Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Logika mi je znana. Verjetno je za ?irjenje manj rizi?no ?e 2teceta skupaj , kot pa ?e sedi vsak na svoji klopci in veselo kaslja v roko in potem prime za naslon.

Ampak ok, brez kompliciranja...

Ne da se vsega napisati na papir,ampak ?isto preprosto; Frei sem, grem na zrak in sedim na javnem mestu in jem sladoled in se brigam zase... Me lahko kdo kaznuje?

?istim avto v samopostre?ni pralnici in se brigam zase. Na parkingu pred blokom menjavam gume na avtu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kaj je to zdj za jutri; prepoved zbiranja na javnih krajih za skupine ve?je od 5ih oseb ali splo?na prepoved gibanja na javnih krajih, ?e to ni nujno potrebno?

Berem in je tako faking dvoumno napisano...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Nevem, ce je toliko o "prepovedanem sadezu" kot to, da jih je veliko po cele dneve doma... in je treba tudi malo it ven na svez zrak ... ki je sedaj marsikje veliko bolj cist, kot prej ... Sem bral, da v Benetkah sedaj v vodi vidijo celo ribe...

Mo?no... Ne vem... saj ve?ina ljudi ne dela ob vikendih ali pa vsaj ne ob nedeljah, pa se mi ne zdi, da bi bilo igri??e 1mesec nazaj tako polno druzinske idile...

Mogo?e gre pa res za kombinacijo vsega, tudi lep?ega vremena.

Jaz sem zdaj bistveno manj zunaj kot sicer. V?eraj sem ?el z avtom na Ra?ico in da bom potem ?el do stolpa pe?... Sicer precej neobljudena pot..

Ampak ko sem videl vse parkirane avte in dve skupine ljudi, ki sta se ?etali... Sploh nisem stopil iz avta in ?el raje v totalno vuko*****o brat knjigo. Sama sre?a, da sem izropal knji?nico 2tedna nazaj :)

Upam, da bodo ljudje vsaj to navado obdr?ali, ko bo vsega konec in bodo dejansko raje zunaj balinckali in igrali basket ,namesto vseh teh telefonov po rokah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ampak ce si zunaj na svezem zraku z otroki je to ok?

tudi nijz pravi, da lahko gremo ven.. Sam ne na igrala in se druzit z ostali otroki

Ja, je ok. Ok je iti na sprehod in ne imeti stika stika z nikomer. Torej; slu?ajno sre?a? prijatelja-ga pozdravis in gre? mimo, ne pa objem pa roka pa nevemkaj ?e vse. Meni je fascinantno,kako so kar na1x vsi postali stra?ni ?portniki pa vsi na sve?em zraku. Jebemu,da jih na normalen dan ni toliko zunaj... To je verjetno tisto o prepovedanem sade?u.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Mislim, da je ?as za policijsko uro tudi pri nas in kazen za vsakogar, ki ga najdejo zunaj. Zdaj sem ?el domov in ljudje se vozijo s kolesi skupaj z otroci, na igri??u drugi otroci nabijajo ?ogo... res bo treba vojsko in policijo na ulice in kaznovat!! Izgleda, da ljudje razumejo edino represijo.

Ljudje so izgubili kompas. Jaz sem to ze par let nazaj ugotovil. Nikakr?no spo?tovanje pravil, komande, avtoritet.

Se spomnim ko sem leta nazaj rekel nadrejenemu, da me moti , ker ljudje ne sprejemajo odgovornosti... Se je samo nasmehnil in rekel , da je bodo ?edalje manj sprejemali.

Prej me je klical kolega kolesar... ?e gremo skupaj s ?e enim kolegom na krog ?ez Rakitno, Krim, Kure??ek... Ko sem ga vpra?al , ?e je padel na glavo in da naj name kar pozabi sem bil... Dolgo?asen.

Pizda, pejt na bajk. Sam. Pa ne se razbit. Pa ne se hvalit s tem. Pa ne jamrat ko te bodo kurcal na traumi, ko jim bo? prijokal da si odletel. Jebiga, tudi jaz nisem Angel?ek,daaaalec od tega,ampak lih ne obna?am se isto kot 1teden nazaj..

Aja,kolega bi mi lahko bil fotr... Kar je ?e najbolj ?alostno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Nisem panik, ker ?e bi bil panik bi bil doma kot ve?ina. Jaz moram delat in to z ljudmi.

Nekateri se ?e vedno obna?ajo, kot da so to neke otro?ke igrice a ?e bo pri?lo pol manj, kot je v Italiji bo bil popoln razpad sistema.Bolj?e dr?i ga nego loviga. In ?e vedno sem mnenja, da je trenutna vlada prava za na?e paciente, ki ne poslu?ajo nobenega.Samo o?tro, ?e je treba tudi z kaznimi.

Res je. Bolje 15ukrepov preve? , kot 1premalo. ?al... Jaz sem ?e zmeraj zelo skepti?en do demokracije za vsako ceno...

Mogo?e ravno zato,ker tudi sam delam z ljudmi in vidim da lepa beseda NA?ELOMA ne zale?e.

Vsaj zdaj dajmo pozabiti kdo vodi dr?avo in kak?no je ozadje.

Va?en je rezultat, za katerega si vsi ?elimo,da bo ?im bolj?i za vse nas. Pol se bomo pa itk spet kregali , kdo vozi Mazdo,pa kdo VW,pa kdo je rde? pa kdo ni pa kako smo kolesarji agresivni, pa kamionarji v napoto vsem, pa nevemkaj ?e v?e. Do takrat pa; naj ?e zrihtajo (oziroma ZRIHTAMO-ker lahko veliko sami naredimo), zlepa ali zgrda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ampak ?isto tako..

Boss, kot re?eno, verjamem da ve? o ?em govori? , Zanimivo je prebrati tvoja mnenja o politiki, ker vidim, da ima? neko svoje mnenje in stoji? za njemu in da redkokdaj napi?e? nekaj v afektu, ampak...

Meni kot povpre?nemu dr?avljanu je ?isto vseeno kdo je zdaj v vladi,levi desni,jan?evi , rde?i ali beli... Jaz samo ?elim / pri?akujem , da bodo nekaj pametnega pogruntali in ob tem imeli ?e nekaj sre?e in da bo ?imprej vse vsaj pribli?no tako kot prej.

Vem... Ustra?i ljudi in imel bo? mo?, strinjam se, ampak, dejstvo je,da je zadeva resna. In opa?am, da ogromno ljudi situacije ne jemlje resno. Kako naj si druga?e razlagam ?e zmeraj polna igri??a pred mojim blokom, v trgovini ljudje ?e zmeraj v skupinah... Osebek ti stoji pol metra za ritjo na blagajni...

Grem z avtom v hofer... Nikjer policije, vojske. Dejansko dobi? filing , da smo dobili neke nenapovedane po?itnice. Ja, preko tvja opozarjajo na polno, ko pa ugasnes tv in gre? ven pa... Ni? od tega.

In ?al se bojim , da bomo to lahkomiselnost in brezbri?nost zelo drago pla?ali. In ni isto ali je skupina ?tirih ?tudentov na prostem ali pa za ?tirimi stenami. To da se ljudem ?e zmeraj dovoli, da se grupira na javnih mestih ,je zgolj ?e en razlog, da ljudje (ki bodo temu pri?a), ne bodo resno jemali situacije. saj vemo, ljudje smo ovce : " ?e lahko oni, lahko tudi jaz".

In tu bi morala dr?ava z vojsko, policijo, civilno za??ito , nevemkom, narediti vec... Po?lji policaja ven , da jih opozori in podu?i, da to ni ok. Ne pa da je policije 5x manj, kot na normalen dan.

In res se premalo zavedamo, kak?na je situacija kak?nih par 100km zahodno od nas. Tu dam Alexu popolnoma prav.

In se popolnoma strinjam s Slivko; imeli bi red,ampak vsi bi malo "sko?ili nekam, pa saj bo na hitro,pa malo na bajk,pa na ?marno -saj ne bo gne?a"... Lej , ?e bi na sprehodu v 15ih minutah sre?al 2marici in dobil (samo) grd pogled.... Jebemu,da bi se zamislil sam nad sabo in bi se po hitrem postopku obrnil in ?el domov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kaki pesimisti... a se vam ne zdi da zdaj pa ?e oreng pretiravate. Trgovin ne bodo zapirali, ker potem ti tud vojska ne bo pomagala, da se vzpostavi red in bo sam virus precej nepomembna zadeva. Res, da je trenutna oblast nagnjena k temu, da so ji izredne razmere pisane na ko?o in da komaj ?akajo, da uvedejo karanteno. Zato pa razlagam Nejcu zakaj ni pametno, da se zdaj s kolesom okol fura, ker ?e bi to po?enjala ve?ina bi to bil signal, da folk ne upo?teva navodila in bodo uvedli najstro?je ukrepe. Tako kot je pred osmimi leti vabil trojko, da nas finan?no uni?i, a mislite, da zdaj ni sposoben narediti ?e kak?no ve?jo pizdarijo - sploh pa Ljubljani, ki mu je ?e dolgo trn v peti in komaj ?aka, da se ma??uje levim zombijem in trenirkarjem, ki so ga vedno zjebali.

Zato je zdaj prpeljal ?e Kacota, ki je ekspert v podajanju dogajanja na najbolj dramati?en na?in, samo ?e Bav?arja spravi iz zapora (aja sej res to je ?e skoraj naredil) in bo trio fantasticus spet na sceni kot leta 1991. Mal poglejte izjave Kacina pa bo prec jasno kam pes taco moli. Zgra?al se je nad ?tirimi ?tudenti, ki so skupaj sedeli v parku, kot da je to najve?ji zlo?in ever. Aha, ?e sedijo skupaj v parku je to groza, ?e pa se stiskajo v eni mali ?tudentski sobici v domu ali pa kje privat za 4 stenami bi bilo pa vse v redu. Sam da ni na o?eh.

Zato sam toliko, pamet v roke in ne jim dajat povoda, da naredijo ve?jo ?talo kot trenutno je.

Jaz osebno bi bil tud raje doma za ?tirimi stenami na varnem, gledal filme al pa nekaj pr?kal za slu?bo, ampak pa? ?al nekateri se bomo morali tud nekoliko "?rtvovati" in hoditi ven, da bo sistem ?e vedno nekako laufal. Zato sem bil danes silno vesel, ker sem moral prevzeti ?e delo skladi??nika (ma? pol ure ?asa, da se nau?i? program za preknji?bo osnovnih sredstev... hehe). Tako, da res lepo prosim, ?e ne rabte hodit ven dejte ostat doma, ?etudi je lepo vreme, ker vsaj tako boste nam ostalim, ki moramo ven zaradi obveznosti, omogo?ili, da to normalno delamo, ne pa da bom moral vsak dan na upravni enoti zahtevat dovolilnico za odhod na delo, ?e bo gologlavi uvedel karanteno.

Hvala ?e v naprej.

Top napisano. Sicer nimam pojma o politiki,.Ampak verjamem, da je nekaj na tem. Vsaj sode? po objavah, se mi zdi da imas nekaj pojma o teh stvareh.

No,pa Nejc ni ?el na kolo kljub lepemu vremenu .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

:hohoho:

Sicer pa danes so baje ?e v Kamniku kradli v Tu?u, prijatelj mi je omenil, da se ?e dogajajo vlomi v lokale v Ljubljani. Negativno sem presene?en nad ljudmi. Najprej nabiranje wc papirja, zdaj pa ?e kradejo. ?e bo tole dolgo trajalo bomo doma s pu?ko varovali vrt in kure. :huh:

In Verjemi,da bo do tega pri?lo. Mene je tega bolj strah ,kot same bolezni.

Pa ?ist tko... Jebo jih skret papir... ?e bo tako dale? pri?lo, da bodo stacune zaprte in bomo v karanteni za 4mi stenami , bom bolj pogre?al hrano kot pa skret papir...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pizdarija, kaj pa men... cel vikend sem pripravljal ma?ine, da bodo ljudje lahko delali od doma in ker je zaradi virusa zmanjkalo prenosnikov iz Kitajske, smo pripravili cca 250 desktopov z monitorji. Samo od petka do danes naredil 36 ur in od ponedeljka do danes je to skupaj ?e 70 ur. Jutri pa naprej in dr?at cel suport za vse te uporabnike v upanju, da bo vsaj naslednji vikend frej. In to za te uporabnike, ki bodo veselo doma ?i?ali in tarnali zakaj niso dobli prenosnika in zakaj so samo 22 colarski monitorji. Folk, predvsem pa babe so ?ist nesramne, kot da smo jim pisija?i zrihtal virus in da mora zdaj revica od doma delat in da ne bo mogla klepetat in kofetkat s sodelovkami. Res se ne ?udim ve?, ?e kdo kako o?amari, ker v tistem trenutku bi jo najraje ?e sam zalimal okol goflje pokvarjene pa v ?ivljenju ?e nisem ?enske udaril.

Kapo Dol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Men je zanimivo oz. ?udno ?e neki... Zdej ko je ta virus se vse puca, razku?uje,pazi kako kihamo itd...

Prej pa vsa leta ko je bila sezonska gripa ni? od ni? ... Na ?ihtu vsako leto pol zbolelih in smrkavih pa so hodili delat... Ti je kihal u glavo sodelouc in se ti smeju u glavo... pa noben v skrbeh, pa vemo da ve? kot je bolni?kih ve? je stro?kov itd....nikjer razku?evanje kljuk itd ... to bi mogl ?e prej ve? na tem podro?ju delat pomoje... ?im se vidi da si gripast mar? domov... Seveda pa so delodajalci taki da grozijo in pol hodijo bolni delat ...no zdej pa imajo...

Zdej bo pa loh vse pol leta stal... ?e oz. Ko bo tole mimo bo marsikaj druga?e treba zastaviti...

Se strinjam.. na ?alost smo ljudje taki, da se velikokrat nau?imo kaj ?ele iz res drage ?ole.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Prodajalci so v prvih bojnih linijah v prepolni trgovinah ljudi in vsaka jim ?ast. Tam ni dela od doma. Razen, ?e kdo izumi to.

Kar se pa ti?e fb in drugih pomagal, pa me je v?asih sram, kak?ne neumnosti pi?ejo. Zadnja je ta, o izkrcanje 20000 ameri?kih vojakih, ki imajo nalogo zavzeti Evropo. Neverjetno kaki butci obstajajo.

Res je, kapo Dol prodajalkam, taksistom, policistom, dostavljalcem hrane , gasilcem, zdravstvenim delavcem, novinarjem....

Fb;sem ravno prebral,da so usa vojaki pristali na Letali?ki in bodo zaprli obvoznico z ?eljo , da Ljubljana pride v karanteno.. res, kaj zemlja nosi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ma sej prodajalci so totalno bogi, ne morjo tako hitro filat polic kokr jih folk hitr ropa.

Meni je bolj ?alostno, da vsi kupujejo ri? in ?pagete, redki pa kupimo npr. trdo milo in vre?ke za smeti (te robe je bilo na policah ?e ve? kot 75%). Ali misli potem folk odpadke metat ?ez balkonska vrata?

Ampak verjamem, da ve?ini folka ta mnenja predstavljajo neko oporo v teh te?kih ?asih oz. imajo nekaj na kar se lahko naslonijo, se o tem pogovarjajo doma, s prijatelji, s tem zabijajo ?as ,....

Kar se ti?e vre?k za smeti.... Jaz jih ?e v ?ivljenju nisem kupil... Plastiko dam v vedro in potem iz vedra stresem v kontejner... Papir dam v skatlo. Za tistega malo smeti , se pa vedno najde kak?na vrecka.

Ja, za milo in shower gel se pa strinjam. Jaz sem kupil predvsem konzerve, kruh,muslije, makarone.

Kar se ti?e objav na fb. Vse lepo in prav, problem je zgolj to, da si marsikdo potem misli "Ah, saj tam pi?e da je to malo bolj hard viroza"in ?ivi, kot da se ni? ne dogaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Saj so opozorila OK... moti me edino to, da so vsi drugace misleci takoj ?debili? ali karkoli drugega... No sedaj je ze prislo tako dalec, da si ?debil? tudi ce kihnes... :blink:

Ne. Debilno (lahko napi?em tudi "neprimerno / neprestano/neodgovorno/ neumno" ) je v teh ?asih kihati in kasljati v druge ljudi,tako kot to marsikdo pocne. Ne upo?tevati higieno ka?lja. Ne ostati doma ko kazes znake KAKRSNEKOLI znake bolezni .

Ne samo zdaj, ampak vedno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Na?eloma zdrava oseba brez ve?jih te?av preboli ta virus. Mediji nam itak lahko prika?ejo kot ho?ejo. Lahko si zdrav pa?, pa ima? slab?i imunski sistem pa te pobere recimo.

Saj tako je pri vseh stvareh. Gripa je lahko pogubna za star?ka (pa tudi za mladega fit mo?kega-videl na lastne o?i) in spet... Koliko se nas res boji gripe? Koliko ljudi naredi kaj v smeri , da ne bo zbolelo za gripo (in s tem ne mislim zgolj na cepljenje). Koliko ljudi se boji klopov v gozdu, pijancev na cesti in tako dalje....

Ho?em povedati; strah nas je nepoznanih stvari in (vsaj mene) ?e bolj splosnega kolapsa sistema , gospodarske krize...

Sicer pa : " NA?ELOMA zdrava oseba brez VECJIH te?av preboli..." . Ja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

mater nejc umiri se...mal panike zganjas

pac je neke vrste policijska ura in to je to...been there done that (mnogokrat...)

Ok... Mo?no, da pretiravam. Ni? slabega ne mislim s tem,pa ?e verjame? ali ne.

Jebiga, veliko nas je takih ,ki pac ?e nikoli nismo izkusili take situacije. Tisti 15let mlaj?i od mene, pa sploh ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.