Skoči na vsebino
Zeitgeist
Napisano

res je...

?e ma kdo ?e kaj podobnega na zalogi se priporo?am :)

KAt

The sun always shines...all it takes is 4 you to look through the clouds....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zeitgeist
Napisano

Jap, se strinjam je zanimivo za pogledat. Ceprav sem ze malo vsebine ze pozabil, ampak predvsem sta se mi zdela zanimiva prvi del, ki se dotika religije in drugi, o centralnih bankah. Lahko bi rekel da dobi? ob?utek, da gledajo svari samo iz ene strani in da so dokaj pristranski, ampak kar nekaj zanimivh dejstev se za izlu??it iz tega filma.

Kar se religije ti?e mi je taka razlaga dokaj "logi?na". Takrat pa? niso imeli popolnega razumevanja o vesolju, zvezdah in vseh pojavih. Razlagali so si jih, kakor so si pa? znali. Dolo?enim pojavom so za?eli pripisovati neke lastnosti, razvijati zgodbe,... Kot re?eno v filmu ima kar nekaj religij neke skupne to?ke, po moje dokaj logi?na posledica ?iritve/selitve ?loveka v tistem ?asu. Korenine so iste, s ?asom in z izro?ilom, kjer vsakdo doda malo svojih misli in idej pa se dokon?no razvije nekaj drugega. Ljudem se je pa? kot odgovor na obstoj, ponudila dokaj enostavna re?itev, ne potrebujejo se ve? obremenjevati z "iskanjem resnice", pa? "vse je v bo?jih rokah".

Glede centralne banke sem se pogovarjal s kar nekaj ekonomisti, in so mi razlo?ili da bojda to ni slabo. Ekonomist glih nisem, tako da jim verjamem na besedo. :ne vem:

Sem mel se enkrat vec spisan pa sem kar pobrisal, ker je so ?e orenk ?udne vrstice ratale. :) Je to bolj debata za v ?ivo...

res, je zelo zanimiv del o religijah, tisti o WTC je iz ve?ih filmov skup spacan in je ?e dosti bolj znan javnosti, kar pa se centralne banke ti?e pa sem prepri?ana, da ekonomistom in bankirjem mogo?e res ne ?kodi, ampak ?e pogleda? kaj so tisti v preteklosti naredili, kak?ne krize ustvarili in kak?no mo? imajo s tem, potem pa se men ne zdi da je to ravno ok...da ne govorimo o atentatih na ljudi, ki na to opozarjajo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zeitgeist
Napisano

Dragi mazda?i, mazda?ice,

Ker sem zelo gob?na oseba in zelo rada tudi razpravljam o stvareh, bi vas rada opozorila

na tale dokumentarec, 2 urci vam bo vzel, je pa eden bolj?ih izmed mno?ice takih podobnih, ki sem jih

?e vidla...tko da ko pogledate, me zanima va?e mnenje....

:)

KAt

http://video.google.com/videoplay?docid=-1...00984&hl=en

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ice praznuje!
Napisano

?e teb : kooolkor kaaapljiiiic, toooooolko, aja shit, ti si ?e ful mlad...ja no, vse najbolj?e, pa tist je mi?ljen sok! :)

KAt

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

x-Layer praznuje
Napisano

kooooolkor kaaaaaaapljic, tolkooo leeeeeeet... :)

vse naj naj :mi pijemoo:

Kat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RX-8 praznuje
Napisano

se ?e jaz pridru?ujem....rojstni dnevi so zakon! :) lepo praznovanje in vse naj naj :ouje::rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako v enem letu zaslu?iti 350.000?
Napisano

sj oni se nebi norca delali, ?e jim nebi sistem tako dopu??al- politiki v Sloveniji pa se politike itak ne znajo it...dokler bodo pustil, da pride do situacij ko folk nima za hrano in se pufajo za osnovne stvari (?isti absurd!)..dokler menijo, da imajo mamce, ki so celo ?ivljenje trdo delale za njihovo rit dovolj okoli 370 EUR na mesec in tako naprej, tolko ?asa bo politika v sloveniji samo farsa, da delajo za dobro ljudi. delajo v dobro svojim ritam in gredo senzacijam naproti....s strojan zgodbami in podobnimi traparijami nas samo ho?ejo zamotit, da se ma folk s ?im ubadat, med tem ko oni ustvarjajo svoje spletke in pustijo, da se sloven?ki ubadamo s stvarmi, na katere tko ali tko nimamo nobenega vpliva....

sj na jesenicah tud vsi priseljenci do pike natan?no vejo kak?ne so njihove pravice, dol?nosti pa ne, pi?ejo na obrazce ljudi, ki sploh ne obstajajo da dobijo ve? podpore, hrane od Rde?ega Kri?a in tako naprej-tisti, ki pa dejansko rabijo pomo? pa si sploh ne upajo tja. Ne samo Strojani, veliko je takih. Tako pa? svet deluje, da tisti brez ponosa ?ivijo od dela drugih..na ?alost je tako :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ski meeting!
Napisano

joj fantje kake fotke..... :) we want more! dejte tako kasno da se kdo fajn po tleh lima.. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cestitke
Napisano

lepe praznike zelim vsem in se tipkamo v drugo polovico januarja...gremo mal na dopust dosti je blo dela:):):)

tudi tebi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?estitajmo!
Napisano

tukaj vam pa ?e achmed ?eli sre?no nowo leto :D (achmed, the dead terrorist) :bravo:

KLIK

ne dela :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?estitajmo!
Napisano

(S)ladko

?omanti?no

(E)nergi?no

(?)ustveno

(N)asmejano

(O)rgazmi?no

Novo leto 2008 in vesel bo?i?!

P.S. Saj je prava tema, ne?

me likes, ?e posebej ?rko O :D

vesel bo?i? in sre?no, predvsem pa uspe?no novo leto 2008 :pepsi::rozico::vino:

Ko hodi?, pojdi zmeraj do konca.

Spomladi do ro?ne cvetice,

poleti do zrele p?enice,

jeseni do polne police,

pozimi do sne?ne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v ?ivljenju do prave resnice,

a v sebi - do rde?ice

?ez eno in drugo lice.

A ?e ne pride? ne prvi?, ne drugi?

do krova in pravega kova

poskusi

vnovi?

in zopet

in znova.

Tone Pav?ek

Te pa ?e nisem vidla...fletna :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pojamrajte no malo, ...
Napisano

Ve?ino mobitel se da tako nastavit, da ti samo klasi?en GSM signal lovi in se ne "matra" z UMTSom. Sicer res pol ni glih point samo, ?e rabi? UMTS zgolj za internet (tako kot jaz), ga pa? takrat priklopi? pa ni panike z baterijo. Meni K800 zdr?i cca 5dni, ?e imam izbiro omre?ja na avtomatsko samo je pa res, da se skoraj ni? ne pogovarjam (manj kot 60minut na mesec).

Hehe... jaz sem do podobnih ugotovitev prihajal ?e kak?no desetletje nazaj pa sem bil vedno ozmerjan, da sem en primitivc, nedru?abno bitje in da ne znam u?ivat v praznikih. Folk mi je govoril, da sem ?udak, ko sem rekle, da je konec decembra najbolj stresen ?as v letu in ?e bi bilo po moje bi ga kar ukinil oziroma vsaj tisto nakupovalno/zapravljalno histerijo.

Zanimivo, da danes tisti kolegi, ki so se neko? delali norca, prihajajo do istih zaklju?kov in ugotavljajo, da je vse skupaj ?isto brezveze. Nekje sem sli?al, da so amerikanci (fizi?ne osebe) zapufani za skoraj 3000 milijard dolarjev in to samo zaradi potro?ni?ke mrzlice. Baje, da zapravijo v decembru za cca 1500$ po osebi samo v decembru za darila. Slovenci smo vsaj tukaj na malo bolj razumni ravni s cca 150? po osebi.

bo?i? mora bit itak v srcu najprej....jest tud slu?ajno ne zapravim tolk, tud na splo?no za darila ne...vsako leto manj, enkrat sem koj cdje z bo?i?no muzko zapekla...letos pa ?e to ne....je treba na odnosih delat :)

sem pa tud ?e jest sli?ala, da se folk zakreditira za darila...jao mene, se majo banke in trgovci fajn!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pojamrajte no malo, ...
Napisano

No,hlih hudo mi ni.Imam pa vsega tega "veselega"decembra tudi jaz ?e polhn kufer.Ljudje res samo zna?ajo domov dobrote,da jih bodo po praznikih veselo metali v kontejnerje.Za?uda je letos vsaj pri nas manj petard

kot druga leta.V glavnem,ni to ve? kar je neko? blo.Vsaj meni se zdi,da ni ve? tistega magi?nega ?akanja. :ne vem:

ni ve?, ne...mogo?e pa tud zato, ker smo starej?i? sj pomoje se da ?e pri?arat vzdu?je, ampak ne s stvarmi

tko k vsi mislijo...petarde pa so itak eden izmed najbolj neumnih izumov....poleg ognjemetov-za ene par vzdihljajev gre v zrak tiso?e in tiso?e evrov.....

pustimo se presenetit....jest grem spat me glava boli. upam, da zadnji? letos.

lp.

KAt

p.s. @ReDevil-vso sre?o v voukcem, glej da ga ne bo zeblo! :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pojamrajte no malo, ...
Napisano

folk.....a gre ?e komu na ?ivce tale predbo?i?na norija???ni smisel bo?i?a ta, da se dru?ine dru?ijo, pre?ivijo ?as skupaj in se enkrat za spremembo ne pri?kajo?! ker mam poln kufr tega, da grem v ?tacuno po hrano za mojo Cuci in ?akam pol ure pred blagajno, k folk nakupuje ko blesav?!?! jest pa spala 3 ure in ?e pospravt morm celo hi?o (sj ne dm, a mamo itak pospravljen, ampak na?a mami oboleva ?e pred prazniki ni kao generalna narejena....) PRESPALA BI ZAJ 1 TEDEN DIREKT!! a je kermu ?e tko podobno hudo!? :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

FILOFEST
Napisano

Pa kod da je rebeka kj tazga raj? vidm kk?no manj?o normalno bejbo ;)

ja lepo, da obstajajo ?e tipi s takim okusom :) rebeka...ne vem, je kar poniknila zadnje ?ase....

fletnih punc pa je dost, samo?i je treba odpret.... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?estitajmo!
Napisano

Hey....

tukaj si priborite svoj ko??ek za virtualno ?estitko, za katero lahko folk glasuje......na kakem mazda sre?anju pa lahko nato sre?ni zmagovalec/zmagovalka prejme..........nagrado za pojest :)

odpiram temo....

Kat

post-1200-1198255911_thumb.jpg

p.s. pa tisti, ki praznujete bo?i?-lepo praznujte, vsem pa tudi ?elim lepe praznike...ostalo pa je na ?estitki! :rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

FILOFEST
Napisano

no ja, ?koda-mi se ne moremo kosat z Rebeko, ampak mamo pa ene par punc k ji fajn

konkurenco delajo, pa ?e visoke niso tolk :) until next year ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

FILOFEST
Napisano

filofest je za nami....?e ste kaj pri?li okice spo?it-hvala za obisk....vse ostale pa lahko samo lepo povabim drugo leto! :))

Kat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.