Skoči na vsebino
pred 2 urama je Boss napisal:

A se midva razumeva? Svetlobno onesnaževanje ni povezano na s plačevanjem elektrike oziroma stroškov z njo in se ne vtika v to a boš mel doma v stanovanju prižgano luč ali ne.

Gre za to, da če nekdo osvetljuje stavbo, da ma gor neko kričečo ogromno LCD reklamo, da s svojo "dejavnostjo" vpliva na druge prebivalce. Da so predvsem mesta osvetljena z nepotrebno osvetlitvijo čisto preveč agresivno se pogovarjamo že desetletja.

Pretirana svetloba ponoči je silno moteča in tako kot ne sme @Alex (oziroma njegov 55 letni kolega) ponoči s hrupom el. kitare navite do konca motit sosede, isto velja za @Bini in @Boss, da ne smeta s svojima 3000 lumnima baterijama svetit v okna svojih sosedov. Oboje je "nasilje" nad pravico nekoga drugega tako po nehrupnem okolju kot po ustreznem okolju za nočni počitek.

Določile se bodo ure, ko bodo tele zadeve morale biti ugasnjene. In to bo veljalo upam, da za VSE - tudi cerkve in partizanski spomeniki in pročelja javnih hiš :hudicek:. Mesta bodo ratala temnejša, kot so nekoč že bila in mogoče se bo dalo spet vidit zvezdnato nebo brez, da bi moral iti na neko oddaljeno lokacijo.

Seveda se, oba sva proti pretirani osvetlitvi le, da jaz na to gledam drugače in realno.... :nevem:

Jaz se bom kamot prilagodil.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Boss napisal:

A ti bo fejst hudo, ko cerkvice ne bodo mogle biti tako osvetljene kot, da majo vsakič koncert al pa fuzbal tekmo? Ne resno, tole svetlobno obremenjevanje okolja, je skočilo iz vseh okvirjev. Ja meni ni všeč, da morajo tole urejat preko zakona, ker očitno ljudje niso dovolj samozavedni kaj je prav in kaj ne.

Drugače pa ni grozno kot se sliši na prvi pogled, tako da ti @Alex ne bo treba prit z e-bikom krožit okoli parlamenta. Vseeno mi je pa seveda všeč kako vas Golob spravlja na obrate, da pol pizdakate v svoji nemoči. Love it :wub:

@Bosssem malo višje napisal, da nimam skoraj nič osvetljeno in mi je vseeno za drugee saj si sami plačajo elektriko.... Poglej si mesta kako imajo vse osvetljeno, ko Las vegas... 🤔 In ti najdeš cerkvice, luda kuča..... ?zmeden?

Poglej si malo nočno karto kje je najbolj osvetljeno, mi smo najmanjši problem.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najemna pogodba
Napisano

100 ljudi 100 čudi, ta je njihov ampak drži... 

Ne vem ali imam res tako srečo ali kaj, da srečam same dobre ljudi od dol.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najemna pogodba
Napisano
pred 52 minutami je jures napisal:

Moj najboljsi sosed v Kranju je bil Makedonc, najslabši pa Ljubljančan :) :)

Vse je možno.... 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:

Kaj ima veze konzervativnost s tem, da so dali Passatu, Superbu pa ne?

Ki sta bila modelsko izdana isto leto.

Če bi bilo konzervativno niti Ausi ne bi imel, kaj šele Passat.

No s turbo motorji so hitro začeli, tako da le niso tako zelo konzervativni. Pač odvisno od področja. Pa to sploh ni bila poanta.

Menda ni problem, da ni elektrike. Če se. Prav razumel se gre za svetlobno onesnaževanje.

Svetlobno onesnaževanje🤔spet ena eko bedarija. Aha, bombe in rakete pa niso problem.... :nevem: Naj si te predpise nekam zatlačijo.... 😡😤

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kar je brezveze je brezveze. Imam vse na senzor, še led lučke po stopnišču in hišno številko, druga pa ne rabim, me ni strah in z mirno vestjo spim.... :nevem:

Je pa res, da vsak plača svoje in če država nima elektrike s tem ne bo rešila problema, ker led osvetljitev ne poje veliko.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najemna pogodba
Napisano
pred 1 uro je AmpeR napisal:

Joj kake probleme imam jaz z hišo. Po smrti obeh staršev je hiša ostala prazna. In ni minilo niti 10 dni od pogreba, ko se je na dvorišče prikazal makedonec. 

Daj mi hišo, ta hiša bo moja, daj mi podnajem, ti plačam najemnino, vse kar bom jaz vzdrževal mi ne bo treba plačati najenine.... Bova živela z ženo, pa sin z ženo nosečo, pa sestra.......

Mrš nazaj u makedonijo😤😡

Zdaj je pol leta mimo od smrti in vsak mesec mi nabiva za hišo. Ne morem se ga rešiti...

Enkrat se ti bo samo vselil, še vedel ne boš kdaj.... 🥴😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Ne mi jamrat, da je kriza in revščina. Nekateri so tako revni, da jih po šest spi v eni postelji, da nič ne jamrajo...

2.del.PNG

Z zlato uro.... 😵‍💫🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najemna pogodba
Napisano (urejeno)

Če si laik je bolje it notarju, on točno ve kaj mora vse vsebovat pogodba, da si na čim bolj varni strani in veš, da si naredil vse kar se da v primeru težav! 🤗

Če si pa samozavesten in veš, da veš že vse in še več potem pa jo sestaviš sam in si mogoče... 🤔🥴😵‍💫😔🫣

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:

Hja...

A nisi ti Proceeda gledal, ki z dizajn igra na emocije? Zdaj pa pljuvaš čez drzen dizajn.

Škode so vsa leta poskubljeni VW-ji.

Žal taka je filozofija koncerna. Če ne kupuješ vse opreme, ti je vseeno, ker pač ne želiš tistega kar ima VW.

Jaz pravim da so Škode brez dizajna. Nekaj podobnega kot VW-a, samo škatlasto. Za to, da sede čim večji množici.

Včeraj sem vozil službenega Golfa.

Podvozje na VW-jih je grozno. Daleč od Mazde, Forda, Alfe, Hyundai-ja. Pa pri Hyundai-u lahko rečem da sem 1 mesec vozil i20 s športnim. Seveda z i20n ne bom primerjal.

Kolegu pije v novem A5 karavanu preko 10L.

Samo za info 😉

Morte razumet, @Boss že malo slabše vidi in gleda samo višino pri avtih.... 😁 Ampak še ne ve, da bo njegov naslednji, naslednji avto ravno višji SUV pa še vesel ga bo... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Boss napisal:

A zato ker ni SUV? Oziroma ker gre za relativno minimalistično oblikovanje brez odvečnega kiča vsepovsod. Ja to ni avto za bahat se naokoli in kot žirafa gledat a te vsi vidijo. Men je recimo ravno to všeč, ker avta na kupujem, da se z njim važim naokoli in ta Škoda je dejansko to kar mi je všeč. Vse ima kar iščem... je limo, ima peta ogroma vrata, ogromen prtljažnik, paleto motorjev iz katerih lahko izbiraš, vso možno opremo, preizkušene motorje, je potovalnik in je udobnež, ki s pravim motorjem tudi pokaže zobe. Vse ima, edino kar nima so pa strešne sanke, kar je zame še dodaten plus...😜 zato je meni všeč.

Zato pa imaš sedaj krasno 6tko....🤔😂😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najemna pogodba
Napisano

Ne naredi kake blesave napake in pojdi notarju, ki ti bo svetoval kako in kaj, da ne boš imel probleme z najemniki! Sem že slišal marsikaj o tem kake imaš lahko težave, če ni v pogodbi pravilno "pravno" formalno vse navedeno pa še takrat ni lahko izseliti npr, samohranilko z malimi otroci ali pa, če ti kdo hišo skuri... itd... Razmisli.... 🤔😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Hotel je samo povedat, da tam gor v hribih doma radi zamešate kaj.... Upam, da ne boš slučajno zamešal lopato za kramp... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je Boss napisal:

Superb je odskočil od konkurence, ko je bilo še vseh 20 avtov v predizboru.

Tako, da tale moja napoved izpred dveh mesecev in pol je bila čisto preveč enostavna za napovedat pravilno. Sem pa vseeno mislil, da bo dobila vseh 60 možnih točk, ker dejansko je tole z naskokom najboljši avto tega izbora.

Dizain pa.... 🫣🥴😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Kako gre znameniti rek? O OKUSIH SE NE RAZPRAVLJA! ;)

Ampak res je za en drek.... 🥴🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 11 minutami je etcho napisal:

Zdaj sem v dilemi, spiti, ali ne spiti ...

Posnetek zaslona 2025-01-14 132505.png

Posnetek zaslona 2025-01-14 132447.png

Brez skrbi spij, gotof si bil, ko te je ata nardil.... 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 37 minutami je etcho napisal:

Midva z avtom tekmujeva, kdo bo prvi. On do 150.000 ali jaz do penzije.

In kako kaže🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Boss napisal:

A tele članke piše AI? Prevod je namreč katastrofa.

tale zmaga - "brezsvinčnikovega goriva"

pa tale tud ni slab - "frugalnost" ker očitno beseda varčnost ni več v trendu al kako?

Čeh.... 🥴😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.