Sem vedu da ne boste zastopil bistva tistega ?lanka. Celo skopiral sem poglavitni stavek, pa vam nikakor ne potegne.
Bistvo tega ?lanka je, da poleg tega, da se divjat cenovno in ?asovno itak ne spla?a, (kar je, mimogrede, va? stalni otro?ji izgovor, ?e?; ovira, zastoji, me?kanje, blablabla...) saj prakti?no ne profitira? ni?. V tej zgodbi je bistvena varnost, ne pa ?asovni in cenovni profit!
Itak boste pa zdaj rekli, da ste tukaj sami sr?ni kirurgi katerim je pomembna vsaka sekunda va?ega dragocenga ?asa, saj zmeraj hitite na ?ivljensko pomembno sr?no operacijo, ai celo presaditev srca in tle igrajo sekunde.
Bistveno enostavneje se je peljat 150km/h po AC, kot pa 130km/h, ker se ve?ina premika hitreje po prehitevalnem pasu. Tako ne rabi? nekaj dosti kolovratit med voznim in prehitevalnim pasom in se izogiba? samo hitrej?im avtomobilom. Vo?nja je tako bolj spro??ujo?a in enostavna. To je vse. Tudi Slivka je ?elel povedat to. Pomojem...
Res zanimivo, kako tukaj?nji foruma?i prometne probleme zmeraj re?ujete z gasom, nikoli z bremzo.
Jaz sem skoz na gasu pa sploh nimam problemov. Kaj pa to? Poleg tega so "pakne" drage. Vidim pa tudi take kalibre, ki sredi prazne ceste bremzajo in ogro?ajo vse za sabo. Nisem pa ?e na?el razloga, zakaj to po?no. Verjetno zaradi tvojih modrovanj.
Meni so bili vsi COD-i v SP na?inu kul. Razen MW3, ki ni ni? posebnega. ?e bi bila 3. Svetovna vojna tak?na, kot jo prikazuje igra, bi bila dokaj dolgo?asna. Sploh v primerjavi z 2. Sta pa bila MW1 in MW2 toliko bolj fajn - malo napetosti, hladna vojna, gro?nje itd.
Zadnji? so imeli tako akcijo na Steamu, da sem si 13 iger dol potegnil, pa pla?al 36? Portal 2 je bil za 2,7? recimo.
Druga?e pa te dneve nabijam Mass Effect 3. Nekak sploh ne morem nehat. Sem ?e za?el zanemarjat gospodinjska opravila...
Oni spodnji link ni delal. Sicer sem pa sam tudi malo ?ez 1,80m. Na?eloma je XX itak tak dolg, da glede tega ni te?av, problem je, ?e ima? sopotnika zadaj in je potem zaviranje malo mo?nej?e pa ?e v?asih se ona frajla zadaj na voznika malo obesi... Tak, da sem jih kupil pri enem prodajalcu z rabljenimi motorji, ki jih je snel iz VFR-ja. Bom jih poslikal, ko bojo montirane
Motor popravljen Poleg tega je dobil novo olje z zlatim dodatkom, nove 4 prednje plo??ice EBC, in geliran sede?, pa du?ilec sem dal v auspuh - ni razlike....
?ez zimo se ga samo parkrat zalavfa da olje zaokro?i, spomlad pa samo gas....ready steady GO!
Sam spet moram pojamrat ?ez to Slovenijo...
Zic, bremze, polomljena objemka, desni prvi ?migovc = 420?, od tega 300? zic.
Nem?ija - popolnoma identi?ne zadeve (kode), komplet 180? s po?tnino, od tega zic 110? :ne vem:
Jaz sem zadnji? pri Silver Davidu kupoval (spet) in sem zapravil tudi okoli 400? s po?tnino vred. Veri?ni kit, zadnji disk, sve?ke, oljni in zra?ni filter, zavorne plo??ice (za vse tri diske) pa... nevem, ?e nekaj, pa sem pozabil (so pa vsi deli originalni od Honde). A ti povem, koliko so mi v Sloveniji ?eleli ra?unat za zadnji disk? 230?! In ko sem za?el jamrat, je rekel, da ga lahko spusti na 170? (poobla??eni trgovci barantajo po novem?). Ve?, koliko sem pa dal v UK za njega? 100?. O?itno po?re?nost ne pozna meja...
Nabavljene imam tudi ro?ke za nastavljanje po vi?ini in naklonu, ker si bom malo privzdignil krmilo. ?e bi se sam vozil, ne bi bilo problema problema, samo se punca vedno nalepi zraven, potem me pa malo dlani bolijo od uprianja te?e...
OPF 1 je bil alfa in omega voja?kega spopada. OPF 2 je bil OK, ni pa bil blizu realizmu iz prvega dela (tudi proizvajalec je bil drugi). Kon?al sem oba in OPF 2 je bil precej kraj?i pa enostavnej?i. Mi je pa bil v?e? Arma 2 (Arma 1 niti ne), ker je bil od istih razvijalcev kot OPF 1. ?e zdaj se spomnim ene misije, ko tvojo ekipo prere?eta Hind in potem se za?ne evakuacija otoka, ti pa ostane? sam sredi gozda in se mora? prebit do EVAC-a, kar ti seveda ne uspe. Rusov pa ko Rusov, vsepovsod. Pe?adija, T-80ke, Shilke, BMP-ji... skratka, jeba. Pomoje sem jo ponavljal vsaj 30 krat.
Dishonored pa ?e tudi moram probat. Po videu sode? kar obetavna zadeva, samo mi je ?e cena previsoka (dol pa ne vle?em ve?, razen ?e je kaka akcija na Steamu).
Tako kot si napisal ti zase, mislijo tudi pijanci o sebi. Oni tud pravijo ,da se zaradi pija?e nad nikjomur ne zna?ajo, da nikogar ne ogro?ajo, da pazijo ko vozijo pijani, nikomur ne privo??ijo slabega, ?e bolj predvidevajo in pazijo saj se bojijo policajev, da zarad tega nih?e ne trpi itd....
Pa res ne? Pijanci in divjaki zelo podobno razmi?ljajo.
Poten je tvoja logika tak?na; ?e ?lovek zase misli, da s svojimi dejanji nikogar ne ogro?a, potem naj vozi vsak kakor ho?e, niti ne rabi upo?tevat pravil niti omejitev in ni va?no ?e je pijan zafiksan ali divja, va?no da on misli, da dela prav.
Tak?na je tvoja razlaga. Res modro razmi?lja?.
Ja seveda, misli?, da sklepe delam na podlagi svojih subjektivnih zaklju?kov, ki mimogrede, so dokaj treznega razmi?ljanja. Vpra?aj kogarkoli, ki me pozna, vpra?aj sopotnike, vpra?aj policaje, koliko kazni sem dobil, lahko se celo za mano vozi? pa bo? povedal, ?e te na keri to?ki med vo?njo ogro?am. Ne prejemam nobenega blendanja, hupanja in gest od ostalih voznikov. ?e bi se mi kaj od tega dogajalo, bi razmislil o svoji vo?nji. Torej, verjetno ni vse tako kot si ti predstavlja?. Tako, da to je moja razlaga. To, kar si ti napisal, je pa tvoja razlaga o meni. Ta, tamodra...
Sicer ti je pa Boss lepo napisal; si star, svet se ti vrti po?asneje, verjetno tudi refleksov nima? ve? tako dobrih kot ve?ina nas, ki smo mlaj?i in verjetno, ?e se vsak dan po?uti? ogro?enega zaradi divjakov (jaz jih namre? vidim izjemno malo), bi moral resno razmisliti o javnem prevozu. Ni to nobena kritika, zgolj trezno razmi?ljanje. Zna se namre? tudi zgodit, da bo? na cesti kdaj narobe odreagiral, spo?tovanju omejitev navkljub in povzro?il kak?no ve?jo bedarijo.
Nekaj bo? ?e na?el do takrat, ko bo? menjaval Samo, ?e nisi ravno nadebudni ?istilec, ti odsvetujem napere na felnah. Sploh ne vem, zakaj jih ?e delajo.
Splo?no mi?ljenje foruma?ev pa je nekako tako; ?e? kaj majo senilni starci, fosili, oldtajmerji itd.. za delat na cesti! Pa? ?ivijo. A nimajo pravice ?ivet? Vi bi stare ljudi enostavno najraje pobili ali pa jih zaprli nekam od koder ne bi mogli ven. Skrajno nesramne izjave berem tukaj. Pa ne samo od tebe Boss, da ne bo? preve? zapel spet, na splo?no je tako mi?ljenje tukaj. Priznaj!
Bom kar ta post citiral, ?eprav ti bom odgovoril ?e na zgornjega. Vidi?, tu je problem! To ni na?e mi?ljenje, ampak tvoje mi?ljenje o nas. In ko nas po krivem obto?uje? ne?esa, ti pa? vrnemo milo za ?ajfo. Zakaj bi se pa jaz moral bremzat, ?e se ti ne oziroma si celo iniciator vseh zbadljivk? Glede huliganov in divjakov sem pa ?e svoje povedal in se, kljub ob?asnim prekora?itvam hitrosti, nikjer ne vidim v tak?ni lu?i. Nikogar ne ogro?am, nikogar ne oviram, nad nikomer se ne zna?am in nikomur ne privo??im slabega. Poleg tega trezno razmi?ljam, predvidevam in zaenkrat z vsemi prevoznimi sredstvi uspe?no premagujem razdalje. Pri tem noben ne trpi, nobenega ni? ne boli in noben se ne po?uti ogro?enega. Fertik. Sva zaklju?ila o moji vo?nji.
Kar se pa zgornjega posnetka ti?e, pa sem povedal tako kot mislim. In kot bi ti rad sli?al. Ampak to ni moja vo?nja. Tudi Bossova verjetno ne. To je pa? en bedak, ki je dokazal, da pa? ni za na cesto. Oziroma divjak po moji interpretaciji. Po tvoji smo itak vsi.
Boss, kaj pravi? pa ti na TOLE? Zakaj misli?, da se je to zgodilo?
Prehitro se je pribli?eval in ni mogel pravo?asno ustavit (beri: premala varnostna razdalja in neprilagojena hitrost). Verjetno si to ?elel sli?at, ne?
Lojzu bi najbolj pasala vloga novoletne jelke, ker je skoz pri miru in je skoz tiho
Pomoje pa slamnate stelje. Vsi po njemu serjejo pa ?e kar vztraja.
Boss, ti dobro ve? kdaj in v kateri debati si to izjavil! Je pa res mo?no, da si celo film?ek napopal, ne slike. To je pa najbr? res. ?e te moti zgolj to, se globoko pardoniram. Film?ek ali slike, saj je vseglih. Va?no je bistvo.
Ve?, jaz sem banan v funkciji iskanje, pa ne morem zdaj iskat po forumu. ?al. Ti to?no ve?, zakaj se gre, pa se potrudi pa poi??i tisto debatico. Razen ?e nisi tolko prefrigan in si tisto zdaj zbrisal? To pa ni lepo od tebe Boss!
Boss zakaj me ima? vrh glave? A nisi navajen da ti kdo oporeka in ti z argumenti doka?e, da dela? in govori? neumnosti? Si pa? enkrat naletu na enga mo?nej?ega, ki te zmelje za malco.
Boss, v bo?i?ni zgodbi ta vloga ne obstaja. Vloga treh kraljev ali pa celo Jo?efa, bo moja, se ?e nisem povsem odlo?u. Za osli?ka se je uklopko prfo?kal, vlogi ku?truna in kozla sta pa ?e prosti. ?e ho?e? lahko kandidira? za ti dve prosti vlogi. No, lahko si ?e kravica, ampak potem bi moral imeti ?tiri lul?ke, ker kravice imajo ?tiri seske.
Rolerjev in mobitelov pred 2012 leti pa ?e niso imeli. ?al.
Ta doza smeha, ki ste jo povzro?ili s svojimi komentarji, je pa prav pasala Loj-Zi; kar se ti?e jaslic in tega, obstojajo ?e take za manj?e otroke. In s svojim klobasanjem dokazuje?, da si (spet) zrel za njih. Bistvo vsega tega nakladanja ?ez par strani je to, da ti po krivem obto?uje? Bossa, canyona, uklopka in druge (vklju?no z mano), da nimamo pojma o vo?nji, da so ?ole varne vo?nje za kretene, da smo nevarni in katastrofalni vozniki itd. Tako obto?evanje brez neke prave podlage (ker nobenega od nas ne pozna?) je sicer zabavno za poslu?at, ni pa eti?no. Zakaj takoj napada?, brez da bi sploh prebral, kaj ima kdo za povedat in si po svoje paranoi?no tolma?i? stvari tako kot si sam ?eli?? Od takega oldtimerja bi pri?akoval malo ve? modrosti, treznega razmi?ljanja in dojemljivosti, ka?e? pa vse kaj drugo kot to. Reagira? popolnoma isto kot na?i politiki; ?e ko se jim vrat zavija, ne bodo priznali svoje nezmotljivosti. Sej mi je jasno, da si vsakdo ?eli, da je kompetenten in da ne bi izgubil svoje kredibilnosti, ampak ljudje te bolj cenijo, ?e prizna? svojo zmoto kot ?e gre? preko trupel z glavo skozi zid.
Nekateri, tudi na tem forumu jih je polno, vozijo kar nekaj po svoje in prehitro, torej kr?ijo pravila, ob enem pa ne ra?unajo, da je ?e kdo podoben njim, ki prav tako kr?i pravila kot oni sami, saj to?i bencin preblizu ceste.
Klasi?en divjak ra?una, da se bodo vsi drugi dr?ali pravil, samo zato, da se jih njemu ne bo treba dr?at.
Sori, ampak to je tvoja razlaga na?e vo?nje. Verjetno pa nih?e med nami ne vozi tako hitro, da bi mu tunelski vid delal te?ave in bi zato radiral ljudi ob cesti.
Ni? ne re?em, kak?no stvar tud pozabim. Kdo pa ne? Ampak za razliko od tebe, jaz ?e nisem pozabu, kak?ne hitrostne omejitve veljajo pri nas, nisem pozabu na varnostno razdaljo, nisem pozabu, da se med vo?njo ne telefonira itd, itd, itd........to ste ti, pa Boss pa Tomacuki itd....?e vse pozabili.
Mislim, da si ti ?e na dolgi poti do varne vo?nje, ?e si se ustavil pri hitrostnih omejitvah in varnostni razdalji Pa itd.-ju. Kupi si motor pa bo? potem videl, ?esa vse trenutno ne vidi? Sicer pa nas ne pozna?, tak da je vse to bolj kot ne, nekaj na pamet.
Boss TILE so zate sami vajenci. Ti bi jim gotovo pokazal kako se pelje po drsalnici saj ma? narjeno ?olo varne vo?nje in to obvlada? za malo malco k nede?
Aja, pa Tomacuki zna tud.
Tomacuki, kako to, da se teb taka ?ola varne vo?nje ne zdi brezvezna, hitrostne omejitve in cestnoprometni predpisi so ti pa brezvezni? Kako to?
TEMU se je tudi mudilo, zato si je vzel pravico da ubije neprevidno ?ensko.
1) Verjetno res, ker bi z bolj?im poznavanjem vozila in vremenskih razmer, re?il marsikatero situacijo. Sem se ?e nekajkrat re?il iz take situacije, ko bi ob zaviranju po snegu avto ?el ravno in ne v ?eljeno smer
2) Ameri?ani nimajo predpisanih zimskih in letnih gum, ampak jim nekak re?ejo "all season tyres", kar pomeni, da so tako za poleti kot pozimi. Celo avtomobile so omejevali z t.i. "guvernor"-jem, da le ti niso mogli prese?i 80-100 milj na uro. Pa ne zato, ker V6 ali V8 ne bi ve? zmogel, ampak ker so bile gume pre?voh. Verjetno to vse pove.
3) Nisem rekel, da so vsi predpisi brezvezni, ampak da so nekateri brezveze postavljeni in so namenjeni zgolj kasiranju. Beri bolj pozorno. Poleg tega ti prometni znaki ne zagotovijo re?itve iz nepredvidenih situacij, ?ola varne vo?nje pa ti lahko da dodatno znanje, ki zmanj?a mo?nost nesre?e. Najprej probaj, potem pa govori.
Kaj naj re?em na ?pil .....kratka in jedrnata! Je pa slab? od medal of honor ki gre tudi proti koncu
Hehe, black boobs Tele ?rnke so nas ?isto zme?ale v tem snegu. Bomo probali ja. Tudi MOH. Zadnjega, ki se je dogajal nekje v Afganistanu, je blo prav fajn igrat. Malo manj pretirane akcije sicer, ampak so bli dobri momenti noter. Tudi konec mi je bil v?e?, da ni bil tak pocukran.
Ljudi lepo vas prosim ce imate dovolj mo?an ra?unalnik, sprobajte novi Far Cry 3...ne bo vam ?al.
Bomo probali ja. Kolega ga je ?e obrnil pa mi je tolko razlagal po telefonu, da sem slu?alko odlo?il pa ?el jest kosilo in ko sem pri?el nazaj, je ?e kar hvalil Baje je neka me?anica Crysisa 1 in Just Cause-a. Far Cry dva je bil pa za zjokat. Res, takega dolg?asa pa ?e dolgo nisem igral.
Druga?e pa sem zadnji? iz Steama snel UT3 pa moram re?t, da sem navdu?en, samo igralcev je ful malo. Je pa res, da jaz samo Warfare ?pilam, kar je Onslaught v UT2004. Pa Driverja San Francisco sem nabavo pa mi je tudi kul v SP verziji, MP ?e nisem probal. Pa NFS Run sem si kon?no omislil, ker me je zanimalo, kak je kaj NFS napredoval po tistem, ko sem nazadnje igral Most Wanted. Pa moram re?t, da je MP bistveno bolj zabaven od SP-ja. Sicer ?e vedno ultra arkaden ?pil, ampak se da prebolet. Pa Alan Wake-a sem kon?al (dober, samo zgodba je malo zakomplicirana), Machinarium (za mo?gane trenirat), Unmechanical (?e ena mo?ganska), Limbo (?e ena 2D, malo manj mo?ganska), Zombie Driver HD (za spro??anje), Closure (?e ena mo?ganska), Sleeping Dogs (fajn zgodba, dobri fajti, zani? vo?nja), ?aka me pa ?e Deus Ex: Human Revolution (malo sem ?e igral pa nisem najbolj zadovoljen z animacijo karakterjev), Amnesia: Dark Descent (nek Penumbra stil), Deadlight (zombi 2D fajterski ?pil), I am alive (neki postapokalipti?ni tretjeosebni ?pil) pa... Mass Effect 3 (baje je konec brezvezen, ampak do takrat pa seka).
Aja, ne nisem Sem mislil, da si od koga drugega probral. Verjetno ?e komaj ?aka?, da malo skopni, ne? Novi Strom je pa tudi lep. ?e bo? ?el v nakup, vsekakor 1000 kubov
Hjaooooo, Boss in tomacuki, kolk sta spet naklofala vajinih kozlarij!!!! Sploh ne bom bral.
Samo nekaj bom ponovil. Kako to, da sta se vidva v eni sami pi?li uri na poligonu za tepce nau?ila driftat, oziroma lovit avto na izmi?ljeni drsalnici, prometnih znakov z omejitvijo in drugih cestnoprometnih predpisov pa ?e zdaj ne znata?
Menda sta prevozila ?e vsak po par miljonov kilometrov in obkro?ila ves svet, znakov s ?tevilko si pa nikakor ne morta zapomnit in sploh ne vesta zakaj stojjijo ti znaki ob cesti...?udna inteligenca res.
Preberi no Ravno to nebranje te je pripeljalo do te stopnje, na kateri si sedaj - do indolentnega vase prepri?anega "superiornega" demagoga. Vsi smo ugotovili, da si en stari teli?ek, ti pa ?e kar z glavo skozi zid ?e bi taka izobra?evanja o obvladovanju vozila bila tako brezvezna, potem ne vem, zakaj bi se kdorkoli ?olal za kakr?nokoli stvar. Porinil bi mu volan v roke in pelji. Po tvoji Loj-Z logiki ?lovek ni sposoben nabirat izku?enj in je enako sposoben u?inkovito reagirati ?e pred opravljanjem vozni?kega izpita kot tudi po njem. Vidi?, kje brca? v temo? ?ola varne vo?nje skraj?a pridobivanje izku?enj iz cestnega prometa, ima? ve? poizkusov in na koncu znanje osvoji? brez po?kodb ostalih udele?encev in nenazadnje sebe. Pri prometnem znaku zna vsak pravilno odreagirat (?e se mu le zdi potrebno), pri nepredvideni situaciji pa o?itno ne. Ker sicer ne bi bilo nesre?. Sej verjetno ne bo? razumel, kaj sem povedal, ker bi moral imet list papirja pa kuli, ampak se trudim, da me razumejo tudi manj dojemljivi mo?gani.
Tomacuki, kot ka?e si bil ti tud v ?oli za tepce zato bi rad tukaj opravi?eval svojo neumnost in naivnost. Lej Tomacuki, sprijazni se! S to tvojo ?olo za tepce si pa? brcnu v temo.
Da je ta ?ola varne vo?nje en navaden nateg za bedake, mi je povedal tud en znanec, ki je moral to ?olo delat, da so se mu brisale kazenske pike, ki jih je imel ?e precej. Reku je nekako takole; Lojz, to je eno navadno sranje preko katerega lahko nekdo spet mastno slu?i. To je vaja za totalne vajence brez ob?utka al pa divjake, ki so pri?li na poligon malo driftat pot pretvezo da se, kao, nekaj u?ijo. Skratka bedarija.
Da je ta ?ola eno navadno sranje pa dokazuje ?e to, ker jo zagovarja? ti, pa Boss, ki rada divjata in kr?ita predpise ter omejitve pa z ra?unalni?kimi igricami se rada igrata. ?e bi to zagovarjal kdo drug, bi ?lovek mogo?e ?e kaj verjel.
Tomacuki, kot sem ?e reku, realnost je ?ist nekaj druzga kot igrica iz ra?unalnika.
Malo se mi zeha pri teh tvojih slavospevih samemu sebi in svoji bistroumnosti, ki me na ?ase rahlo bega, ker so tvoji argumenti nemalokrat kontradiktorni. ?ola varne vo?nje je brezveze, omejitve hitrosti so pa namenjene varnosti v prometu. Sigurno. Upo?tevanje tega je zagotovilo, da se nikomur ni? ne bo zgodilo. Ker po Loj(Z)evo so vsi vozniki enaki. Vsi enako (ne)talentirani. Vsi enako (ne)sposobni. In vsi neu?ljivi. Ob tem me spreletava srh, ko pomislim, koliko meglenih dni je na Dolenjskem in kolikokrat gre Loj(Z) prehitevat v ?karje, nakar ga vedno preseneti neki nasproti voze?i.
Pri postavljanju omejitev hitrosti so upo?tevali eno dejstvo; da nekateri pa? niso za na cesto in ?e so ?e tam, jih morajo tako upo?asniti, da se ne bodo bali samega sebe in naredili ?e kako neumnost povrhu. Sploh ob kak?nih vremenskih neprilikah in zana?anju avta, taki Loj(Z)i zapeljejo s ceste, ker zaprejo o?i in spustijo roke iz volana. Verjetno jih ob le?erni vo?nji tudi prej kaj preseneti in niso pripravljeni na nepredvidljivo situacijo.
Pomoje si ti en forumski Murko, ki ga ima cela Slovenija za nekega samov?e?nega dvornega nor?ka, v resnici ga pa nekdo pla?uje za to, da je*e folk v glavo.
?e bi ti rad kaj varnega znal, potem upo?tevaj prometne predpise, upo?tevaj omejitve hitrosti, upo?tevaj varnostno razdaljo, prilagodi hitrost glede na situacijo, ne telefonari med vo?njo itd...itd...pa bo. To bo najbolj koristno dejanje.
Pa ja ne bo? reku, da si tud ti delal ?olo za tepce, ups, varne vo?nje?
Grem stavit, da jo je Kanon tud delal! In zdaj, ker ste delali to ?olo za tepce, lahko divjate, ker, kao znate al kaj?
Ja, tak nekak Glede prvega odstavka pa; ne rabimo tvojega modrovanja, ker smo po ve?ini manj togi od bukovih drv, kar zate ne bi mogel trditi. Skromno priporo?ilo bi se glasilo, da se ukvarjaj sam s sabo, hoblaj svojo prestavno ro?ico pri prometnih znakih in predvsem ostani prometni demagog. Tebe je res ?koda za traktor, ?eprav verjamem, da je to edino prevozno sredstvo, ki zadosti ?e najni?ji omejitvi hitrosti.
Sicer je pa to tako! Vsi vi ste morali pred izpitno komisijo dokazat kako se vozi pravilno. Vsi vi ste morali pred izpitno komisijo vozit po predpisih. Med izpitno vo?njo ste morali dr?at varnostno razdaljo, pred izpitno komisijo ste morali upo?tevat hitrostno omejitev, pred izpitno komisijo menda niste telefonirali med vo?njo itd...zdaj pa vse to kr?ite in se po?vi?gate na vse to. Telefonirate med vo?njo, divjate, ne dr?ite varnostrne razdalje itd....torej se niste nau?ili ni?. A avto ste se pa na umetni drsalnici v eni uri nau?ili lovit??
Kako je mo?no, da se nikakor niste mogli nau?it upo?tevat hitrostnih omejitev, driftat ste se pa tako hitro nau?ili?
Ejejej kak?ne kakate tukaj....
Mhm, ja, kompenzacija pa?. Ali si traktorski pol?, ki ga je strah hitrosti ali pa sneta sekira, ki obvlada situacijo brez pomo?i ?tevilnih zapovedi Bukova drva in smrekin laminat... Komisija pa? po 30 urah te?ko dosodi
Ve?, Boss ti mora? te zgodbice, kako si se ti nau?u v ?oli za tepce obvladovat avto, ko te drsalnica preseneti itd...., prodajat kak?nim takim vajencem kot je Kanon, Tomacuki in podobnim gelipterjem. Men tega tvojga sranja pa? ne bo? prodal. Jaz sem dolo?ene zadeve v ?ivljenju ?e izkusu, za razliko od tebe Tomacukija, kanona itd....
Malo te?ko je tak na pamet trdit, kdo je ?e kaj v ?ivljenju izkusil. Sigurno pa nih?e od nas ni prijel boga za jajca kot recimo ti...
Boss realnost je taka:
1. Ti se ob tisti urci ali dveh, kolikor si na poligonu malo afne guncal in se delal, da ne ve? kje bo drselo, nisi nau?u ni?. ?umaher se zdrsvanja na cesti u?i ?e celo ?ivljenje, pa ?e zdaj ne zna re?it zadeve kadar pretirava v hitrosti in ga drsalnica preseneti, zato zleti s piste ven. A ti pa, kao, zna??
2. Tudi, ?e bi se ti neko? na drsalnici res nau?u kako ulovit avto, bo tebe ?ez 5 ali 10let morebitna drsalnica presenetila, zato ne bo? pri?akoval tega in ne bo? v stanju naredit ni?.
Valjda, vsaka ?ola je brezveze, ker itak to niso realne situacije, ampak umetno ustvarjene in jih kasneje ne more? aplicirat v prometu, ker smo po ve?ini vsi nezbrani in netalentirani. Tako tudi ni jasno, zakaj se ljudje ?olajo. Itak potem ni? ne znajo in so sami ?arlatani. 1. in 2. to?ka sta popolnoma subjektivno resni?ni in argumentirani, vendar zgolj v primeru Loj-Za. Kot smo ?e ugotovili, nad nekaterimi celo prosveta odpove, ker dejansko taki kalibri s svojim znanjem prese?ejo samega sebe. Torej, ?e plasti?no prika?em, se Loj-Zi na poligonu ne bi nau?il ni? in bi potreboval dopolnilni pouk. V to?ki 1 je trening za povpre?nega voznika dovolj dolg, za podpovpre?nega Loj-Za pa prekratek in ?e vedno ne bi dobil ob?utka za avto (hm, a ni o tem nekaj flacal zadnji?, kako ga ostali nimamo?). Torej, Loj-Ziju je treba dati formulo v roke, ker ostala prevozna sredstva baje manj letijo in ne predstavljajo takega izziva. Zato tudi Schumacher nikoli ni vozil Fi?o Cupa, ker tam mogo?e sploh ne more? zletet iz ceste. Tudi 2. to?ka ni iz trte izvita; nekateri se pa? ne nau?ijo ni? in kot sem ?e rekel, bi jim bilo potrebno vzeti izpit. Potem se pa vozijo po prometnih znakih z omejitvami hitrosti in samo ?akajo na vse (ne)morebitne nevarnosti, ki pretijo na njih (recimo torbice starih ?enic, ki besno opletajo okoli sebe) ter ob paranoi?nem opazovanju okolice zapeljejo iz ceste ali v nasproti voze?i avto. Ampak norec ne ve, da je nor. Zato pa je nor. S takim indolentnim odnosom do vsega verjetno ne naredi? ne izpita za profesionalnega voznika pa tudi osnovne ?ole ne.
Ve? Boss, v takih nenadnih situacijah, kot so drsalnice ali nenaden pojav ovire na cesti, je problem to, da se ZMERAJ pojavijo takrat, kadar ti tega ne pri?akuje?. ?e bi ti pri?akoval to drsalnico bi se ti nanjo preprosto pripravil, zmanj?al hitrost pred njo, mogo?e celo nataknu sne?ne verige itd... in neb blo nobenga problema. Pa ?al ni tako. Ti ne ve? za to drsalnico.
Zato te pa na to pripravijo, da ti znanje pride v podzavest. Verjamem, da dvomi? v to, ker ?e si tak hlod v vo?nji kakor si pri teh domi?ljijskih spisih, potem ti nobeno znanje ne pride prav. In taki Loj-(z)i dejansko nimajo na cesti kaj po?et, ker so s svojim nespretnim manevriranjem nevarni za vse udele?ence v prometu.
Lej Boss, ti bom probal na prakti?nem primeru predstavit ta problem?ek.;
Npr boksar v ringu se uspe?no in hitro izmika udarcem nasprotnika takrat, kadar od nasprotnika pri?akuje, da ga bo le ta kresnil. ?e bi ta isti boksar potem sedel in tiho molil v cerkvi pri ma?i, potem bi ga pa na enkrat ena bolehna starka lopnila s torbico po glavi, ta boksar enostavno ne bi odreagirakl ni?, ker bi ga starka s tem dejanjem enostavno presenetila. Boksar od starke enostavno ne bi pri?akoval kaj tazga. Razume? kaj je presene?enje?
Jaz ne razumem. Bruce Lee je recimo imel tako dobre reflekse, da ga dejansko ni ni? presenetilo. Lahko pa, da ta Loj-Zijev boksar nima ne sposobnosti predvidevanja ne uporabnega znanja.
Precej voznikov poznam, ki vozijo ?e dolga desetletja in uspe?no re?ujejo kriti?ne situacije, ?eprav ne vozijo po prometnih znakih. Da o profesionalnih dirka?ih sploh ne za?nemo. Je pa res, da nekdo lahko celo ?ivljenje vozi izven omejitev in zna pravilno odreagirat, ko je to treba, nekdo se pa s prazno samokolnico obrne v jarek. Tako pa? je; ni vsakdo za vse. In ?e tak vsakdo sklepa po sebi...
Tako da Boss, to kar ti govori? so teoreti?ne pravljice. Ti si to butasto pravljico pa? kupu, to pa ne pomeni da jo bo? zdaj men naprej prodal.....
Jaz bi ti samo priporo?al, da v stanju zmanj?ane pri?tevnosti ne pri?e? po forumu in provocira? tukaj prisotnih z raznimi klobasami o nekih presene?enjih in conah somraka, ker ti si edini, ki pi?e teoreti?ne pravljice za lahko no?/dan (odvisno kdaj jih bere?). ?e bi lahko to napisano pretvoril v drek, bi se pre?i??evalna naprava (kakr?na je recimo v Tokiyu) tako zabasala, da bi drek ?e skozi okna iz zra?nike udaril na ulice in ceste ter verjetno naredil dovolj velik zid, ko bi se strdil, da ga ne bi poru?il noben cunami ve?. Analogija s cunamiji smo mi, ostali trezni uporabniki foruma, ki s svojimi argumenti vedno naletimo na trd... oreh.
Sicer pa, ti in Tomacuki pravta, da vidva, to?no vesta kje in kdaj lahko divjata. Tale Zagreb?ki divjak je tud tako govoril kot vidva s tomacukijem. On je tud okol govoru da ve kje in kdaj lahko divja.
In nih?e od vas divjakov ne prizna da brezglavo divja.
O?itno eni vemo, drugi pa ne. Ti pa trdi?, da nih?e tega ne ve... Klasi?en primer, da to ni res je tvoj radarski Maribor.
EVO, kot bi poslu?al Tomacukija al pa Bossa. To?no tak izgovor je imel Zagreb?ki morilec, kot ga tukaj najve?krat prodaja ultra "dinamik" Tomacuki. Vse drugo je krivo, samo on ne.
Oprosti, v naselju se dr?im omejitev. Same klobase stresa?. Najbolj?e, da se neha? ukvarjat z nami, ker si:
a) izjemno slab analitik
b ) nas ne pozna?
c) velepomemben patolo?ki veleum, ki misli, da je najbolj pameten
Aha, glede basni pa me je ?e Boss prehitel Sicer so pa tvoje zgodbice tako polne nekih virtualnih simulacij, kot da bi poslu?al nekega napiflanega starega profesorja, ki misli, da je prijel boga za jajca s tem, ko odkriva toplo vodo. In dejansko si ti tisti, ki si v svoji glavi ustvarja? neke igrice. Ker te tvoje zgodbice so za zehat. Kvasi? take primere, ki so vsem kristalno jasni, ti bi pa neko dizertacijo delal iz tega. Poleg tega mi ne ?alit igric - le ?evlje sodi naj kopitar. ?e odstopi kdo Gran Tourismo (ker sam ga nimam), se prav rad pomerim z njim brez vklopljenih pomagal pa da vidimo, ?esa je na? Loj-Zi sposoben. Mogo?e bo potem imel malo ve? re?pekta do strokovnjakov, ki 4-5 let razvijajo igro na podlagi vseh fizikalnih zakonitosti.
Tak. Z Bossom sva ti nastreljala toliko enih tehtnih argumentov, katerim se spretno izogiba? ali jih namerno igrnorira?. S tistimi svojimi izjavami, ?e smo ?e kdaj vozili avto in "brbr" pa samo dokazuje?, kak mentalno trd kaliber si. S takimi trdimi bu?ami so v?asih vrata razbijali, ve??
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bistveno enostavneje se je peljat 150km/h po AC, kot pa 130km/h, ker se ve?ina premika hitreje po prehitevalnem pasu. Tako ne rabi? nekaj dosti kolovratit med voznim in prehitevalnim pasom in se izogiba? samo hitrej?im avtomobilom. Vo?nja je tako bolj spro??ujo?a in enostavna. To je vse. Tudi Slivka je ?elel povedat to. Pomojem...
Jaz sem skoz na gasu pa sploh nimam problemov. Kaj pa to? Poleg tega so "pakne" drage. Vidim pa tudi take kalibre, ki sredi prazne ceste bremzajo in ogro?ajo vse za sabo. Nisem pa ?e na?el razloga, zakaj to po?no. Verjetno zaradi tvojih modrovanj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani