Skoči na vsebino
pred 23 urami je Boss napisal:

Ta božiček te pa full ceni :bravo:

Božiček je samo naredil, kar je moral glede na mojo pridnost. Je pa Božička takoj skritizirala moja najdražja, v smislu, da je darilo stalo toliko kot bi trenutno 3je njeni Megani.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Res sem moral biti zelo priden, pridno delal, nič postopal, doma ubogal. Danes mi je Božiček že prinesel darilce. Ko sem obrnil paket, je ven padel čisto novi canonndale moterra neo carbon 1. In to v moji najljubši oranžni barvi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 42 minutami je FuManchu napisal:

Pomoje smo ravno mi, ki vozimo "stara jajca" v priviligiranem položaju kar se sivih las zaradi okvar tiče 😇😁

Moj mehankar je v preteklosti večkrat vprašal, kdaj bom menjal jajca od megana moje najdražje. Pač zato ker je star. Sedaj je tiho.

Avto pri skoraj 15 letih in 280Kkm dela bp brez okvar, poraba 5,5, poraba olja - je ni, ni ene same pikice rje, dimenzije gum -  poceni.

Ne vem ali je mit, ampak nekje od leta 2015 naprej naj bi proizvajalci močno znižali kakovost avtomobilov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 54 minutami je SpEkTr napisal:

Hehe, zanimiva :)

SIOL.NET

Družba Železnice Spodnje Šlezije na Poljskem je imela veliko težavo - novi sodobni vlaki impuls 45WE proizvajalca Newag se po končanem rednem vzdrževanju niso hoteli več zagnati, pa čeprav so na servisu...

Nič novega. Npr vgrajena namerna napaka se je našla v marsikaterem mobilnem telefonu.

Država Slovenija je takoj po osamosvojitvi z nemškimi posojili kupila od Nemcev napravo za 20 miljonov. In ker so se naši takratni politiki šli poizkuse nategovanja švabov (pri tem da naši politiki takrat niso imeli pojma o pojmu), so jim švabi v napravo za 20miljonov podtaknili napako. Ko so se zresnili, napake ni bilo več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

ZDRAVJEE MARTINUU MENI PA VINUUU

Jaz tudi žlampam Haložančka ravnokar, čer čer

ravnokar dokončal teran od Štoka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Ko je meni na  stari 6-ki zaštekala zadnja leva čeljust, sem takoj čutil, da nekaj "bremza" Sem se takoj zaustavil in tako rešil disk. Dobro, nimajo vsi takega posluha za avto. 

Če izpod haube smrdi po konjski crkovini in je avto bolj švoh, potem se to opazi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Slivka, glej, res mogoče da tvoj avto res ni ravno biser tehnike. Ampak je tvoj, in imej ga rad. Ker bodočnost naše mobilnosti se vse bolj kaže, da bo LD12. (levadesnaenadva)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Pravim ti. Čeljust :D. Mazda to nezna narediti in pika.

Bremze nikoli niso bile svetla stran japonskih avtomobilov. Ne verjamem, da ne znajo. Šparajo tam kjer nebi smeli. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 22 urami je Boss napisal:

Pismo, med zaviranjem se sploh to ni opazilo - verjetno zato, ker je zadaj.

res čudno, ker vseeno mora kar nekaj mase ustavit

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Sej ne da bi zagovarjal Fuksa, ampak vseeno je to laho prvih 10.000 do 20.000 km nekoliko višja poraba. pol k se bodo materjali mal med sabo pokompali in se bodo "lufti" zmanjšali bo verjetno pil manj. Do takrat pa mogoče res vsaj na dva tanka sčekirat olje, da ne bo presenečenj pa kantico s sabo.

Ko nam je službena Honda CRV nova pila povsem enake enormne količine olja, kot jih pije slivkin avto, so mehankarji prodajali zgodbo o utekavanju, potem ko se mašina uteče bo pa poraba OK. Nikoli ni bila OK.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je sportman333 napisal:

asistenca mislim da je ena redkih zadev, ki se res splaca pri zavarovanju😉👍

Sam sem ziheraš. Pri obeh avtih pri hiši sem doplačal za pravo rezervno gumo polne dimenzije + imam zavarovano asistenco.

Imam tudi neko drago zavarovanje brez odbitnih franšiz in sem uveljavljal uničeno gumo (bila je skoraj čisto nova). Navkljub 0% odbitne franšize se mi nebi splačalo, če nebi imel prijatelja na zavarovalnici ki je zadevo zrihtal. Ker sicer bi zaračunali amortizacijo in pa v naslednjem letu bi bil ob t.i. komercialni popust pri zavarovanju in v končni fazi za uničeno gumo nebi dobil 0.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Hlapci smo bili in hlapci bomo ostali. Žal. 

Če nas ne jebe politika nas pa cigoti.

Kot je rekel Janša, treba se oborožiti legalno. 

Hehe, dobr te je nategnu. Pa razloži kako se boš ti oborožil na legalen način.

btw, sem oborožen, zdaj pa ne vem, na koga naj streljam. Da se ne bova ponesreči midva gledala preko nišanov, mi nebi bilo všeč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 18 urami je Bini napisal:

Bomo rajši vozili po magistralki 90 kot pa po AC 60....:nevem: in to brez vinjete.... 😉

Kar sanjaj. Ne bo šlo.

Na magistralki Trojane - Domžale, je sedaj povsem enako sr...je kakršno je bilo pred izgradnjo štajerske avtoceste. V konicah se voziš 20km/h. (kar je še vedno kak kilometer hitreje kot na avtocesti)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Takole nas pripravljajo na preureditev odstavnega pasu v vozni pas.

Ne, ne bo šlo hitreje! Z ukinitvijo odstavnega pasu bo samo več nesreč!

WWW.RTVSLO.SI

V Avtomobilnosti smo skupaj z Darsom pogledali v metodologijo izračunavanja in upravljanja hitrosti prometnega toka na avtocesti. To je eden tistih drobnih korakov, ki jih za povečanje pretočnosti lahko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 24. 10. 2023 ob 18:54 je Slivka napisal:

Septembra sem bil tam, da so menjali nek senzor. Oktobra sem bil tam, ker so spet morali menjat nek senzor.

Očitno bom v novembru spet tam. 

Na 6.000 prevoženih kilometrov (umirjeno prevoženih, ker novi avto se mora najprej 'ulaufat') je FucksWagen večkrat iskal servis kot pa skupaj Mazda 5 na 360.000 pregon... ... ... Se pravi prevoženih kilometrov in BTjka na 210.000 pregonjenih kilometrov.

Poznam ta občutek. Enako sem doživel tudi sam. Je prav neumen občutek. Vsak mesec novi avto po enkrat na mesec na servis. Ene 7 - 8 mesecev vsak mesec. Še dobro, da sem ga puščal na servisu v BTC spotoma, ko sem šel službeno na teren. 

Ampak potem se je umirilo do ene 100Kkm , potem sem pa spet postal na "ti" z vsemi mehankarji. Ne boš uganil s katerim avtom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 minutami je Boss napisal:

Po moje električarja pod 3k€ ni za kupovat.

Pomoje, da se je znebi, ne bo dajal 3k€. Ali pač, odvisno od tega kako močno si želi.

Pri boschevem pogonu vozim klance večinoma v 2. ali 3. stopnji pomoči motorja (od 4 stopenj) Takrat daje elektrika zelo na oko nekje 100W pomoči, sam pa dodam ene 100W, kadar me kolki ne bolijo preveč. 

Smisel pedelca je ravno v tem, da je tvoj del vložene energije primerljiv z energijo iz elektromotorja.

Če pa imaš bicikel s 1000W, sam pa dodajaš 100W , potem je precej bolj smiselno imeti moped z ročko za dodajanje gasa na balanci.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je NevLado napisal:

1. Če bi si zaželel treking električni bicikelj za bejbo kot darilo, kaj bi mi predlagali?

2. Na aliexpress je cel kup električnih bajkov za male pare, je kdo probal kaj od tega? https://www.aliexpress.com/item/1005005166747489.html

Če sem točno razumel, ti se jo želiš znebit, pa ji v ta namen kupuješ 1KW bicikel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
WWW.RTVSLO.SI

Organizacija ZN-a za prehrano in kmetijstvo FAO, ki ima sedež v Rimu, naj bi cenzurirala svoje znanstvenike, ker njihovi izsledki o škodi, ki jo povzroča metan, povezan z rejo živali, niso po godu državam, ki...

Če živinoreji zraven prištejemo izpuste metana seratorjev politikov, potem smo uporabniki avtov na dinozavre pravzaprav zanemarljivi proizvajalci toplogrednih plinov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

Zdaj je pa jok, ker nihče nič ne ve in zdaj se je pa dalo spisat pogodbo, da penzionist prihaja nazaj delat po ne vem koliko ur na mesec...

Strategija bodočega delovanja naše firme temelji na tem, da že in še bolj bodo najemali penzioniste.

Pri nas nekdo, na novo zaposleni, zaradi potrebnih izobraževanj postane polno kompetenten šele po cca 4letih. Slovenceljskim menađerjjem  pri nas ni jasno, da je proces potrebno začeti pravočasno, jim je bistveno lažje živeti v utvari, da bodo lahko kupovali upokojensko delovno silo do starosti 99 let. 

Slovenski menađerji so res en podn.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.