Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Učeraj slikal tekače na Ultra trail Vipava valley dogodku. Lokacija Nanos. Zdej pa rabim neki močnega spit, da uredim teh 1200fotk 🤣

Popravljeno od TiEn

 


image.jpeg

 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Zelo dologčasna dirka, razen prejitevanj Fabia, vozil je pametno celotno sezono in zasluženo Svetovni prvak MOTOGP! 💪

 


image.jpeg

 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)

Ne bi smelo slabo gret kadar stisne mraz, tle so mu konkretno nekaj zašuštrali.

 

Tata je montiral leta nazaj toplotne v babnem polju, pa se vsa ta leta grejejo brez problema.

 

p.s jaz dam za 85m2 na mesec med 60-70€(pozimi, z vso ostalo šaro ker imam vse na elektriko), imam pa stara lesena okna ki so potrebna menjave, mogoče bi še kak evrič nato bilo ceneje

Popravljeno od TiEn

 


image.jpeg

 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
  dne 10. 10. 2021 ob 19:07 je SpEkTr napisal:

Ferrari g3, modificirana, da dobim nekje čez 400 stopinj na kamnu.

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk
 

Razširi  

jebi se 🤣 to je perfektno, jaz dobim nekje 275c na žar+ventilacija pa ni to to

 


image.jpeg

 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

za 7 pic, tko je če hočeš pravo napolitansko, eni jo feremntriajo 72ur, če ti je užitek kuhat pol narediš to tiktak :D

Popravljeno od TiEn

 


image.jpeg

 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Ja mam caputo moko za dolgo vzhajanje(tip 00).

https://www.mulinocaputo.it/en/flour/la-linea-cucina/cuoco

 

70% hidracija

Poolish:
300ml vode
300g moke
5g suhega kvasa
5g medu
 

Zmešaš pustiš fermentirat na sobni temperaturi 1h nato daš v hladilnik za 24ur. Po 24urah daš ven, pustiš na sobni 1uro, da se poolish segreje.

 

Testo:

Nato primešaš 400ml vode in 25g soli ter premešaš, dodaš 700g moke in zgneteš v kroglico, ko se začne packat primešaš še 10g olja in gneteš 10minut. Ko je kroglica narejena jo prokriješ kar na pultu za

20min da se tvori gluten nato jo formiraš(slap and fold) v povsem galdko kroglico brez grudic in daš v haadilnik nazaj za 24ur.

Po 24urhah vzameš ven in narediš 250g kuglice s tem, da je vrh testa zmer na vrhu(tudi ko raztegneš testo in ga daš v pečico), nato počakaš še 2-4ure na sobni temperaturi in je pripravljeno za peko

 

Testo mora biti zmeri pokrito z foljo pri vseh korakih. Voda je vedno mrzla oz sobna temperatura!

 

Popravljeno od TiEn

 


image.jpeg

 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.