Skoči na vsebino
Volitve 2012
Napisano

Veseli me, da bo predsednik sveta, ups, Amerike ?e vedno isti. Sploh ker gre za veliko vojskovodjo in obenem dobitnika nobelove nagrade za mir. :hohoho:

:bravo:

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volitve 2012
Napisano

js bom volu za Zvera, k ma res bomba hcerko. ;)

Enakega mnenja je tudi Milan, zato se je pa spozabil... Ampak v krogih ki jih nagovarja Zver je nesebi?na dru?inska ljubezen edino kar kaj velja.

?aleharjeva na radiju je bila meni najbolj v?e?: "... in sedaj imamo na izbiro kandidata, ki misli da je narodnozabavna glasba glasba vseh Slovencev, drugega ki prvi? v ?ivljenju sploh kaj dela, in tretjega, ki meni da je dovolj ?e to, da ne dela ?kode.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Samo tole v Kamniku bi pa naredili hecen pas, naj vsaj sto metrov ?irok pas naredijo da bo vsaj izgledalo. :D

Vsaj nekaj se dogaja v Morav?ah pa magar da oropajo banko.

Moramo tud mi preu?it mo?nost, da potegnemo en pas od Morav? do Kon?ka pa da mejimo s ?tajerci. Bo kohezijskega cvenka na pretek.

Mater jim, a tist neki evrov pod minimalcem jim je blo pa te?ko pla?evat za varnostnika da so ga skenslal? Upam da v Morav?ah niso kaj z mojga ra?una ukradl.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Eni smo pa ze pou ure na delavnem mestu pa se brez malce dons :unsure::wacko::angry2:

Jaz mam danes sendvi?e s seboj. Ampak pira :cheers: pa danes vseen ne bo pri malci :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ej ne se zajeb... Dejansko je po fizikalnih zakonih povsem izvedljivo to, da z 1,2kW mo?no napravo za elektrolizo pridelamo vodik in kisik ki potem v neki drugi napravi lahko oddaja mo? 23 000kW.

Aja, energija je pa ?ist ena druga pesem :( Saj fantje nastopajo?i v prispevku to zagotovo vedo (?eprav se delajo da ne), ampak ko bodo to spoznanje osvojili glupi novinarji, potem ne bodo v vsaj enem do slo medijev na vsake 14 dni objavljene take neumnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

pa se po dezju, ki ga v tirani vidis 3 krat na leto :P

Podkupovanje vremenarjev?

Trosenje srebrovega jodida v ozra?je?

Ziher so mu?ke zadaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predictive Power Management
Napisano

Dober GPS z dobrimi mapami je dober ravno zaradi tega, da ve? kam grejo ovinki ko divja? (lojz.press). :hohoho:

?e ni znaka za omejitev v ovinku, potem ne divja? tud ?e gre? ?ist po?ez skozi. ;)

Ja je fino imer gps na kak?ni ornk ovinkasti cesti ki je ne pozna?. Saj ne da bi mi divjali, to je zarad varnosti.

BMW bi pa jaz takoj imel. Samo da mi nekak ne gre v ra?un, da bi tolk denarja vtaknil v pleh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

?e se Rode takrat nebi peljal tistih 5km/h preve? se nebi obrnil na streho, pa ga je zdej izu?ilo :hohoho:

Ne verjamem, ?ist druga?e je moralo biti. Sam Bog iznad oblakov je uvidel, da Franciscu Y Rode El Qonquistadorju ni druge pomop?i in mu je poslel AMG-ja. Z njim se lahko pelje tudi 5km hitreje ne da bi se prevrnil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vi verjamete....
Napisano

A ste videl, urednica Dela je odstopila oz. bila odstopljena kot se temu bolj natn?no re?e. Pa naj ?e kdo trdi da bog ni pravi?en sodnik ki hudo kaznuje... Le kaj bo ?ele naredil odgovornemu uredniku Ve?era, kjer so pisali, ne o enem, pa? pa kar o dveh otrokih Urana :o

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Lojz, a tebe to tisti tvoj rde?ikomunajzerparadajzer Janez Ivan Kim il Majer Jan?a u?i takega sprenevedanja? Iz tabele je jasno da je med ponesre?enimi v skupini nad 64 let procent tistih, ki so nesre?o povzro?ili vi?ji, kot je procent povzro?iteljev v skupini od 24 do 34 let.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

ne jaz sem s tamalima nabiju zunaj fuzbal 2 uri, pol pa banja :cheers:

se ga ena?i s hitrostjo, ne s pokom

In kolik?na je hitrost zvoka v vakumu?

?e ni zraka ni udarnih valov in ni potrebno ni?esar prebijat. Naprimer, nek geostacionarni satelit z ustreznim pogonom z lahkoto pospe?i? na nekajkratno hitrost zvoka pa pri tem ne bo prebil zvo?nega zidu.

Preboj zvo?nega zidu identifivcirajo udarni valovi ki se pojavijo pri tem. Ali so sli?ni ali ne je odvisno od vi?ine, vsekakor pa za pojav ki se imenjuje preboj zvo?nega zidu potrebuje? atmosfero.

En od komentarjev na povezavi do videa mi je bil ?e posebej v?e?, gre nekako takole: "Da je Feliks sko?il s tak?ne vi?ine ni tak uspeh kot je uspeh to, da mu je v kombinezon uspelo stla?it tako velika jajca" :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

saj to je njegov na?rt, ima samo prvi omejeni del poti na voljo za ta podvig, potem se za?ne upo?asnevati....

V vesolju res lahko prese?e? hitrost zvoka, ne more? pa prebiti zvo?nega zidu :vskalo: ker ga ni.

?e ga balon zvle?e v geostacionarno orbito, ga je najbolj naj.. ker bo ?ist pri miru :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Problem?ek preboja zvo?nega zidu je v neenakih hitrostih obtekajo?ega zraka okoli objekta kar pomeni, da dolo?eni deli prebijejo zvo?ni zid prej kot drugi. In bolj ko je objekt grd, ve?je so te razlike.

Pokojni ata Prhavc je pred leti razlagal, kako je zgledal ko so s tastaro adrijino devetko sprobaval mejo zvo?nega zidu. Na zgrnjem delu kril je hitrost zraka najve?ja in zarad udarnih valov je bilo to po njegovih besedah tako, kot da bi nekdo hodil po krilih in z 20kilsko macolo z vso silo tolkel po njih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?aki, a to ma v planu da ga prebije?

Vsaj mediji so tako govoril. V brezzra?nem prostoru je to enostavno, ampak v brezzra?ni prostor pa balon ne gre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Cez slabo urco naj bi avstrijec, Felix Baumgartner, skocil iz stratosfere (cca. 36 km prostega pada) >> http://www.redbullstratos.com/live/

A gre kdo stavt, da mu ne bo (vsaj celemu ne) ratal prebit zvo?nega zidu. Razen, ?e ne bo tega po?el v posebni kapsuli z nadzvo?no aerodinamiko. Mogo?e mu rata v redkem zraku ampak bo mel pol te?ave pri bremzanju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

mi je tudi najtr?i ?el (?al?) premehek :ne vem:

Baje to pride z leti...

:huh:

a Dormeo al kej druzga? :hudicek:

Drmeo seveda. (Tud pomislil nisem na probleme s kak?no drugo trdoto) :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.