Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Glede na to, da je bil hotel, kjer marsikdo prespi, predn gre na trajekt, je bil lahko tudi nemec, španec, grk, avstrijc, zraven italijanov. 😉

kolko sem tabljice spremljal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Evo še moji dopustniški utrinki:

Pelješački most:

20240705_134112.jpg

Parkiranje pri Dubrovniku, če imaš dnar (mi smo šli z avtobusom):

20240706_092914.jpg

Dubrovnik:

20240706_092112.jpg

20240706_121105.jpg

Kopališče v Dubrovniku:

DSC09339.JPG

Vkrcanje na trajekt Dubrovnik - Bari:

20240707_064733.jpg

Pilot se poslavlja:

DSC09378.JPG

In še vožnja do glavnega dopusta v Lido Conchiglie, blizu Gallipoli-ja:

20240707_182338.jpg

Trdnjava v Gallipoli-u. Dejansko je star del mesta zaprt za ostali promet. Mesto je podobno po ulicah Piranu, s tem da živi na polno, gostilne, domačini, restavracije, mestna plaža....

20240712_193452.jpg

Pice iz lokalne restavracije. Napoletane iz krušne peči: Napoli, Capriciosa, Margerita 22.5€ (škatle gratis):

20240712_121925.jpg

Lecce:

20240713_083713.jpg

20240713_085439.jpg

Safari park Fasano:

20240709_132520.jpg

20240709_134200.jpg

20240709_134943.jpg

DSC09457.JPG

20240709_133325.jpg

DSC09469.JPG

Malo vode in zaščitene rastline:

20240714_100425.jpg

DSC09519.JPG

Ancona:

DSC09525.JPG

20240717_110649.jpg

Pot:

Dom - Dubrovnik

Dubrovnik - Lido Conchiglie Alto

Lido Conchliglie Alto - Ancona

Ancona - Dom

2784km, 6.4 l/100km.

20240718_174314.jpg

- 315€ trajekt Dubrovnik Bari

- 40.40€ hrvaške cestnine do Dubrovnika

- ca. 70€ cestnine po Italiji navzgor. Bari - Gorica.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tudi na parkirišču pod Pohorsko vzpenjačo sem isto fasal na Alfi.

To je davek nesposobnih voznikov in ne samo Italijanov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Najnižja poraba, ki sem jo dosedaj imel na celoten tank.

20240713_114044.jpg

Slikano direktno po tankanju. Noter je še bilo za ca. 110km bencina.

Za 182 konjev in 1.5 kafe mlinček je super. Sploh ker je bil vožen večino časa na Sport, z robe do stropa v prtljažniku in na 33-42°C.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Po vseh letih dopustov v Italiji, je že bil čas, da kaj fašem.

Parkiral sem vse povsod, a na najbolj mirnem, hotelskem parkingu, je se en biser naslonil na avto. Hotel kamer nima, tako da je šlo na parking.

20240717_152523.jpg

20240717_152042.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je NevLado napisal:

jaz sem pa peljal i20n

kako se to drži ceste, noro... ampak žal premajhen za moj bauh da bi ga imel tako za daily-a

@godlike kok maš ti kil :D 

72kg.

Mene še vedno včasih preseneti mehanski diff, ko misliš da bi v pospeševanju skozi ovinek popustil, takrat on vgrizne in to tak, da te včasih prestraši 😅

Drugače pa so zaključli proizvodnjo 🙂

pred 8 urami je pob napisal:

PS: ker avto vozi žena, si bom vzel čas še za eno testno vožnjo in bom potem znova poročal, kaj ugotavljam. :D 

Kolko so gume stare.

Bratu so Mišelinke PS4 tako delale okoli določene hitrosti. Težava nepravilna obraba. Zdaj ko ima Conti premium contact gor jih kleje ampak zvoka pa ni. Pravi živa žalost, za dinamično vožnjo ni enake povratne informacije. Za povprečnega voznika pa so se super držijo.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

Hmmm 🤔

A sem kaj zamudil? A ni napisal, da je daleč za z avtom?

In trajekt je mirneje, kot avto na Balkan do Grčije.

Jaz sem kdaj z enim, kdaj z drugim. Poleti Elba, Apulija z avtom. Ja mogoče je dražje. Je pa bolj komot in več komforta lahko imamo zraven.

Sem bil tudi lani v Grčiji z letalom.

Pač stvar preferenc in če ga zanima avto, je to super ideja. Tudi do Apulije smo šli eno smer z trajektom Dubrovnik - Bari, drugo pa po Italiji.

Si naredimo popotovanje.

Tak mimo grede, povratni trajekt Dubrovnik - Bari, je cena letala za 4. Za rent-a-car, pa nisem zavozil bencina na poti gor in dol.

Če je glavni smisel dopusta računica, potem bi moral it v Savudrijo al pa Bibione, da je čim ceneje in blizu. Meni je smisel nekaj videt in uživat.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

tako ja, ampak kogarkoli poznam osebno da smo kupili na tej pejdžih kluče, so winsi delali bp, in to za 10 eur :) 

Saj pravim: siva cona.

Dela ja. Čisto legalno pa ni, se ne preganja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kompresor klime - R.Megane (2012)
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je sportman333 napisal:

Kompresor pa zariba če se ne servisira redno klime, kar pa priporočajo na na cca.3.leta, torej da se tudi vedno dofila plin, itd....ker sicer vsi deli trpijo in sčasoma pride do odpovedi....pojasnjujejo, da imajo pa z novimi(novejšimi avti) veliko tega dela....tam je pa strošek takoj 2k+ €......

Na M2 je klima delala BP 13 let.

Na Fordu sem nekaj vpraševal servis in je izmeril temperaturo in rekel, na lastno odgovornost. Več ko vlačimo plin not-ven, več je olja v sistemu in slabše hladi.

Kar celo verjamem, ker bi se naj ob servisu kompresorja,menjal tusi sušilnik.

Komu kaj verjet, je pa lastna presoja.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Noja... uradne licence niso smesno poceni... Tisto, kar je smesno poceni so razne variante preko raznih oglasnikov :D... Drzava pa si ne more privoscit, da ce ze daje nekaj v uporabo, da gor namesti "piratsko" verzijo Windows... Sicer pa je omenjeno, da za to, kar so namenjeni (spletna uporaba) je linux cisto solidna izbira ... Pa podarjenemu konju se ponavadi ne gleda v zobe ...  :P

Tako je. Sivo področje (keysoff in podobno) ne more vlada uporabljat. Pa če prav tega Microsoft ne preganja.

Pred eno uro je vzupan3 napisal:

Se strinjam. Ubuntu je za brskanje po internetu uporabniku enako prijazen kot Windowsi. Pa OpenOffice tudi ne zaostaja veliko za MS Office. Mogoče pa koga potegne v programiranje, ko bo odprl terminal 😀

Delal sem na vsem.

Celo v prejšnji firmi na Windowsih čuda s powershell skriptami. Tak da tudi Windows konzola ni švoh. Pa čeprav sem že na off topic.

Recimo v eni firmi sem Windows sistemce učil, ker nekaj niso znali grafično poklikat, s konzolo pa je šlo nastavit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Totalno sranje od članka, sploh ne vem zakaj sem kliknil na nova24 članek.

Bios zaklenje na Linux, kaka farsa. Kolkokrat sem formatiral Windows in dal gor Linux.

Kupi licenco in dah gor Windows. Ne more pa pričakovati, da bo v predhranjeni particiji Windows. Če imaš fizično kišto, ki si ji som sestavilil, niti nimamo prednastavljenih OS-ov v skritih particijah in tudi živimo.

Za delo na spletu je Linux normalno uporaben. Tudi vsi t.i. vtičniki v brskalnikih se normalno namestijo.

Za pisanje, se uporablja Libre Office. Če bi rad imel MS Office, tega nima skoraj noben prenosnik z Windowsi, ker licenca stane. Ca. 130€ fizična, za 365 pa se lahko na netu pogleda.

Pogvarjajo se o OSX in Windows,  da je to pogosta izbira. Ma to so jabolke in hruške. OSX ne gre na drugo kor na japko in na japko moreš znat Windowse gor spravir.

Če imaš Apple prenosnik je OSX, če ne, je noro sploh to omenjat v članku, ker ni Apple.

Lahko še nadaljujem....

Če ti nekdo šenka, ne tak pljuvat. Naj ga meni šenkajo, bom dal svojo rezervno prenosno Windows licenco gor, pa ga bom imel za testerja. Takoj podpišem.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
dne 7. 6. 2024 ob 12:05 je TBA napisal:

Petkova kava in fruštek

20240607_091705.jpg

Hotel sem pokazat kako luštno kavo imate in je res še samo šalca 😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 14 minutami je Shrek napisal:

Je pa tko, da ne kadilcem kadilci niso po godu...Nikoli se pa noben kadilec ne buni, da ga nekadilec moti... 

Hmm zelo malo je okoljsko zavednih kadilcev, ki me ne motijo. Naj kadijo. Samo 90% jih je "svinj" oz. največjih oneznaževalcev okolja.

Grem s kadilcem v hribe, na vrhu čik in leti na tla. Kjer koli sem, čiki letijo okoli. Greš po mestu, čik v odtok,...

V prejšnji firmi je bil celo sodelavec, ki jih ni metal v odtok, ampak šolsko odnesel, do koša/pepelnika.

Če pride kadilec k meni na obisk, lahko kadi zunaj, zbira čike in jih vrže ugasnjene v koš. Žal pepelnikov nimam. Pa sma z lahko na prijatelja. Samo na tleh pri mizi, pa mi ne bo na kup metal in tam pustil, ko bo odšel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 47 minutami je Shrek napisal:

Ne vem, zakaj pljuvanje po Hrvatih? Pokvarjeni Hrvati so purgerji in istra... Vse ostalo je načeloma ok. 

Hjaaa.

Lošinj je že Kvarner, pa sem tam imel zanimivih izkušenj za knjigo.

Kje sem dobil res prijazne hrvate, je okoli Dubrovnika.

Pač grem drugam, ne pluvam po njih. Komu paše odnos, naj hodi tja, gleda vstran/trpi/spregleda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa še eno je.

Za drugi tir na drugem tiru potrebujejo spet soglasje Italije. Ne vem če so ga že dobli. Verjetno bojo malo vlekli, ker imajo italjani navezo z avstrijci, da bi se vozlo po Italiji in po Avstriji naprej.

Če se pelješ proti Gracu, se že vidi novo progo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

V trgovini bi pogledal kaj ti dajo.. :nevem:

Merkur pakira v prozorne vrečkice pred tabo. V Bauhausu si pa tak vedno sam za vse kriv. Tam je prodajalec kot Dodo ptič -> izumrla vrsta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.