Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Kolega, ki se bavi ljubiteljsko z vede?evanjem o vremenu mi je namignil, da naj bi prava zima z obilico snega in mraza nastopila takoj po novem letu. Trajalo naj bi tak?no vreme skoraj cel januar. Bomo videli...

Nekaj takega pravi tudi pratika. Je ne spremljam, ampak sem prebral to novico zaradi pompoznega naslova v internet novicah...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Frend ima v tistem "kvadratastem" Variant Passatu, letnik 2004 ta motor 74kw in cca. 500.000 prevo?enih, s tem da ve?ino ?asa vle?e ?e prikolico, ker je mizar - obrtnik. Torej avto njemu slu?i, ne on avtu. :P

Takega smo mi imeli nekaj ?asa doma. Avtomatik, 74kw... 400t km na nevemkoliko podlage (uvoz iz Nem?ije). Hvale?en avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mogo?e v kratkem kupim dizla, da ga bom potem iz prve roke kritiziral (ampak verjetno bo preverjeni stari dobri TDI 1.9 in 90 PS), druga opcija je Mazda6 1. generacije 120 PS :zvizga:

To je to, fotr vozi prvo generacijo Octavie (sicer model tour zato je letnik 09) in ima krepko ?ez 300t km brez kakr?nekoli te?ave. 1,9tdi, 74kw

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

V debati o kretenskih kolesarjih sem omenil, da bi predvsem vozniki avtov potrebovali dodatno izobra?evanje na temo kako se prehiteva kolesarje. Tudi danes je moja trditev spet dobila potrditev, da je na mestu.

Na najnevarnej?em ovinku znamenite morav?ke ceste (oster nepregleden ovinek, vrh klanca, naselje, omejitev 50) me je ?el en buksl prehitevat z mo?no neprilagojeno hitrostjo, pri tem ga je precej neslo na nasprotni pas in je skoraj tr?il v nasproti voze?i avto - le ta je moral zapeljat s ceste da nista po?ila. ?e bi, bi pomedla tudi mene.

Pomoje da je bil solo voznik.

Sam sem v?eraj naredil lepo 4h turco s specialko po precej spolzkih cestah.

Kar zna biti sploh na spustih nevarno. Zato sem na vsakem spustu, ko sem v ogledalu videl da me dohiteva avto, zmanj?al hitrost, zapeljal ob desni rob in nakazal da Me lahko varno prehiti. Recimo da je bilo to 4x. Prav vsi so Me lepo prehiteli in se mi zahvalili. Celo ?rn bmw x6...

Razen.... Na ravni cesti od Litije proti Gabrovki; se lepo peljem po ravnem svojih 30kmh,cca 50cm od roba, nikjer ?ive du?e, preglednost super. Vidim da me dohiteva bela ?koda yeti... in jo cez 10sekund skoraj cutim... je te?ko vsaj malo zapeljati na nasproten pas... Na vratih neka Nalepka...

Ker sem jo kmalu videl parkirano ob cesti in ker Me je enaka ?koda spet prehitela ?ez minuto (tokrat kulturno), sem 99% da je ?lo za istega voznika...

Tokrat videl kaj pi?e na bocnih vratih... Dom starej?ih ob?anov Tisje... Svaka ?ast...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Par tednov nazaj sem imel sluzbeno pot iz Dol pri Litiji preko Podkuma v Trbovlje in sem si ?e takrat rekel, da bom ?el sprobati te konce s kolesom.

Ker je dan ?e kar konkretno kratek in temperature pa? niso primerne za 150 in ve? kilometrske ture, sem ?tartal ?ele v Litiji.

Skok ?ez ?martno, Cerovico, Veliko Presko in Sopoto do Podkuma. Spust iz Podkuma v Sopoto in preko Dol pri Litiji , Velike Gobe po makadamu do Velike Preske. Spust skoraj do ?martnega in za fini? ?e na Bogen?perk in nazaj.

Malce sem razmi?ljal ?e, da bi ?el v Mirno,ampak.... Zakaj bi gledal na uro in hitel da me ne ujame mrak.

Odkril kar nekaj novih cest, definitivno naslednji? probam povezavo med Presko in Mirno in potem ?ez Gabrovko v Litijo.

Moram pa pohvaliti gostilno Pri ?opu v Podkumu; zelo prijazni, rade volje so mi svetovali kje je najbolj primerna pot proti Mirni... In za povrh ?e ponudili doma? kruh. Lepa gesta,zaradi katere se bom ?e vrnil.

No, in potem na koncu si privo??il pizzo meseca Decembra. Mislim da je Labi tukaj hvalil pizzo iz Dobre vile... Ni slaba. Za moje pojme morda Malo preve? sira , ampak saj to je verjetno pogost pojav pri brezmesnih pizzah.

Skratka; lep sportno-umirjen dan.

post-9068-0-54678300-1576514709_thumb.jpg

post-9068-0-84501000-1576514723_thumb.jpg

post-9068-0-28597400-1576514737_thumb.jpg

post-9068-0-65661300-1576514753_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj pomeni solo kolesar? Tisti posamezniki, ki mislijo, da so profesionalni tekmovalci. Vozijo dirkalna kolesa s pnevmatikami debeline ?iletke, na kolesih nimajo nobenih lu?i in odsevnikov, ne ustavljajo na semaforjih, povsod imajo prednost, ?e se slu?ajno najdeta dva skupaj, vozita v?tric,... In ?e si jim slu?ajno drzne? omenit cestno-prometne predpise, te naoblajo kot cucka...

Tudi jaz jih ne maram.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ej...kot vidim si bil na obali lepo..tudi son?ek je bil ..lp.iz obale .zoom zoom

Ja, pozimi sem kar pogosto na obali s kolesom.

Super vreme je bilo... Tudi na 400mnv (?e mi ?tevec prav ka?e) je bilo krepko nad 10stopinj, ni? pihalo. Ko pa pridem v Ljubljano pa -1 in megla ob 17h....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Kar nekaj. Primerja? ravno prenovljeni model, ki je naloadan z vsem sranjem in nevem 7 let starej?i model. Kdo bo zmagal?

A to leti na primerjalni test? Hja... Proizvajalec naj bi spremljal razmere na trgu in ?e pravi ?as predstavil nov model oziroma prenovil obstoje?ega ali pa vsaj obstojecemu dal neko primerno ceno/opremski paket, da se la?je kosa z novej?imi tekemci..

Roko na srce; Renault zna to precej dobro. Pa? osterelemu Cliu so na koncu dali precej zanimive pakete oprem za dostopno ceno. Ford pa pa? ceni Mondea, kot da je v?eraj pri?el na trg...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ne, ne stara? se, ampak si za?el popolno u?ivat in da ni u?ivanje samo vrtenje pedalov in nabiranje kilometrov. To je samo za ?estitat :notworth:

No, pa saj sem ?e od nekdaj kolesarjenje dojemal kot dogodek (in z tem povezano odkrivanje krajev, dobro hrano....).. pa? v?asih malo ve? km, v?asih malo manj..

Zdaj je za?etek zime; ?as da se telo in glava vsaj malo spocijeta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lani veliko kolesaril in mi pri trenutnih gumah nikoli ni spodrsavalo, no vpra?anje ?e bi imel ?e dodatnih 35kg za seboj vle?i. :)

Ko sem bil jaz let od moje tamale, me je o?e pripel s sanmi zadaj za VW Hro??a (?elezni odbija?) in sva ?la po neki gozdni cesti v bli?ini Kamnika. NORO! :)

Probaj. ?e ne drugega bo Super izku?nja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda?i, ste ?e kdaj z MTB vlekli po snegu otro?ke sani in potomca na njih? (sem dobil danes idejo, ko sva ?la do doma pod Stor?i?em, ampak bi te?ko to v klanec vleku pomoje). :zvizga:

Pa si ?e kdaj probal kolesarit v hrib po snegu? Jaz si ne predstavljam vleci koga za sabo. Pa ne zaradi manjka kondicije ampak zaradi podlage...

Mogo?e po ravnem...

Mislim... Za probat je, zabavno bo ziher

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

O ne boga, danes ne bo mogla spat, pa ?e travme bo mela 14dni

Ne,ne... Glede na to, da sem vzejedec in da se z doti?no gospodicno zelo, zelo dobro razumeva , lahko zagotovim da ima zelo trezen na?in Razmi?ljanja in pogled na te stvari...

Tudi jaz ne maram veganov,ki protestirajo po hipermarketih , oziroma, ?e huje, so vegani, ker je to baje modno zdaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sezona pobegov na son?no Primorsko je odprta.

Brez nekih stra?nih kilometrov, zgolj Jutranja kavica v Ankaranu , preko Kopra in Marezig do MP pri Brezovici pri Gradinu in nazaj.... Priznam , da sem zalutal in da mi ni bilo ni? jasno, ko sem videl kje sem pri?el na mejo...

Zato tudi povratek po isti poti...

Raje kot dalj?i turi sem se tokrat prepustil malici na pomolu.... Staram se :)

post-9068-0-11805800-1576333715_thumb.jpg

post-9068-0-23276100-1576333746_thumb.jpg

post-9068-0-79761200-1576333760_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po mojem mnenju je med "solo" kolesarji ve?ji procent kretenov in jih re?ujejo otroci, ki kljub vsemu ustavijo pri rde?i lu?i ter star?i, ki spremljajo majhne otroke, pa vozijo malo bolj po predpisih. Kar se pa solo kolesarjev ti?e, so pa o?itno v veliki ve?ini sami Alejandroti Valverdeji, Domni Novaki, Primo?i Rogli?i in podobni, ki so vajeni, da cesto zaprejo takrat, ko so oni na cesti in je vsa zgolj in samo njim na razpolago. Pa ?e spremstva so vajeni in ne gledajo ne na prometne znake ne na semaforje. Zaradi aerodinamike pa tudi lu?i in odsevnikov nimajo...

Kaj pomeni "solo kolesar"?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Zanimivo, nisem si mislil, da bi talismana uvrstii na 3. mesto, sploh ker gre za 4 in pol leta star model, FL pride drugo leto: https://siol.net/avtomoto/testi/pet-velikih-druzinskih-karavanov-izbrali-smo-najboljsega-foto-514097

Mazda 6 pa ?al niso testirali...

Mene pa vrstni red ni niti malo presenetil.

Morda bi pri?akoval le, da bi se Insignia in Mondeo zamenjala, ampak vseeno; tudi mondeo je na trgu ?e kar nekaj ?asa in tudi on je kot ka?e prevzel novo Fordovo cenovno politiko.

Jaz bi izbiral med passatom in ?kodo (pa sem anti VAG), nato Talisman, 508ica (preve? na?i?kan)bi bil skupaj z mondeom in na koncu Opel (nezaupanje v znamko).

?koda , da ni bilo Mazde6 (ki je vsaj pri meni dale? na vrhu) in iskreno, raje kot 508ko, mondea in Opla bi izbral tudi Kio Optimo , morda celo Toyoto Camry...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.