Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
2 hours ago, pob said:

Moji otroci so stari 12 in lahko ti samo povem, da bodo cepili samo preko mojega trupla. Žal mi je pa za vse otroke, katerih starši nimajo hrbtenice, da bi se temu uprli.

Moje so 9, 4 in 0 in tudi niti razmisljam ne o kakem cepljenu proti covidu.

Vsi sorodniki, kolegi, znanci, ki imajo otroke in so zboleli od otrok niti en sploh znakov ni imel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
10 minutes ago, Boss said:

Pa še ta stavek pokomentiram saj tudi pri nas recimo v službi so nekateri cepljeni drugi ne, ampak mi je smešno to, da nas necepljene ne zanima ali se je kdo cepil ali ne, na drugi strani pa cepljeni nehote ali hote konstantno sprašujejo kdo se je cepil in kdo ne. Zakaj? A ne verjamejo v cepivo, da jih to skrbi? A ne verjamejo, da so zaščiteni? Če ne verjamjeo, zakaj so se šli pa v prvi fazi sploh cepit? A ja saj res, verjetno je bila Hrvaška tako mamljiva. 

Zanimivo, sam tega ne opazam sploh. Naceloma sem pa tak, da se mi full ne da folka poslusat in potem niti ne nacenjam teh tem :)

Glede tega, da cepimo za imunost ali se bolezni izognemo ne drzi cisto povsod. Recimo rota virus je tak, ki se dojencke cepi in je nekako tako kot pri covidu. Upa se da se izogne oz. vsaj omili potem bolezni.

Sedaj tole cepivo (vektorsko) ni tako novo, da bi rekli, da se nic ne ve o njem no. Saj korona virusi niso tako navi kolikor je meni znano. In zato je tudi sam razvoj in vse bil precej bol jasen in hiter. mRNA pa kolikor vem je pa res bolj nov pristop pri razvoju cepiv.

Sam pristop k cepljenju pa je tudi meni popolnoma falen. Da se oglasuje koncerte, morje, kino s cepivom  mi je popolnoma zgreseno. Naj se predstavi, da hoces sebe zascitit, da noces dobit tezke oblike, da ... ma karkoli glede zdravja, ne pa fucking koncert.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kako zanimiva debata polnih debat na nasprotnih bregovih.

In pa se vedno velja, beres tisto kar hoces brat in vidis tisto kar hoces videt.

@Boss in kaj bi bilo ce bi delali zdravniki krvne teste? Rekli, bi da kdo si jih pa lahko priredi kot zdravniki. Najdli bi nek clanek, ki je en napisal da ti testi pa nikoli niso bili misljeni za to, politika pac ima lovke tudi pri testih, ....

Na drugi strani je isto pri cepivih. Nekdo umre in za nore zagovornike 100% ni cepivo krivo ampak vse druge. Nocejo priznat, da lahko tudi cepivo ubije.

Pac vsak bo v neskoncnost nabijal to kar verjame in vedno bo nasel razlog, da bo to nabijal naprej. 

Okoli mene so cepljeni, necepljeni, prebolevniki .... vsi normalno funkcioniramo skupaj in noben se ne obremenjuje s tem. Vcasih pac nanese na debato "si se cepil? Ne. Kako pa to? Zato in zato ... aha ok". 

Kot sem ze par strani nazaj napisal sem bil s parimi na kavi, ki niso imeli ravno blage verzije in z dvema, ki sta mela RES vrnih tezak potek (respirator).

Osebno ce mi cepivo da 50% vec moznosti, da se temu izognem, se cepim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Ne vem ce isces to ... jaz sem si kak mesec nazaj kupil sony wh-1000xm4. Sem reskiral "malo 'denarja, ker tole delo od doma rabim tisino. Moram rect da so res super slusalke.

Odlicen zvok, poveze se na 2 BT napravi in same preklopije ce dobis klic (imam povezan racunalnik in telefon). active noise cancellation deluje odlicno (ni 100% ampak je vseeno res odlicno). Koliko grejo na glas ne vem ker nekako sparam sluh :) Toda ce isces kaj v tem stilu jih priporocam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lahko imas tak mnenje, toda ... nekaj bliznih znancev je dobilo covid in ni bilo prijetno (se vec jih je dobilo kjer pa ni bilo 0). In ne, ne zbiramo stempilke kar tko, ampak se zelimo zascitit za primer, da mogoce pa dobimo. Prav tako sem recimo cepljen proti klopom. Ne vem ce bom dobil, ampak ce pa ze je pa dobro biti zasciten. Je od kolegice fotr dobil to bolezen ... no ne zelis si.

Se strinjam, da je vse skupaj trapasto, butasto, .... predvsem pa spolitizirano. Mi gre ze prav na bruhanje vse skupaj. Toda samo cepljenje ne spada v to. V to spada potem zadeve kot so ... hrvaska 14 dni po drugem odmerku, avstrija 22 dni po prvem, italija nujen test, kino cepljen, gostilna cepljen, .... se guzvam v trgivno ne rabim 0, se stare babice (najbol ogrozene) guzvajo v cerkvi ne rabijo 0, no to ... to je pa bolno.

P.S. Kot sem ze napisal ... sam sem se cepil zarad zascite in ne zaradi pogojev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo vcer ob 11h cepljen z AZ. Do 20.30 bil cist ok, potem pa malo bolecini pa mrzlica in pocasi sem zacel kuhat. ob 20.30 na 37,5 potem pa v 1 uri na 38,5. No tale vrocina danes se kar vztraja (sicer je padla na 38) + vse me boli. Zdajle vzamem en lekadol pa upam da mine.

Je pa zanimivo da datum za 2 odmerek sem dobil 17.6. (4 tedne in 1 dan). Kar hitro in razmislam da bom prestavil za kake 3-4 tedne, saj naj bi tako cepivo bolje ucinkovalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz sem se prijavil na e-upravo, pa potem pri zdravniku pa potem ponovno na zvem .... no niso me se kontaktirali :D

Je pa res faleno to, da se tudi "reklamira" da se cepimo zato da bo vse normlano, da bomo lahko kam sli da ...... noben pa ne omenja da, cepi se zato da ne bos hujse zbolel ali celo umrl.

Isto pri nas fotr. Prvo on se ne bo cepil ni sans. Mu razlagam pejt se cept. Malo debelejsi si, pritisk te jebe, zadnje case se skoz neki drugih problemov ... pejt se cept, da ce zbolis imas 99% vecje opcije, da ti ne bo nic. No zacnejo v Zireh cepit in fotr se gre cept. Tko WTF prasam kako pa to .... ja polet bi rad su kej na hrvask na morje. A ok, pol pa dobr ane

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Tole dovoljenje za prebolele je res precej strel mimo .... vem za nekaj ljudi, ki so okrog klicali ce je kdo bolan, da pridejo na obisk in se okuzijo. Tako bodo sedaj za pol leta imeli mir.

Trenutno najvecji minus je tole s cepivi. Take komedije kot so tu nekaj gredo je kar obup. Mislim, da cepljenje moralo biti prioriteta. Ne semavor, ne groznje, ne obracunavanje z mediji, ne twittanje .... 100% focus na dobavi cepiv da se lahko cepi kdor se zeli in hoce.

Mi pa pac ne narocimo cepiva, se skregamo z EU zaradi solidarnosti, se kregamo nad kraji kjer so se znali organizirat, ...

Za primer kaj se naredi je recimo Izrael: 

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Israel Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active cases, recoveries, trends and timeline.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Znanec je po prvi dozi AZ kar dobro zakuhal (slabih 39) za kak dan

Vcer pa mi sodelavka (ki je sicer na drugem koncu Slovenije) pove, da se ne bo oglasila zaradi korone. Stara 34 let, prebolela korono sedaj dobila "covid pljucnico" (telo napada covid ceprav ga nima vec zato napada njo) in je na tabletah. Sicer je ok in gre na bolje, samo da bi si kdo namensko zelel to dobit ... 🤦‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
4 hours ago, Z M A J said:

Ne vem ali se samo meni zdi, ali forum postaja nekako "čuden" oz. manj zanimiv, pa sem tule gor bolj ali manj aktiven od leta 2005. Lahko je to zgolj moj pogled, ko ga ne spremljam več tako podrobno in POZOR, nimam nikogar poimensko v mislih, da ne bo kdo česarkoli narobe razumel, v smislu "šimfanja" njega konkretno, itd. ;)

So pa sicer tudi jebeni koronsko-kovidni cajti, tako da verjetno zato cveti tale tema KORONA, ki sem zdajle le pomotoma tole v njej napisal, ampak ko je to očitno postala najbolj aktualna tema celotnega foruma in to mi ni preveč všeč. :(

Ker je korona se folk bolj malo okrog vozi in avti ne crkujejo pa ni kaj pisat (itak pa mazde tko al tko ne crkujejo) 🙊🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No moj krog je precej bogat (ne denarno) teh kripto ljudi.

Od takih, ki imajo par tisocakov (med te spadam jaz), do teh ki imajo par 10k, nekaj ki jih ma nekaj 100k in nekaj, ki je tako receno kritpo milijonarjev.

In ja nekdo si je hiso uredil, nekdo stanovanje .... in niso to ljudje ki ta denar razmetavajo ampak so skulirani in premisljani. Seveda pa ne vsi ... nekateri gredo all in :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Dobro jaz osebno nisem ravno tako nastrojen kot Boss.

Problem korone je za moje videnje samo en. Politika! Virus je, virus ni nedolzen, sam ga nocem dobit, treba je pazit drug na drugega, ...

Toda, politika je ugotovila, da tole lahko zelo dobro obrne v svojo korist in tudi je. Biznisi povsod kjer se le da, bit pozrt in pohleven za slehrn euru, ki ga lahko dobis. In folk ni neumen, ko je hitro skuzil kaj politiki delajo mu je zacelo dol viset za vse skup. Osebno opazam konkretno veliko razliko med marcem (ko je ljudi dejansko bilo strah) in sedaj (ko pac morajo vse to met).

Potem pa se vse ta zmeda s sprejemanjem ukrepov cez noc ... in folk pac zivi po svoje dalje.

Fotr je bel Alex-ove sorte. Pa je po ene treh dogodkih, ko ni vec vedel kater ukrep velja malo opustil to JJ retoriko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Tole sem pa ravno vceraj z mami govoril (btw doma imamo pekarno in so itak cel cas vse normalno delali). No in sedaj karnaenkrat bo obvezno testiranje ... po enem letu, ko so delali normalno. OK priznam, prej ni bilo hitrih testov, ni se se toliko vedelo.

AMPAK! Problem je sama izvedba. Kako se nasi to lotijo, pridejo na TV in JJ pove vsi morajo imeti negativen test. Toj to. ???

A je kdo mogoce pomislil, da bi prej plan naredil, nekaksen nacrt (to verjetno pri nas poznajo samo pri tem kdo bo dobil biznis). 

Recimo, mogoce: Pride gospod JJ gor. Pove, da od xx datuma naprej bodo morali vsi imeti negativen test. Od xx datuma bo na spletu na voljo koledar po obcinah (ce smo na te ze zaprti) kjer se zaposleni lahko prijavijo na testiranje. Lahko se prijavi kar tko da je to tedensko. Verjetno kaksno stevilo je teh ljudi vedo. Torej nekaj takega ne bi bilo tezko splanirat ali pac?

No pri nas se trenutno se nic ne ve kako in kaj (sicer je samo 1 trgovka).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
13 minutes ago, gregc88 said:

nejc a sm prov vidu da si ti že cepljen ... a si nad 80?  če jamrajo da še za njih ni dost cepiva.. 🤔 

mogoce je zdravstveni delavec? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
2 hours ago, Alex said:

Smučal sem že tudi po črni progi na Kromplatzu, kjer bodo dekleta letos še tudi tekmovala. Tisto je šele strmina, ko z vrha ne vidiš dna pod zadnjo strmino. 😬

To sem pa tudi jaz prevozil precej let nazaj. Itak seveda kot zadnja voznjo preden se vrnes v apartma. Moram rect da je .... kar pestro no. Nakoncu je bilo ze konkretno zrito in so bili sami puklji kjer pa ni blo je blo pa ledeno. Pa ker je zadnja si se fino zmatran. Naceloma sem se tisih 5km bolj kot ne postrani (board) drsal proti dolini :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Od sodelavca stara starca v bovcu prebolela brez karkoli (stara cca 85).

Od drugega sodelavca znanka stara 75 let imala 14 dni "prehlad". Nato se stanje poslabsalo in v dveh dneh umrla 😥

Tukaj okoli mene jih je ze precej imelo. Vecina brez problemov oz. bolnisnicne oskrbe na sreco ni potreboval nihce. Ima pa bliznja soseda se zdaj tezave z dihanje (takoj je utrena in tezko diha).

Tudi ce nisi ogrozena skupina (pod 40) ni ravno hec ker ne ves lih tocno kako se bo razvilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Zena je vzgojiteljica. 1450 bruto - na trr cca. 1000.

Sedaj Shrek ne metat vseh v isti kos. Od kolega je cela zlahta v soli (mami uciteljica, sestra uciteljica, zena uciteljica). In ni ravno tako kot pises. Je pa res da njegova mami (ki je tik pred penzijo) ima ze toliko gradiva toliko vse pripravljeno da ima precej precej manj dela kot njegova zena. Tako da recimo mami ima popoldne v 1 uri vse pripravljeno za naslednji dan, zena (ki je mimogrede res zavzeta - si zelis take uciteljice) pa porabi kar precej casa za vsak dan.

Seveda pa imas ucitelji, ki se jim nic ne  da in pac odfurajo tisto kar je mus in toj to.

P.S. In se to ... ta kolegica hoce za otroke res najboljse in jim pripravlja gradiva, dodatne naloge, pripomocke .... mislite da to kupi sola? Nop, ne kupi. Sama vse nabavi. No sedaj je malo napredovala in je to palca cca. 1300 eur neto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.