Heh, ko bo pa Jan?a rekel, da ne bo nih?e ve? smel iz svoje ob?ine (razen v slu?bo, pa verjetno kje v Prekmurju v trgovino v drugo ob?ino ker jo doma nimajo) bo pa spet diktator, kljub temu, da ima to ?e kar nekaj dr?av.
Sicer pa ja, Kris5 na 1919 so vsi objavljali na FB in se hvalili, da so dali 5?, zdaj je pa te?ko ostati doma ali pa se ne sprehajai po poi spominov in tovari?tva, sem videl slike od danes. Pa ne me jebat no.
Eeeee..... TO?NO TO sem imel v mislih,pa zaradi ob?utljive teme raje nisem izpostavil doti?nega primera.... Naj se pomaga otroku,hvala Bogu da se, ampak ne me je*at, peezda, kje je zdaj ta solidarnost...
Aja.... Ni tako frajersko dati na FB fotko kako se v pi?ami izlezava na kav?u.
Kdor ne verjame, kako pestro je bilo danes na obali, naj si pogleda prispevek v poro?ilih na Pop tv. Lepo se vidi, kako razni kekci veselo pe?a?ijo ob morju kot,da je navaden lep, pomladanski son?en dan.In to v ve?ini primerov ne doma?ini.
Mislim, da se bodo normalni ljudje strinjali z dodatnimi omejitvami in kaznimi za razne primerke, ki ne poslu?ajo nikogar.Pohvalno.
Upam da bodo tudi sankcionirali prekr?karje. In da ne bo kazen 50eur...
Jebemu,ko je humanitarno treba zbirati denar za ljudi, ki jih ne poznamo smo vsi POHVALNO solidarni (Me zanima koliko bi jih bilo, ?e FB in z njim povezana samopromocija nebi obstajal), ko pa je treba za??ititi sebe, svojo familijo in tretje osebe ,pa na?a dru?ba pogrne na celi ?rti.
?e 3mesece nazaj pa vsi slinasti "sre?nega in zdravega".... Bullshit... Ljudje hocejo, da ostanemo zdravi? Naj ostanejo doma. Ni tako te?ko . Pa? ne gre? ven za BV.
Se strinjam. Meni je prav vseeno, kdo me vodi v takih situacijah, samo da sprejema v redu odlo?itve za narod. Na ?alost poglej malo razne forume, kiko sovra?tva veje zadnje ?ase.
Drugod po svetu se narod spodbuja in tudi zdravstveno osebje spodbujajo na vse na?ine, na?i butlji pa obsojajo zdravnike, da so glavni oku?evalci. Pa naj kot prostovoljci gredo pomagati v kak dom ostarelih.
Ali pa naj gre samo 1krog okoli infekcijske klinike .... In naj tam stoji 1h. Potem pa naj ponovi zadevo pri KCju...
Zdaj me pa sploh ne zanima. Delam po lastni presoji in lastni pameti. A se z menoj strinja najve?ji sovra?nik in mi kontrira najbolj?i prijatelj, mi pa je precej vseeno te dni.
?e se bomo pa zdaj kregali kdo je kdo, nam pa res manjka pravilno rangiranje problemov v ?ivljenju..
Sva ?la danes s slab?o polovico pedalirat iz moje Soteske, do Dom?al in nazaj. Umirjen tempo, dihanje ?ez nos, hitrost pa kurckej. Se je treba ?parat, ker ima dan 24 ur in kolesarjenje mi ni glih "top of the top" aktivnost.
Nejc, sem se vmes nate spomnu, da garant trpi? doma kot ranjena zver, no vseeno bi ?el lahko na ?ance ali Pance oz. karkoli ?e (nekaj kar se rima na pi??ance).
Pance,pance... Te povabim gor na pija?o ko bo vsega konec. Priporo?am temen Radler in njihov doma? sendvi?.
Mah, ne trpim, sem pa doma. Berem knjige, ki sem si jih sposodil ?e doooolgo nazaj in gledam abotne komedije.
