Skoči na vsebino
Klima v stanovanju ...
Napisano
dne 7. 8. 2024 ob 16:10 je Bini napisal:

Evo že visijo na steni, hladijo in lepo predejo🤗. Si nisem mislil, da je 18db hrupa tako malo.... 🤔

Zaenkrat sem zadovoljen, če bo pa kaj za hvalit se pa vidimo druhlgje.... 😊😉

IMG_20240807_133314.jpg

IMG_20240807_133406.jpg

IMG_20240807_134430.jpg

Screenshot_2024-08-07-15-39-08-475_com.miui.gallery.jpg

Dobro si naštimal...fajn,da imaš notranji enoti tako,da večinoma ne piha v smeri npr. sedežne garniture...torej,da ne piha tja,kjer se večinoma zadržuješ.

Še en nasvet-to so zelo dobre klime,in če želiš čim nižjo porabo in čim večji konfort,ne izklapljaj tudi med zračenjem (1x zjutraj in 1x zvečer-na stežaj odpri okna..fino je če zunaj piha veter,k se hitreje menja zrak)...toliko da se prezrači,pol pa vsa okna zapri.

Ko boš z časom stemperiral hišo,bo klima le minimalno delala in tudi najmanj porabila,in bo lahko tudi tiha.

Če pa ti bo prehladno,pa nič izklapljati in vklapljati!!!,le povišaj ciljno temperaturo in to je to.

Predvsem boš presenečen nad svojo storilnostjo čez dan,k te sopara ne bo matrala...bo ti žal,da nisi tega nakupa opravil že prej.

Še enkrat čestitke k nakupu😃👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je g.Wankel napisal:

Kako je super, da se lahko vedno na Nemčijo izgovarjamo :)

pred 9 urami je FuManchu napisal:

Ne bo jih izučilo... Za enkrat 😆

Drži kot pribito.

Fora je v njihovi mentaliteti-oni so zakompleksani,vase zagledani...in so mnenja,da je njihova "lipa naša" nekaj več kot "katere druge" domovine,in da njim to "pripada".

Kar se pa izgovorov tiče,piše že v članku "krivi so gostinci..."...ja seveda😂🤣

Kaj pa nastanitve...cestnine,adijo pamet-parkirnine "za vsakim usranim grmom",policaji "lovijo" kot da se jim je strgalo,natege vsepovsod...celo karte za trajekt pred niti eno sezono še niso pozabili pošteno dvigniti...

Seveda je najlepše,če je kdo drug kriv-je super izgovor,ki paše k mentaliteti (beri zgoraj)...

Turisti pa lepo seštevajo in imajo "svojo" računico....za vsako rit ena palca raste...samo za ene je že hlod.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov TV
Napisano

Če ima kje @dvorjanprav,po tem tukaj👍

Sem poizkušal že prej dopovedati moje mnenje pri opisu nakupa TVja za taščo...upam,da je kdo razbral med vrsticami.

OLED...pa tudi če je 1,2 ali celo 3 generacije starejši bo v primerjavi kot dan in noč....pa lahko ima ne vem kak OS,osvetlitev tako ali drugačno itn...

Če gledaš najbolj osnovnega OLEDa,mu mogoče pridejo blizu šele druge tehnike za dvojno ali višjo ceno...pa še tam le za zelo specifične namene.

Moje mnenje je tako,da če gledaš v omenjeni cenovni klasi,je vse drugo stran vržen denar,če nisi kupil OLEDa zaradi tistih mogoče 200,300€.

Kdor OLEDa že ima,ve o čem govorim,ostali pa se morajo še sami prepričati....moje mnenje.

Čisto za zabavo bom prilimal en video,ki sem ga v tem forumu že...pa se mi zdi tako genijalen,da ga moram še enkrat...zanimivo pa je,da je za tiste,ki jih tematika zanima zanimiv od začetka pa do konca...kljub svoji starosti je še zmeraj aktualen...prijeten ogled vam želim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov TV
Napisano

Jaz sem ne dolgo nazaj za taščo izbrskal en mislim da 48" LG OLED...pr BigBangu...jih niso imeli več...pa kao samo še par razstavnih...in vprašam..."a razstavnih pa ne prodajate?"...in začne tip brskati,kje jih dejansko še imajo...in vidi,da so vsi razen enega...mislim da v Gorici...že šli😮 Mislim da je bil cca.780€...pa tip pravi,da je 50Hz itd...naslednjik za več k jurja pa da ma 100Hz...se mi zdi,da je tip hotel zase "čapniti"...

In pravim,da tašča z slabimi 80 leti ne rabi tega za tolk več cvenka...sam da je OLED...in da naj naroči v Lj.,in da pridem ponj...

In so ga transferirali v Lj...in dela k raketa...tašča pa vesela tud nad magic remote...za sliko pa kot lastniku OLEDa ti ne rabim razlagati...

Pač včasih se ti "userje"...

Bom doma pogledal,kaj je za en model🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov TV
Napisano

Lih današnji video. 

Za vmesnik bom pa rekel tako.

Meni je vseeno,ker TV ne uporabljam kot AV-centralo oz. vir vsega,kar poslušaš in gledaš...pri meni je tv v vlogi monitora.

Centrala je pri meni AV-receiver,viri pa HTPC (PC), Oppo BluRay (+HDD),IPTV,SAT...v bistvu "oldscool pristop".

Vmesnik pa LGjev optimiran za Magic remote...tudi pri prejšnjem LX9500 je hilo tako.

Drugace pa o vmesnikih govoriti...to je tako mimo,k bi moral dejansko vse preizkusii...po več dni pri sebi doma...in tudi po tem je težko podati izjavo,enostavno,ker smo različni uporabniki z različnimi preferencami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Pir je že super, samo o prav vidim, da mesa pa ni? 😉

(za mene je meso samo rdeče meso)

Ko smo bili na dopustu,je sin ves zmrzovalnik oropal...frišnega pa se mi ni dalo it kupiti,k sem imel veliko drugega dela...pol pa še hrano zrihtati,k sem bil sam doma...ma so isto vse "požrli"😄

Imaš pa prav...🐄 ,🥩,🍖,🐖 so TOP...samo če nimaš,je tud "avijacija" OK...samo,da je izgovor za en pir...dva...tri...😄🍻:cheers::mipijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mnenje gradbinca - imamo koga?
Napisano
pred 19 urami je FuManchu napisal:

V Afrik nimajo vode ti pa takole kubik v tla spuščaš...

Glede na to,da sem en dan prej moral prištimati potopno črpalko in cev speljati na cesto za vsak slučaj,če ponikalnica pred garažo nebi več zmogla,k so bili taki nalivi...na srečo ni hilo potrebno...

...priznam,da na lene afričane,ki se jim ne da skopati vodnjaka za lastni narod res nisem spomnil🙄...se bom naslednjič...ah,kar takoj... in tako zalival,da bo še v afriki ven priteklo😂😉

IMG_20240730_152312.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je g.Wankel napisal:

Znam, sam iskreno ne berem tvojih romanov in ne gledam videov, k jih popaš sem gor, ker predvidevam, da tko ali tko nič ne bi zamudu 🤣

Nočem izpasti žaljiv,a če je 9 besed+2 smeška zate roman...ko še zmeraj ne štekaš za kaj gre,in hočeš potrdilo "Ni bil Reagan desničar? "...ker očitno nisi siguren...ne vem no....za kaj sploh odgovarjaš na moje poste? A za to,ker ne štekaš,ali za to,ker ti ne paše sam post?

Če ti ne paše,potem sam veš za kaj ti ne paše,in je problem pri tebi,če pa ne štekaš,spet ni moj problem,in je res bolje da mojih postov ne bereš.

Mater spet sem roman napisal...mater-kdo bo to bral😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je g.Wankel napisal:

Ni bil Reagan desničar?

Točno tako...a znaš angleško?...polušaj njegov vic...mogoče boš zaštekal za kaj gre😉..."prazne obljube itn"...

Reagan je bil znan po svojem humoru,in je bil zelo priljubljen predsednik.Rad se je pošalil o socializmu in levičarjih (pri njih so to "demokrati"-ironično a ne😄...da se imenujejo demokrati...aka-"kitenje z tujim perjem"😂🤣)...vse skozi pogled na resnico.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 23. 6. 2024 ob 11:55 je skritikrt napisal:

Ko je že tako daleč,kot tukaj na sliki...mah in trava,je najbolje visokotlačni čistilec in rotacijska šoba in gaaaas.

Je prava svinjarija,a najtemeljiteje...seveda po tem na novo dofilati fuge z peskom itd...

Po tem,ko pa se pokažejo prve biljke in šopki,pa vsake toliko časa z ognjem,in je OK...ko pa se spet razbohoti tudi mah...spet od začetka...pač vsakih par let je treba temeljiteje.

In ker sem bil par let "len",sem ravnokar v tej fazi čiščenja tlakovcev.

Sicer bolj zaradi granita,k je bolj zajeban za čistiti,k moraš počaaaasi in zelo od blizu...se z leti naredi kot en oksid...kot ena bela tančica...če ne veš,ne opaziš,če pa greš z res dobrim visokotlačnim čistilcem čez je zelo impresivna razlika.

In ker sem že pri delu,pa še tlakovce in mah v fugah..."mala malca",je pa res "svinjarija"😅...si usran k pujs😄🐷

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Legendarne od Reagana...strup za levake😂🤣.

Meni najboljša o treh psih...ameriškem,poljskem in ruskem.

Se pogovarjajo in reče ameriški,da če pridno laja,da nekdo pride in mu vrže kos mesa...

In vpraša poljski pes:..."kaj je meso"...

In vpraša ruski:..."kaj je lajanje"😄 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dobro preberi-narobe razumeš-"na eni strešini sta lahko največ dve enaki frčadi v dolžini do 1/2 dolžine strešine".

Torej če boš delal dve na eni strani-strešini,morata biti enake,in največ vsaka 1/2 dolžine strešine-logično,ker če ne bi šrčada bila čez strešino😂

Če pa delaš na eni strešini eno,je lahko kakršna hočeš.

Če boš delal tako kot je moja-pazi pri višini-druga lega mora biti nad stojno višino,če ni,boš moral podzidati,da dvigneš streho.

Jaz sem imel srečo glede tega.

Sleme pa mora biti tako visoko,da boš na koncu imel vsaj minimalni padec za kritino,ki jo nameravaš uporabiti.

Pri meni je 12-stopinj,torej sem imel na izbiro le Tegolo ali Trimo.

In pazi-določila za okna so taka,da mora biti skupna površina stekel oken vsaj 10% kvadrature.

IMG_20240729_014607.jpg

IMG_20240729_014531.jpg

IMG_20240729_014455.jpg

IMG_20240729_014411.jpg

IMG_20240729_014352.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 26. 7. 2024 ob 12:23 je Scr3am napisal:

Imamo tukaj mogoče koga, ki je delal frčado ?

Jaz...trapez po celi širini na eni in drugi strani-dobiš cel štuk z stoječo višino+nič špirovcev v prostoru. Sliši se neverjetno,k praktično vsi tesarji hočejo pustiti vsaj vsak drugi špirovec cel...a gre z posebno finto.

Če te zanima takšna varijanta napiši.

Capture.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano
dne 23. 7. 2024 ob 15:26 je Bini napisal:

Nakup klime opravljen, pogajanja za ceno in montažo uspešna... :jupiii:

Nabavil sem Micki, ena je, 

MSZ-AY35VGKP/MUZ-AY35

In druga, 

MSZ-HR35VFK /MUZ-HR35

Ko bodo pa na steni in delale se pa srečamo v temi, pohvalite se.... :bravo:

Se zahvaljujem vsem za nasvete in pomoč... 👍😉

Aha...obe močnejši👍...boš videl,da so super...tudi za pozimi najekonomičnejše ogrevanje....ali pa vsaj v prehodnem obdobju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

V Grciji...npr v Oneiro,kjer smo največkrat jedli,ti v ovitku prinese račun...pogledaš,in šele po tem plačaš...ni niti govora o kakih napitninah....kvečjemu kak "Ouzo on the House" (smo vzeli😋...močen za popi...seveda z ledom)...pri družinskih tavernah sadje,pecivo (tradicija v grciji) ipd. "on the House"...

Mislim,da cisto nikjer nismo dali napitnine🤔...so vseeno zmeraj  prijazni,nasmejani...

Pred kratkim na Brezovici pri "Ponvici" enako-v ovitku račun...in kasneje posebaj na pos terminalu 5,10,15% za napitnino...tako bi moralo biti...če ni,je sumljivo🙄.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Hmmmm, a ni tako, da naj bi te vnaprej vprašal ali želiš dati napitnino in potem na POS-u terminalu pritisne 5% ali 10%, očitno hrčki kar po svoje....jaz v vseh teh primerih, tudi drugod po EU (predvsem taxisti s tem izsiljujejo) rečem, da lepo 0% ker plačujem s službeno kartico in potem dajo mir :).....no tega v Grčiji ne moreš doživeti, kar lahko iz prve roke za letos potrdi @skritikrt......lani sem jaz na Kefaloniji z veseljem dal napitnino vsakič ko smo šli na večerjo in vedno smo dobili še nekaj na račun hiše....ko smo odhajali so se natakarji zabavali s sinom, ki je še otrok, se z njim slikali, itd....odnos, kjer se res počutiš kot gost.....pri hrčkih pa pač navaden skiaš :)

Jaz temu rečem domačnost...saj smo mi tudi nekdaj...v bistvu že od rojstva...hodili vsako leto k južnim sosedom...sem osebno poznal veliko domačinov...slavno "dobelo gospo" iz Baške,ki je blizu marine v temni sobici prodajala najboljši paradajz...lastnika gostilne "papariba",pa mesarja,ribiče itd...

Stare zgodbe,spomini itd...tega pri hrčkih ni več,kot tudi domačnosti ne....pa sem jo-domačnost- našel v grčiji.

Pa si bo kdo mislil,da so grki ponižni (ker tudi za hrvate poznamo vse stereotipe)....a daleč od tega-so zelo ponosni narod,ljudje...bi lahko rekel tudi normalni,prizemljeni.🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

K sem pisal za beton z dodatki,da ne pije,in da je obstojen...vlit in mešan z "hruško"...

Lih včeraj čistil okoli hiše z visokotlačnim cistilcem...in tako tudi "surov" beton eko-otoka,kjer imamo kante za smeti.

Glej prilogo...ne vem,če se vidi kaka je struktura...k je nebarvan..se pa vidi,kako lepo gre dol umazanija😃👍

IMG_20240724_192557.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

Še zadnji utrinki z plaže v Tigaki-ju...gužva za popiz...🤣...tista ograda pa je gnezdo želve Caretta...bolj pogosto na Zakintosu,a očitno zaide kakšna tudi na Kos😃🏖️🐢 

V grciji na želvja gnezda zelooo pazijo...zagrožene pa so zelooo visoke kazni za skrunitelje gnezd. Na Zakintosu,kjer je več gnezdišč po plažah,imajo zaposlene paznike,ki striktno pazijo gnezda...ko je sončni zahod-vsi z plaže-brez izjem...so res strogi🧐👍...tukaj pa ni nikogar,a je toliko bolje označeno,da nebi kdo postavljal senčnika ipd...

IMG_20240723_104029.jpg

IMG_20240723_104034.jpg

IMG_20240723_104226.jpg

IMG_20240723_104334.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.