Skoči na vsebino
pred 9 urami je skritikrt napisal:

Lih danes naročil

WWW.COFFEEFRIEND.DE

98€ in Free Shipping😲

K po mnogih letih je škripnil aparat Siemens (By F.A.Porsche) Siemens-Breakfast-Set_Premium-Line-2-Stu

In ker jih več ne delajo...rabljene so pa tako-tako...in smo se odločili za Bosch.

Pol pa išči ceno...pri nas je praktično ni za dobiti,edino BigBang jo ima preko tujega prodajalca za cca. 150€...Mimovrste pa je imel ceno 200€-bukseljni nategunski...na nemški Bosch strani pa glej ceno z nemškim DDVjem...

WWW.BOSCH-HOME.COM

TKA8A683 Filterkaffeemaschine | BOSCH DE

Očitno nas res imajo za butlje...samo,mene ne bodo.

Jaz imam filipsa... Tudi termo posoda in avtomatski izklop 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

O kako sem "lep" račun dobil za Bob telefon, ko sem bil okrog novega leta 4 dni v Bih, za tistih par pogovorov, v trajanju nekaj minut. Skratka, cene kot da sem klical z vrha Everesta ali sredine oceana, preko satelitskega telefona, hehe.

460€ za tri dni... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v stanovanju
Napisano
dne 6. 8. 2023 ob 10:11 je skritikrt napisal:

Tu ti pomaga samo klima.

Moraš vedeti,da je pozimi (ko je 0° ali hladneje) zunaj bolj suho kot v bajti,in vlaga rine ven.

Poleti je pa zunaj vlažneje,in vlaga rine v bajto. 

In če imaš poleti notri tako stopnjo vlage,po tem....ali delaš kaj narobe,ali pa...res ne vem,k pač ne poznam konsteukcijo bajte itd...

Pazi-nisem zastonj napisal 2-3x orng prezračiti,drugače pa zaprta okna-overlift je NO-GO!!!

Kot sem napisal-jaz bi na tvojem mestu kupil MSZ-AP35 in to je to.

Me pa ena stvar moti-ko pišeš,koliko prostorov ne greješ itd...

Moraš vedeti,da ko bajto greješ,greješ zmeraj vse,kar je znotraj izolacije. To pa pomeni,da vsaka soba-prostor,v katerem imaš radiator zaprt,da je ta soba še dodatno breme za sobo oz radiator,kjer grejes...ebostavno zaradi tega,ker toplota gre v smeri hladnega,in tisto sobo pač greješ preko zidov. Temu se ni mogoče izogniti.

Ker pa so razlicne temperature stikajocih se zidov "magnet za kapljično vlago"  (spomni se mokrega puloverja) zmeraj svetujem ogrevanje rudi prostorov,katere ne uporabljaš...pač nastaviš termostatski ventil na recimo 18°C in to je to...na tak način ti dejansko lahko uspe zagreti in posušiti celo bajto,in celo doseči manjšo porabo TČ

Sliši se sicer kontradiktorno,a je res.

Bi bilo zanimivo vedeti letnik bajte🤔....k mi je res čudno...ker od nekod ta vlaga mora priti...in če ne čez okna,pol pa čez konstrukcijo...al od zunaj,al z zemlje,drugače si ne morem razlagati.

Dost za sedaj-grem spat iz nočne....Jesenice proga spet odprta in smo furali Jesenice-Koper/Sežana.

2010 smo se selili v hišo. Novo hišo. Do sedaj ni bilo problema z vlago, lani je bilo pa noro vlažno poletje in nam je vlaga pritisnila not. Prej nikoli problemov. Hiša klet zidana z betonskimi kvadri. Kar je v zemlji sem 2x nanosil NIVEDUR S od zunaj, da je bilo gladko. Potem še 2x s HIDROZANom. Potem z ibitolom, potem pa še s peskanim izotekom 5 mm, potem gumbasta folija in pol metra debelega peska, pa filc. Od zunaj ni teorije, da vlaga not pride. Pritličje in mansarda pa zidana z porotermom 38 in 12 cm tervol fasade. Okoli kiše 1 meter nadstreška. Hiša je delana brez problema, za moje pojme.

Hiša stoji cca 100 metrov od reke Save, ob jezu elektrarne.

Sem se že zanimal za klimo mitsubiši. Tam maja ali junija bo zmontirana...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Igrajo na to, da bo Bog dal in Bog vzel...pa še stroškov ni. 

Cca 20 let nazaj, mogoče 25, ko še ni bilo AC čez Trojane, je imel nek privatnik čez pluženje. Šel s tovornjakom iz CE do Vranskega po AC, kjer je bilo cca 15 cm snega po cesti. Na vranskem na staro, pa po stari naprej. Stara cesta čez hrib pa črna...splužena in posipana...do Blagovice...od tam pa spet Sibirija naprej. 

V glavnem, ni interesa astronavtom cistit, ker so zakonsko zaščiteni. 

Saj je bilo enkrat na nedeljo, ko ni blo tovornjakov na cesti, ko je vrglo sneg in je tudi vse stalo. Zdaj se na tovornjaka izgovarjajo, takrat se pa niso mogli na nič. 

Bi pa rad sam to povedal, da vse, kar vidiš v trgovini in lekarni, pripelje tovornjak. Zdaj si pa zamisli, če tovornjaka en dan ni, in si ne moreš rit obrisat... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Kdo pa je sploh ta veliki vodja.... 🤔

Jaz jih poznam več, npr. pri nas doma je to žena..... sramezljiv

Kdaj bojo volitve? 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Dati jim denar, pogoj pa, da je najdaljša čakalna vrsta 14 dni. Če po dveh mesecih ni rezultara, plače na pol in hrvaški scenarij. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.