Skoči na vsebino
Nogomet
Napisano

V?eraj?nji razplet je bil za ?isto desetko! :vesel:

Moj ManUtd je razkantal makaronarje, za name?ek pa so pomehku?ene polne riti realove izpadle :danzoman:

Almost as good as it gets! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vsem v opomin!
Napisano

Huh, ?e bi lojz tole videl, bi jih ?e poslu?ali.....gostilni?ke pravljice o zlobni preveliki hitrosti in njeni nedol?ni ne?kodljivi sestri ?marnici za volanom! :hohoho::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako se dela v Ljubljani
Napisano

"(cinizem on)" Meni se prav smili desnica, kako neusmiljeno udrihajo po njej mediji, da sploh ne govorimo kaj je bilo ko so bili na ablasti......pa ?e kdo so ravno oni venomer bili odkriti in transparentni, pridelali so nam samo dobi?ek ter nasploh delali samo za javno dobro....mediji pa tako! Ajaj, kam pluje ta dr?ava!? "(cinizem off)"

Hude haucinacije povzro?a tale cvi?ek :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ironija se ti ne zdi! :blink:

Meni se velikokrat zdi da je tale "helpfull" elektronika bolj v napoto kot pa ne......npr. skoraj prisegel bi da se na spolzki podlagi prej ustavim brez kot pa z abs, ko pedal zavore samo nekaj poskakuje avto pa kar z nezmanj?ano hitrostjo pelje naprej :wacko:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sorry, ker sem te (spet) razo?aral :harhar: ampak o?itno nisi prebral oz. nisi zastopil kaj ho?em povedati. Skupina javnih to?ilcev za pregon policijskih kaznivih! dejanj (prekr?ki ne sodijo sem) je organizirana znotraj posebne sku?ine to?ilcev za pregon organiziranega kriminala.

To je tista skupina, ki brez popolnega sodelovanja s policijo prakti?no ne more storiti ni? v sami borbi proti organiziranemu kriminalu. Ker roka roko umije je v bistvu takoj jasno, da gre takoj za konflikt interesov. Kaj ho?em re?i v bistvu gre za nadzor policistov s pomo?jo drugih policistov, ki bodo upravljani s stranite skupine to?ilcev.

Meni je to precej ?udno in ?e zdale? ne zagotavlja nepristranskega nadzora ?e manj pa prepre?evanje zlorabe polo?aja policista.

Zadeva je po moje slab?a kot pred uvedbo te skupine par let nazaj saj ?e se ne motim, je bil v?asih interni nadzor znotraj policije, ki je deloval tudi preventivno in ne tako kot zdaj samo represivno, ko se dejanje ?e zgodi.

?e enkrat, nadzor in obravnavo dogodkov, kjer so vpleteni policisti bi se moralo izvajati s strani institucije,ki nima nobene povezave s policijo oz. s policijo ne sodeluje v razkrivanju drugih KD. Samo v tem primeru se lahko zagotovi nepristranskost in enakopravnost pred zakonom za obe strani.

Za konec pa samo ?e to... dokler bo generalni to?ilec oseba s politi?nim predznakom v slu?bi vodje ene izmed politi?nih strank ?al instituciji to?ilstva kot delu sodne veje oblasti pa? ne morem zaupati ne tako ne druga?e.

Pa ?e to Madmax, policija bo vedno pod burnim nadzorom javnosti in prav je tako saj so njihova pooblastila izredno velika in prav je da o tem pi?ejo mediji saj edino tako lahko z zagotovostjo trdimo, da nismo v totalitarni policijski dr?avi.

Jaz sm ?e razumel kaj si ?elel povedati, jaz sem ti pa hotel malce ob?irneje in okoli ovinka dopovedati da je "domnevni" povzro?itelj (sedaj ?e biv?i policist) od?el v penzijon med drugim tudi zato da nebi dobil ?e dodatnih penalov kot policist.....kar bi jih tudi dobil.

Jaz bi v taki situaciji ravnal isto, ker zakaj bi moral poleg civilnega pregona trpeti ?e pregon s strani nadrejenih, posebne skupine to?ilcev, medijev itd...?e ima? mo?nost se izogniti temu.