Sem se navadil da mi tudi v brezdelju ni NIKOLI dolg?as (oziroma me je to nau?ila dolga bolni?ka leta nazaj )
Ampak Alex, zakaj se pa ne oglasi? takrat, ko razsaja gripa? Letos je bila januarja kar pasja, v razredu moje tamale je bilo tudi samo po 8 do 10 otrok od 30. Vsi ostali z gripo doma. Po zadnjih podatkih naj bi za gripo letos umrlo v Sloveniji 150 ljudi. A ni to zdaj malo dvoli?no - mrtvi za gripo niso pomembni, ampak mrtvi za korono pa so vitalnega pomena in se nikakor ne smejo zgoditi. Tako hudo, da smo pripravljeni ustaviti dr?avo, ko pa je gripa nam pa to tudi na kraj pameti ne pade pa ravno tako hara, predvsem med starej?o populacijo.
Glej ni? ne namigujem , samo spra?ujem od kod taka razlika v dojemanju. Seveda ni prijetno, ko nekdo umre, ampak letno pa? ljudje umirajo pa naj bo to gripa, rak, infarkt, druge bolezni, nesre?e, starost?!?!?, itd.
Po?asi prihajajo na plano drugi podatki in to v prid tistim, ki so trdili, da ta koronavirus obstaja ?e leta, ?e ne ?e celo desetletja in naj bi bil v bazi cca 100 razli?nih virusov ves ?as, samo nikoli ga nismo zaznali, ker ga nikoli nismo niti iskali. V Wuhanu, kjer so ga zaznali so najbolj?i laboratoriji za virusologijo in dejansko so ga zaznali in tudi prvi? zanj oziroma za njegov RNA tudi naredili markerje. Ko so to za?eli testirati na ljudeh, ki bi jim v prej?nejm letu ?e veselo rekli, da so zboleli za gripo, so zaznali prisotnost tudi tega virusa. Ker nekako ni ?isto jasno, kako se je tako bliskovito raz?iril po svetu in celo v kraje, ki so ?isto izolirani (recimo otrok Reunion). To pomeni, ali da je ta virus ?e dolgo prisoten med nami in so ga recimo na tem otoku zaznali samo zato, ker so dobili to?no take testerje, ali pa je ?tevilo oku?enih dejansko tako veliko, da ?e bi testirali vse bi bile cifre zastra?ujo?e.
Druga?e me pa zanima, kako bo? takrat reagiral na odlo?itev vlade, da bo po veliki no?i za?ela pripravljati ljudi, da se vrnejo na delo. Bo? takrat ploskal odlo?itvi ali bo? obrnil plo??o in rekel, da vlado ne skrbi zdravje ljudi? Tako kot sem rekel pred kratkim, ?e do konca aprila ne bomo zdr?ali, da gospodarstvo ne potone ter da v Sloveniji ne dobimo ?ez no? ?etrt milijona brezposelnih, BO TREBA IT NA ?IHT pa ali vam bo prav ali ne.
Ja,Boss... ?e,ze, na siht, kdor pa? zaradi narave dela ne more delati od doma. In potem domov. Zato podpiram ukrep vlade, ki bi prepovedala gibanje zunaj domov RAZEN nujnih opravkov (slu?ba, lekarna, zdravnik,trgovina). Torej brez sprehodov, brez sedenja na klopci, brez pranja avtomobilov ipd.
Ne ena?iti odhoda na delo z gibanjem na prostem.
In ja... Tudi mene bo zjebalo, da ne bom mogel iti na zrak, pa na ?marno goro pa da ne bom mogel spiti kave na klopci pred blokom namesto v stanovanju... Ne re?em,verjetno bom napisal kako pikro ?ez to...
In za take ukrepe se lahko v prvi vrsti zahvalimo kretenom, ki se obna?ajo kot da ni? ni... Veselo martincanje po klopcah,druzenje, sprehodi kot da smo na po?itnicah.
Pa a ve?.... Super da gre narod v naravo, podpiram to,ampak ne me farbat, da se ne najde nekega koti?ka, kjer ni ?ive du?e.
Res... Zaradi narave dela pre?ivim ogromno ?asa za volanom... Kaj vse vidim... Ne me farbat; a na1x smo pa vsi neki jaki ?portniki,da se ne da biti par dni/tednov brez ?porta? Na1x pa tipi v svojih 40ih in 50ih na polno ?ivijo skupaj (ker ravno taki se veliko vozijo v skupinah na kolesu)?? Ljudje iz dolg?asa malo hodijo po mestu... Resno...
Ne re?em,da nebi vlada v vsakem primeru naredila stroge karantene (vemo da je politika k***a),ampak obna?anje ljudi pa tudi ni ravno prispevalo k temu, da je nebi bilo...
In ravno zdaj se vidi to?no to, kar ?e od nekdaj govorim; folk boli qrac. Ne jebejo sistema. Ne prevzemajo odgovornosti. Kot da je to neka igrica,kjer se da znova zagnati ?pil...
Tudi meni marsikateri ukrep ni pisan na ko?o in mi ni v?e?,ampak v?asih je pa treba po?reti lastne interese , ki so TRENUTNE narave in pogledati malo ?ir?o sliko.
Virus se ne prena?a sam, prena?amo ga ljudje.
In ?e tega ne dojamemo zlepa,bo ?lo pa zgrda. Milom ili silom...
Demokracija je super stvar. Za pametne in tiste,ki znajo razumeti dol?nosti in ne samo pravic. Takih je pa ?edalje manj.
Ampak.... Prej ko bodo ljudi sterali , da ostanejo na relaciji "ku?a-posao-ku?a" (pa je jasno, da nisem ljubitelj takega ?ivljenjskega sloga),prej bo lahko gospodarstvo zalaufalo.
Jaz podpiram zaostritev ukrepov. Ker durgace ne gre. Ker je preve? ovc med ljudmi,ki mislijo da je nekaj najhuj?ega pre?iveti lep dan doma....
V kateri trgovini? Jaz vidim ?e najmanj panike v Me?katorjevih trgovinah, kjer sem opazil samo ene par FB smrkelj, ki so navlekle nase maske, kape s ?ildom (na FB-ju je napisano, da kapa s ?ildom za 50% bolj prepre?i vdor virusa v o?i in nos), dvojne rokavice. O?ala na nosu, dvignjen ovratnik in nervozno gledanje naokrog, da se ji ne bo kdo preve? pribli?al. Verjetno ima v ?epu tudi meter, da ga opozori in da mu z meritvijo doka?e, da je bli?je kot meter in pol.
Nejc, ja kolk pa ti wc papirja porabi?? Men je 10 pack dovolj za dva meseca, al si eden od tistih, ki se takoj userje, ko nekdo kihne?
Hofer Kranj?eva ulica. Pred vhodom ?enska (prostovoljka?) razku?i roke vsakemu posebej in vozi?ek vsakemu posebej...
Sem jo hotel vpra?ati a je to razku?ilo za roke ali povr?ine (ker je uporabljala istega) ,pa se mi ni dalo...
Je pa res , da v bliznjem malem merkatorju ni ljudi z maskami, so zgolj ka?ljajo?i upokojenci...
Skret papir... Napisal na pol v fori;10pack kupil... Pojma nimam koliko ?asa zdr?i.
V?asih sem kupoval rjavega,da je bil za ve?kratno uporabo zaradi varovalne barve tist je sele dolgo zdr?al.
Kar se ti?e mlaj?ih hudo obolelih... Zanimivo , da ni nobenih detajlnejsih podatkov o njih... Mogo?e ?e bodo.
Upam, da je to res zgolj bolj stra?enje dru?be. ?eprav se nebi zana?al na to.
Je pa res na ?alost ?e videti,kako se ljudje po?asi vra?ajo k navadam pred izolacijo. Zunaj ni kaosa kot v Italiji, ne umre vsak dan 50ljudi, verjamem da marsikdo sedaj zamahne roko ?e? "saj ni tako hudo"...
Moja napoved je za ZDA zelo katastrofalna in sedaj se vidi kaj dela kapital in koliko jim je za svoj narod! Mislim,da bodo zelo bogi tudi revni narodi..... Sem zelo vesel,da sem tu kjer sem kljub nekaterim kritikam in pesimizmu nekaterim v dr?avi,ki jim ?e vedno ni ni? prav in jim tudi nikoli ne bo.
Bere? mi misli in to?no govorim ?e od nekdaj;lahko smo sre?ni da ?ivimo kjer ?ivimo... Ampak kaj, ko preve?krat vidimo sosedovo, bolj zeleno travo..
Na cestah pa je res mrtvilo... Se ne spomnim, kdaj bi v petek dopoldan bila recimo Ljubljana (Siska, Celovska,...) tako prazna ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Eeeee..... TO?NO TO sem imel v mislih,pa zaradi ob?utljive teme raje nisem izpostavil doti?nega primera.... Naj se pomaga otroku,hvala Bogu da se, ampak ne me je*at, peezda, kje je zdaj ta solidarnost...
Aja.... Ni tako frajersko dati na FB fotko kako se v pi?ami izlezava na kav?u.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani