Hja, dobro vpra?anje. Stvar je zastavljena zelo splo?no; organizatorji pravijo da so demonstracije proti politiki sovra?tva. Baje nimajo veze z nobeno politi?no stranko, je pa seveda o?itno katerih ne marajo. 10 govorcev & ?e nek program... Zanima me kaj bodo povedali in ali bo vse skupaj samo bolj ali manj prikrito pljuvanje proti SDSu.
In mogo?e mi kon?no kdo uspe razlo?iti, kdo bo delal in pla?eval za na?e pokojnine ?e ne bo migrantov; glede na to da starostna piramida ?e dolgo ni ve? piramida.
Sem na hitrco pogledal. Hecno, ime je #brezstrahu, gre pa le za zbor ljudi, ki se o?itno bojijo SDSa. :ne vem:
In ne mi spet o pokojninah in o tem, da bojo Pakistanci in Nigerijci delali v Sloveniji za na?e pokojnine ker je to navadna utopija. Kve?jemu bomo mi delali za njihove podpore. Pa naj bo to 1600? 20? ali pa 3000?... Nobena skrajnost ni dobra ampak trenutno levica naravnost poriva ljudi k "skrajni" desnici. In vsaki?, ko ljudi nazivajo z rasisti itd, se ljudem bolj jebe za take nazive in beseda izgubi naboj. Simpl. Ampak o?itno "skrajna?" levica tega ne vidi.
In ena od huj?ih stvari je bila da...tega tudi jest ne razumem ?isto ker ne pi?em kode ampak efektivno ?e ima? na svoji spletni strani link do fb (like ali share ali karkoli je) je FB v skripti od te strani in vsak ki karkoli gleda tam (tudi ljudje ki niso vpisani v FB ali celo brez FB ra?una)...ima FB dostop do njegove metadate. Zastra?ujo?e.
?e to, ?e si na chatu debatiral o ?em in kakih imenih, se je v?asih pojavilo "mogo?e poznate" ali pa reklama v to smer. Pizdumater, ?e tko ne dodajam folka, pol mi pa FB ponudi "mogo?e poznate" xy osebo ki jo sicer poznam ker ga vidim v firmi, ampak nimava skupnih prijateljev. :ne vem: ?e celo lokacijo imam izklopljeno, edina skupna to?ka je, da se verjetno oba preko firminega javnega wifija v?aish prijaviva z mobitelom.
Aja in glede prodaj firm. Na?o so kupili finan?niki, spucali, zaslu?ili in prodali naprej. In tudi pri nas ni bilo nobene ?iv?nosti, ko so nas nabavljali Japonci. Zaenkrat je samo bolje. ?eprav Japonci so kr majstri, njihovih firm pa tujci ne smejo kupiti ve? kot (mislim da) 44%. ?e bi bil tak zakon pri nas bi bili vse najslab?e. pribli?no podobno kot (druga tematika) to, da Japonci in Kitajci (in Izrael) ne sprejemajo beguncev, muslimanov, nasploh tujcev nimajo radi, pa jim nih?e ni? ne re?e. Ko pa v Evropi re?e?, da se ti zdi neumnost sprejemati celo podsaharsko afriko saj je tam druga?na in nekompatibilna kultura (evo sve?o novico: http://www.rtvslo.si/svet/afrika/amnesty-nigerijski-vojaki-posiljevali-dekleta-ki-so-pobegnila-pred-boko-haramom/456044), si pa seveda rasist. Oh ja EU... Ima pluse (skupni trg, ni carin, meja) ampak tudi take minuse, da te vse mine (nekomu iz Bruslja zjutraj ne vstane in takoj dajo ven kako uredbo kako mora kmet v hribih v Bolgariji kmetovati, da bo stric iz Bruslja spet sre?en - karikiram). Nekako pozabljajo v Bruslju, da je Evropa sestavljena iz ogromno dr?av, kultur, razli?nih pokrajin, in kar funkcionira nekje, bo drugje neumnost. Saj veste, tudi demokracije ne more? kar izvoziti iz Amerike v Afganistan in pri?akovati, da bo dr?ava cvetela.
Zdaj sem pa obdelal vse teme zadnjih nekaj strani.
Tudi v javnem sektorju ni vsem z ro?icami postlano...
Se strinjam. Zadnji? sem bil na upravni enoti pozitivno presene?en nad hitrostjo. Vrsta je bila do vrat, pa je ?lo vseeno hitro, in so bili obenem zelo prijazni. Tako, da
Ma dobro, nekateri na?i "strokovnjaki" mislijo da so najbolj?i in nenadomestljivi in domi?ljavi in potem kao izsiljujejo za pla?e. Poznam jaz take ti?e. In ?ez kako leto pridejo z uhlji dol prosit, ?e jih vzame? nazaj.
Ponavadi se ne vtikam v vsako firmo ampak.. Danes govoril s prijateljem, ki dela tam (Adria tehnika). Je rekel, da so pogoji sedaj (ko je ?lo ven polno provokatorjev) bistveno bolj?e vzdu?je. Pa to re?e ?lovek, ki je sicer kar flegma, pa so mu isto pri?li do ?ivega. Tako da zna biti, da tvoja misel kar dr?i.
Pa ?e bi uvedli tudi univerzalno pokojnino? Enostavno bi rekli, da vsak, ki dose?e pogoje, dobi 750? pokojnine. Tisti z minimalnimi pla?ami bi bili gotovo zelo zadovoljni s tako pokojnino. Tisti s pla?o nekaj tiso? evrov naj si pa vpla?ujejo kak?ne "pokojninske stebre" in si s tem pove?ajo pokojnino...
To bi ?e tako mogli. Ne pa, da siromak, ki je bil celo ?ivljenje na minimalcu, na koncu nima za pre?iveti. Sploh ker ponavadi se tak ?e celo ?ivljenje matra, da nekaj ustvari, na koncu pa ?e dostojno ne more? biti pokopan.
Tudi jaz. Tole so bolj ugibanja kot neki resni izra?uni. Sicer so pa tudi Finci po preizkusni dobi UTD-hitro ugotovili, da je to utopija in da potrebujejo precej ve? denarja kot so planirali in so ga ukinili. Nekaj podobnega preizku?ajo ?e vedno na Nizozemskem in v Kanadi. Bomo videli, kako se bo tam obneslo. Sama ideja je stara skoraj 400 let a je ni nikoli nih?e resno uveljavil.Zanimivo je, da je velik zagovornik tega tudi Muller (da, lastnik Muller drogerij).Ko so ga vpra?ali, kaj je za za?etek storil za svoje delavce ni znal odgovoriti. Mimogrede, ve?ino prostega ?asa pre?ivi na svoji pregre?no dragi jahturini v marini v Izoli. Da, prav ste prebrali-v Izoli.So pa druga?e najve?ji zagovorniki UTD-ja levaki in zanimivo-razli?ne cerkve po svetu. Kot lahko vidimo so to razni mese?niki .Verjetno vam je jasno, koliko je v ?ivljenju res delal.
Ko je bil pred dvema letoma seminar na to temo v Mariboru so se prijavili samo predstavniki levih strank. To pove vse o mo?nostih, da bi lahko neko? ta davek sploh uvedli.Nadalje,po analizi bi bila zgornja meja v Slo. 300?.Pa ?e to ne bi bilo vse v ke?u ampak 250 v ke?u in 50 v nekak?nih bonih, ki bi jih lahko darovali ne vem komu in za kaj ?e.Pri tem bi bili spet izvzeti upokojenci... bla, bla, bla...Najbolj je bosa tista, da bi s tem denarjem tudi pokrivali podjetja in privatnike, ki jim drugi niso pla?ali in bi Durs potem izterjal denar od nepla?nikov in ga vrnil v ta sklad. Pa delo na ?rno bi izkoreninili... In ?e par zrelih so si pripovedovali.?e bi bilo to izvedljivo bi to dr?ava takoj naredila ?e sedaj.V glavnem sanja svinja kukuruz.
Tudi socializem in komunizem v teoriji funkcionirata. Nasploh je najla?je razsipavati in imeti take ideje s tujim denarjem. V prakso spraviti tak projekt je pa nemogo?e. Me pa ne presene?a, da so bile le leve stranke na seminarju. Oni ful radi pomagajo s tujim denarjem...
Kako ve?, da je samomor pri vseh treh? Lahko je mobitel, kap, slabost..? Se mi pa zdi res butast na?in za samomor, se peljati po cesti in bam, egoisti?no direkt pod naklju?ni tovornjak in povzro?iti sranje okolici, ?oferju tovornjaka, gasilcem, re?evalcem...
Glej meni ta ideja enostavno ni v?e?, pa re?i kar ?e?. Nekje bo treba ta denar pridelati. Se mi zdi da je ta UTD idealno gorivo za strank kot so ZL za predvolilne bitke... ?al, sam zagovarjam, da je treba denar nekako pridelati. Pridelati, ne pridobiti z mlatenjem prazne slame in ukvarjanjem s kakimi dru?boslovnimi tematikami, ki so v ve?ini primerov sami sebi namen. Od kje bo pri?el ta superiorni UTD? A bojo kar printali denar?ke? A se bo pol spla?al hodit v slu?bo?
?In ?e replika na uno izjavo, da slu?b enostavno ne bo, da je zato UTD super. Kdo vam bo belil stanovanja? Zidal? ?istil? Prideloval hrano? Izdeloval obleke? popravljal pralne stroje? Vodovod? Elektrika? Slu?be bojo vedno, ampak za pridne roke... Skandinavci so se ga lotili, pozabil si pa omeniti, da ?vicarji so ga pa zavrnili. EDIT: Sem ?el iskati. Finci so ga poskusili, pa mu slabo ka?e. http://www.bbc.com/news/world-europe-43866700
Njen komad sem premalokrat sli?al. Oziroma sem ga, ni moj tip komada. Itak, na radiu 1 in podobnih ga ne vrtijo ker ?e ni zmagovalec od Raaya sega bojkotira. Ampak OK, kolikor vidim na slikah izgleda vsaj simpati?na. Za glas pa ne morem re?i, bi pa mogla imeti ve? komadov, z ve? razpona, da bi (amatersko!) oceni.
Aja prej se je omenil UTD. To je pa sploh najve?ja bedarija. ker za UTD bojo potem uni, ki bojo delali, delali za vse ostale... Jamranje je pa v Sloveniji eden bolje zastopanih ?portov. Obenem ne vidjo, da ni nih?e pri bajti la?en, da imajo drag mobitel in lepe cunje (oziroma jih ve?krat kupujejo kot jaz, pa k sre?i imam kar OK pla?o). Da ne omenjam primerov (na vaseh), ko se jamra kako je vse drago, doma pa kmetija ali pa vsaj toliko kvadratov zemlje, da bi lahko vso zelenjavo doma pridelali. Ampak ja, to bi bilo pa treba ?e rokice umazat in po 8ih urah slu?be ?e doma kaj postoriti, namesto le?ati, kofetkati in se kazati okoli...
Pa da ne bo? onaniral ob dejstvu, da je Akrapovi? slovenski lastnik, ti bo verjetno Symon povedal kako so ?trajkali v Heliosu, ker jim tuji japonski lastnik, kljub dobi?kom bil pripravljen pla?ati bo?i?nice v vi?ini le 200 EUR bruto (v posmeh tistim v Heliosu, ki delajo na minimalcih). Pa prevoznika Arriva in Alpetour, ki sta v lasti nem?kega Deutche Bahn-a so verjetno ?trajkali tudi zaradi visokih pla?.
No ampak s(m)o dosegli kar se je ?elelo. Letos se je ?e na za?etku leta dolo?ilo od ?esa bo odvisna bo?i?nica in kak?no lahko pri?akujemo. Ni da bi jamral. Je pa res, da smo bili lani v prehodnem obdobju. Bomo vidli ?ez nekaj let, ko Japonci na polno zagrabijo vajeti.
In preden me kak pametnjakovi? opozori, da naj jih jaz itd, naj sam to re?em, da imam (na ?alost) kar nekaj izku?enj s cigani pa nobenih dobrih. Glede migrantov sem pa sode? po politki ?e ultra desni?ar, ker ne vidim smisla v tem, da prihaja na milijone ne?olanih ljudi iz Afrike in bli?njega vzhoda v Evropo.
EDIT: Evo spet sem odprl 24ur.. So pa 24ur itak ob?utljive sne?inke, ne upajo pustiti komentirati, da ne bi kdo napisal kaj s ?imer se novinar?ki ne strinjajo.
Majstri. ?e dobro, da je samo materialna ?koda, nikogar v avtu...
Sem pa po dolgem ?asu kliknil na 24 ur ?lanek. In glej ga zlomka, cepci na 24ur naredijo v ?lanku link na h?erinsko stran, mo?ko svet, samo zaradi klikov, ko bi lahko dali sliko v isti ?lanek.
Ker sem laik na podro?ju kemi?nega oro?ja imam eno vpra?anje, ?e kdo ve ve?. ?e zbombandira? skladi??e kemi?nega oro?ja, a ne obstaja tveganje, da to kemi?no oro?je spusti in onesna?i okolico skladi??a?
No sicer pa saj Sadam ga je mel tudi ogromno, pa so ga tolk ?asa bombandirali barabo, da ni bilo niti sledu o kaki nevarni kemikaliji v Iraku.
Druga?e so bili pa danes spet motoristi v akciji ... bolj, ko jih opozarjajo, da je asfalt umazan in ?e vedno hladen, bolj imajo ob?utek, da morajo posnemati MotoGP.
Ko se v skupini "motoristi" na fb za?nejo med seboj obto?evati da divjajo, je ?e res kriza. So ?li na ?egnanje, zunaj 15 stopinj, pesek, mrzel asfalt, mimo kakih normalnih pa sami Rossiji in Marquezi.
Sicer bom tiho ker mam tut sam moped ampak pri?akujem, da om sam padal bolj, ko kako gozdno pot ne bom prilezel do vrha ali kaj takega, ker na cesti sem ?isto nasprotje kot v avtu.
Tole s tem Nazi Pugom sem tudi jaz spremljal, res je kretenizem na kubik. Po eni strani se grejo liberalce, "progresivne?e" (kar je zadnje ?ase itak izgovor za promocijo raznih ?udnih nagnenj in prepri?anj), po drugi strani zaradi bedarije obsodijo ?loveka. In, da je ironija ?e ve?ja, v dr?avo ne spustijo parih "alt-right" govorcev, ker se bojijo nemirov. Ne vidijo pa, da zaradi zatiranja (iz strani ljudi, ki promovirajo druga?na mnenja!) ljudje dobijo kve?jemu ?e ve?ji odpor proti njim.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem na hitrco pogledal. Hecno, ime je #brezstrahu, gre pa le za zbor ljudi, ki se o?itno bojijo SDSa. :ne vem:
In ne mi spet o pokojninah in o tem, da bojo Pakistanci in Nigerijci delali v Sloveniji za na?e pokojnine ker je to navadna utopija. Kve?jemu bomo mi delali za njihove podpore. Pa naj bo to 1600? 20? ali pa 3000?... Nobena skrajnost ni dobra ampak trenutno levica naravnost poriva ljudi k "skrajni" desnici. In vsaki?, ko ljudi nazivajo z rasisti itd, se ljudem bolj jebe za take nazive in beseda izgubi naboj. Simpl. Ampak o?itno "skrajna?" levica tega ne vidi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani