Ne bluzi, ker ne veš in ne ocenjuj drugih po svoji podobi. Če to nekateri počnete ne podtikajte isto drugim. Ne verjameš? kaj a ti dam geslo, da boš preveril al kaj? Moj zadnji ZS je iz 8. Avgusta, ko sva se z ZMAJ-em dogovarjala glede izleta s podmladkom. A bo OK? Al rabim še kaj pojasnit?
Mi je res počas kristalno jasno zakaj se @Jest čist distanciral. Ga razumem popolnoma. Tole res ratuje greznica diskridetacij, obtoževanja, podtikanja in laganja - ogledalo družbe očitno, da ne rečem celo politike.
Mislim, da je prišlo do skupinskega dogovora, da bojkotirajo ta forum. Najbrž so res užaljeni, ker nismo bili vsi njihovega mnenja. 😉
So hoteli narediti interpelacijo zagovornikom cepljenja pa ni uspela. 😊
Sedaj pa se posipajo s pepelom, ko imamo v državi nevzdržno situacijo glede kovida, kot jo pač imamo. In nas teh 20% necepljenih drži v šahu. Tudi sam izražam zaskrbljenost, da ni z našimi soforumaši kaj narobe.
Točno zaradi tega se umikamo, ker agresivci si nikoli ne boste priznali, da ste del problema in ne rešitve. Najlažje je s prstom vedno kazat na nekoga drugega in biti zadovoljen sam s sabo v svoji majhnosti, v stilu "za globalno segrevanje je kriv sosed ker ma dizla".
Ko si boste 1x priznali, da naraščajo primeri pozitivnih v vseh državah tudi visoko precepljenih in da cepljenje ni rešitev kar spoznavajo čedalje bolj tudi pri teh, ki so prvi sproščali ukrepe kot recimo Danska, Norveška, Belgija, Nizozemska. Nemčija je tudi presegla rekord dnevno pozitivnih na PCR, pa Irska, itd itd.
Čedalje bolj se gre v smeri uporabe zdravil kot so to ugotovili že kar nekaj časa nazaj v Indiji, kjer dejansko skoraj nimajo več težav s kovidom.
Da pa se vrnem nazaj na začetek - ker vem, da vas je zdajle kar nekaj besnih, ker sem rekel, da ste cepljeni del problema. Ni bilo mišljeno glede vaše odločitve za cepljenje ampak samega PCT pogoja in izredno slabe učinkovitosti cepiv. Če ste s stisnjenimi zobmi si le mogoče priznali, da je verjetno edini plus mogoče lajši potek bolezni je potem to priznanje potrebno umestit tudi v PCT pogoj.
Oblast butalsko razlaga, da PCT ščiti pred okužbami in zmanjšuje polnjenje bolnišnic. Kako, če vedo, da cepljeni še vedno zbolijo, še vedno lahko prenašajo okužbo a istočasno se ne rabijo testirat, praktično lahko lazijo kjer koli želijo in so v bistvu trenutno največji raznašalci okužb. Oblastnike sploh ne zanima zdravstvena situacija ampak samo cepljenje za vsako ceno, ker to so se zavezali v pogodbah pri naročilu cepiv. Tako daleč so šli, da dejansko S PCT ukrepom celo vzpodbudijo širjenje korone in istočasno z dnevnim strašenjem "prepričujejo" ljudi, da morajo nujno na cepljenje, na poživitveni odmerek, nekateri bi že četrtega, če bi lahko, itd.
To je še zadnji obupni poskus kako "prepričati" folk v neobvezno obvezno cepljenje z eksperimentalnimi cepivi a pri tem ne prevzeti odgovornosti. Zvito res.
In kaj bi zdaj vidva rada? Najprej je jok in stok glede te teme, pol se necepljeni umaknemo, da ne bomo še kle krivi za vse tegobe v državi pa da umirimo razpravo in spet ni OK. Mislim, dejte se odločt kaj bi radi - k ene babe k ne vejo kaj bi.
Vidim da jaz, v primerjavi s tabo @Boss in @pob, nimam pojma o zdravilih. 😟
OK, če je izumitelj dobil nobelovo nagrado, potem pa kar veselo jejte fantje. 🙃
Kupujete in jeste takole na pamet tudi penicilin, za odkritje katerega je bila tudi podeljena Nobelova nagrada? Si mislim da ja, saj je fina zadeva, ki pobije bakterije. Več ga poješ, tem bolj jih pobije. 🤪
Očitno o Ivermectinu res ne... ne rabiš bit dohtar, rabiš bit pa pismen in prebrat tudi članke iz držav, kjer ga redno uporabljajo ZDRAVNIKI. Ja zdravniki, ga uporabljajo na pacientih s covidom. Sicer pa itak brezveze, ker eni komentirate kr neki na pamet pa sem 100% prepričan, da niste nič prebrali razen naslove na 24ur, Žurnal24 in NoraTV24. Važen, da imajo 24 v imenu medija pa so vsi kredibilni.
Če ti Krek reče da ni OK bo pa že res, a ne? Vseeno pa Nobelovih nagrad ne talajo kr tako mal na počez ali pa pač nekateri ne verjamete STROKI.
Joj, joj @pob, ti se pa res igraš s svojim zdravjem 😟 Upam, da ti ne bo treba zaradi tega početja na koncu še k zdravniku - tako kot so včeraj klicali zdravnika na pomoč na protestih, ko se je eden onesvestil. Ni mi jasno zakaj, saj je bilo tam toliko pametnejših od zdravnikov. 🤪
G. zdravnik a nam lahko razložite kaj je naredil narobe? Ivermectin nima stranskih učinkov razen, če se ga predozira.
To ja pa pač pri vseh zdravilih problem. Ivermectin se uporablja 40 let in izumitelja sta prejela nobelovo nagrado za njegovo iznajdbo. Še enkrat, da ne bo zablode. Ivermectin ne zdravi virusa, ga ne preprečuje niti ga ne uničuje. Ok, to je zdaj jasno.
Ivermectim lajša posledice same okužbe tako otečenost okuženih mest ter zavira oziroma onemogoča, da bi virus hitreje okužil sosednje zdravo tkivo. Enostavno kupuje čas, da lahko slabši imunski sistem opravi z virusom in to je vsa zgodba.
Saj to je logično... preživejo tisti sevi, ki se najbolje izmuznejo zaščiti. In ker se je stavilo samo na cepivo za množično zaščito je dejansko skozi prišla več ali manj v tem trenutku samo Delta. Če bi bilo toliko prekuženih kot je cepljenih bi imeli mi že davno konec vsega tega sranja. Ravno tako, če bi se naredilo cepivo, ki bi direktno najbolj posnemalo delovanje virua in to je klasika z oslabljenimi in neaktivnim virusom. Ker ne gre za zelo nevaren in smrten virus bi to naredili lahko že davno.
Tako pa pri nas ni klasičnih cepiv tipa sinovac al pa vsaj vektorskih kot je Sputnik, kjer v nasprotju z Jenssenom koncentriranost razdelijo na dve cepljenji z različnima adenovirusoma kot nosilcema rna sekvence.
Zakaj ti dve cepivinist odobreni v EU ve samo EMA in verjetno Pfeizer.
Ampak tako kot je zdaj zadeva zastavljena se bomo morali več ali manj vsi prekužit, da bo zaleglo na daljši čas - s trenutno odobrenimi cepivi tega ni možno narest. In zato je nujna uporaba zdravil za lajšanje posledic. Ker če tega ne delajo bodo krivi neustreznega zdravljenja oziroma zanemarjanja pacientov. To pa pač ni več hec.
A še vedno testirajo s testi, ki ne razločijo korone od gripe? A se pri teh pozitivnih testih preverja naknadno ali je nekdo res fasal kovid. Mah sej je brezveze. Naj testirajo 100.000 ljudi pa naj bo 40.000 pozitivnih pa zaprimo državo pa pejmo direkt v kurac (Andrej Šter TM).
pred 34 minutami je pob napisal:
Nekaj frišnega od Zdravca danes. Po katerih navodilih, Zdravc?
Pa kar v skladu z zakonodajo po novem? Pa naj še kdo reče, da ne gre na boljše. Trenutno se še sprašujem po katerih zakonih, ampak to mogoče zvemo jutri, ko pride nov listek z navodili do Zdravca.
Hehe.. odobrila FDA, ki jo financirajo proizvajalci hrane in zdravil. Se pravi tudi Pfeizer. Hja nimaš kej - tolk o neodvisni in nadzorni inštituciji. Teli ti odobrijo vse sam dost moraš plačat.
Ni smešno. Ampak vseeno sem mislil, da bo cepivo vsaj pri smrtih pomagalo, če že drugod ne.
Narobe si mislil . To je zato, ker nisi ne mikrobiolog, ne imunolog, ne epidemiolog, ne infektolog. Če bi bil, bi znal naredit prepričljivo razlago. Če pa je ne moreš pa samo tistega, ki je to vprašal potolčeš z izjavo "da si prava stroka in da je un FB dohtar in da se s takimi sploh ne splača pogovarjat". Case closed, gremo naprej.
Ampak eden je pa zelo podrobno seznanjen z naslovi. Le kje jih je dobil? Tole so si teli tički sami poslali, da bodo zdaj igrali žrtve in se delali uboščke predvsem pa preusmerjali pozornost. Že neštetokrat videno.
@Bini Pa o čem ti sploh govoriš? V zadnjih dveh mesecih je v DSO-jih umrlo 40 pozitivnih ... v istem času je bilo ostalih 195. Zaradi izbruha covida lani jeseni v vseh DSO-jih v Sloveniji je večina najšibkejših žal že podlegla takrat, ostali so se prekužili in še cepljeni so večinoma povrhu pa kljub temu.
Zanimivo je še to, da v zadnjih dveh mesecih je samo 7 ljudi vseskupaj umrlo izzven bolnišnice - uradno zaradi kovida.
Da ne bo spet kaka Fake News pripomba - vir podatkov je Covid19 sledilnik. Je pa možno, da je ta sledilnik generator lažnih novic. Kdo bi vedel
pred 1 uro je Bini napisal:
Če nebi nikomor bilo mar za njih bi takrat cepili mlade, ki so čakali na cepivo en ali dva meseca. Ja tako je to draga družba, takrat je bilo še vse strah, danes pa nočejo cepiva, luda kuča......
Zakaj za vraga bi cepil mlade, ki jih virus ne ogroža? Mladi v veliki večini niso čakali cepivo ampak so bili PRISILJENI se cepit, da so lahko šli na maturanca, na počitnice, na koncert.
Poglej recimo študenta. Brez PCT ne more ne na faks, ne v menzo ne na avtobus. Nima denarja ne časa, da bi se na 48 ur testiral in ne preostane mu nič drugega kot pik v ramo. Lahko se poskuša namerno okužit ampak večini ne rata ali zaradi dobrega imunskega sistema ali pa je že bil okužen in si takrat ni pridobil P pogoja. Da mu rata ponovno zbolet je pri prekuženih mladih misija nemogoče.
Glede, da se noče cepiv je pa tudi bosa. Noče se takšnih cepiv, ki ne samo da so eksperimentalna ampak so celo narejena na novih do zdaj še nepreizkušenih metodah. To velja tako za mRNa kot delno tudi za vektorska cepiva.
V prihodu naj bi bila klasična cepiva in neka hibridna, ampak tudi tukaj je problem. Tudi ta so eksperimentalna, saj morajo iti skozi vse štiri faze, do uradne popolno odobritve. Kar v normali traja nekaj let. Ne morejo pa dobiti izredne oziroma nujne začasne eno letne odobritve, ker ni razglašena epidemija in tako morajo iti po rednem postopku.
Bo pa zdaj zanimivo, ker so vsa v EU odobrena cepiva dobila začasno odobritev za obdobje enega leta in me prav zanima kakšen saltomortale bodo izvedli, ko bo treba podaljšat začasno dovoljenje. Ker ni epidemije ne morejo podaljšat t.i. "emergency use" oziroma "conditional marketing authorisation", kot se bolj fensi reče, zaključena ni pa niti 3. faza testiranja. Torej ali bodo spet razglasili epidemijo v EU, ali se bodo delali Francoza in nadaljevali z uporabo kljub umiku začasne odobritve. V glavnem bomo videli kaj nam bodo pripravili tokrat. 21.12.2021 se bliža, ko bo potrebno obnovit letno pogojno odobritev za Pfeizer.
Vse je res ali vsaj približno. Hočeš pa tudi povedat, da starejših ni škoda če umrejo kakih 10 let prej kot bi sicer pa še zdr.blagajni ne bodo delali škodo pa penzije bodo ostale pa pri zdravniku in bolnicah ne bodo delali gužve aja pa v trgovinah..... 😓
A veš, da bo super, ko bodo mladi gledali tako na naju čez 15-20 let🥴
Vsakega je škoda tudi anticepilca.... 😁
To je ta manipulacija. ki si jo privoščijo tudi ljudje, ki tulijo "mi smo stroka vi ste pa luleki". Zakaj manipulacija? Zato, ker lahko na pamet govoriš, kako bi en 90 letnik še živel 10 let, če ne bi fasal korone. Ne veš tega ne ti ne jaz ne zdravniki - se pravi nihče. Lahko bi pa vsaj približno, če bi izvajali obdukcije in določali pravi vzrok smrti, kar je bilo normalno in del prakse do leta 2020 v zdravniški oziroma patološki stroki in so pravi vzrok smrti tudi zapisali v mrliški list. Tudi moj dedek je bil pri 76 letih zdrav kot dren, vitek in poln energije, ponoči počila žilica v možganih in smo imeli čez tri dni pogreb. Ja to je bilo 25 let nazaj pa smo razumeli, da z vsakim letom, ko si starejši ti je loterija preživetja pač vse manj naklonjenjena.
To, da starejših ni škoda si napisal ti ne jaz in ravno tem, ki jim tako neizmerno zaupaš, da se bodo odločili prav v tvoje dobro je najmanj mar za te starostnike. Ne si delat utvar, kako je vladajočim v interesu, da bo nekdo iz kvote navadnih ljudi živel 100 ali več let. Hudič pa je v tem, da tisti, ki so v tem življenskem obdobju in se imajo za elito jim je vseeno celo za mlade, ki so komaj začeli živeti.
Kar poglej kdo diktira - to so ljudje, ki v veliki večini so že globoko preko 60 let in pričakujejo, da se bodo za njih žrtvovali mladi. Nekoč so jih žrtvovali na frontah, kjer niso umirali zase ampak za neke druge interese in danes je grobo povedano trend zelo podoben. Reskirajmo življenja mlajših do 40 let, da bodo mogoče preživeli 85+ letni elitneži.
In ja to je egoizem prve vrste, da smo sprejeli doktrino, da se morajo mladi žrtvovat za interese starih. To ni nikoli imelo logike ne v zgodovini niti ne v evolucijskem smislu preživetja vrste.
Škoda,da jih veliko preslabo razume slovensko,da bi znalo slediti priporočilom NIJZ in bi se cepili!
Recimo 19-letni fant iz Pirnič in 20-letna Katja sta razumela slovensko in temu primerno sledila "priporočilom" in se cepila. Strdki pa so opravili svoje in jima ni več potrebno skrbeti ali se bosta še okužila s korono.
Res je, da s korono tudi umirajo in tudi nekateri prav zaradi korono, ampak mladi ne. Do 24 leta je pri nas sicer zabeležen en primer, ampak recimo leta 2019 je pri nas umrlo 54 mladih zaradi raznoraznih zadev. Recimo leta 2019 je 75% vseh umrlih v Sloveniji bilo starejših od 70 let. Za/s korono je v zadnjem letu in pol umrlo 90% starejših od 70 let.
Take informacije ti recimo na TV ne povedo pa če še tako dobro znaš slovensko.
itak da je use sam zarad dnarja .... dons pač sistem tko deluje, dela se samo tisto kar se splača za profit, pa da je čim več profita za določene, za dobrobit ljudi in ostalih stvari jim pošteno dol visi, da že za sabo po tleh vlečejo ... pa naj mi kdo dokaže, da se motim ...
Škoda, da jih veliko preslabo razume angleško, da bi znali temu slediti 40 minut in pol raje verjamejo raznim Krekom na TV-ju. Je pač lažje in bolj priročno.
Seveda farmacevtske kompanije so utelešenje vsega dobrega in jih res zanima samo dobrobit prebivalcem in nikoli ampak res nikoli ne bi iz tega delale megalomanske dobičke.
Pri skoraj 30 miljardah dobička Pfeizerja samo s prodajo cepiva za Covid je enostavno izsiljevat cele vlade, države in s pogodbami enostavno prisilit vlade v to, da maltretirajo folk s cepljenjem za vsako ceno. Poleg tega pa še uničit konkurenco.
- najprej padla AstraZeneca ker so bili prepoceni
- potem Johnsona&Johnson, ker je treba vektorska cepiva za vsako ceno prikazat kot nevarna
- na prepihu je Moderna, ki enostavno ne more finančno se ubranit prevelikega Pfeizerja.
- s pritiskom na EMA so preprečili še registracijo Sputnika in Sinovaca, ki je edino cepivo narejeno na preizkušeni klasični metodi in bi bilo za nerizične skupine najbolj primerno.
In tako iz tistih štirih "varnih" cepiv počasi in zanesljivo prihajamo v monopol enega mastodonta, ki bo oblačil in vedril kako se bo korona "razvijala" v prihodnje. Pri tem bo služil nenormalno in več kot bo imel denarja večji bo njegov vpliv. Fake News? Time will tell.
Dečko zlati, preskoči temo v velikem loku, ker kar je zate teorija zarote, lahko da zame ni in obratno, seveda.
Pusti ga, saj vidiš, da te trola. To je pač tako, eni se zadovoljijo le s stavkom bolj zato, da koga spravijo na obrate al pa še vedno mislijo, da je naivnost pozitivna vrlina. No je v majhnih količinah in pri kaki brhki blondinki celo nekaj časa deluje srčkano.
Saj verjetno je to, da vlada še dodatno podkupuje zdravnike/akviziterje po novem je verjetno tud teorija zarote? No ja al pa samo sledijo smernicam, ki jih big farma že desetletja izvaja in podkupuje zdravnike z vsem mogočim, če bodo predpisovali/prodajali njihove izdelke pa ali jih pacienti res potrebujejo ali ne. Oblast je s to potezo samo legitimirala tak modus operandi in zdravnikom dala mandat, da če nekaj želiš od njih, da jih je nujno potrebno podkupiti.
In se že kej pripravljate na nove lockdowne? Boste obtoževali nas necepljene za to?
A ni to najlažji način.. s prstom pokažeš na nekoga, da je kriv, troli skočjo in cefrajo, verniki se pridušajo, da to mora bit pa ziher res, ker so tako rekli na TV in bo spet tudi tukaj cel kup neprimernih besed in izjav.
Twito s tako lahkoto deli folk, da to ni res. Protesti v Lj so krivi za okužbe pa ne glede, da so ljudje bili zunaj poleg tega pa še deratizirani s plinom in razkuževani z vodnim topom. Nikakor pa niso krivi starčki na SDS mitingu v Marezigah, ko so se brez mask in distance v šotoru slinili en po drugem. Virus je pameten in Twito vernike pa že ne bo okužil.
Če tega preprostega pojasnila kdo ne razume mu ni pomoči....👍
Mi je pa zanimivo kako ste zadevo zdaj napihnili, pa če si opazil, sem samo napisal, da takih novic v katero tlačijo korona propagando pa res ne rabimo. In tukaj ni več važno al je CP umrl zaradi raka, korone, kljub cepljenju ali pa zaradi ustrezne starosti. Človek je pač bil star 85 let.
pred 17 urami je Boss napisal:
Take novice s poudarjanjem v naslovu, da je nekdo umrl pri 85 letih s korono so tudi čisto odveč. Tudi da izveš nato v tekstu, da je bil polno cepljen ne igra nobene vloge. Človek je pač bil že 85 let star in po statistiki vsako leto umre tretjina starostnikov starejših od 85 let - kovid gor al pa dol.
Tole gre pa tudi men na K... Ali je lahko ena novica kjer se ne omenja korona, cepljenje, .... Me cudi da pri tistem napadu na norveskem ni pisalo, od petih ubitih sta bila 2. cepljenja, 3. necepljeni. Evo dokaz da cepivo deluje!
No pa, da ne bo kdo mislil, da gre samo meni (oz. nam to na zivce). Tudi oglasevalci zadnje case zahtevajo, da se njihovi oglasi ne prikazujejo ob korona novicah oziroma slabih novicah.
Ampak ravno mediji razlagate, da se najbolj prodajajo slabe novice in če greš gledat povprečen MSM v Sloveniji je dejansko 90% slabih in negativnih novic - če ni korona so pa zdaj podražitve, pa vremenske neprilike/klimatske spremembe, pa idioti v politiki, korupcija, revščina, umori, kriminal itd. Prav eksperti ste v zbiranju slabih novic... zadušili boste samega sebe in obstoj medij, ko se bodo ljudje obrnili stran - in ja, se že obračajo ter marsikdo ne spremlja več medijev na splošno. Marsikdo take količine slabega enostavno ne zmore več sprocesirat.
Ne vem če nekateri pesimisti v tej temi vidite, da počnete točno take stvari, katere sami kritizirate?😜
Korona novice, črnogledost, negativizem nekaterih že nekaj mesecev prednjači v tej "Mazda temi". To psihološko nobenemu ne korist, najmanj pa piscem, ki se z negativno energijo vedno bolj pogrezajo v obup, ki se močno izraža v pisanju.
Dajmo na plano kakšne pozitivne novice. 😉
Ok bom popravil, da bo bolj veselo in zadovoljno in happy happy happy.
V Baltimorju ZDA so predani upravljalci in strokovnjaki ter veterinarji stopili skupaj in naredili neverjetno, fantastično, čudovito, lepo potezo. Tokrat niso mislili samo nase in na svojo vrsto ampak so nesebično in v duho razsvetljenstva in v oživljeni kozmični pravičnosti cepili vse uboge živalce v živalskem vrtu, ki so bile na robu izumrtja in edino kar jih je rešilo pred smrtonosnim kovid19 je bila dvojna doza prečudovitega, neverjetnega, fantastičnega cepiva.
Predsednik Biden jih je že predlagal za medaljo časti in njim v čast priredil vojaški, gasilski in policijski sprevod. Žuralo se je do jutra, ker to je bil najsrečnejši dan v življenju sodulejočih. 3x hura: hura hura hura.
Maš prav - ko sem opisal tole novico na tak način mi je morala neskončno narastla in res sem bolj zadovoljen in končno sem se znebil strahu in obupa, ki me je tlačil zadnje čase - pa tolk mal je treba. Hvala za nasvet.
Sem se pred časom samo hecal kako bodo še kužke in mucke cepili proti koroni.... pol pa tole. Mislim, da smo šli v maloro in da je to konec zdrave pameti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne bluzi, ker ne veš in ne ocenjuj drugih po svoji podobi. Če to nekateri počnete ne podtikajte isto drugim. Ne verjameš? kaj a ti dam geslo, da boš preveril al kaj? Moj zadnji ZS je iz 8. Avgusta, ko sva se z ZMAJ-em dogovarjala glede izleta s podmladkom. A bo OK? Al rabim še kaj pojasnit?
Mi je res počas kristalno jasno zakaj se @Jest čist distanciral. Ga razumem popolnoma. Tole res ratuje greznica diskridetacij, obtoževanja, podtikanja in laganja - ogledalo družbe očitno, da ne rečem celo politike.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani