Skoči na vsebino
Kava
Napisano
pred 8 minutami je pob napisal:

Vikend na morju se je začel. Sam s hčerko vikend paket v Piranu. :)

20210924_160846.jpg

... mogoče se pa kje srečava. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 6 minutami je pob napisal:

Pa mi se skos hecamo v tej temi, a nisi poštekal?

Mi smo dejansko ful za cepljenje, drug teden gremo po tretjo dozo. ;)

Irak...slej kot prej bo to res. 😉

Tudi nekateri najbolj zadrti anti-ce že veselo stojijo v dolgi vrsti z dvignjenim rokavom.Čakajo po par ur, da bi končno lahko dobili svojo dozo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 36 minutami je Boss napisal:

Tole je bilo mišljeno kot štos, ampak ok, ti si pač resno zagrabil. No ja sej tud to je smešno. 🤪

Če bi jaz to napisal bi bil res štos. Pri tebi in drugih anti-ce pa v tej temi nikoli ne vem natančno, kdaj se šalite in kdaj  samo streljate kozle. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 47 minutami je Boss napisal:

A ni zanimivo, če šef neki zaposleni pogojuje, da bo obdržala službo, če bo z njim seksala se to smatra kot prisila. Če pa šef pogojuje da bo obdržala službo, če se bo šla nafilat s cepivom pa to ni prisila al kako?

V obeh primerih ji namreč nekdo hoče neki vtaknt v njeno telo proti njeni volji. :nevem:

Ah, Boss, nehaj no s takimi primerjavami. To je bolj razmišljanje za osnovno šolo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 minutami je Shrek napisal:

In veš, kje si ti v tej statistiki? 

Me res zanima, kak zmazek bi prišel ven, če bi vse tvoje izjave, ki si jih samo tu napisal, vpisal v ta program... 

Mislim, da bi superračunalnik razneslo... 

To je za temo "saj ni res, pa je"  ali pa "to je pa kar smeh", kar bi ven prišlo...

Po mojem bi prišli na isto, da smo katastrofalni v vseh pogledih. Od precepljenosti, do upoštevanja pct, do neumnosti ki jih lahko preberemo med necepilci. 

Skratka, tudi sam bi lahko dokaj natančno napovedal, kje bomo(smo) trenutno. Na repu. 

Ravno par dni nazaj  me je kolega iz Milana vprašal, da kako to, da imamo toliko necepilecev v naši državi.Da smo taka katastrofa. 🤔,

Zdelo se mu je, ko je bil nazadnje pri meni, da so ljudje vseeno dokaj normalni. 🤔

pred 3 minutami je pob napisal:

Fora je samo, da se igrajo s temi številkami že leto in pol, da umetno vzdržujejo "epidemijo".

Vse deluje kot dobro spisan scenarij svetovne elite. 

Dejmo nekaj razčistiti. V temno rdeči fazi smo zaradi ekstra zanesljivih testov. To se ve že eno leto, da testi niso kredibilni - tako hitri kot PCR. CDC je cca 2 meseca nazaj pisal o PCR testih kaj in kako. Google it.

Prav tako izumitelj teh testov, ki je skrivnostno umrl ravno jeseni 2019.

Pa še vedno, če to odmislimo. 99 % ljudi to pregura brez težav. Da ne rečem, da je trenutno pocepljenega 50 % folka, ostali so verjetno v veliki večini tudi že preboleli - tako ali drugače. 

Zakaj IJS ne naredi potem projekcij, koliko folka je dejansko že zaščitenega pred hudo obliko bolezni?? 

Rezultati bi bili zelo zanimivi.

Dejte ljudje, malo možgane vklopite in izklopite TV.

Ko pa preberem slovnično zvezo, ki vsebujejo besede  "neke svetovne elite", pa takoj neham brati naprej. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je Bini napisal:

Spijem tale kofe pa pogledam, če je na kovid oddelku res vse prazno, kot nekateri menite v sosednji debati.... 🤔

IMG_20210924_072441.jpg

Tudi sam sem popil svojo lavazzo. Vmes se mi je zataknilo od smeha, ko sem bral smešnice anti v kovid temi. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 29 minutami je canyon napisal:

daj mi razloži kako lahko nekdo z računalniško simulacijo tolk točno izračuna na kater dan bo koliko obolelih .... tega se realno neda izračunat, mislm virus je nov, pravijo, da o njem ne vejo veliko .... kako lahko na dan natančno izračunajo na kater datum bomo v kateri barvni fazi .... tuki ni nobene logike, po eni strani nč nevejo, po drugi strani so pa vrhunski napovedovalci v kateri barvni fazi bomo .... 

dej pa ko že tolk dobri v napovedovanju naj mi še napovejo kakšne bodo naslednje številke za euro jackpot pa rezultate tekem .... grem takoj vse vplačat pa polovico jim z veseljem dam nazaj 

A si ti slišal že kdaj, da obstajajo izračuni-simulacije, statistika s katerimi se izračunavajo prihajajoči dogodki (aktuarji- matematiki v zavarovalnicah izračunavajo  škode za leto vnaprej in premije prav tako). 

Seveda, ko imaš dovolj podatkov(sedaj jih imajo že dovolj, ker je delta virus zunaj že dovolj časa) se da precej natančno izračunati, kako bo potekalo vse skupaj.Tej naši so vrhunski in priznani strokovnjaki (ne FB mojstri)  katerih pa vi anticepilci itak ne priznavate.😉

Ta primerjava z eurojackpotom je pa kr neki. Za to boš moral iti kar k babi vangi  in ji tudi dobro plačati. 😉

Ali pa povprašaj kar "vaše" strokovnjake. Baje, da so najboljši v vsem. 😊

pred 13 minutami je SpEkTr napisal:

Ja ja, en kup če-jev je tle ..Če če ....če cepljeni ne bi okol hodili brez karanetene in podobne scene, tudi ne bi bilo toliko okuženih. To, da če bi bili bolje precepljeni in da stanje ne bi bilo takšne spet ni rečeno za sigurno. Nekatere države so bolje precepljene pa imajo ravno tako četrti val. Se pravi, da konec tega ne bo kar tako. Pa četudi se cepi 90% ljudi. Tale virus bo ostal z nami, in upam da čez par let bo to opcijsko cepljenje kot je sedaj za gripo. Razen če ne :)

Poglej si barvno sliko Evrope trenutno. Ni kaj dodati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Nimaš kej... dobri so. :bravo:

Čak, da boš zdejle poslušal, kako nam skeptikom ni nič prav pa al če zadanejo v nulo al pa če fulajo na polno. 

Sicer so pa že v začetku julija vedeli kako se bo vse razvijalo točno po obdobjih, kdaj se začne 4. val, kdaj naj se ljudje vrnejo z dopusta, kdaj bomo prihajali v razne barvne faze. Vse je točno in premišljeno in mi jim ne priznavamo sposobnosti predvidevanja skoraj na meji vedeževanja. Shame on us. 😜

39088dbeb7695c8a113c0cd5cd3de29b.jpeg
VESTNIK.SI

S cepljenjem tako zamujamo, da tega vala z njim ne bomo mogli zaustaviti, pravi Roman Jerala s Kemijskega inštituta.

A ni to dobro, da imamo vsaj nekje nekoga, ki obvlada svoje delo tako, kot mora. Kar izračunajo, to drži. To ni kar neko nakladanje. Tako, da se lahko bolje pripravimo in ukrepamo. Pri teh napovedih je vedno tako. "Če" bi se več ljudi cepilo, do tega ne bi prišlo. "Če" ne bi protestirali in ob petkih kolesarili v prazno, ne bi bilo toliko okuženih itd. 

Vedno izračunajo projekcijo za najslabši scenarij in najboljši. 

Mi smo šli pa po poti "the" najslabšega, ker smo na repu precepljenosti. "Če" ne bi imeli toliko strokovnjakov in anticepilcev  pri nas, ne bi bili sedaj v temno rdečem/ proti črnem scenariju. Enostavno  kot pasulj. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Ja pa ja,velika večina kot je to drugje....😉

Važno,da bo kmalu konec tega sranja....😜

In to naj bi bilo nekaj strašnega,to je reakcija na cepivo in čez dva dni bo kot nov....👍

Res je. Saj ravno te majhne reakcije so tisto, kar mnogim poženejo strah v kosti, zato se ne upajo cepiti. Ravno danes me je en kolega iz Ljubljane spraševal, če sem imel kako reakcijo pri cepljenju. Da se je njegov brat včeraj cepil, on pa, da še okleva prav zaradi tega, ker je slišal marsikaj glede reakcij. Odločil se je, da se bo, če se že bo, cepil z Jansenom. In to zato, ker naj bi imelo to cepivon najmanj teh stranskih učinkov. Tako da ja, veliko je strahov in niso vsi necepilci iz prepričanja ampak iz strahu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je AmpeR napisal:

Danes sem bil z kolegom, ki se je včeraj cepil z fajzerjem, 1.dozo po pol leta prebolevosti z covidom. Cel v obraz zatečen in rdeč pa celo telo se mu je neki treslo.... Ni pa se zmeril vročine. Sigurno jo je je imel.

Neki je v tem strupu😖 A bem vsako telo je različno...😬

To je prvi stadij pred zombijem🤪... A si probal če mu prime magnet na mestu cepljenja? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 29 minutami je Shrek napisal:

4 mesece sem že. 

Cepil sem se pa zaradi svobode gibanja. Povdarjam to. Vsi ostali cepljeni pa tega ne priznate. 

Jaz sem se cepil, ker rad reskiram. Prijavil sem se že januarja. Če bi bilo takrat mogoče, bi se cepil takoj takrat. Pa ni bilo govora takrat o nobeni svobodi gibanja. 

Pač tako sem se odločil, ker sem sam hotel. Če pa bi mislil, da to ni dobro zame ga ni junaka, ki bi mene pripravil, da naredim nekaj, kar sam ne želim. Ni rečeno, da ne bom tudi sam kdaj anticepilec. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 18 minutami je Shrek napisal:

Kdo je cepljen in kdo ne, sploh nima veze tu na forumu. Sam sem cepljen. Cepil sem se zaradi svobode gibanja. Tako, kot Alex prepričuje svoje sodelavce...cepite se, da boste lahko šli kamor boste hoteli. 

Obnašam se pa, kot da nisem cepljen. Maska je, razkuževanje je, druženja ni. Opažam druge cepljene, ki so pa heroji in nedotakljivi. Okuženi v družini, pa vseeno hodijo povsod in trosijo virus... 

A si se te dni cepil? A sem te jaz prepričal? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prej sem gledal osrednji dnevnik na pop tv. Med drugim so spraševali udeležence "protesta", zakaj so sploh tam. 

Prvi: "jaz protestiram proti ptc."

Druga:" jaz sem tukaj, ker protestiram proti koroni." 

Tretja:" jaz sem proti vladi. Proti koroni ne moreš protestirati". 

Četrti:" dajte nam  hruha in čokolade" 

Peti:" jaz protestiram, ampak ne vem zakaj." 

Šesti:"dol z anticepilci. Ups. sramezljiv

Dol z cepilci" 

Sedma:" jaz sem tukaj zaradi vernerja." A veste, da so v prekršku, ker niso prijavili Sazasu prireditve? Kaj nas briga. Važno je, da muska "žaga" :punk:.

Ampak ob 20.uri morate vsi domov. Prav? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Še tole bom dodal, kot nadaljevanje prejšnje objave. Mi "Mazda strokovnjaki" tega foruma sicer le redko rešimo kakšno težavo naših Mazda avtomobilov, se pa zato spoznamo na epidemiološke zadeve, na imunologijo in infektologijo.

Predlagam, da se nekateri člani te teme vključijo v kakšno njim bolj primerno skupnost medicinske stroke, ker je škoda, da tukaj izgubljajo svoj čas in dragoceno znanje. 😉

Janez, ostali v tej temi so zelo razočarani nad tvojimi objavami, še posebej Boss. 😪

Do sedaj je misli, da si vsaj ti 

"pravoveren" a je ugotovil, da si bil le v ilegali. Sedaj si ti  na udaru. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Jaz bi tudi zelo rad videl, da zmaga ASS (anticepilska stranka Slovenije) in potem kaos, ki bi temu sledil. In njihove rešitve. To bi bil šele Alan Ford.🤣 Najprej bi "ta novi" odpustili vse zdravnike, pa strokovnjake, pa infektologe in vse ostale, ki jim ne verjamejo in so širili prej krivo vero. Za kovid bi njihovi  novi strokovnjaki prepisovali tablete, ki se drugače predpisujejo proti ušem za mačke in pse. In pa žajbljev čajček. Ni vrag, da ne bi zaustavili tega prehlada. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Bravo za nas. Enkrat smo  prvi v nečem, kjer sploh ne bi smeli biti. 

Enostavno povedano, mi smo najbolj pametni v celi Evropi. 

Ko bodo povsod drugod po Evropi spomladi  ukinili vse ukrepe zaradi precepljenosti in odličnih rezultatov, bo pri nas leta 2024, 5634 naših anticepilcev, ki ne bodo še vedno cepljeni,  vztrajno  protestiralo proti covidu in še vedno isti vladi. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je Shrek napisal:

Ne morem iz kože... 

Prepričaj še mene...nas tu na forumu. 

Hm... čarovnik pa nisem. Vse ima svojo mejo. Tudi moje prepričevanje. 😉 Nekaterim se pač ne da pomagati. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 16 minutami je Boss napisal:

@SpEkTr če je Alex tak v firmi kot se postavlja tukaj na forumu, verjemi, da je cepljenje za marsikoga res manjše zlo - riziko gor al pa dol. 🤪

Ta ti je ratala. 👍

Sicer pa nisi daleč od resnice. 

Zavedati se moramo, da sem včasih delal na zavarovalnici, kjer sem bil med najuspešnejši  pri prodaji raznih paketov zavarovanj. 

Še celo tistim, ki niso bili nikoli pri zdravniku, sem uspel prodati zavarovanje za težke bolezni. Tako, da pri prepričevanju mi nekako uspeva. Ni, da se hvalim. 😇

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 18 minutami je SpEkTr napisal:

Kakšen pa je rezultat tvojega prepričevanja sodelavcev, razen to, da sta šla igrat ruleto? :) Zdej ne vem, al namenoma najdeš take osebke, ki niso pri sebi, ke se ne znajo psotaviti zase, nimajo svojega mnenja za katerim bi stali, ali pa si res tako dober 😮💪😛

Rezultat je ta, da bomo sedaj, ko imamo še te prebolele, ostali so cepljeni, skoraj 100% zaščiteni. Se že umirja vse skupaj pri nas. 

Očitno imam dar prepričevanja, saj so ti sodelavci drugače v redu dečkoti, samo so na žalost malo premalo razgledani. Saj, ko se vsedeš pri kavi z njimi in jim malo z argumenti (številu obolelih v firmi in poteku bolezni pri cepljenih in necepljenih ) odpreš um, se strinjajo, da imam prav in se gredo ponavadi še isti dan ali pa takoj naslednji dan cepiti. 

Nobenega ne silim. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 37 minutami je Bossek napisal:

Temu se pravi diskriminacija ... in ja to je prepovedano. Za PCT pa so ze povedali, da ni diskriminatoren ker je stvar izbire.

Zanimata me pa 2 stvari:

- omejitev na obcine je bila protiustavna .... je kdo tozil kakga policaja osebno ker ga je ustavil in mu dal kazen? 

- sprejmejo odlok o preverjanju PCT-ja. 1/2 pravnikov pravi da je ok, 1/2 pravnikov pravi ni ok, dajo v presjo traja celo vecnost, .... Kako za hudica naj zdaj varnostnik osebno ve ali je ok ali ne? Ali ima 50% opcij da krsi neki in ne dela ali pa 50% krsi nekaj ker dela. Ali pac more it na FB/mazda forum in pogledat kaj se pise in potem ve kaj naj pocne?

Kar mene moti je .... folk dobi kazen kar se potem pokaze da je protiustavno. In kaj je sedaj ..... ja 0 ups. No tle je problem. Ne more bit 0. Avtomatko vsem vrnit z nekimi odskodninami (brez, da morajo ti karkoli narest). Tiste ki so zajebal pa ustrezno kaznovat. V primeru veckratne krsitve pa magari ce celotna vlada gre ker nima pojma kaj dela.

In pa se enkrat, ne me napadat kot da sem alex ;) samo razumel bi rad kako so stvari tako preproste, da se skoraj vsak spozna na to.

P.S. pa prosim ne mi nazije pa hitlerja tlact zravn

P.S.1. Od znanca sin je dobil ze 2 dozi (star 13). Pac fotr zagovornik cepljenja.

P.S.2. Glede na avstralije ... vse katere spremljam so polni zagovorniki cepljenja in se zgrazajo nad protesti :) Samo je pa res kot sem ze napisal, da sledim programerjem, ki so v vecji meri nakljonjeni cepljenju.

Sej niso tej naši kolegi anticepilci tako hudi, kot izgledajo tu gor. 😊Ne se jim opravičevati, če napišeš kaj pametnega. To je pač tvoje prepričanje, ki je mimogrede pravo, njihovo je pa pač kar je. Danes sem bral, da so naredili anketo in kar 71% se jih misli cepiti slej kot prej. In enih 10% se jih sploh ne misli. Tako, da gredo počasi stvari pravo pot. 

V eni drugi raziskavi pa so ugotovili, da jih je 20% zelo prestrašenih v teh časih korona pandemije. Se kar poklopi z anketo o cepljenju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.