Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Okej, torej, ?e sem prav zastopil...

Zivim v Ljubljani... Pe? ne smem iti od doma na ?marno goro,ne?

A grem lahko z avtom do vzno?ja hriba in potem pe? v gozd? To Predvidevam da lahko.

Ali grem lahko z avtom do vzno?ja hriba in potem preko gozda na vrh ?marne gore? Predvidevam da ne ,saj je vrh ?marne gore javna povr?ina?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Lahko bi pedaliral in proizvajal elektri?no energijo. :P

Se moram pohvalit, da sem kljub vsesplo?no more?i atmosferi, precej optimisti?no razpolo?en in nikakor ne ?irim slabe volje po kolektivu. Posku?am jih sprostit in zabavat. :jupiii:

Jaz sem pa karseda distanciran od ve?ine kolektiva...

Ustreza vsem stranem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Medtem ko nekateri i??ejo krivce vse povprek in uzaljeno jokajo kako to ni fer (kaj pa je dandanes fer?), sem zjutraj (kot strasten ljubitelj narave in kolesarjenja v njej) parkrat konkretno zaklel ?ez vse skupaj, se sprijaznil , da ima svet ve?je tezave,kot do da nek Nejc ne bo mogel kolesariti zunaj...

In ?el po rabljen trenazer(dajmo rect da v domaco ob?ino) ter po?rl nekatera svoja prepri?anja...

Ampak... Adaptacija na sranja je uspeh v ?ivljenju...

post-9068-0-40033800-1585561390_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ali pa vsaj misli da ve...

Tudi sam se distanciram od debat povezane s korono.

Nekaj je da se prickamo o barvi avta, krivulji,kolesarjih v pajkicah, da popeezdim ?ez upokojenca ki se vriva v vrsto,ampak tu je pa res ratala dlje trajajo?a nekonstruktivna debata , kjer ima itak vsak tako zacementirano mnenje, da se noben ne bo pustil spreobrniti...

Na koncu bomo samo skregani in bo ?e tu sama agresija in ne bo ni? od pira na koncu tega sranja..

Dajmo si raje kak?no fajn idejo kaj po?eti v teh dneh.

Gleda kdo Air Crash investigation na NGC?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Policijska ura;zakaj pa ne? Zdaj je kar je. Saj ?e ne smes biti ob 11h zunaj, zakaj bi bil on 23h.

Isti klinac...

Saj ?ez.2tedna bodo spet kr?ili zdaj?nje ukrepe in bo treba ?e malo zaostriti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pani?ari? zdaj ti...

La?na skrb za starej?e prebivalstvo... a da pa so penzije sramotno nizke in da marsikateri upokojenec ?ivi od najslab?e hrane, ker si edino to lahko privo??i. Do velike ve?ine so se do zdaj obna?ali tako kot je neko? izjavil Henry Kissinger "elderly are useless eaters". Zdaj pa kr naenkrat taka skrb za ranljivo populacijo.

Zakaj nismo starej?o in rizi?ne dali v karanteno in bi organizirali dostavo hrane in zdravil? Zakaj raje ustaviti gospodarstvo in reskirati gospodarski (predvsem s.p. je in mala podjetja) in finan?ni zlom? Zakaj ne poskrbijo za izvajanje obstoje?ih omejtev in si vedno zmi??jujejo nove in nove? A ?vedi so pa kreteni, ker niso ustavili ekonomije in otroci ?e vedno hodijo v ?ole in vrtce?

To da da? ranljive v karanteno sem tudi sam rekel... Ostali pa da delamo. Saj ?e v starru zagovarjam da se gre delati in takoj po sihtu domov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Hja, zdej itak ne sme? v drugo ob?ino tko da, specialkarji potem odpadejo, razen ?e bodo znotraj ob?ine kroge nabirali, kar pa pomoje spet ni dovoljeno.

Potem vsa ta cirkus z maskami. Najprej da ni potrebe, da samo v okviru bolnic, ker je osebje podu?eno kako se to nosi, menjava ipd..Sedaj so maske obvezne za vse? Kako , kaj? Kje naj jo dobim, ?e jo v lekarni nimajo??

Se mi zdi, da ho?ejo ?e malo strahu na ogenj prilit, ker seveda ljudje z maskami vlivajo strah..

Tole z maskami je tudi meni Kr neki.

Nikjer ne pi?e da mora? znati rokovati z masko. Torej naj nekdo nau?i ljudi kako in kdaj (predvsem ) snemati masko. Naj bo na eno uro demonstracijski filmcek na tvju....

Rokavice?zakaj ?e? Virus dlje ?asa pre?ivi na gumi ,kot na ko?i. A se virus ?iri preko ko?e?

Na koncu bo malo morje ljudi , ki se bodo zaradi usranih rokavic in 5dni stare usrane maske (vla?na itak ne deluje) po?utili ?e bolj nedotakljive .

In ja... Kje jo bo? kupil?

Jeboga... Maska je OB PRAVILNEM ROKOVANJU uporabna max 3h. In ko gre 1x iz obraza, mora iti v smeti. In,ne na bradi nima maska kaj iskati.... Na bradi je svinjarija in potem to svinjarijo damo na nos in usta....

