Men se pa tole zdi prav. Zadnjič bil s kolesom v Bertokih, ki so zraven Pobegov pa domačini še v naselju gas 90-100km/h en za drugim. Me je kr prestavljalo na biciklu. Silno neugodno in sploh zelo nevarno.
Če lahko kako leto ali dve počakaš, se bo ziher kaj našlo (če gledaš tudi malo rabljene). Btw, kaj pa manjka tvoji Mazdi? Ko sem nazadnje vozil Octavio, ni bilo primerjave z M6, za Kio pa težko rečem. A si jo ti vozil?
V bistvu nič, sej to je največji zadržek za menjavo. Proceed 140KM sem vozil, 204KM pa ne. Namreč KIA Proceed je bila leta 2019 tudi v ožjem izboru, ampak se je takrat prodajala v Nemčiji kot vroče žemljice. Skoraj se je pri nas ni dalo kupiti, za test dobit pa je bilo praktično nemogoče. Zato sem jo več ali manj samo prešnofal v šibkejši verziji, ki se ni peljala slabo. Dejansko bolj kot Mazda 6 165KM, ki sem jo takrat mel tudi na testu. Pač turbo je le turbo.
Zato pa sem takrat sprobal še Mazdo 6 150KM dizla in dileme ni bilo več, kaj vzet. Mi je pa vedno tak mali črviček najedal, kaj bi bilo če bi takrat vstrajal pri KIA.
Zdaj pa tale ideja EU, da bodo prihodnje leto uničili vse potentne ICE avte in prisilili proizvajalce, da jih umaknejo iz prodaje, ker če ne bodo milijardne kazni, ki si jih ne morejo v tej situaciji sploh še privoščiti. 2025, bo nov udarec po avto industriji, jaz pa nisem pripravljen imeti EV jajca od Kitajca. Res ne. Pri 30-40k€ ne bom reskiral, da rečem ups, sej sem se samo mal zajebal.
Ker je prihodnost čist preveč meglena in dejansko ne vemo kaj se bo zgodilo čez par let, kaj pa šele čez kaj več sem hotel izkoristit zadnji trenutek za nakup neki mal bolj za dušo, ne pa neko EV sintetiko. Si podaljšat čas, do leta 2035, ko živ bog ne ve kaj se bo zgodilo takrat. Mogoče pridobit teh 5 let kot je zdaj stara šestka in potem čakat na 2045, ko naj bi bilo konec prodaje naftnih derivatov in bi bil današnji nov avto takrat star 20 let jaz pa v globoki penziji (upam vsaj) in mi bo verjetno takrat gladko vseeno a bom še imel kak avto al nič več.
Tko je tak pesimističen scenarij, optimističnega pa lahko vedno bolj z lahkoto zapopadem, če se bo zgodilo drugače kot zdaj napovedujejo.
Drugače pa popolnega denarnega limita nimam, sem računal sicer nekje do 40k€, ampak če bi bilo kaj res zanimivega pa lahko še bistveno čez.
Pa dobr, naj ji dajo pol tista vrata za s sabo za katera se tolk krčevito drži. Pr njej me najbolj moti to, da imam občutek, da je to ena tistih žensk, ki so prepričane, da ni z njimi nič narobe, da njene odločitve sploh ne morejo biti napačen in da so napadi nanjo zgolj in samo zato, ker je ženska. Še dobro da ni temnoplta, ker bi verjetno zraven kričala, da je to rasizem.
Bom rekel na splošno, da zadnje čase vse bolj opažam, da so vsepovsod neke instant ad hoc odločitve. Sploh se ne preverja kaj bo taka odločitev prinesla v prihodnje. Neka kratkoročni plan še nekako spravijo skozi, srednjeročni je že skoraj znanstvena fantastika, dolgoračni pa... kaj je sploh to?
Ja mi budale, ki mislimo malo več naprej kot do naslednjega kosila, moram rečt, da nam ni glih prijetno ob takem "modus operandi" a žal kej dost ne moreš naredit. Na koncu pa itak rešujemo tist kar je nekdo zajebal zato ker ni vključil možganov in spucal ušes.
Pozabi na povprečje 7,7 litrov. Kolegu pije po mestu 9-10 litčkov, na dolge, če vozi po jajcih (resda poln avto) pa pod 8 ne pride. Redko na 7.5. Pravi, da mu ni všeč poraba. Niti notranjost.
Je pa vozil prej kar nekaj let rdečo mazdo 3-turbo. Kako je ta avto letel.
Še sedaj mu je žal, da jo je prodal.
Sej to je problem, ker ta motor ni namenjen varčni vožnji, sploh k odpreš tisto loputo v izpuhu, da dobi tak športno rezek zvok, ki te kar sili, da pritiskaš. Je težko je to varčno vozit pa v bistvu tud brezveze to počenjat. Od kar letno ne delam več kot 15kkm mi pol take ideje padajo, da bi imel kej bolj za občasno peljat mal bolj na ostro po ovinkih.
Ja mi mal manjka tiste športnosti, ki jo je mela moja prejšnja šestka GTA. podvozje je bilo bolj športno naravnano kot pri trenutni in ja to malo pogrešam. Kljub samo TurboDizelskim 140KM je bil občutek po ovinkih, k da jih ima vsaj še pol toliko več. Trenutna ma sicer več elegance kar je super, a manj športnosti kot prejšnja.
Zato so BMW-ji tako na slabem glasu. Ravno zaradi takih egomanjakov. Ne vem kaj je tako čudnega na tej znamki, da se ravno največji ološ prav lima nanje in vsem normalnim voznikom BMW-jev kvari ugled.
Men so BMW-ji všeč, ampak ravno zaradi teh kretenov in negativne podobe ga pač skoraj sigurno ne bom nikoli imel.
Ne še, ker je bilo še nedolgo nazaj vse razkopano. Ampak škoda, da ni povezave Horjul-Dobrova, ker to bi bila res lepa povezava. Trenutno gre samo po cesti, ki je za moje pojme smrtno nevarna.
Ja pa padeš po bonifikacijski lestvici za tri razrede. To je takoj 15% za prvo leto višje zavarovanje. Pa drugo 10%, tretje 5% w tem, da ne smeš tri leta narest nobenega zavarovalnega kasko dogodka.
Tko, da ni sam teh 350€ v igri ampak še vsaj 2x toliko v treh letih.
Sem preveril ja je kr nekaj izbire. Celo dve sta z manj kot 5000km kar bi blo tud OK. Zdaj moram sam s sabo prit na čisto. Se sprijaznit s tem, da bo registracija vsaj 20% višja, da bo poraba namesto 5,7l/100km tole bi pa bilo verjetno tam nekje 7,7. Tko da bo še dodatnega stroška še cca 500€ na leto za gorivo pa tam nekje 200€ za registracijo.
Lepa. Ampak tist enkrat notr pa kot, da bi ga sam gor nalimal🤮
Ampak to je tko al tko en splošni trend. Celo pri premijcih zgleda kot da je notri naliman. Ni glih neka razlika na splošno, je pa res, da Mazda ma tole bolj narejeno.
Strašno mi je všeč, da ima še vedno fizične gumbe. Škoda je v tem iz oglasa le to da je rdeča. Ne nič ni narobe z barvo, ampak GT ima take lepe rdeče dodatke, ki pa čisto zvodenijo ob rdeči barvi karoserije.
Saj sem rekel brez popustov, tako ceno vzame zavarovalnica pri kasku!
Pa še oprema se malo razlikuje, ker je iz NL.Drugače pa pojdi v Kia salon in ne boš vedel kje imaš rit, tako mutijo.....
Zakaj bi rabila več kot 160 KM, že tako je turbo navit, 1.6 pa še malo bolj! Naj bi bil 1.5 T tudi bolj varčen od 1.6 T😊
Sedaj je bila zadovoljna z 120 KM. 🤗
Drugače pa proceed ni razred večji od i20 ampak dva. Prtljažnik je pa ogromen, večji od 6tke.Sedaj nebo rabil tiste grde truge. 😁🫣
Ko ga bom zapeljal bom pa povedal kako se pelje.... 😉
Ok bom še 1x... KIA ima ceno na financiranje in ceno na takojšnje plačilo. Tako je od nekdaj in to ni glih neka akcija, ampak cena, ki jo moraš plačat, da dobiš avto. Jaz nikoli ne kupujem na kredo, lizing itd, ker kolikor imaš toliko lahko daš - bančnik mindset pač. Kolk sicer piše na računu in kolk zavarovalnica te želi olupit je pa za v kakšno drugo temo.
Oprema pri Kia-h se ne razlikuje kaj dosti, saj ubirajo isto filozofijo kot Japonci a navadno še celo z manjšim naborom različnih stopenj opreme. Dvomim,da ima NL kej drugače kot bi imela v Slo.
Sicer za tvojo hčero ne bom ocenjeval a bi rabila več kot 160KM, zase pa točno vem zakaj bi imel 200+ konjčkov. 😍
Hyundai I20 je razred Mazde 2, Proceed pa razred Mazde 3. Še vedno je to le zgolj en razred razlike. Ja truga pa res ne sodi na ta avto - to bi bil dejansko greh met gor. No ja, sej v večini primerov je vedno tako.
To pa le daj pa kej opiši kako se pelje.
pred 4 urami je ignacij napisal:
Ja sej veš, da sem jaz tudi razmišljal kaj naj kupim, pa sem nazadnje vzel pač še zadnjo M6 iz Nemčije, ker se mi zdi še vedno najboljši avto na trgu. Izbira ta hip, če ne kupuješ EV je za en k....
Moji predlogi:
- goniš dalje kar imaš
- iz Nemčije pripelješ CX60 dizla....če boš seveda zmogel trpel z SUV
- kupiš M6 iz Nemčije
- to je vedno opcija, da pač ne naredim nič
- uff nikakor ne SUV-a, aploh pa ne tako glomaznega, ker ga pod milim kurcem res ne rabim.
Ta motor s 204 konji ne dosega Euro7 norme. Tudi i20n ima naslednika tega motorja un je ukinejna.
Točno tako za MY25, ga sploh ni več na voljo, ostaja GT-line 1.5T, ki pa so mu s 160KM znižali moč na 140KM. Torej v vsakem primeru se moram odločit zdaj, če sploh.
To so bolj naklučja kot ne. Jaz poznam precej enakih primerov, ki jih opisuješ pa so stari več kot 80 let in so še tu 😊
Sigurno pa alko ni recept za zdravo in dolgo življenje.... 😉
Se strinjam, vedno je možno, da je šlo za naključje, ampak glede na to kaj je demenca in kaj vpliva na pojav le te in po drugi strani kako alkohol deluje na možgane je vseeno večja verjetnost, da ne gre za naključje.
A je kdo računal koliko se bodo podražili ICE avti v naslednjem letu, ko bo EU kaznovala proizvajalce za vsak gram več kot imajo izpusta nad 93g/km s kaznijo 95€ za vsak gram nad to mejo.
Sem gledal recimo za KIA Proceed GT, bi to pomenilo okoli 6k€ te kazni na avto . Vsi močnejši ICE se bodo dejansko znatno podražili oziroma jih bodo proizvajalci sploh umaknili iz prodaje. Tko, da verjetno je zdaj še zadnji čas, si omislit kakšen tak avto za dušo pogret predno bo vsega konec in ali boš lahko kupil ICE mlinček al pa pogojno PHEV oziroma EV.
Ne vem sem pred dilemo kaj narest, moja šestka bo imela zdaj 5 let, pa je nisem misli prodati še vsaj 5 let ne, ampak verjetno jo takrat sploh ne bom mogel več. Tako sem dobil idejo še letos nabavit nekaj novega in imet do konca dokler nam bodo diktatorji iz Bruslja sploh še dovolili imeti kaj takega. Od 2035 bom itak v penzionu (vsaj upam) pa verjetno avta ne bom tolk rabil več.
Če mislim to narest pol moram ukrepat hitro, ker tudi prodajalci si bodo želeli znebiti takih avto z več izpusta še pred novim letom in verjetno bodo znali bit še kakšni popusti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Men se pa tole zdi prav. Zadnjič bil s kolesom v Bertokih, ki so zraven Pobegov pa domačini še v naselju gas 90-100km/h en za drugim. Me je kr prestavljalo na biciklu. Silno neugodno in sploh zelo nevarno.
350 kazni v sedmih dneh, domačin prelepil radar | 24ur.com
Povezava za deljenje
Deli na druge strani