Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
Pravkar je Matick napisal:

Aja, če nimaš odbitne, pol je OK
Verjetno so na interclass rekl da bojo celo luč menjal, ane

Nevem, zdej se je samo zahtevo dalo oz prijavo škode oz kakorkoli se to reče

Ampak drugače se lahko menja samo levi kos, ker desni kos luči je pa v vratih od prtljažnika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 minutama je Matick napisal:

To je en z nečim potegnu po luči. 
Če te ne moti, pusti, pa boš popravu enkrat ko boš lahko nekomu na njegovo zavarovanje dal :D

Ah ne, sem že zjutraj takoj odpeljal na interclass, saj imam vse zavarovano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Izgleda, kot da je vzrok razpoke v točki, nekaj ostrega, koničastega, kamen, metek, ..? Kaj pa se vidi na površini, je kakšen okrušek, vdolbinica, pikica? Dvomim, da je šlo za kakšno vozilo, ker bi verjetno pritisnilo po večji površini in bi bil rezultat drugačen. Je pa podobno tudi tisti snežinki na steklu števca ... 😃

Spodej se drugače vidi mal "obutanga", siva lisa - sepravi dvomim da bi bila samo točkovna obremenitev, edino če se luč tako razpoči ob stiku

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ajde fantje, kaj se je mogl nardit da je taka razpoka ratala na luči? Kamen verjetno ni bil, sumim da me je kdo z nekim kombijem butnu ali vandalizem

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 20 minutami je Jest napisal:

Ziher je toliko kot navadna kartica… oz. je celo bolj varno, ker trgovec dobi le neko nakljucno stevilko transakcije in ne stevilke tvoje kartice… Edino, kot je ze napisal @NevLado…. ce ti ukradejo telefon in ce vedo tvoj PIN za odklepat telefon… ampak to velja tudi ce ti ukradejo fizicno kartico in tvoj PIN ;) 

Na iphonu deluje samo 5krat brez povezave, nevem pa kako ima je z fizično kartico ker redko plačujem, tam je tut na ene vsako 10to transakcijo pin, a ni tko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je AmpeR napisal:

Zamimivo. No sej v spletni Banki pravilno prikazuje. Moti me samo na Gpay-ju.

Kaj pa varnost? Je ziher?

Če nimajo tvojega gesla od telefona, je ziher.

Ampak če ti ukradejo geslo od telefona boš imel hujše probleme :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 46 minutami je AmpeR napisal:

Kaj kdo uporablja G pay za breztično plačevanje na telefonu? jaz sem si zdaj na novo to namestil, testiral v bližnji trgovini in bp plačano.

Pri zgodovini plačila pa mi javi, da sem to plačal v eni trgovini v NY v USA?!

Kaj pravite? Je to ok al kličem na banko?

Pri apple pay ko uporabljam revolut se mu včasih strga in sfali trgovino, ker verjetno potegne preko gps še podatek poleg trgovine :D 

Če grem v kak šopingcenter kjer je 10 trgovin pa sploh neve kok pa kaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je Slivka napisal:

Danes, ko smo bili v Ljubljani, smo se ustavili še v Ljubljanskih mlekarnah. Samo za primerjavo: maslo je v Mlekarnah 2,49€. Enako maslo v Mercatorju je pa 3,69€...

Tam se splača poleti kupit planica sladoled, dobiš že za 1,5 eura isto banjco kot v večjih šopingih za 4,5 :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Alex napisal:

Slivka, je made in Europe, natančneje mlade in France. 

Od uvoznika pa, sem dobil sledeči odgovor:

"Črna žica se ne veže, ostali dve pa faza in nula.. v priponki navodila.." 

IMG_20240209_151708.jpgNato sem ga vprašal, kako to, da ni ozemljitve. In dobim odgovor :

"

ima dvojno zaščito in ne potrebuje ozemljitve..

Podobno kot fen za lase in podobne aparature..🤔

Sej piše dvojna zaščita spodi v navodilih ki si jih prilepil pod "POZOR"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pravkar je sportman333 napisal:

Danes uspešno izvedel "just drive through" čez amzs pisto,brez kakršnih koli posebnosti....majstr je sam rekel👍in če prodajam🤣....

20240209_091908.jpg

A ti si tega Accorda kupil novega, si prvi lastnik? Ker to je škoda prodajat :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 7. 2. 2024 ob 22:57 je SeekK napisal:

Jst ti odkupim tega pastirja s kozo, barbarko ali "netopirja" z dvojno sekiro. Če imaš katerega od teh dvojnega :)

Tudi jaz jih moram kupit...imam barbarko ampak samo svojo

Sem pisal na FB v lego licitacije in se mi je javla ena bejba, ki ima 3 polne sete :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 minutami je dvorjan napisal:

Zato ker pozimi največ vlage v avto prinesemo prav preko obuval?

Normalno, ampak če mi na dashboard vržeš error, da je kamera na sprednji šipi zmrznjena... daj nabij na oboje majkicu :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 3. 2. 2024 ob 13:19 je Janez007 napisal:

Forda sem imel v življenju samo enega, kakšnih 20 let nazaj. Zafrkaval vžig toplega, popravilo 20% vrednosti avta. Nikoli več Forda.

Sem pred kratkim nekaj ur vozil Dacio Duster s komaj nekaj 1.000 km. Dokler se ni ogrela (pol ure vožnje), je bilo ves čas na armaturki 5 obvestil. Avto je šel na servis, kjer so ugotovili, da je vse OK. Naslednji dan ista zgodba, spet 5 opozoril + obvestilo, da je treba ponastaviti tlak v pnevmatikah. Ko sem ga uspešno ponastavil, spet sledi obvestilo, da je treba ponastaviti tlak v pnevmatikah. To naredim ene 10x, dokler se tudi jaz ne naveličam. Da ne govorim, kako slabo deluje prezračevanje in klima (v kotih praviloma zarošeno vetrobransko steklo, sploh pa stranske šipe, še posebej zadnje), usmerniki zraka šob ne ostanejo v nastavljeni poziciji, ampak sami zlezejo navzdol, tekočina za brisanje stekel pride ven šele po nekajkratnem pritiskanju, ... če nisi navajen, misliš, da ni tekočine, ... Jaz nikoli ne kupim Dacie, če ne bo res nujno.

Mogoče sem se pa samo z Mazdo preveč razvadil? :)  

image.png

Ko užgeš klimo...se more cela šajba orisit, nikjer ne sme bit niti flekca... namreč če so flekci pomeni da se klima užiga/ugaša

Ker ko klima enkrat potegne vn vlago nima zares veze, kam zrak piha, pri mazdi celo večino časa samo na noge...

Včasih se mi zdaj v mrzlih dnevih zjutraj prižge lučka da ne dela samodejno zaviranje v sili, defrog window first

Pa je sama klima tako neumna, da na polno šopa v noge...zakaj ne moraš dvignit v roke in sprednjo šajbo???

dne 3. 2. 2024 ob 19:15 je Z M A J napisal:

Pri naši službeni 2022, ki ima cca. 18.000km, se vsak mesec dolije liter motornega olja, pa vmes ne naredi več kot 2 ali 3 tisoč km. Kakšno sranje od avta; 2.0 TDI 150 KS.

A si se zatipkal? Pri 18 tisoč prevoženih bi moral dolit liter v celem intervalu od 0 do 18k....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Za moj okus najboljši Brezalkoholc.

IMG_20240202_171546.jpg

Res je! Ampak tudi drag, pa vseeno, spar kupon 25% na cel plato

Jaz pa danes

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 31 minutami je Bossek napisal:

tocno tko

zanimiv so odgovori:

- SAMO 3,4%, ne splaca se! .... ok bom pustil na banki za 0,01%

- SAMO 3,4%, ob inflacij 10% bwahahah butast .... ok pustim na banki/sefu/stunfu tam pa inflacija ne pozre

Full verjamem, da to ni NAJbolsa nalozba, samo mislim pa da ni slaba.

Danes odprl racun na Iliriki. Rabis recmo cca 30 minut ce si bolj pocasen, da vse izpolnes in opravic video identifikacijo. Drug teden nakazem se denar in oddam narocilo za nakup.

No pa gremo v drugo. Sedaj v crypto nekaj ze imam: USDC po 10% obresti, DCA strategija na binance za ETH, pa neki malega pac drzim na ladgerju.

Sem pa nek bullshit nalozbeno zavarovanje (ki mi je naredilo cca 1k minusa), sedaj ukinil in iscem se neki kamor bi mesecno investiral. Mogoce kak ETF (nimam pojma kaj to je), ali kaj podobnga. Kaka ideja?

Se pravi nekako bi mel:

- Obveznice in depozite kot male obresti ampak varno

- crypto kot velik riziko ampak opcija velikega donosa

- potem pa neki srednjega, srednji riziko in srednji donos bolj za varcevanje ke do 60 leta

IDWA ali VWCE ETF so baje top notch - dobra donosnost, dost tech oriented - kar trenutno ful raste zaradi AI

Kaj točno glede ETF-jev te zanima?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 45 minutami je Jaka32 napisal:

In boš z 960 € dobička lahko živel natanko 2 meseca. Ali pa 3, če imaš svoje stanovanje/hišo.

Super! 🤣

Super, 960 eur ki padejo iz neba. Lahko mi pa ti nakažeš 960 eur, pa prodam te obveznice ki sem vložil :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 22 urami je sportman333 napisal:

samo da ne boš razočaran nad odzivnostjo motorja, ker to je še klasični atmo brez turbine, tako da proti SAABu bo to bolj nepremičnina, je pa bullet proof ta motor, če te pa kaj več zanima pa ZS, da ne bova smetila Mazda foruma :)

vidva sam diskutirejta fanta, sam da se nek dogaja :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 urami je dvorjan napisal:

Mojstri, kako so lahko 3 % obresti "bomba", če jih inflacija sproti poje?

11 jurjev bo čez tri leta imelo kupno moč kvečjemu 8 današnjih jurjev ...

Ne nasedajte na te finte. Če imate viška denarja, si kupite kaj, kar potrebujete. Bo bolje naložen ...

Če si 5 let pred penzijo in imaš na računu privarčevanih 30k in veš, da boš ta denar čez 5 let potreboval za preživetje, je tale obveznica super. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Hixxy napisal:

Odprtje trgovalnega računa

Mah za 3 leta, to ti inflacija poje

raje dam 10k v crypto če že

kripto ne veš, kakšna bo cena čez 3 leta

tukaj garant veš, da bo cena ista, 10k za 11k po treh letih

se strinjam s tabo, iz vidika donosnosti, nabijanja čustev in iskanja easy money ti kripto lahko prinese bolan zaslužek, ponavadi celo dvokratnike.... ampak za neke konzervativne vložek pred nekimi večjimi nakupi (če recimo zbiraš 3 leta dnar), je pa tole bomba, sploh ker te država ne obdavči do 1000 eur letno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Bossek napisal:

Jaz sem pisal na 3 (ilirika, nlb, nova kbm). 2 od teh (nlb in nova kbm) moras fizino it v poslovalnico za odprtje trgovalnega racuna. Pri iliriki vse lahko opravis online. Cenovno so vsi zelo tam tam, par eur razlike.

Pri 10k te pride vse skupaj dobrih 60 eur. Se pravi po 3 letih imas nekje 950 eur.

Jaz bom to uredil prek Ilirike. Porocam kako bo slo :)

Izračun za elektronsko obveščanje na Iliriki pri 10k je po 3 letih 966,56 eura, za klasično 925,07 eura

Jaz sem šel fizično v SKB prej, sklenil račun in vzel klasično obveščanje, ker podpore za elektronskega nimajo. Pri 10k je pri njih to 934,52 eura.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Jaz bi kupil. Samo me j.. to, da je 25% davek na tisti znesek obresti kar je višji od 1000€.

Ja, vložiš 29k in si safe.... no, moraš biti pozoren še na ostale morebitne obresti, npr če jih letno dobivaš že od bank

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.