Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Prej sem bil pri eni znani osebi, ki je ekspert za vremenske pojave.... pa vsa udarila debato o potresih. Pravi, da sigurno nekaj vplivajo na to tudi sončne nevihte na soncu. Ti valovi potem potujejo v smer našega planeta in tudi v notranjost. Ena močnejših je bila predkratkim. 

In še vrtenje jedra Zemlje. Baje je obrnila smer.

No. Debate so lahko. Nevem pa, kako to dokazati😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Agregat za rezervno napajanje stanovanja
Napisano

Ni rečeno, da pri obeh kontaktih v vtičnici kaže fazo. Vedno je samo ena faza. En tak hiter test je fazni preizkuševalec stem da z eno roko primeš ohišje agregata in drugo z preizkuševalcem v vtičnico. Ponavadi samo en kontakt zasveti. 

Lahko zasveti tudi drugi ampak manj kot tisti, ki ima fazo. Alpa z voltmetrom. Faza 230V nula pa dosti manj. 

Fazo si označiš z flomastrom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Android TV box
Napisano

Hm ne vem, ker sem na optiki lokalnega ponudnika.

Sem pa si danes namestil na staro "pametno Xiaomi android box" TV tole in delujejo brezplačno vse uspešnice :punk: Cool zadeva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobro jutro - tema ob kavi
Napisano

V soboto je kar pihalo na Pohorju in posledično so zaprli polovico smučišča.

Pa se pogovarjam z enim žičničarjem in mi reče, da je pihalo 40km/h. V dolini pa 70. Ga vprašam, če je to normalno? Ne to je že skoraj vihar. Mu odgovorim: Ma, prnas je to prav normalna sapica:punk:. Potem me je samo čudno gledal 😲.... 

Je pa res kar nekaj smrek polomilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz nebi čakal niti 1. min, da ga nebi zalaufal. Itak stestirat, če sploh dela. Olje noter in liter benza. Pa eno večje breme priklopit in ga z voltmeterom pomerit, če pravilno regulira napetost. 

Honda je stroj. Mi v službi nimamo problemov z benzom... Čok, stikalo na on in vleči. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 1. 2. 2023 ob 13:58 je Janez007 napisal:

@Slivka je na začetku teme lepo opisal, kaj vse še sodi k inštalaciji za priključitev agregata. :)

Tako je prišel na vrsto nakup 1-0-2 stikala, da z njim ločim hišno inštalacijo od nizkonapetostnega omrežja Elektra Ljubljane in hkrati z njim tri faze v stanovanju združim v eno (ne uporabljam nobenega trifaznega uporabnika), da bo potem elektrika agregata v vsej inštalaciji stanovanja.

Sedaj imam dilemo, ali ga naročit iz Poljske za 43 €, ali ga naročit v Sloveniji za 90€? :)  😁

image.jpeg

image.png  

image.png

Jaz bi naročil kar unega cenejšega. Gre se za isto funkcijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Gledamo destinacine na HR za morje in ne moreš verjet kake cene. Ful so podražili. Npr. isti hotel, isti termin, 5 oseb na Rabcu je letos 1000€ dražje napram lani :-0 Ma kaj si mislijo?!

Ima kdo kako idejo, kam se splača it? Iščem apartma, mobilno ali hotel blizu morja za 2 odrasla in 3 otroke do dalmacije....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Sploh ne bi kliknil ma temo, pa sem to noč bil dobrih 6 ur brez štroma.

Evo, @Janez007 je odlično začel tematiko. Najprej za štrom, zdaj za plin, kaj bo naslednja? Preživetje v divjini🤔?

Jaz bi se za naslednjo zadevo posvetil radioamaterstvu. Lih radiomaterji so tisti, ki lahko rešijo svet, če pride do blackouta....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.