Kako naj to laik ve?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Bo, predvidoma jutri. Tudi kolesarit ne bo? ve? smel, razen ?e bo? ?el v trgovino. Jao jao, kam to vse pelje. Kaj nas ?aka , ko bo konec (?e sploh kdaj bo tako kot je bilo ?e..dobro vpra?anje). In bognedaj da se naslednje leto virus spet pojavi.

Hopacupa, spet za 3 mesece ustavit dr?avo.

Sicer pa, vseskozi se omenja ?ibkej?e, rizi?ne skupine, zakaj potem niso za??itili njih? ?ele do nekaj dni nazaj je upokojencem namenjen ?as od 8 do 10 v trgovini. Recimo, zakaj ne bi potem njih dali v karanteno, gospodarstvo pa bi nekak (tudi ?e z delno mo?jo) furalo dalje. Ne, treba vse zapret.

Tole glede kolesarjenja je spet zelo dvoumno napisano. Treningi prepovedani, vo?nja po samem lahko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Zadeve z ?romanji? na obalo in druge turisticne kraje so mediji pomoje malo prevec napihnili... Saj recimo vceraj v prispevku na 24ur ni bilo nikjer videti neke hude ?guzve?...

Tudi preko timelapse posnetkov webkamer se da videti, da so bolj posamezniki...

https://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/primorska/piran/trg-tartini.html?timelapse=1

https://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/primorska/portoroz/portoroz-plaza.html?timelapse=1

https://www.bled.si/en/information/webcam/

http://vreme.space.si/panoramske_kamere.php?id=69

http://www.didi.si/kamera.htm

...

Ni? hudega, tudi ?e so malo pretiravali. ?eprav moja opa?anja so kar primerljiva z njihovimi, ampak ok..

Skratka, tudi ?e so pretiravali; tudi ?e je bilo ljudi 40namesto 60, je to ?e zmeraj 40prevec in edino pravilno za ukrepe ,ki bodo (upam da) sledili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sej nisem napisal da bi moral nejc okupirat obalo in delat gu?vo tam,.. so pa nrdili ?talo ja se strinjam

Saj en sam nikoli ne okupira ali dela gneco..

Ampak saj ve?; "samo ?e jaz,samo ?e jaz..."...

Jaz sem pa? pometel pred svojim pragom in spremenil (upam da za?asno)svoj ?ivljenski slog in pa? ne grem na obalo,pa si lahko ?e tako ?elim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Se pravi, da ima Italija slabo zdravstvo, pa ?panija, pa ?vica, pa Nem?ija... Vsi imajo slabo zdravstvo in zato kolaps povsod?

Zanimivo.Za razliko od navadne gripe je ta 26 krat bolj nalezljiva.Ne vem, ali samo jaz gledam paniko po svetu in imam kake specialne fejk kanale ali sem mogo?e pani?ar, kot pravi?.

Mislim, da je ta pandemija ?ele nekje na pol poti in je vsak dan huj?e. Problem nastane, ko je preve? bolnikov naenkrat in se morajo na koncu odlo?ati, koga bodo priklopili na respirator, ali 35 letnika ali 60 letnika.

Tudi to se ?e dogaja v nekaterih dr?avah.Na ?alost.Na ?alost je ?e vedno veliko ljudi, ki to vse skupaj vidi le kot pretiravanje vlad.

Ja, Boss, za to je vojska namenjena. Ali mogo?e misli?, da smo v ju?ni Ameriki? Se pravi, da bo po novem pol Evrope voja?ke diktature? Ha, ha...

Mislim,da ima Italija dejansko "predobro" zdravstvo in tudi zato nadpovpre?no staro populacijo, ki jo je zdaj pa? treba nekako obdr?ati pri ?ivljenju.

Kar se pa ti?e kolebanja med 35letnikom in 60letnikom za respirator... Ja ,jeba je to. ?e ve?ja jeba pa bo , ko se bo kolebalo med 20 in 40letnikom...

Ampak ne... Mi panicarimo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Varnostna razdalja mora biti, tukaj ni debate.Jaz tudi vsakega opomnim, ?e se preriva in pametuje. V trgovini so ozna?be na tleh v razdalji 2 metrov. Kdor se dela neumnega, da teh oznak ne vidi, takega mora? "podu?iti".

Videl sem, kako je varnostnik pospremil pacienta ven iz trgovine, ker ni hotel upo?tevati razdalje in je ?alil ostale kupce,ki so se dr?ali navodil, da kaj se gredo s to gripico.

Potem je bil sre?en, ko je bil zunaj na sve?em zraku in burji brez nakupa. Red mora bit.

?alostno je tudi to,da mora priti do korone ,da ratamo kot dru?ba pozorni na dihanje za ovratnik, vrivanje, ka?ljanje vsepovprek..
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

No,moja biv?a ?e par let ?ivi v Barceloni.

Samo to bom rekel: ne ?elimo si biti na njihovem mestu.

(Ne zaradi biv?e,ampak zaradi trenutne situacije, ki je res v kurcu pri njih)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.