Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Mi je umrla najboljša stara mama, s katero sva bila dobesedno best frenda (skupaj pekla potico, kuhala vino, imela večurne debate, se smejala raznim prigodam).

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Odlično mi potekajo predpraznični dnevi v službi, dopust pa potem raje, ko bodo zoprni januarski dnevi in vsi napičeni okrog mene, takrat bo na vrsti smučanje, pohodništvo, skratka ne gre se pritoževat. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

In glede na povedano bo verjetno sledila še kakšna toplotna izboljšava ovoja stavbe, ko bo potrebna še manjša toplotna moč toplotne črpalke, kot danes.

Katero gorivo pa danes uporabljaš za ogrevanje in koliko ga porabiš na kurilno sezono? To je zelo pomemben podatek, ki pove veliko o toplotnih potrebah tvoje stavbe. Pa potem s kakšno najnižjo temperaturo radiatorjev prideš skozi, na primer 55 stopinj?

Ne spraševat trgovcev ali monterjev, ampak inženirje, ki se ukvarjajo s tem področjem ukvarjajo profesionalno.

Trenutno kurilno olje, zraven kamin na drva in v med oz. predsezoni kar s klimo.

Ko je bil mojster na ogledu je tudi pogledal velikost radiatorjev ter da nimam talnega gretja. Takrat je bilo res potem govora o 55 stopinjah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

V roku per mesecev imam namen vgraditi TČ Mitsubishi Zubadan. Me zanima ali kdo uporablja to zadevo. Nekako razmišljam raje vzeti 17KW mašino kot 14, da potem ne bo preforsirana, če bo zunaj strašno mrzlo (razmišljam kot da če imaš avto 300KS in se napram tistemu s 110KS, pri 160kmh bistveno manj "matra") :)

Ima kdo izkušnje z Zubadan zadevo, ker menda je to najvišji kakovostni razred?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
pred 39 minutami je Bini napisal:

Ne se skregat, to ni prava tema za kreg..😬

Prvaka za to sezono že imamo,kakšna je kaj napoved za naslednjo.....🤔🏎️

Glede na zadnje dirke pravkar zaključene sezone, bi rekel eden od obeh AMG Petronas dirkalnikov, če bodo George-u pustili dirkati "na polno" :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Zelo napeta dirka, ampak dirkališče pa si ne zasluži tega imena ter je prenevarno. Še vedno imam občutek, da bosta na zadnji dirki trčila in se izločila, na pobudo Maxa, se razume. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 45 minutami je Boss napisal:

Zdej vsaj vemo kaj pomeni izraz "brez Kurtza na svatbo" ...

Žmegi bi reku oz. Savinjčani nasplošno, da bo v nadaljevanju od tega Kurtza ostalo "kurckej" :)))

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Včeraj osvojil Matterhorn (tisti iz Bovca).

Noro lepa gora, ki sem jo leta občudoval iz doline, nikoli pa si vzel časa za vzpon. :)

IMG_20211120_091703.jpg

IMG_20211120_153619.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pospravljam garažo in pripravljam vozni park na zimo. :)

Aja pa pod motornim pokrovom je od pred kratkim, zdaj konkreten agregat, prejšnji DeSUS 6-valjnik pa naprodaj, če se ne proda, bomo pa naredili BI-MOTO, s konjenico precej preko 400 osličkov. :)

IMG_20211107_164859.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Nedeljo preživel v odlični družbi in smo splezali 5 "ferrat"; Glinščico 3 različne in potem še nad Vipavo; Furlanova ter Otmarjeva plezalna pot. ADRENALINSKO :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

O šment, berem v sosednji temi, da je ta, nekdaj moj najljubši forum šel v "maline", sicer sem čedalje manj gor, ker me večina tematik totalno ne zanima, v prepire in diskusije se pa nerad zapletam. Kakorkoli, škoda če gre vse dosedanje v nič, saj smo se nekateri od nas veliko družili, postali ne zgolj znanci, ampak tudi prijatelji, itd.

Pa lep uvod v wikend vsem (klinc pa Net, pejte na zrak in kakšne športe v prijetni družbi, ne zgolj EKRANSKE športe, matrwola nooo). :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Wikend bil odlicen; sobota s frendi po KS Alpah (Repov kot in Planjavi), nedelja z beybo v Bohinju in seveda s kopanjem v jezeru ter potem okrog njega. Skratka zame dowgcajt ne obstaja! :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.