Glede posebne skupine za pregon policistov pa:

V letu 2008 so podali 60 kazenskih ovadb proti 72 osumljencem, v treh primerih, ko krivcev niso na?li, pa so spisali ovadbe zoper neznane osebe. Na podlagi kazenskih ovadb specializiranega oddelka je bilo vlo?enih 38 obto?nih predlogov zoper 46 oseb s policijskimi pooblastili in podanih osem zahtev za preiskavo proti 11 osebam.

Nevem no, jaz temu glih nebi rekel nedelo! Povem ti da so fantje hudi?evo zagnani, trust me ;)

Strinjam se da mora biti policija pod nadzorom javnosti, saj jo javnost nenazadnje tudi pla?uje, hotel pa sem ti dopovedati (in mislim da si me ?e prvi? razumel ;) ) da bi to poro?anje moralo vsebovati vsaj trohico preverjenih informacij ne pa gostilni?ke zgodbe v stilu kako je sosedovega Franclna pijan policist tepel medtem ko je njegov kolega zlorabljal Micko v marici :vskalo:

Dejstvo je pa tudi da je policijska slu?ba za stike z javnostjo vredna manj kot en kurc, ker bi se morala odzvati na tovrstne novinarske ?pekulacije in neresnice pa se ne!

Uglaunem ne mislim ve? preko foruma razpredati kako in kaj je oz. ni o.k., se pa rade volje dobim enkrat z tabo na kavici pa bova udarila debato tudi na to temo ;):cheers: medtem ko se bojo nalagale karte na garmina :P:D

aja, pa nisi me razo?aral......razo?aral bi me le, ?e mi nebi odgovoril. B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

O?itno bi moral obstjati neka ?isto neodvisna institucija pri kateri policija ne bi imela nobenega vpliva in bi se ukvarjala samo z dogodki, kjer so vpleteni predstavniki policije. O?itno je namre? ratalo, da navadni dr?avljani kadar so v dogodku vpleteni s policajem niso enakovredno obravnavani tako kot je to zapisano v ustavi, da smo dr?avljani enakopravni.

hmm, Boss zdejle si me kr mal razo?aral, sem te vedno mel za kr precej obve??enega in razgledanega pri tovrstnih zadevah. Presene?a me namre? da, ne ve? da ?e vrsto let obstaja posebna skupina to?ilcev/pravnikov, ki se ukvarja izklju?no z pregonom te?jih prekr?kov oz. morebitnih KD policistov!!!

Vidi? tukaj pa se strinjam z tabo da policisti in dr?avljani niso obravnavani enako....pri policistu kaj takega kot je olaj?evalna okoli??ina ne obstaja, zanj obstajajo le ote?evalne okoli??ine (zaradi poklica ki ga opravlja, saj bi moral biti neke sorte nad?lovek brez napak), zanj obstaja velikokrat neupravi?ena medijska gonja in ?e marsikaj obstaja zanj, ki mu ob ?e tako neljubem dogodku spremeni ?ivljenje v no?no moro (raznorazne govorice baba rekla baba ?ula, zlobna natolcevanja, gro?nje itd...).

Pa da se neboste zdej obesli na moje besede v smislu da zagovarjam tega "starega prdca" ki je "domnevno" povzro?il tragi?no nesre?o......sploh ne, ?e je res kriv naj odgovarja tako kot vsak dr?avljan (kar tudi ne dvomim da bo, se pa seveda o tem nebo poro?alo ker se to pa? ne prodaja)......me pa moti ta slovenska privo??ljivost v kombinaciji z gostilni?kim pametovanjem, ki sem jo pri?a vsaki? ko se omeni v "rumenih" medijih tipa slovenske novice, 24ur itd... policista.....kot la?en pes ko mu vr?e? kost!

Pa ?e malo v razmislek.......?e je verjeti medijem so absolutno najbolj?i ?oferji novinarji saj ne vem kdaj sem nazadnje sli?al da je novinar povzro?il kakr?nokoli nesre?o z tragi?no posledico! :blink:

Pa ne samo to da so super mega ?oferji, to so nasploh popolni nadljudje saj se o njih ne da prebrati skorajda ni? slabega! :notworth:

Ja stvari ki jih prebere? se da selekcionirati na veliko na?inov. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nove ZVCP - nove vi?je kazni
Napisano

kot bi rekli na?i ju?ni biv?i bratje "kerovi laju, a karavana ide dalje"!

P.S.: pa da nebo kdo zgoraj napisanega bral narobe......sem PROTI tak?nim in druga?nim butastim in ne?ivljenskim dikcijam v bilokaterem zakonu!

Dokler bomo poslu?ali pa brali da nekomu 30x v enemu letu vzamejo avto in se ?e vedno vozi po cesti si lahko tele kazni nekam vtaknejo.

no in kaj smo se nau?ili iz tega.....da je policija 30x opravila svoje delo, sodstvo pa pa? ne! :ne vem: <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

Alex a mi slu?ajno kot muzi?ar ho?e? dopovedat da rifi iz Animals albuma niso naravnost genialni oz. celoten koncept in sporo?ilo albuma!? :huh: :ne vem:

Meni je npr. pesem sheep top 10 ever..... :rispekt:

Ni pa to muzika ki bi ?la takoj v uho to pa je res.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako ?ivimo Slovenci
Napisano

No ?e moje skromno mnenje. Jaz za vse te razloge in te?ave vidim problem v dr?avnem aparatu. Dejstvo je, da je na?a dr?ava preve? po?re?na in pohlepna.

?e samo primerjam npr. eno ve?je svetovno mesto, recimo Tokio. Mesto ima 18 mio prebivalcev, kar je 9x ve? prebivalcev, kot je pa nas Slovencev. Pa nimajo ne lastne vojske, nimajo nevem koliko ministrstev in dobro pla?anih uradnikov. Res je, da imajo veliko mestno upravo s ?upanom na ?elu, kateri pa ima ve?jo funkcijo in mo?, kot pa na primer na? predsednik dr?ave. Delajo v dobro mesta, na?i politiki in uradniki pa delajo v korist sebe (beri: so po?re?ni) in ne naroda, zato se pa vsem fu?ka za standard in kvaliteto ?ivljenja svojih sodr?avljanov. Komu pa je recimo bilo posebej hudo za eno Murino delavko???

Eh, brezveze......! :angry::angry::angry:

Slaba lastnost dr?avnega aparata je v tem da za svoj obstoj nujno potebuje toliko in toliko ljudi/funkcij saj druga?e ne more delovati......in tukaj vedno potegnejo kratko majhne dr?ave :ne vem: <_<

Pa? en politik/uradnik na Japonskem (?e si jo ?e dal za primerjavo) odlo?a za toliko ve? ljudi kot v sloveniji.....more? ga pa met.....jebiga!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako ?ivimo Slovenci
Napisano

No bom ?e jaz mal piskr?ek pristavil....

Ni nam lepo :), ok la?ni nismo, to dr?i. Je pa kup stvari ki so hudo narobe. Prvo: Avstrija, Nem?ija, nima veze, ?vaba bo za svojo pla?o dobil vsaj enkrt ve? bencina kot Janez. Kupil si bo skor zihr cenej?e stanovanje in avto, hrana ko?ta manj. Torej mu pri XX ve?ji pla?i ostane xx ? za u?itek ali nek bonus. Banalnost: Aldi je nem?ki Hofer. Vre?ka Haribo bonbonov pri nas 1,45? v GER v Aldiju pa ,095, pa ni bla akcija. Pa ?e kup takih cen je a jih ne bom na?teval.

Gre za to, da dobimo nasplo?no dosti manj, a stro?ki so ve?inoma ve?ji. In kot je nekdo ?e napisal, ?e pri?akujem potem za pol cenej?i avto, ga ne. noben ne pri?akuje za polovico cenej?e avtomobile. Pri?akujemo pa cenej?e gorivo in ostale storitve, pa? v skladu z kupno mo?jo naroda.

Vse ve?je stvari so v tujini cenj?e kot pri nas. Primer: Neka fitness naprava je pri nas 750? pri uradnem uvozniku, v GER je uradna cena 650. Zakaj moram jaz pla?ati 100? ve? ker sem slovenc? Zato ker ho?e uvoznik v 3 mesecih zaslu?it Q7. Ko sem mu povedal, kaka je cena v GER je samo arogantno odvrnil, pa pejte v Nem?ijo ?e se vam spla?a za 100?. In to delajo vsi po vrsti, s tem da nabavljajo zihr za enako ceno kot ?vabi.

Pa smo pri cenah. Kaj bo storil privatnik, ko ga bo razpizdla cena ko?arice v sparu? dvignil bo cene. Banalen primer: In tako je od leta 2000 cena menjave gum iz 2.000 sit sko?ila na 40?, kar je 10.000 sit. Halo? In kaj stori normalen zaposleni v neki firmi? si lahko dvigne pla?o za toliko? Ne more.

Vsak nima avta, dale? od tega, tisti, ki imajo morda dva, jih imajo morda zato ker so v to prisiljeni (slu?ba dale? od doma), in ne, nima vsak slu?benega telefona in slu?benega avta, ?e ga ma?, pla?a? cca 250 ? bonitete kar sovpada z nekim povra?ilom potnih stro?kov, ?e se vozi? cca 40 km v eno smer, torej si dvakrat v minusu, nima? stro?kov pa ?e avto pla?a?, pa tko naprej in nazaj. Tako trditev, da ima vsak zastonj slu?ben avto, pade.Poznam vsaj 10 ljudi ki so uspe?ni mladi vodstveni delavci. Slu?ben avto ima le eden. Slu?ben telefon pa trije. to niso vsi. Nikakor.

Ve?krat rad re?em, da so v ?asih na?ih star?ev vsi, k iso hoteli lahko imeli svojo bajto, danes je to zgolj uresni?ljiva realnost zelo zelo redkih, izjema so razni dedi?i, tisto ne ?teje. Sicer si ne predstavljam zidati, cene so pa kljub recesiji vsak teden vi?je. Res pa star?i niso mel mobitela in optike.

In ?e v tujini delajo do 18.00... hja, na delo pridejo pa ob 9:00 in gredo vmes za eno uro jest. To je ?e vedno 8 ur. Kdor se pa pusti jebat in dela zastonj ve? kot 8 ur, je pa njegov problem. Jaz ne bom, vsaj ne zastonj, pa imam ?e precej delovne dobe in so tudi ?e bili poskusi v to smer. Drugo je, ?e to ?teje v plusure, konec koncev je pogodba vedno za 40 ur. Vem da je trend da vsi nekaj potegnejo in marsikdo ne upa domov, poznam ljudi ki delajo do 4 ?eprav je delavnik do 3. enostavno jih ?ef tok jebe. In to zastonj. To ni prav. Tudi vi mi nebi kar podarili 10 ?. Podarjanje delovnega ?asa je dejansko podarjanje denarja. Tko da.... Seveda ni noben problem izjema, bi delal tudi do 20:00. Ne pa da postane pravilo, da si ?e eno uro po delavniku na delovnem mestu. Vse pa je tudi odvisno od odnosa z delodajalcem.

Dopusta na pretek? Hja minimalc je 19 dni, po zakonu. Pripada ti en dan za vsakega otroka, ostalo je dobra volja delodajalca. ?e je to dopusta na pretek... ne vem no....

Vseeno pa nismo primerljivi z neko Gvatemalo ali Banglade?em. Hvala bogu. In la?ni tudi ve?inoma nismo. To je vsekakor pozitivno.

Da ne omenjam politikov in gospodarstvenikov, ki samo kradejo in nategujejo, ko / ?e jih dobijo, so pa prestavljeni na neko tiho delovno mesto za 100? manj ,samo da je mir. V tujini se gre sedet za take zadeve. ?e danes je pomojem v arestu odgovorni arhitekt, ki je zamo?il, da se je nekje pri Koblenzu posedel viadukt za 10 cm. Pri nas pa ni?ta..... za huj?e stvari.

:ljubezen: make love.

Morm re?t da se velikokrat ne strinjam z tvojim mnenjem, vendar tukaj pa ti lahko samo dam kapo dol! :rispekt:

Realen opis ?loveka, ki se je za stvari ki jih ima moral hudi?evo pomatrat! :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

MC mene ni in z takimi bendi verjetno nikoli nebo videl.....da bi pa dal za Blinde pa ?e par "pametnih" (beri hard/heavy) bandov dal 100+? pa mi na kraj pameti ne pade.

BYH je ?e vedno zakon kar se tega ti?e!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.