Od kje za hudi?a tebi podatek da se srbski jezik INTEZIVNO u?i.
?e se podatek 50% pove?anje u?enje srbskega jezika najde nekje na spletu, mi ga prosim poi??i, in ne govori na pamet.
Povej mi, kateri jeziki so BOLJ pomembni in se jih ni mo?no trenutno u?it v O??
Za podatek, ga trenutno ne najdem, je pa o?itno modna muha ta srp??ina pa saj me tudi ne bi presene?al, ko pa so zloglasne Fu?ine leglo ljudi, ki bi se tega jezika z veseljem u?ile in vem, da tam ni tako malo ljudi iz biv?e juge Je pa jezik, ki se ne u?i v O? jezik, ki je svetovni jezik in to je frano??ina, ?e na?tejem samo svetovne jezike, ostalih, ki niso svetovni jeziki pa je za cel roman.
moj link in komentar je letel na to njegovo gesto "odstopa" ?eprav ima svoje vojake po reglcih na?tepane v stranki. kot da mu je ?e ?el kdo kdaj v konktra.
Jan?a je rekel da bo ?el v koalicijo s pomladnimi strankami, bolj ali manj izklju?no, vsaj na soo?enjih.
Huda Jama? Dobro, vojni zlo?in.
KDO naj prizna svoje grehe?
Prvi v vrsti je Mitja Ribi?i?, ki je pred parlentarno komisijo celo lagala, da ni? ne ve o tem, bil pa je prvi ?lovek OZNE ob Ma?ku, OZNA Pa je bila odgovorna za poboje.
Sicer vem za en samostan tle v nazarjih kjer so na?li en kup majhnic otro?kih kosti, tudi masoven grob. Otrok. Zaradi ?esa je manj pomemben? Kdo je rekel, da je ni, vsaj zame ni, jih je takih marsi kje dosti, samo pa? niso tako medijsko izpostavljeni, zaka, pa vpra?aj ljudi v medijih.
Vid oprosti ampak kake pi?e? - ljudje ti argumentirajo ti pa se ne da? in ?e kar kot ena ovca bleje? svoj prav, ?eprav je diametralno nasproten z dokazi.
?e enkrat poglej Juresov link in poglej podpisane - ?e ?e tako bere? gor in dol Jankovi?a ne bo? na?el zraven.
Druga?e ti bom pa napisal samo tole: govorice spro?ajo nevo??ljivci, ?irijo jih bedaki, verjamejo pa idioti. Pa brez zamere ni letelo direkt nate, ?e pa se najde? v tem stavku je pa to tvoj osebni problem.
Boss z takimi zagri?enimi komunajzarji kot ste eni tu se pa res ne mislim ve? prepirat, vse lepo in prav kaj pi?e tam, samo kje pa pi?e, da se je moral pod Zokijevim ?upanovanjem pove?at u?enje srpskega jezika za 50%, tudi ta podatek se najde kje na spletu. Torej zakaj le se je to zgodilo in zakaj prav v LJ in ne pri nas v Velenju, kjer je tako ve? kot pol ljudi pri?lo od dol iz biv?e juge, ker to bi ?e razumel, ne pa da se srpsko u?ijo u?enci Slovenskih star?ev to pa je vsaj zame malo ?udno, kaj pa je srpki jezik v svetu? Ni ne mednarodni jezik in kje se ga u?ijo v EU razen ?e pri nas tako intezivno. Mislim, da je dovolj bol pomembnih jezikov na svetu, ki te lahko prdidejo bol prav kot srpski.
Va?i predobri SDSovci so podpisani na koncu.....(Milan Zver), po moje je res Jankovi? ta glaven povsod
Ok Vid007 - sedaj si se pa popolnoma izpostavil kot totalni homofob - Turek, Srbi????
To, da je Turek Srb, si ti izjavil, jaz sem samo rekel, da dokler on pomembne stvari po svoji presoji in govori, da druge niso, je mene deljenje lastnih dr?avljanov na pomembne in nepomembne, kot so teme zanj nepomembne, katere so nas ene ?e kako pomembne in teme, ki so zanj pomembne in za druge pa? niso.
To je bolano.....res bolano....
Pa saj to sem napisal, izbirni je pa na koncu je podpisan Zver....ampak ne ne-slovenci so pa? krivi za vse....oz. morajo biti....
Jaz samo dejstva popam, medtem ko drugi nabijajo iz osebnega sovra?tva.
organizira ?olo srbskega jezika za vse osnovno?olce, ki bi si ?eleli nau?iti srbski jezik in spoznati srbsko kulturo
Moj bratranec je pomo?nik ravnatelja na Ketteju, sestri?na prfoksa na Jakopi?a, ko jih vpra?am zato se samo zare?ita, ker vesta da so to pravljice, ki jih nekdo ho?e namenoma vplesti za politi?ne namene, obenem pa oba dodajata da to ne bi bilo neumno kot izbirni predmet - saj bo ?e kako hudo potrebno za na? razvoj izven SLO.
Najbolje da se zaplankamo kot ameri?ani in so vsi ostali teroristi...
?e mate predsodek do njega, ok, ampak da pa take ven me?ete in ?loveku sploh ne date ?anse - pol pa ne vem, nam ni pomo?i.
PS ?e enkrat - nisem ga volil!!!
Jures, ?e je zate Turk predsednik vseh nas OK, mene naj raje nepredstavlja, dokler bo govoril o drugorazrednih temah, kot je to ?e po?el in ta Turek zelo o?itno podpira Zokija in ?aluje za komunizmom. Pa Jures zakaj smo leta 1991 borili? Menda ja ne zato, da nam bodo sedaj prav ti, ki so nas napadali zavladali s pomo?jo njihovih hlapcev, saj ni ?uda da je ?e Canakr rekel, da smo Slovenci narod hlapcev in ene to ne bo nikoli izo?ilo.
No jures, ti je ?e Ploki, v njegovem zadnjem postu priznal, da je na vsaj eni O? v LJ srpki jezik kot izbirni predmet res uveden, in pisalo je da se ga baje u?i 50% u?encev, je pa to od vladavine Zokija v LJ, prej tega ni bilo in to so dejstva. Ga pa podpira?, tako ga zagovrja?, malo raje preberi kaj pi?e?.
Meni se Jures in Ploki zdi sramota, da se u?i kot obvezni izbirni jezik, jezik ljudi, ki so nam leta 1991 hoteli vzeti na?o inditeto in so napadli na?o dr?avo.Poleg tega pa srb??ina ni niti uradni jezik v Sloveniji, vsaj zaenkrat ?e ne in ni niti svetovni jezik, tako da ...
Ne vem, sem ucil nedavno na eni (studentsko)i, punca na drugih dveh in se nisem tega zasledil.
So pa sole napram velenjskim na malo visjem nivoju :/
Vid res ni treba pretiravat, kriza je, interes imamo vsi trenutno isti.
To kar si ti napisal je ekvivalentno temu da bi v primeru izvolitve sds+nsi imeli v solah verouk.
Je pa vec jezikov se vedno bolje men je prav zal da ne znam bolje hrvasko oz. srbsko. Obvezno pa nikakor ne sme bit ane. S tem da je na izbiro pa ne vidim problema; ce je lahko ruscina, ita,latinsko, spansko itd
Zdj; ne mi rect da podpiras verouk v solah
Ploki primerjava SDS in verouk, z Zokijem in cirilico ni ni? ekvivalentna, ker SDS je ?e bil 4 leta na oblasti in tega ni storil, Zoki pa to izvaja ?e v LJ po osnovnih ?olah in to so dejstva. Drugo kar trdi?, da so ?ole v LJ na vi?jem nivoju od Velenja, to je ?e pa ?alitev, ki sploh ne dr?i in ali ti sploh ve? koliko vplivnih ljudi dela v LJ in so hodili v ?olo v Velenju in so sedaj na pomembnih funkcijah v dr?avi in ?e kje drugje, tako da ta tvoja primerjava sploh ni namestu, program v vseh ?olah je v osnovi enak in na koncu se na vseh ?olah v dr?avi zahteva od u?encev enak zaklju?ni izpit, ki pa je predpisan s strani dr?ave, tako da ne kvasi neumnosti, ?e ne ve? vsega in so to samo tvoje domneve, brez kakr?nih koli dokazov.
Ne ne podpiran verouka v ?olah, kot si to ti razlaga?, ?e pa bi ?e naj bil pa nimam ni? proti, ?e je kot izbirni predmedt, sem pa proti temu, da bi bil obvezen, ker potem lahko vsak sam odlo?a ali ga bo imel ali ne.
tle se vse kon?a zame
Ja Jures, sem prebral, ?e je zate bol?e, ker se je to javno pisalo tudi na internetu, samo pa? eni tega ne?elite sli?at in prebrat o?itno, ker ljubite Zokija, ki je pokradu, ?e toliko, da ?e sam ne ve koliko ima premo?enja, kar se je zelo o?itno izkazalo med predvolilno kampanjo.
Kar se pa ?tajerske ti?e pa ne jamrat ko boste za vize fehtali, da boste lahko delali v Sloveniji in, ?e bojo kolone na Trojanah. OK dost heca.
Glede srb??ine ja, nekaj je pisalo o tem v ?asopisih, ampak ker nisem iz LJ nimam nobenih informacij iz prve roke. Za cirilico pa ni bojazni, vraga saj ni dobil 100% podporo.
Ne vem no, ampak pomoje ?upan nekega mesta ne more odlo?ati kateri jezik se bodo v ?oli u?ili....to je tako kot bi nekje na kmetih ?upan rekel da se bodo v ?olah u?ili molst krave.
Grega ?ivi? v zmoti, program v O? je delno tudi v rokah ob?in, ki jih financirajo in izbirne predmete lahko dolo?ajo ?ole same ali pa na predlog ob?ine, ker pa? so ravnatelji pol dostikrat nastavljeni po politi?ni opciji.
Symon ni ne pretiravam, sem sli?u, da od kar je bil Zoki LJ ?upan, so v LJ osnovnih ?olah kot izbirni jezik uvedli srbski jezik in je bil ?e napol obvezen, to pa za sabo potegne tud cirilico. Tako, da ima? slu?ajno otroke v ?ol, da lahk zanika?, kolkor ven ravn ne, al me misli? presenetit.
Zdej pa mam par vpra?anja za vas na drugi strani Trojan:
Glede, da je bil na? del Slovenije proti Zokiju in to zelo o?itno ali rabim od sedaj naprej, ?e pridem k vam v LJ na obisk potni list, ker neki sem sli?u, da so pri nas ?e novi potni listi, Republika ?tajerska?
Pa kolkor sem sli?u, velja za tiste mlaj?e, da naj bi se obvezno mogli cirilico u?it, ker bo to po novem uradna pisava, tak da to bo ?e zanimiv, pa baje ?e vse tipkovnice se bojo zamenjale zato.
Matr kam smo pri?li, da nam zopet vladajo ludje, ki so bli glavni krivci za razpada SFRJ, komi smo se jih zmebil ?e nam spet vladajo.
No Boss kon?no se enkrat strinjam s tabo . Samo bi dodal, kam pa si se naj Massa sploh umaknil temu smrkavcu Hamiltonu? Samo v pesek, Hamilton pa je imel na svoji strani dovolj prostora in mu ne bilo treba tako na tesno prehitevat in to ni na redil prvi?, preve? mu je slava v glavo stopla o?itno in vsaj kar se mene ti?e je popolnoma ne sposoben voznik, ?e ne bi imel takih botrov bi bil ?ista nula.
Sam ena zadeva mi nikoli ne gre v ra?un... zakaj bi moral odstopiti prednost, ?e je nekdo pol avta zadaj. Se pravi po tej logiki je dovolj samo, da se malo zrine? vzporedno z zadnjim delom avtomobila pa ima? kr prednost in se ti morajo tisti spredaj umikati. :ne vem:
OK, dobil je kazen ampak vseeno tudi prehitevanja morajo biti sigurna, ne pa v stilu kar bo pa bo sploh, ker so zdej itak omogo?ili gibljiva krilca zadaj in dali prednost tistemu, ki prehiteva. Kakorkoli po moje bi Lojze moral ne tako na silo za vsako ceno.
Problem pri takih prehitevanjih je mrtvi kot, v katerem se znajde avto, ki je cca z nosom nekje na polovici prehitevanega avtomobila.
Fettel je dokazal, dalansko leto ni bilo nobeno naklju?je
Ja samo, ?e Buton ne bil prpa na ?tartu dirke, bi se lahko kona?alo siguno druga?e, kako pa ne bomo nikoli zvedeli, se je pa izkazalo, da so sedaj sodniki na strani Red Bulla, vedno bolj je o?itno, da kdor ima denar lahko kroji tudi pravila.
Symon dobro preberi moj post, rekel, sem napisal ,da sedaj ?e To?, ki je prej malo preve? o?itno favorizoral Pahorja dobro ve, koliko ljudi ?e zaupa tej vladi in toliko pa se spet ne da prilagajat anket, da se jih na nek na?in in ?e vedno jih g. To? lahko, ker kje pa je dokazano, da podpora tej vladi ni ?e manj?a, najbolj?i in najbolj natan?nej?i pokazatelj so volitve, pa ?e tu na del neopredeljenih volivcev vplivajo javnomenjske ankete. Druga?e pa a nebi bilo malo preve? o?itno faforiziranje nekoga, ?e bi mu v anketah nakazal dosti ve? kot mu ka?ejo ankete tvoje konkurence? In to g. To? ?e ve, da ne sme po?et, ker bi potem malo te?ko dokazal, da je kao neodvisen.
A nisi ?e nedolgo nazaj trdil, da so javnomnenjske ankete na?rtno splanirane, da ustvarijo javno mnenje? Ko je pred volitvami slabo kazalo Jan?i, je bilo to zaigrano, zdaj so pa po?tene?
Pomoje vidva oba, in Vid in Boss malo preve? zagovarjata nekatere ker sta ?isto iz drugega brega. ?koda, da se oba strinjata, da je resnica nekje vmes obenem pa ne popustita za milimeter in so vajini favoriti nezmotljivi in brez napak. Boss ne bo na?el slabe besede za Pahorja (in nekatere prile?nike, ki me?ajo drek in delajo sranje v trenutni vladi) in Vid za Jan?o (ki je edini brezmade?en v politiki). Zdaj pa nadaljujta telenovelo, men se ne da pisati, je pa hecno branje tole vajino zagovarjanje ljudi, ki jih nam navadnim smrtnikom ni vredno zagovarjati.
Denar je ?al umetno ustvarjena vrednota, ki je svet postavila na glavo, banke pa so zagrabile prilo?nost in diktirajo svetu.
Boss od kod pobira? spet neka nedokazana natolcevanja, o kakem dr?avnem odaru leta 1994 govori?, ?e ga sploh ni bilo in so to bile to zopet samo govorice ljudi, ki jih zagovarja?. Mislim, da si zgre?il poklic in bi bil dober odvetnik za to politi?no elito, ki je sedaj na oblasti in imel bi ?e ve? denarja kot ga ?e ima?. Ve? star sem ?isto dovolj, da vem kaj se je takrat ?e dogajalo, sem ?e bil toliko star, da sem takrat se zanimal za te zadeve, pa ?e tega ne verjame? lahko skupaj to kje preveriva pri katerem od ?lovekov, ki podpirajo tvoje levake in me pozna. Pa naj ti ?e povem, da kljub temu, da sva bila razli?nega prepri?anja s tem ?lovekom tako kot sva midva mi je potrdil, da sem takrat dosti spremljal zadeve in rekel, mi je da znam razmi?ljat tudi s svojo glavo, ker ?e takrat nisem verjel kar so pisali novinarji v celoti in za konec pri tem ?loveku sem imel v srednji ?oli sem imel najmanj?o oceno 4, ?eprav se nisva v politi?nih mnenjih ujela, torej Boss?
Pa da pol k te zasa?ijo pri svinjariji in razre?ijo si tako u?aljen, da svojo napol privatno vojsko po?lje? v pripravljenost, da bi zasedla parlament. V diktatorskih dr?avah se temu re?e voja?ki pu? oziroma prevzem oblasti voja?ke hunte mimo na?el demokrati?nega odlo?anja. To, da smo imeli leta 1994 skoraj dr?avni udar in da so morisovci bili ?e v pripravljenosti je pa o?itno tudi ?e pozabljena zadeva.
Ma sej bi ?e na?teval pa se mi ne da, samo ?e enkrat povem - sem pa? eden tistih, ki imam spomin veliko bolj?i kot zlate ribice in dolo?enih stvari ne pozabim.
Aja Vid kolk pa si ti star, ?e ni skrivnost. Morebiti si pa res premlad in se dolo?enih stvari ne more? spomniti in bi bilo nefer, da bi ti to naprej metal.
Poglej Boss malo javnomnenjske ankete pa zaradi mene jih lahko gleda? tudi one To?eve, ker sedaj se jih ne da ve? nikakor prirejat, ker priljubljenost te vlade je na najni?ji to?ki in tega se zaveda tako ta vlada, kot njihovi zvesti pomaga?i in zato ?e kako dobro vejo, da te vlade leta 2012 ve? ne bo, ker ludje, so naveli?ani ljudi, ki sprejemajo ne ?ivljenjske zakone in ?e naprej jih ?elijo sprejemat in mislim, da danes g. Smoli? ni zastonj rekel, da ?e bo ?lo tako naprej v na?i dr?avi, da bo njegov sindikat za?el zbirat podpise celo za referendum za odstavitev te vlade in vedi Boss, da tak referendum bi uspel in to z mo?no veliko ve?ino glasov tistih, ki bi bili zato, da se to vlado zamenja, pa ?eprav mislim, da oba veva, da je to samo gro?nja in da je tak referendum skoraj neverjeten.
Pa Boss, to da dela? v banki si sam napisal v enem izmed tvojih postev, toliko pa ?e vem, da nisi tam navaden delavec za okencem, ki sprejema nas navadne ob?ane, ker ne pi?i takih neumnosti, ker se toliko pa le poznava, pa Boss brez zamere, ker druga?e se mi zdi? ?ist, sam vem, da se v dolo?enih zadevah pa? ne bova nikoli strinjala, ker sva si razli?na tako ali druga?e.
Spet si se uspe?no ognil teme, ki si jo najprej sam na?el pa sem ti napisal nekaj argumentiranih trditev, ki si jih nisem izmislil a ker ne more? al pa ne zna? protiargumentirat spelje? zadevo ?ist v neke tretje vode - res obvlada?, vidim, da ma? dobro ?olo kako se to po?ne
Skos me posku?a? popredal?kat kot simpatizerja nekoga ali pa kot uslu?benca neke banke, ki je kriva za vse zlo tega sveta. Za?ni uporabljat mo? argumenta in ne argument mo?i pa bo ?lo - sej ne grizem.
Moram pa priznat, da me res dobro pozna?, kaj sem pa kak?ni so moji interesi pa verjetno ve? tudi kolik?na je moja pla?a pa kak?na dela opravljam v banki. Jebela cesta sej ti ?e kleni udba?i niso kos ob taki pronicljivosti
Pa daj ?e enkrat povej kaj bi bilo potrebno v tej dr?avi narediti, da ne bi bilo takega gnilega sistema, kot pravi? ti. Pa ne govori mi kaj bi Jan?a naredil. Povej mi, kaj bi naredi ti, pa brez diktature prosim.
Mogo?e izvesti pla?no reformo javnega sektorja do konca, zgraditi svetilnik na umetnem otoku, zgraditi ?e kak cestni "kri?"..... nadaljuj
A mogo?e ve? kaj pomeni prodajati (ilegalno) oro?je za gotovino. Ne pi?tolco ali dve, ?leperje - na tone oro?ja in za kov?ke gotovine, milijone mark/2 =?, pa potem "pranje" te gotovine - vse v imenu ljubezni do domovine in pod njenim okriljem??????
Sirius, predobro vem kam cilja? in rekel, bom samo ostani zvest eni opciji in la?je ti bo, tako razmi?lja?, ker kdo vse je pisal zadeve o katerih govori? v tem kontekstu ti in pozablja?, da te zadeve ne bodo na sodi??u nikoli dokazane in vpra?aj se zakaj, ker so dobesedno same la?i, s katerimi je prihajala levica na oblast.
In kje ima? dokaze, ki bodo zdr?ali na sodi??u o svojih la?eh, ki ji pi?e? tu gor, to so sama tvoja natolcevanja, ki si jih pobral iz Mladine in ostalih levih dnevnikov.
Prvo kot prvo, bi bilo potrebno pri nas uvesti u?inkovit pravni sistem, ker sedaj ga sploh ni, oziroma velja samo za ene in tu je treba za?eti delati na spremembah, potem pa bi se morala urediti predvsem pla?na nesorazmerja, ki so pri nas dale? od zahodno evropskega povpre?ja, zmanj?at bi bilo potrebno prispevke na pla?e, ki so med najve?jimi, ?e ne ?e na svetu pa v Evropi zagotovo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani