To je vse skupaj podla igra zahoda in nata, ki je toliko časa drezal v Rusijo že samo s tem, da je Ukrajino šuntal naj se pridruži natu. Tja so hodili predstavniki nata z obljubami o zaščiti Ukrajine, ki jo nikoli ne bi potrebovala, če bi se normalno obnašala, da svoje ruske manjšine, kateri ni priznavala niti pravice do uradne uporabe ruskega jezika.
Še tako daleč so šli, da so ukrajinske oblasti pomagale financirati paravojaške enote, kot je najbolj znani Azov bataljon, ki v svoji neonacistični skrajno desničarski drži hara po Dombasu in maltretira ter ubija lokalni živelj. V teh 8 letih od nastanka te paramilice, katero so prvo leto urili celo kanadski in ameriški inštruktorji, je pod njihovim terorjem umrlo nekje od 12.000 do 15.000 v glavnem rusko govorečih ukrajincev na tem območju.
Zaradi neonaci ideologije so kanadčani prepovedali sodelovanje z njimi, američani pa so imeli to prepoved do leta 2018 pote so jo pa čisto potiho odstranili. Zakaj, vedo samo oni sami, kot vedo zakaj so urili člane isisa in podobno.
Marsikomu se bo zdelo, da to pa ne more biti res, ampak že samo poročanje o tem spopadu je popolnoma drugačno kot je bila ameriška invazija na Irak pa recimo Afganistan, Sirija, Jemen... Isti mediji so aplavdirali okupaciji Iraka in uboju Sadama in vse to samo s pretvezo, da ima orožje za množično uničevanje, katerega nikoli niso našli. Tako so recimo sprožili odstranitev Gadafija v Libiji, Hosnija Mubaraka iz Egipta in destabilizacijo regije pod pretvezo, da gre za arabsko pomlad in osvoboditev. Rezime so pa množice beguncev, ki se probajo prebiti v EU. Aja pa da ne pozabimo ameriški napad na Srbijo pa še mnogo tega je - Koreja, Vietnam...
V glavnem, nikakor ne podpiram te vojne, ker vojna se bo morala končati a žal z veliko žrtvami. Potem bodo sedli za mizo in se pogodili, kar bi se lahko že prej predno je sploh prišlo do spopada. Zelenski in Ukrajina so pač koleteralna žrtev v spopadu velesil in tukaj je Ukrajina izpadla tako naivno, ker ni videla v katerem grmu tiči zajec.
Napisal bom nekaj kar se bo slišalo grozno, ampak v tej situaciji bi rešilo ogromno nepotrebnih žrtev. Ker smo tako daleč upam, da bo Rusija, čimprej premagala Ukrajinsko vojsko in s tem ustavila spopad. Če se to ne bo zgodilo hitro recimo v roku vsaj enega meseca in bo preraslo v trajen spopad, bodo najbolj trpeli Ukrajinci sami. Seveda je to daleč od idealnega, ampak Rusija nima plana držat okupacijo države, ker to preveč stane. Nastavili bodo svojo marionetno vlado, ki bo le zamenjala trenutno marionetno vlado zahoda. Ta se bo odvezala željam po članstvu v natu in EU, spopadi v Dombasu bodo le še grd spomin. Pokrajine Donetsk in Lugansk bodo dobile neko vrsto avtonomije. Polovili bodo nekaj vojnih zločincev te 8 letne vojne, ki divja že od leta 2014.
To men liči na neko podobno zgodbo kot tista z metabond. Nekaj časa je pol foruma to vlivalo v olje oz v gorivo, sčasoma je pa potem kar poniknilo. A to še kdo uporablja?
Jaz sem... težko kaj rečem a je boljši al ne je pa edina stvar, ki se pa res pozna in to je štart mrzlega motorja. Ta zadeva ne steče v karter in ostane na gibljivih delih, tam, kjer mora biti in avto kresene tudi pri oreng minusu kot bi bil ravnokar ugasnjen in ogret. Sem takrat mislil, da bom moral akumulator menjat pa sem to vliv noter pa sem ga menjal nato šele čez tri zime, ker je vsakič še vedno imel čist dovolj moči, da je normalno obrnil motor.
Pri trenutni Mazdi pa ga še nisem dal notri, ker je načeloma bolje, da je motor dobro utečen predno se to vliva not,
V bistvu bomo navdušeni vsi, če se to sta je konča. Nekaj mi pravi, da bo konec sedaj spomladi.
V bistvu se ne bi smelo nikoli niti začet. Zdaj smo pa na točki, ko po eni strani izvajalci ne vedo več kako in kaj in sproščajo nekaj, kar zakonsko niti ustavno sploh ne bi smeli niti začeti. Ja OK, seveda je dobro slišat, da se ukinja teror nad določenim delom prebivalstva, ampak žal so me pa naučili, da jim praktično nič več ne verjamem.
Delim tvoje mnenje, da je realna možnost, da tole popolnoma nehamo do pomladi, ampak po drugi strani pa mi previdnost pravi, da je marsikomu bilo preveč luštno in dobičkonosno, da ne bi jeseni probali tečt še kakšen koronski krog. Še 1x, upam, da ne, sem pa previden, ker ... ma najlepše pove tale prirejen angleški pregovor:
Hehe, kolk je pa šele men od rok... ampak tako kot praviš za izletek narest in mal odkolesarit teh 30km v eno smer in nazaj. Čist v redu turca za nas amaterje glede na to, da sem že do zdaj vsaj 1x letno to relacijo mim Mislinje in skozi Slovenj Gradec odfural.
Sedaj, ko je prešla tema v politiko, so nekateri prišli šele v formo. 😉 Nekateri prisotni sicer prisegajo na golobčka, a tip nima niti programa, niti ideje, niti članov. Še stranko je "ukradel" drugemu. Pa mu zaupaj potem. 😉
A dej no... komu je pa Janša ukradel stranko? Če ne veš, poguglaj. Aja pa za Goloba mi prekleto dol visi, ampak njemu so stranke ponujali na pladnu, ker ima tako podporo in lahko stranko ponese v parlament oziroma je celo lahko z zelo dobrim volilnim izidom.
Zanimivo, a ne, kako eni raje zaupate neki oportunistični spužvi, ki je nekoč levo sredinsko stranko spravil v skrajno desno populistično, nacionalistično stranko. In to ves čas, 30 let pod avtokratskim vodstvom ene in iste osebe pa premik stranke skoraj iz ene skrajnosti v drugo. Men pač to ni normalno pa kakorkoli gledam.
Definitivno, raje nov ksiht, kot pa 30 let en in isti starokomunajzersko lopovski fris. Saj veš kako pravijo - lahko spraviš Janšo iz komunizma, ne moreš pa spravit komunizma iz Janše.
Včasih je fajn odnehat, ko vidiš, da ne gre. Ne pa met državljane za talce
Človek z integriteto in rrazumevanjem situacije pač to naredi in se ne oklepa stolčka za vsako ceno. Totalitarcev in avtokratov pa pomanjkanje podpore ne ustavi, ker so prepričani, da samo oni vedo kako je prav in tretirajo druge nenaklonjene njemu pač kot smeti. In to ni opis našega avtokrata ampak vseh takih in podobnih pa naj se pišejo Orban, Erdogan, Lukašenko, Trudeau, Ardern, al pa Putin, Biden, Kim, Jinping, itd.
Pa da @Alex ne boš preveč oporekal, kaj je in kaj ni totalitarizem mogoče samo ta definicija - totalitarizem je tam, kjer se ljudstvo boji oblasti, demokracija pa tam, kjer se oblast boji ljudstva.
Ja sej... 2 let omejevanja lajfa, delanje revežov, uničevanja malih podjetij, s.p. jev, kršenja ustave, človeških osnovnih pravic, delitev folka in jih hujskat enega proti drugemu, paničarjenja, zanikanja drugače mislečih, cenzure, totalitarizma, itd itd...
a zdaj pa bomo samo zamahnili z roko in rekli c'est la vie pa slepo naprej, dokler ne bodo "znašli" nove nevarnosti pa bomo spet leta izgubljali za nič.
Tudi po gripi in po katerikoli drugi virozi je to zelo običajno. Delovanje imunskega sistema izčrpava telo, manj gibanja in bolj poležavanje ter čajčkanje tudi ne pripomore k ohranjanju kondicije.
A smo to pozabili? Tako je bilo vedno tudi mnogo pred korono.
To je natolcevanje, sej ja vemo, da on tega ne bi nikol naredil. Kaj pa naj človek naredi, če ima premajhno plačo in si ne more privoščit večjega nabiralnika in da so ga nategnili, da je kupil Volvota, kjer je znano, da crknejo akumulatorji kar med vožnjo? 😉
Zdaj se bolj postavlja vprašanje, kje se je okužil? A je to bilo na petkovem protestnem kolesarjenju, al so bila kriva druženja po zidanicah, mogoče nespoštovanje vladnih ukrepov, se je preveč sprostil (tole dvomim, ker je zategnjen do konca). Ni nosil maske zunaj al pa je pil kuhančka na kakem štantu. Mogoče pa le nima higijene in si ne zna razkužit rok ali pa jih vsaj umiti po potrebi, zaradi starosti že peša sluh in posledično ne more držat distance dveh metrov, ker ne sliši sogovornika.
Res bi rad videl kdo bo zdaj kriv za njegovo okužbo - nekdo mora, ker twito je nezmotljiv. Varnostniki in tajnice, fikusi in najbližji upognjenčki se že tresejo kdo bo grešni kozel.
Hehe lol.... največkrat jih okuži človek, ampak do zdaj še niso imeli okužbe.Menijo, da je zato zaslužno redno testiranje živali. Wow, inteligenca da te kap... Se pravi z rednim testiranjem živali preprečiš okužbo. Mislim tale pa resno zmaga - moram rečt, da kaj tako norega pa še nisem prebral.
Fuk, mi smo resno šli v kurac. Zadnji naj ugasne luč.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Včasih so bili, potem so pa ratali še en industrijsko naštancan proizvod. Danes večina pekarn naredi boljše krofe, trojanske pa gor drži samo še ime.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani