Res je. Jaz sem sel vceraj mimo centra sele ob 10:30, da bi se izognil vecji guzvi. Je bilo se znosno, oziroma nisem obupal.
Ko sem sel nazaj okoli dveh, je bilo slabse. Ne nujne opravke sem "pokenslal", se zgaraziral, dalje pa planiral s kolesom.
Morda bo nekoliko bolje, ko se zakljuci delo na cesti in umiri prvi solski dan?
delo ali ne, vse je rde?e.....tudi pri golovcu ni dela, pa morajo zapirati tunel, Enostavno infrastruktura ne po?ira ve?, medtem ko kake dobre alternative ni, tudi LPP je enak ve? ali manj, vlak je zgolj privilegij nekaterih (Medvode imajo sre?o), pa spet do ?ele?ni?ke, potem pa problem po mestu...
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Nima veze z nesre?o ampak, danes sem ob 08:30 optimisti?no z avtom ?el proti LJ centru na sestanek. 09:15 sem obupal na obvoznici in probal po Celov?ki, ob 09:30 po Litostrojski....09:45 ?e dale? od centra sem obupal odpovedal, obrnil in ?el v Menge? na dobr kofe k vajperju...
pofavlana noga, ne morem na motor, ampak za LJ dejansko ni ve? drugega kot dvokolesnik...z baterijo, motorjem ali pedali...
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ok, sory Nejc in vsem, ampak kaj imate feti? ali kaj popati te 24 ur linke? Dajte ?e mir s tem, al odprite eno temo 24 ur, pa tam popajte u tri pm.
s tem, ko jih ali kritizirate pa popate, se jim smejete pa popate, samo delate uslugo, to je njihov namen...ta forum ima ?e vsak tretji link zliman z linki iz 24 kur.
Kogar zanima ta ku...portal naj ga bere tam.
jaz sem mislil na CE in podobno...ampak ?e je avstrijska roba je itak ?e z vsem....ti ni za skrbeti. Ve? skrbi bo? imel z odpiranjem firme in papirologijo v Slo...
V prihodnjem letu ?elim ustanoviti podjetje za prodajo zobozdravstvene opreme v Sloveniji. ?e imam kombinacijo za uvoz vrtalnika iz Avstrije. Po registraciji podjetja bom rabu delovca al partnera ker ?e vedno ne govorim teko?e slovenski. Zanima me ?e kdo ve kam lahko dobim informacije o pogojah za uvoz vrtalnika kot je prikazano na sliki?
Hvala!
Kak?ni pogoji sedaj, saj je namre? to znotraj EU
Znanje je preseljeno na Yutub....problem slu?b v slo pa ni ali ima? diplomo ali ne, ampak a ima? znanca ali ne...ter ta glup sistem, da se dela do 65 leta, potem pa ?e ni obvezna penzija, normalno da bo vsak delal naprej ?e je pla?a bolj?a od penzije.
Za?eti je treba pri osnovah...
Samo v?eraj na cesti od Ukanca (za?etek Boh. jezera) do Lj.
1.) Se pelje pa na polno zabremza in vzame telefon v roke, da bo mal slikal jezero - tablica I
2.) Na sredi ozke lokalne ceste obra?a s prikolico... ne da bi ?el do kakega kri?i??a, kjer je ?ir?e... ne on manevrira -tablica NL
3.) Se pripelje na manj?e kri?i??e, kjer ima samo dve izbiri in se ustavi sredi praznega kri?i??a... stoji dobre pol minute in ga boli kurac a je kdo za njim. Na rahlo potrobim in ga zmotim sredi razmi?ljanja ter za?ne divje mahat naokoli - spet tablica I
4.) Zapelje v kro?i??e brez da bi mi dal prednost, ker sem ?e v njem. Spet bremza. Tablica D
5.) 2x na AC zapelje iz voznega pasu cca pol metra na prehitevalnega brez razloga - obakrat tablica D
6.) Pa ?e ?lager, ker si omenil motor - to ?e nisem videl. Prej?nji teden - model na motorju snel rokavico in med vo?njo tipka po telefonu, ki ga je imel nalimanega na tanku. Sploh ni va?no a je tekstal ali brskal po navigaciji in to pri brzini 90-100km/h. Tablica LV
A se res sploh ?e kdo ?udi, da poleti tolk poka - policaja na cesti pa nisem videl, ma da ne la?em, ?e skor en mesec.
?e sem zarad ?esa zadovoljen, da se poletje bli?a koncu je to, da se bo vsaj situacija na cestah umirila.
Ja prvi? sem, v bisvu sem prvi? celo leto in ne vidim samo tuje tablice. Moj post ni uperjen v to iz kje je kdo, ampak v to, da kako se hitro o?igosa ?rtve (tudi kolesar) in ostale v smislu jaz sem odli?en voznik, vsi ostali so zgube, medtem ko nih?e ne pozna kake so lahko situacije na cesti (predvsem mislim motor)
Po cca 80-90.000km prevo?enih na ?tirih motorjih v 11 dr?avah mi gre na jetra, kako vsi ?igosajo, sami pa nikoli izkusili. Vse se kon?a v temi avtomobilisti vs motoristi.
Jebe? tablice. Najslab?e je na AC ?e posebej LJ obvoznici, ko vsi lovijo zadnje minute za ?iht ali bi bili prvi doma, s telefoni v roki, brez smernikov...itd itd
Enkrat bom nekoga vzel za sopotnika pa ?el z njim po SLO, potem pa v ITA (jug Italije ne ?teje ) in predvsem ?vico....pa boste vedeli o ?em govorim. V kategorijo spoznavanja spada bonton VSEH voznikov, opazovanje VSEH voznikov, ceste, ponudba ob cesti, pristop doma?inov in turistov itd. Tam hrepenijo po tem da vidijo tablico ki ni njihova, te imajo radi, spo?tujejo, te pogostijo, imajo prirejene postojanke...skratka ?isto drugi skuliran svet, pa je tudi poln turistov s prikolicami, obcestnimi fotografi, vozniki ki i??ejo pot...
Ob 8.20 pa se je v Lipovcih pri silosih na traktorski oz. kolesarski stezi, ob regionalni cesti Murska Sobota - Beltinci, zgodila prometna nesre?a med 32-letnim voznikom traktorja s priklopnikom, ki je prehiteval 60-letnega kolesarja, so sporo?ili s PU Murska Sobota.
Kolesar svoje vo?nje ni prilagodil svojim sposobnostim, tako da bi lahko ves ?as vo?nje obvladoval svoje vozilo, zaradi ?esar je izgubil oblast nad kolesom in padel pod priklopno vozilo traktorja. Na kraju nesre?e je podlegel hudim po?kodbam.
W T F?
2. primer
rva nesre?a se je zgodila na cesti od Velikega Gabra proti Radohovi vas na obmo?ju policijske postaje Trebnje. Po prvih ugotovitvah policije sta motorista pripeljala za kmetijskim traktorjem z obra?alnikom, ko je ta ravno za?el zavijati levo. Drugi motorist se domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje ni mogel ve? varno ustaviti, tr?il je v motorista pred sabo, nato pa ga je odbilo v obra?alnik. 41-letnika so s hudimi po?kodbami odpeljali v novome?ko bolni?nico, kjer je ostal na zdravljenju.
70-letni motorist pred njim se ni po?kodoval, prav tako ne 73-letni voznik traktorja. Za slednjega so sicer ugotovili, da je vozil brez vozni?kega dovoljenja in so mu traktor zasegli, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ogled so opravili prometni policisti.
3. primer isto, domnevno
Jaz lahko samo za danes re?em, da sem imel 6 ali sedem primerov, ko se je izgubljen voznik pred menoj brez smernika ustavil, da bo ?el levo, oziroma je kar zavil...
S tem mislim na ravno cesto s prekinjeno ?rto, omejitev 90, pred teboj nekdo ki gre 50-60, se pripravi? da bo? prehitel, un pa meni ni? tebi ni? levo, k sre?i je res zavil da sem izvedel manever desno, ?e se ustavi kar na enkrat ni ?ans da se ti ustavi?, zavorna pot motorja nara??a s kvadratom hitrosti, pa lahko to upo?teva?, pa ti spet ni? ne pomaga ?e nekdo zaustavi nenapovedano, oziroma zavije na cesto nenapovedano....potem smo pa divjaki.
k sre?i imam ABS in ravno nove zavore na mopedu...kaj lahko bi bil 4. primer z domnevno premajhno varnostno. Brez ABS pa ni ?ans da obvozi? tak avto.
Registriral rde?o lepotico in jo odpeljal na svoj dom.
Prvi ob?utki so bili malo zmedeni, ?e ne dojemam povsem, malo se bom seveda moral navaditi.
Vendar nekaj vem za gotovo, da je moj passat 1.8T basic 2001 letnik proti rde?i lepotici navadna kanta (naj mi feni vw vklju?no z mano oprostijo, ne mislim ni? slabega).
Zahvala vsem na forumu, ker ste tudi vi nevede in posredno prispevali kak?en kamen?ek v mojo odlo?itev, da kupim Mazdo.
?estitke in kaka slika seveda...
P.S. bilo bi malce narobe ?e 15 let star avto ne bi bil kanta proti novemu . Je pa res da se na primer Xsedos 6 ali 9 lahko ?e vedno kosa oblikovno kot mogo?e komfortno, ?eprav je iz prej?njega tiso?letja...
Predvsem je tukaj nekdo od organov odpovedal... Kako je lahko nekdo, s kartoteko tudi v rezervni postavi policije?????????
Po neuradnih informacijah je strelec znanec policije iz Svetega Antona, ki je bil zaradi dvakratnega ropa po?te v Pobegih ?e v zaporu. Bil naj bi tudi v rezervnem sestavu policije, zato je imel dostop do oro?ja
Jodlarji se ne dajo in na?i FDV-jevci tudi ne. Naslov ?lanka je da dol pade?:
"Opozorila ne zale?ejo ni?, posamezniki se sprehajajo po avtocesti, prostora za re?evalce pa ni."
?e bi FDV stru?kosti vsaj malce vklopili mo?gane (enu ?istu maj?kenu, no) bi lahko pogruntali, da tukaj stoji 95% jodlarjev in fricev, ki 100% ne gledajo 24kur in Smet na kanalu A ter niso niti enkrat sli?ali ta njihova opozorila. Kultura je pa itak povsod na psu, kar je tole tukaj en lep dokaz.
Ampak v 4h urah v recino crnem avtu je logicbo da te scat, da rabis zrak, da ti gre pes srat...
Kaj pa bos? Bo Dars vodo senkaval do vsakega posebej ce je temu takonpotem naj nek avtobus pobere vse ljudi in jih umakne s ceste...
Vsi smo ljudje. Vsi imamo enake potrebe.
Ravno to se spra?ujem. ?e bi sedaj bila neka fletna turistka in en zagaman doma?in, kak bi bil rezultat. Niti pod razno ne zagovarjam gostince ampak bi se znalo zgoditi, da bi ?enski vseeno ra?unal ceneje. Kar bi bila diskriminacija mo?kih, pa se nih?e ne bi obregnil v to verjetno.
Nekje imajo tudi fore da je s molim, please, bitte kava cenej?a....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
delo ali ne, vse je rde?e.....tudi pri golovcu ni dela, pa morajo zapirati tunel, Enostavno infrastruktura ne po?ira ve?, medtem ko kake dobre alternative ni, tudi LPP je enak ve? ali manj, vlak je zgolj privilegij nekaterih (Medvode imajo sre?o), pa spet do ?ele?ni?ke, potem pa problem po mestu...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani