Sm prešaltal na vino 😅
Hahaha 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Popravljeno od TiEn
To za weber je fajn ja sam še en termometerček pa držat temperaturo med 450-500 stopinj,.. pa maš napolitasnko pico v minutki narjano
Domača pečica + šamotna plošča pečem na zgornji tretini na žar+ventilacija da dobiš malo zapečeno skorjo in prej pečeno pico
Super bini, ampak a ne zgledajo te kroglice gromozanske ? Za 1 pico rabiš 250g kroglice testa
Bomo morlai počakati še na naslednje dirke in na 2022 da vidimo kje je markez
Zelo dologčasna dirka, razen prejitevanj Fabia, vozil je pametno celotno sezono in zasluženo Svetovni prvak MOTOGP! 💪
kar lačen ratal
Ducati suvereno
Ja, spolzka steza, veliko padcev sedaj an FP4
Qualy čez par minut!
To je ful preveč ja 😬
Ja pa še to jaz sem iz Vipave in imam toplotno na vrhu strehe na enem "zračniku" pa ji tudi burja konstantna ne pride do živega
Ne bi smelo slabo gret kadar stisne mraz, tle so mu konkretno nekaj zašuštrali.
Tata je montiral leta nazaj toplotne v babnem polju, pa se vsa ta leta grejejo brez problema.
p.s jaz dam za 85m2 na mesec med 60-70€(pozimi, z vso ostalo šaro ker imam vse na elektriko), imam pa stara lesena okna ki so potrebna menjave, mogoče bi še kak evrič nato bilo ceneje
Popravljeno od TiEn
Ja tako je, precej je odvisno od same montaže, tako kot pri klimah.
Kaj pa nekaj da kupiš jutri ? Hodim v fitness s kolesom pa me je začela tema lovit, ker se dnevi krajšajo, pa ne bi glih čakal aliexpressa.
Jaz pa ne rabim it do brd 😛
Odlično! A maš prav peč ? Jasz si pomagam kar z domačo pečico, sicer ma ful premajhno temperaturo.
za 7 pic, tko je če hočeš pravo napolitansko, eni jo feremntriajo 72ur, če ti je užitek kuhat pol narediš to tiktak
Ja mam caputo moko za dolgo vzhajanje(tip 00).
https://www.mulinocaputo.it/en/flour/la-linea-cucina/cuoco
70% hidracija
Poolish:
300ml vode
300g moke
5g suhega kvasa
5g medu
Zmešaš pustiš fermentirat na sobni temperaturi 1h nato daš v hladilnik za 24ur. Po 24urah daš ven, pustiš na sobni 1uro, da se poolish segreje.
Testo:
Nato primešaš 400ml vode in 25g soli ter premešaš, dodaš 700g moke in zgneteš v kroglico, ko se začne packat primešaš še 10g olja in gneteš 10minut. Ko je kroglica narejena jo prokriješ kar na pultu za
20min da se tvori gluten nato jo formiraš(slap and fold) v povsem galdko kroglico brez grudic in daš v haadilnik nazaj za 24ur.
Po 24urhah vzameš ven in narediš 250g kuglice s tem, da je vrh testa zmer na vrhu(tudi ko raztegneš testo in ga daš v pečico), nato počakaš še 2-4ure na sobni temperaturi in je pripravljeno za peko
Testo mora biti zmeri pokrito z foljo pri vseh korakih. Voda je vedno mrzla oz sobna temperatura!
Pri nas ni še potrebe po kurilni sezoni med 22 in 23 stopinj notri
Napisano (urejeno)
Učeraj slikal tekače na Ultra trail Vipava valley dogodku. Lokacija Nanos. Zdej pa rabim neki močnega spit, da uredim teh 1200fotk 🤣
Popravljeno od TiEnPovezava za deljenje
Deli na druge strani