Skoči na vsebino
Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Torej praviš, da je prav, da se to dogaja, ker se je vedno sam, da prej niso o tem govorili? ?zmeden?

Kje si to prebral, da menim, da je prav?? Trdim samo, sam se je to vedno dogajalo, samo niso smeli objavljat in je vse ostalo za vrati bolnišnic. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:
WWW.24UR.COM

Minuli teden je prah dvignil primer, ko so bolniku, ki raka ni imel, odstranili želodec. A kot kaže, ne gre za prvi takšen incident. Na...

Zakaj se čudijo, kko je to mogoče? Dokler jim je primarna okupacija in fokus zgolj denar bodo take zadev pač vedno prisotne.

Od vedno so bile napake v zdravstvu. 

Le, da včasih ni smelo priti nič ven. Udba press. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 11 urami je Boss napisal:

Se ne strinjam glih najbolj. Edine, ki sem poznal, da so nadaljevali se res niso pretegnili na šihtu in je čist isto al novice, YT filmčke gleda doma al na šihtu. Oziroma na šihtu so še plačani. @Alex ne leti nate, ker ne vem - govorim za moje sodelavce.

Kdor je dejansko garal komaj išče izhod in že pri nas je kar 3/4 takih, ki celo za dve leti raje odpravnino poberejo in gredo na čakanje k pa da bi en dan bli dlje na šihtu. Tudi zase lahko takole pravim - če bo tempo pred penzijo enak kot ga mam zdajle bom izkoristil prvo priliko, če pa me bodo pred penzionom razbremenili pa ni rečen, da podaljšam.

Ne gre se zaradi finančne strani. Zaradi tega ne bi podaljšal. Pač v kolektivu smo v glavnem vsi dobri kolegi, gremo tudi velikokrat  skupaj na pijačo. Smo kot ena familija. Prav zato sem se zadnji hip odločil (tudi na prošnjo direktorja, kar seveda prinese dodatne bonuse in nagrade😊) da podaljšam. Hiše nimam, da bi delal okoli nje, zdravje me zaenkrat super služi, dela nimam težkega, tako, da grem z veseljem vsak dan v službo, saj vem, da se bomo imeli dobro. Tako, da dokler ostane na tem nivoju, ne bo problema. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Na današnji dan, na Valentinovo, sem "prilezel" do zaslužene penzije. 🤗

A, ker sem še mlad, bom pač nadaljeval z delom še nekaj časa  in prejemal zraven plače še 40% penzije. Že do sedaj je bilo super, od danes naprej pa bo še bolj. 😊

Sem pa uradno od danes naprej, kot bi rekel zmaj, DeSUS varianta. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 24 minutami je Jest napisal:

Domaca paradiznikova mezga iz domacih paradiznikov je je se boljsa ;)

Vsaj tocno ves, kaj je not… 

Se popolnoma strinjam., Mi naredimo okoli 50 kozarcev domače šalše vsako leto. A, če govorimo o kupljeni, če ti zmanjka svoje, so omenjene "ta boljše". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz vedno kupujem "kraljico" šalš, ki je narejena tako, kot da je domača- Salsa DELLA NONNA. (V steklenici) 

Imajo jo v Famili, Coop.... 

• LE SALSE DELLA NONNA– pomodoro dolce dell'Emilia Romagna.
  • PASSATA De RICA.
  • POMI passata classica.
  • STAR LA MIA pummarò. 
  • DIVELLA - Delizie Campagnole.
  • ALCE NERO
  • COOP ORIGINE
  • CUORE MEDITERRANEO (Todis)
  • SANTA ROSA POMODORISSIMO
  • LA PASSATA DE CECCO PASSATA CLASSICA VELLUTATA
  • ORTOLINA PASSATA CLASSICA..... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je godlike napisal:

Jaz hodim primarno po 2 stvari v Eurospin: testenine in paradižnikovo mezgo.

Razmerje cena kvaliteta je top. Mi je Mutti-jeva boljša, samo cenovno pa je kot da je iz zlata.

Mutti šalša je narejena iz kitajskih  paradajzov. V Italiji dobiš vsaj deset boljših. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)

Tako, radiator sem priključil po navodilih uvoznika. Sem pa zaprl sosedovega mačka, ki se vedno smuka okoli naših vhodnih vrat za pol ure v kopalnico. Izgleda, da bo priklop v redu, saj se je veselo namestil pod radiator in predel. Zato sem ga komaj zvlekel ven. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slivka, je made in Europe, natančneje mlade in France. 

Od uvoznika pa, sem dobil sledeči odgovor:

"Črna žica se ne veže, ostali dve pa faza in nula.. v priponki navodila.." 

IMG_20240209_151708.jpgNato sem ga vprašal, kako to, da ni ozemljitve. In dobim odgovor :

"

ima dvojno zaščito in ne potrebuje ozemljitve..

Podobno kot fen za lase in podobne aparature..🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 51 minutami je Janez007 napisal:

Jaz se pa ne bi igral na pamet. Od znancev ima nekdo univerzalni inštrument, predvsem da se ugotovi, katera od treh žic je ozemljitev, ključna za varnost. Ena od treh žic radiatorja (ozemljitvena) mora biti v kratkem stiku z ohišjem radiatorja. Ta se priključi v dozi v steni na ozemljitveni vodnik (rumeno-zelen). In vsaka kopalnica naj bi imela posebno ozemljitveno dozo, ker morajo biti tudi cevi, pipe ozemljene ... sem spada tudi radiator.

Drugi 2 žici, po kateri teče el. tok skozi grelec radiatorja (faza, nula), morata biti od ohišja izolirani! V primeru, da pride do napake/poškodbe izolacije, tok steče na ohišje in preko ozemljitve nazaj v transformator, pri tem pa mora takoj crknit hišna varovalka tega tokokroga. In zato si potem v kopalnici varen. Torej ozemljitev je ključna!

Tester prevajanja lahko narediš tudi sam: en pol baterije preko žarnice priključiš na žico (verjetno je siva), drugi na ohišje radiatorja, nekje, kjer je kovina (ni laka, ki je izolator). Drugače pa nekje spraskaš dol lak ... 😃

Lahko pa stestiraš tudi takole. Žice priključiš po občutku in se dotakneš radiatorja. Če te ne strese, je mogoče OK, mogoče ... ker odvisno od hišne inštalacije, dela na videz ok tudi zamenjana nula in zemlja. 😁 Ta zadnji odstavek je čista zafrkancija, da ne bi slučajno kdo res poskusil. Je smrtno nevarno.

To z testiranjem z inštrumentom (ohmsko) mi je predlagal tudi moj električnistt, ki sem mu napisal za problem. A kako naj "olupim" malo barve dol z radiatorja , če je pa najverjetneje prašno na debelo pobarvano. 

Se pa strinjam z vsem tvojim napisanim. Je pa tudi res, da imam ta priključek in vse ostale zavarovan z fit stikalom. 

Se pa z ozemlitvijo ni za hecat. (še posebno v kopalnici, kjer je vedno kaj vlage). Po moje je črna za sigurno faza in rjava nula. Ne ostane drugega kot, da je siva ozemljitev. 🤔 A zakaj takšne barve žic? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 22 minutami je godlike napisal:

Faza in nula se lahko menjujeta. Isto kot lahko v vtičnico všaltaš za 180° obrnjem kabl.

Jaz bi povezal črnega na fazo, rjavega na 0 in sivega na maso.

Če prav vem, so vedno radiatorji ozemljeni.

Če bo fit ven vrglo, boš vedel, da si zaj.... in boš peobal drugo kombinacijo.

Tako kombinacijo sem mislil tudi sam povezati. Ja, piše, da je črna faza. Nič, bo potrebno preizkusiti v praksi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imam eno vprašanje. V kopalnici sem namontiral električni radiator (lojtro) za sušenje brisač. Ko sem hotel povezati električni kabel v dozo, se je pojavil problem. Vem, da so ponavadi črna žica, plava ali rjava in zeleno - rumena žica  za maso. Na radiatorju so pa črna, rjava in siva žica. In za sivo piše, da je "pilota žica". 🤔

IMG_20240208_192254.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 10 urami je godlike napisal:

550-600€

2 otroka, 2 odrasla, 2 kabinska, 2 velika kovčka..... Ronke-Bari.

To so aktualne cene.

Vračunaj še parking pri Ronkah....

Po moje smo s ceno tu tu. Pač bo road trip. Gre se mi za doživetje in ne za vsak cent prišparat, potem ni dopust.

Uf, so šle letalske cene kar gor. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 16 urami je Matick napisal:

Avion + rentacar vzameš pa je :)
je mal dražji dopust, ampak vsaj časa na cesti ne porabiš po nepotrebnem. 
Bi pa reku da do Lefkade (brez mostnine, če še zaračunavajo) je v eno smer od oka 200eur, bencin + cestnine. Rentacar te pa pride po teh cenejših otokih do 50eur na dan s polnim zavarovanjem. Tako da, pod črto, razlika v ceni bi ble letalske karte, če gledaš samo kombinacija avion vs avto

Tako smo naredili mi. Avion iz trsta do barija (360 € povratna karta za štiri) in v pugliji rent a car. Tudi rent a car ni bil pretirano drag. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 10 urami je godlike napisal:

Jaz pa letos grem na drugo stran.

Lani Halkidiki, letos bo pa Puglia.

Sem rezervirano glavno nastavitev. Pot še pride....

Puglia je zakon. Ljudje zelo prijazni, cene ne tako visoke, plaže fenomenalne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Ekipa, kako ste? 😊 Alex vas pozdravlja s smučanja ( ne rabite gledati na Web kamere Dolomitov) 😊

Danes sem izboljšal hitrost na smučanju. 😊 Je bilo pa na Zoncolanu enih 70% Slovencev. Se vidi, da smo še vedno smučarski narod. Vreme šajba, smučarska karta poceni, 38,50€ gneče nikjer. Je pa res, da. se da smučati do nekje 13. ure. 

IMG_20240202_084733-01.jpegslScreenshot_2024-02-02-18-23-12-03_d9aa206de00b4b7c29deeb8e9ccbd9e7.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

V 2023 kot kaže ne, glede na to da imamo 10st....🤣, mogoče v 2024 oz.visokogorju....p.s.meni osebno je tako čisto všeč, saj ni težav na cestah in kidati mi ni treba😉

Za konec drugega tedna je napovedano bolj hladno vreme. 

In končno burja na primorskem. Je bil že čas. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 42 minutami je FuManchu napisal:

Vsa čast vsem, ki so volili to bedno in patetično vlado. Takih zgodb, ki niso dobili niti €€€ od države je preveč...

WWW.24UR.COM

"Z lahkoto lahko trdim, da smo pred poplavami živeli popolno družinsko življenje, v pičlih 10 minutah pa smo...

Teh je kar nekaj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je SeekK napisal:

Kje so najcenejše/najboljše pizze na smučišču v območju Sella Ronde?

Se spomnim enkrat enih debat..

Niti ni nujno pizza, tud ostala hrana lahko..

Najboljše pizze, vsaj meni in kolegom, imajo na smučišču Canazei (rifugio Champolin na dnu). Krušna peč, cene od 10-13€. Drugače pa so super pizze v vasi Alba di Canazei, v holelu Edi na začetku vasi, če prideš s strani Passo Fedaia. Trenutno sta passo fedai kakor tudi Passo Pordoi odprta za promet. Seveda sta prevozna z dobrimi zimskimi gumami. 😊

Tukaj v hotelu Edi so cene za pizze  tudi od 9-13€. 

Imajo pa v obeh krajih super tudi vso ostalo hrano (njihove specialitete, svinjske kračice z krompirjem, razne pašte.) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.