Ko smo imeli ?e dr?avo v pravem pomenu besede, so grani?arji streljali in vsake toliko ?asa ?e kaj zadeli. Ko smo dobili novo dr?avo in se je ?ez na?e meje sprehajalo vse ?ivo od migrantov, sem se spra?eval kje so sedaj na?i grani?arji. Enako se spra?ujem sedaj ko se ?unjajo k nam makaronarji koronarji.
?e na?a dr?ava nima jajc uvesti kontrolo na meji je res en shit, ampak ?e ve?je sranje je, da obstaja znatna verjetnost, da tega sploh ni sposobna.
Brez razpisa bi pod nujno rabili nabavo bode?e ?ice.
Kaj jamra?, saj so rekli, da ni razloga za paniko. Da bolezen bo pri?la in pika ampak smo pripravljeni! Pol bo ?e dr?alo.
Sicer pa Alexov post dobro opi?e situacijo. Ljudje se ne zavedajo kako krek je sistem Just-in-time. Trgovine imajo v skladi??ih robe za sproti, proizvajalci stvari tudi, proizvodnja dela sproti. Ko gre pa mesto v karanteno pa kar naenkrat ne izva?ajo ali uva?ajo ve? vsak dan robo v trgovine in nastane panika. Zato pa star slovenski obi?aj z ozimnico ni tako napa?en, ?e se trgovine zaprejo imajo/mo nekateri ljudje ?e vedno nekaj hrane v kleteh in skrinjah.
To?no to.... Zaloga hrane in poln tank bencina sploh ni odvec...
Saj z modrijani samimi na?eloma ni ni? narobe... Ok,jaz osebno ne prena?am narodno zabavne glasbe in ne prenasam pijan?evanja , cenenosti in primitivizma...
Naj mi bo opro??eno,ampak jaz pa? povezujem take ansamble z ravno tak?nimi stvarmi..
Ok,okusi so razli?ni in marsikdo ne prena?a naprimer Siddharte (jaz pa njihov velik fan), ampak jaz dajmo bit iskreni; ?e nekdo ne mara Siddharte bo zlahka ?ivel ne da bi jih kdaj sli?al.
Isto recimo meni so Dan D antipaticni; zlahka ?ivim,ne da bi bil posiljen z njihovo glasbo. Ne maram opere... Jih ne sli?im,razen ?e bi to hotel...
Narodnozabavna glasba nas pa HOCES NOCES spremlja na vsakem koraku, na vseh javnih ?portnih prireditvah, povsod... Ne more? iti mimo tega...
In ja, ponosni na uspehe Avsenika ipd... Ok, naredili so nekaj za ugled slovenske glasbe tudi ?ez meje, ampak ne me je..t, da je treba biti bombardiran z modrijani in podobnimi na vsakem faking koraku...
Meni gredo kar kocine pokonci. Na nekul na?in. ?al.
V bistvu sta bili dve. Najprej je kot sopotnik padel s skuterjem in brez ?elade ter z glavo udaril tako, da je imel med drugim zaradi tega ?e epeilepti?ne napade. Par mesecev kasneje pa naj bi neprevidno odprl vrata avta v katerega se je zaletela kolesarka in tudi nesre?no padla ter udarila z glavo, da je bila pet mesecev v komi in potem umrla. Glede na to, da je dobival epilepti?ne napade po prvi nesre?i bi mu moral le?e?i zdravnik prepovedati vo?njo, upravna enota pa za?asno odvzeti vozni?ko dovoljenje. ?al se to ni zgodilo, tako kot se danes ne dogaja, da ljudje izgubijo izpit po 18 dose?enih kazenskih to?kah. 3/4 jih sploh ne izgubi izpita, kar je dobesedno ?okanten podatek. Lahko si pijan kot ?ep, naredi? nesre?o pa ti sodnik sploh ne odvzame izpita, ?e zna? dokazati da izpit nujno potrebuje?.
Bila je ?e tretja.... Ko je rikvercal na glavno cesto in ?el preko nje v hi?o, ki je stala na drugi strani ceste..
O?itno poslu?a? modrijane. Oni "so veseli" pa poden od podna od glasbe. Moramo lo?iti kvaliteten vokal od jodlanja in od raznih vi? tipo narodnozabavnih zmazkov in podobnega ?lo. sanja.
Za slo. razmere dobra osve?itev in zadovoljen sem, da je zmagala. Top...
Modrijani so pa ja fejst pobi.... Veselje, pa mal kelnarco za rit prijet pa par pirov spit pa "ijaijaijao" se dreti... To je lajf....
Hja.... Ni me bilo zraven,da ima nekdo tri nesre?e v kratkem obdobju, ti tudi da misliti, ampak saj vemo kako je; dokler ti ne doka?ejo, si nedol?en.
Naj ne izpade narobe; ne branim nikogar. Tudi meni gredo na ?ivce osebki, ki najprej nekaj konkrento zajebejo,potem pa si slavo gradijo z izjavami "kesam se, spremenil sem se, bla bla bla".... Naenkrat so vsi angel?ki. Narod pa kupuje to.
No...pa naj ?e kdo re?e, da ni razlike, za kateri trg je avto delan...
Saj ne gre za ista modela... To jaz vidim, kot da bi recimo primerjali (dajem ?isto xy primer) novega Peugeota ni?jega razreda, ki je na voljo v EU (recimo 208co) z aktualnim modelom Peugeota ni?jega razreda,ki je na voljo recimo v Egiptu (verjetno nekaj v stilu 15tic faceliftane 206ice).
Bolj bode v o?i dejstvo, kako na trge tretjega sveta lansirajo zastarele modele.
Ha,imel slu?beno pot ?ez Podlipo (pri vrhniki) v Rovte... Nazadnje ko sem se (10let nazaj) tam peljal , je bila ?e gozdna cesta, zdaj pa asfaltna, po kateri sem se v mislih ?e danes vozil z bajkom.
?e sodelavec mi je sam od sebe rekel: "tle bo? pa kmalu ?el z bajkom,a?"...
Ko posledice globalnega segrevanja ?e niso bile tako o?itne kot danes, smo tja gor sredi poletja hodili trenirat ledno plezanje. Ledna jama v neposredni bli?ini je bil odli?en "?portni objekt" za trening. Zaradi globalnega segrevanja je ?el led u qu... Tako kot bo ?lo vse...
Ja,meni je bilo zelo v?e?.... Se moram vrniti in si malo ve? ?asa vzeti. V?eraj Me je kar ?as priganjal.
Globalno segrevanje; nih?e ga ne mara, vsi smo pa vsaj pomalem del njega...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Plastike pa ve? kot v rumenem zabojniku...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani