Skoči na vsebino
Filmi
Napisano (urejeno)

Tenet....koncno en film, ki ga bo treba se 2x gledat, tako kot interstellar, Inception ali pa Memento...

Popravljeno od marko91
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
13 minutes ago, Nejc1986 said:

Jaz sem bil letos reci in piši 1 vikend frei... 

caki mal, a nisi ravno ti pisal da ga ni denarja....zdaj pa pravis da niti vikenda nimas???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
10 minutes ago, Nejc1986 said:

Nič te ne bodo. Jaz sem nonstop na bajku ali pa laufam in nikoli nič... 

Mene so samo 1x, ko sem se vračal ob 22h peš iz službe... Samo pokazal službeno izkaznico in to je to. Dosti mojih sodelavcev so ustavili, ker dejansko zaključujemo dostikrat sredi noči ali pa začenjamo ob 5-6h... Je pa to sredi Ljubljane. 

Ja v mestu verjamem, na cesti pa nic

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
2 hours ago, Boss said:

Mislim, da so tud policaji obupal folk nadlegovat za brezveze, tako, da ni glih nekega strahu.

Mene od marca lani na cesti ni nihce se ustavil.....pa zacenjam pred in po Policijski uri.....veliko je samo ustrahovalne propagande

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Se pogovarjata Tina Maze in Janez Janša.

Pa pravi Tina: “Janez, ti bi moral smučat.”

Janez: “Zakaj pa to?”

Tina: “Zato, ker nikoli, v nobenem primeru ne bi odstopil!” Bil bi nepremagljiv!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
12 minutes ago, Bini said:

Veš kaj ti povem,tistih 4k jurjev nismo nikoli videli pri nas doma,ker toliko na našem koncu redko kdo zasluži in smo tudi z manj denarja vzgojili dve študentki in to v rednem študiju do 24 leta brez  preseravanja z delom preko študentskih servisov,ki samo podaljšujejo dobo študija! 

Je pa žalostno,da pri nas ni bruto neto plača in bi večina lepše živela.:whatever: Ja,vsak po svoje...

Moja starsa sta imela v danasnji valuti 900€ skupaj pa je slo, nisem edinec, gradila sta bajto samo s pomocjo Kardelja. Jaz govorim o danes. Ker tema je o situaciji danes.

bcasij je yuho tudi bil 3000€ danes pa je najcenejsi avto 10.000€

Popravljeno od marko91
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Torej sta stanovanje ali hiso dobila podedvano. Ce nisi baraba do nepremicnine ne prides brez kredita.... 

nejc kaj otrok? Stanovanje kupil al v najemu?

1 hour ago, Alex said:

Eni  zgoraj pa živijo v oblakih. 

Eto Alex si ze zacel, ne mores da ne prcas....to napisano ke zivljenska realnost.

Popravljeno od marko91
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
30 minutes ago, Nejc1986 said:

Meni je nepredstavljivo, da delaš in ne dobiš plačanega tistega časa. Verjemem pa, da je marsikje tako. Predvsem tam, kjer si placan po rezultatu, na posamezniku pa je, kako in kdaj bo do tega prišel. 

Zato mi je dvignilo živac, ko so nekateri govorili, kako imajo šolniki prevelike plače in kako so nonstop frei. Če nisi fizično v službi, še ne pomeni, da ne delaš nič za potrebe službe. Ne vem pa a prodajalka dobi plačano tudi tisto, ko je v trgovini še pol ure po in pred obratovalnim casom;upam da je. 

In kot je Jest lepo rekel; ni problem v nedeljskem delu. Problem je v plači. Za pravi dodatek bi marsikdo z veseljem prišel delati v nedeljo. Kdor pravi, da denar ni vse, nima problemov z denarjem. Jaz za 200eur večjo plačo nebi delal še kakšno nočno več, ampak če bi imel minimalca, bi za 200eur naredil marsikaj. Med 700 in 900 je večja razlika, kot med 1400 in 1600eur.

Sicer pa... Nihče naj ne gre v trgovino ob nedeljah, nihče naj ne tanka ob nedeljah, nič pekarn, nič kavic, nič čaja v kočah, nič restavracij, nič hrane na klic... Dajmo biti solidarni do vseh, ki delajo/MO ob nedeljah, pa bodo kmalu tudi oni zaprli svoje storitve in bodo lahko lepo doma.... 

treba je tud razumeti situacijo. Ce sinti sam, brez druzine, partnerja ti je lahko dovolj 400-500 na mesec (odvisno od stanovanjske situacije, veliko jih poverba ali celo se doma zivi).ce gre pa za 4 clansko familijo, verjemi da morajo biti prihodki obeh vsaj 4000€ za normalno zivljenje brez vecjih stresov. Hrana, bajta (kredit je vsaj 600-800€), elektrika in ostalo, vsaj en avto, benz, cunje, sola ali vrtec, potem pa se razne aktivnosti, pocitnice....

Upam da se ne motim ce te ocenim, da si samski ali student ob delu? Ker s ciframi zgoraj lahko resneje zivi samo samski....(brez zamere ce se motim).

Ker cifre zgoraj zal ne pijejo vode ce si druzina. 
Da imas pa se starse v domu....to je pa res (prepovedana beseda).

Mama 81 let ima 540€ penzije, dom je 1100€....celo zivljenje je delala za to, da sedaj ne more ziveti.

Se grdo slisi ampak bolje da potem, ko si oddelal svoje, da gres....si le breme, ko ratas nepokreten.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
On 1/24/2021 at 4:17 PM, Boss said:

Tokrat niso glih kriptomajnerji krivi ampak bolj scalpersi, ki dobesedno pokupijo praktično vse retail zaloge in naredijo pomanjkanje na trgu ter nato vse to preprodajajo po višji ceni. Ker gre vse preko online naročanja je treba sam dobre bote imet nastavljene, da se ne vidi, da jih kupuješ na veliko. Isto je bilo zdajle s PS5, kjer se je Sony na vse kriple trudil, da bi to preprečil, ampak žal dokaj neuspešno.

Grafiki diktira ceno gaming, sedaj ko se vse odvija doma pa se toliko bolj. Zanimiva analiza je bila, cena racunalniskih komponent na sploh, interneta, elektrike je poskocila za 15-20% v eu, prav tako ni vec toliko problema s presezkom shranjene elektrike....

podjetja ki niso bila pripravljeno na internetno poslovanje danes umirajo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
39 minutes ago, Alex said:

Razloži ti to enim, ki se ženejo cele dneve za malo večjo plačo.

Razlozi to to tem ki rabijo ta denar za stroske, otroke, hiso, hrano.....verjetno se prostovoljno zenejo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
11 minutes ago, Jest said:

Drzava ze itak od davkov pobere vec... zakaj bi se tukaj potem morala pristavit se dodaten piskrcek... Denarja je ocitno dovolj... drugace ne bi tisti najvecji kradljivci proto tekalimokoli in se jim ne bi dolg kar odpisal... Ce ze tak oredlog, naj vse dobi tisti, ki dela v nedeljo... Itak niso vsi proti temu, da se dela ob nedeljah... Mediji pac prikazejo le tiste, ki so proti... ;)

Tako je! Gre za clovesko razvado, da moramo v nedeljo v stacuno placujejo ne tisti ki kupujejo ampak tisti ki delajo. Sami od tega nimajo nic, ima le vlada, ce bi cene dvignil bi zopet naj. samo delavec profitiral pa trgovec pa vlada, slovenci pa tako kot je rekel Jest majo denar in jih cene sploh ne motijo bodo kupovali. Kdo pa danes se gleda koliko je kruh itd. Saj se samo mece v kos

Davek je vedno in bo prisoten ali gre za nujo ali ne.

Lepo uvesti ‘vikend dodatek’ za delavce. Potem bo tudi vsak trgovec premislil, a bo imel odprt ali ne. Ker potem se kriteriji odlocitev preselijo drugam.

Popravljeno od marko91
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
8 minutes ago, Alex said:

Ohladi se malo... pojdi malo v naravo na svež zrak, model. 🤫

Jst sm cist cool, predlagam da naredis to ti in nehas vsiljevati svoj politicen pogled celmu forumu. A te je kdo vprasu a je 24kur levi alindesni? A te kdo kdaj vprasa o kolesarjih? Ne te bedarije bruhajo iz tebe, samo tebe. In verjem da nas je veliko tuki ki te majo pun KU.....L

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.