno vozili v sožitju in glej začudo nobenega kolesarja povozili. Zdaj pa so veleumi naredili prometni kaos pa čeprav je gostota prometa ostala enaka. Še celo sami kolesarji in kolesarska mreža Lj pravijo, da ni Ok in da je taka rešitev primerna le za manj obremenjene ceste in ulice.

Ampak mestni cestni načrtovalci se ne dajo, saj dobivajo finančna sredstva za vsak dodatni kilometer označenih kolesarskih stez in pasov. Se pravi denar pred varnostjo - ničkolikokrat slišano in doživeto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Mal obujanja teme pa čeprav niso glih darsovci so pa neke druge vrst umotvorci.

Nekdo se je v Lj na Cesti na Brdo odločil, da na obeh straneh pofarba del cestišča z oznakami za kolesarski pas. S tem so vizualno zožali cesto za cca 2m in zbrisali sredinsko razmejitveno črto. Do tukaj še nekako OK, ampak velik problem nastane, ker vozniki ne ločijo med kolesarskim pasom, ki je namenjen souporabi tako vseh motornih vozil kot tudi kolesarjev in mopedistov, ter med kolesarsko stezo, ki je rezervirana le za kolesarje.

Na cesti, kjer se v zadnjih 10 letih ne spomnim, da bi bila kakšna nesreča pa jo uporabljam vsaj 2x dnevno so se, v roku 14 dni po farbanju, zgodile tri prometne nesreče za katere vem. Vzrok je v tem, da vozniki ne vedo kako se vozit po teh cestah in da je pravilna uporaba tako kot je bilo prej in da z desnimi kolesi avta lepo voziš po tem pasu za kolesarje in ga zapustiš le takrat, ko prehitevaš kolesarja na tem pasu. Se pravi nič kaj drugače kot prej le bolj je označeno, pravijo da bolj varno za kolesarje, čeprav na tej cesti vsaj 10 let ni bilo nesreče niti se ne spomnim, da bi kdaj kdo zbil kolesarja.

Torej te tri nesrečeso se zgodile zato, ker nekdo, ki iz stranske ceste zavije zdaj ne to glavno in zagleda ta pas, enostavno misli, da je tista prekinjena črt, ki ga označuje, zdaj tudi rob ceste. Zato zavije na široko in s prednjim delom seka polovico vozišča na kateri se z druge strani pelje enak neizobražen idiot, ki se tišči sredine ceste, da ja ne bi povozil kolesarskega pasu in seveda prostora zmanjka. Pa je pok, pa drugi pa tretji pa bohvedi kolk se jih je zrukal v mesecu in pol, ko so upravljalci cest prišli na še bolj veleumno idejo.

Mislim, tukaj si zaslužijo pa res fanfare k svoji nadinteligentni inovativni rešitvi. Vzeli so v roke pravilnik o cestah in zakonodajo ter ugotovili, da zdaj ko so cesto vizualno (ne dejansko) zožali imajo možnost spreminjat hitrostne omejitve in so celotni cesti zmanjšali hitrost na 40km/h.

Se pravi po domače, na cesti, kjer se nikoli ni zgodilo nič kaj tragičnega, so naredili spremembo s katero so zmanjšali varnost in zdaj namesto, da bi spoznali napako so raje naredili novo spremembo, ki upajo da bo rešilo problem nepoznavanja pravil vožnje in neznanja CPP-ja.

Aja, da bo lažje razumljiovo o čem pišem je tukaj podoben primer iz Velenja :

WWW.VELENJCAN.SI

Na določenih cestah v Velenju (predvsem v conah 30) smo dobili novo ureditev, in sicer kolesarski pas na vozišču. Zaradi zmede pri voznikih...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 15 urami je Alex napisal:

Lepo se vidi, da je fotoshopirano. Še posebej tam, kjer stojita osebi je zelo amatersko narejeno vse skupaj. 😊

Mal sarkazma ne škodi, sploh ko mi kakšen TikTok mladec/mladinka rojen/a v tem tisočletju razlaga kako hudo je bilo v tistih časih, katere sploh niti ne poznajo. Ko jim povem, da je bilo takrat veliko več optimizma, in volje do življenja ter nobenega strahu pred prihodnostjo me pa gledajo kot, da sem z lune padel. Pol pa pač delajo take in podobne meme, da zakrivajo trenutno nezadovoljstvo s tem, da se tolažijo, da je bilo včasih pa še mnogo huje pa ne glede a je to res ali ne.

Aja, se oproščam, tole je humor sekcija... zato nekaj veselih smajlijev 🤣😂😅😆😄

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

image.png

V bistvu je tole totalna kvaliteta asfalta. V 24 letih se luknja ni spremenila niti za centimeter, celo kamenčki in pesek je na istem mestu. Vse je enako le slika je barvna. Ja leta 1991 barvnih filmov sploh še ni bilo, v kinu so pa šele začeli s predvajanjem prvih zvočnih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.