Take novice s poudarjanjem v naslovu, da je nekdo umrl pri 85 letih s korono so tudi čisto odveč. Tudi da izveš nato v tekstu, da je bil polno cepljen ne igra nobene vloge. Človek je pač bil že 85 let star in po statistiki vsako leto umre tretjina starostnikov starejših od 85 let - kovid gor al pa dol.
Izgleda, da bo vseeno Poklukar prvi, ki bo na tnalu - sam se revež še ne zaveda. So že prišli v javnost papirji, da je ministrstvo povozilo stroko. Pa še lepa slikca trija fantastikus brez Superhika Kreka je v tem članku.
Ah to pa ne.. politiki so pa ja pošteni in zaupanja vredni. Da bi koga podkupovali lobisti ali pa celo farmacevti - a dej no dej. Pa kakšna antivakserska teorija zarote pa je to. 🤪
Aja, a zdaj že znajo ločit v testiranjih korono in gripo? Mislim, kot kaže da ja, ker gripa, ki je lani čudežno "izginila" je zdaj spet v polni akciji.
Tole bom dodal - ne spremljam jih.....'na terenu' ni časa za to, pa po drugi strani mora življenje teći naprej
Tudi jaz ne, ampak kamorkoli se obrnem trčim v njihovo propagando. Še če samo naslove po nesreč preberem. In kot praviš, življenje mora teči naprej, bo pa vsekakor drugačno kot prej. Moramo pa napeti vse sile, da ne bo ta drugačnost na koncu bila samo na našo škodo.
A tista Portugalska, ko so ljudem, ki se niso cepili hodili na vrata trkat in jih "vabit" na cepišče? Ne to ni štos, dejasnko so to počeli in se s tem celo javno hvalili, da so s tako agresijo spravili procent precepljenih tako visoko. A je to kej drugačen način kot v Severni Koreji in Kitajski?
Najbolj bedna tema, a eni in isti pišete od 06:00 do 00:00............in to cel dan vsako uro, a je pol čudno da smo kjer smo? ZAsvojeni ste s tem.....
Kaj boš pa pol rekel o medijih, ki že leto in pol vsak dan, petek in svetek nabijajo eno in isto o koroni vsaj v petih prispevkih v vsakem mediju? Tisti, ki samo take uradne medije berejo, gledajo in poslušajo so po letu in pol psihoze ali prestrašeni, ali žaljivi in verbalno nasilni do tistih, ki še niso podlegli čredni psihozi.
Mogoče tukaj dostikrat podajamo še informacije, ki jih MSM-ji samocenzurirajo pa naj si bodo to poročila o protestih po EU in po celem svetu ali pa tudi recimo medicinska dognanja, ki niso zgolj vezana samo na cepljenje in cepiva ampa tudi druge zadeve kar se tiče samega načina zdravljenja oziroma vsaj lajšanja poteka bolezni.
Jaz v tem vidim kot širjenje obzorij, verjamem, da kdo drug tudi zasvojenost, nekateri pa budalaštine in FB strokovnjaštvo. Smo si pač različni in zato dojemamo svet tudi širše - no ja vsaj nekateri.
Maršal Twito bo napisal na Twiter, da so nasilni protestniki zbili na tla celo policaja na konju in zraven od navdušenja vpili bravo.
pred 5 minutami je Shrek napisal:
Med protestniki so plačanci, ki delajo zdraho. To so taksni ljudje tipa Alex. Sodelavec bil na protestu. Iz ozadja pritekli ti plačanci in naredili zdraho, povezava s policijo, policisti vodni top, ti plačanci se pa skrijejo... Take mamo...
Rumeni jopiči mogoče? A so novemberske proteste že pometli pod mizo, ko je Hojs med razbijaškim protestom paradilral po ulicah med svojimi plačanci in je ves čas iskal kakšno novinarsko ekipo, da bi natvezil kako divjajo levi fašisti.
A torej naj se zlažem tako kot bi se ti, da je to moj najboljši prijatelj ali sodelavec? Saj razumeš pomen besede znanec, ki pa je v tem primeru kolega od mojih kolegov. Se pravi, če ni bližnji sorodnik, prijatelj ali sodelovec se to po tvoje pač ni zgodilo, al kako naj si tvoj zapis razlagam?
Hvala bogu, da je takih in podobnih primerov tako pri kovidu kot pri cepljenju dejansko relativno malo in da vsak od nas večinoma ne prešteva takih nesrečnih primerov tudi pri svojih najbljižjih.
Dejansko najbolj čudno oblečeni so eni tipi v črnem, kjer ne veš a je pust al pa mednarodno srečanje Comic-con, kjer se folk oblači v vse žive superjunake. Edin kar ne veš kaj bi teli radi bili, a vitezi na konjih, robokopi al pa le ninja želvice?
Kako pa ti @robertk6 veš, da so vsi umrli za posledicami covida imeli druge bolezni in so jemali druga zdravila?
Janez, gre več ali manj za logično sklepanje, ker zelo težko danes najdeš ljudi nad 70 let, ki nimajo nobenih zdravil, nobenih bolezni in so v najboljši življenski formi. Ko greš nad 80 let je to še mnogo težje.
Ne verjameš? Poglej si tabelo umrlih na Covid 19 sledilniku, kjer so razdeljeni umrli po starostnih skupinah.
Če to pretvorimo v bolj razložljive procente je v starostni skupini
- nad 85 let 45% vseh mrtvih
- od 75 do 84 let 33%
- od 65 do 74 let 15%
- od 55 do 64 let 5%
- od 45 do 54 let 1%
se pravi je bilo nekje okoli 90% vseh umrlih S korono starih nad 70 let.
Pa če vzamem še tole tabelco, ki govori kakšen procentualni delež posameznih starostnih skupin zavzemajo umrli s korono in primerjam s podatki umrlih v teh starostnih skupinah, ki jih zbira SURS dobim naslednje informacije:
Umrlih v cca enem letu (od lanske jeseni do letošnje) s korono starejših od 85 let je bilo 2244 ali cca 10% vseh starostnikov nad 85 let. Veliko? Po podatkih je nekje 23.000 ljudi v Sloveniji starejših od 85 let in vsako leto umre cca 7700 kar je skoraj točno tretjina oziroma 33% starejših od 85 let.
V praksi to pomeni, da letno umre vsak tretji starostnik starejši od 85 let zaradi starosti, bolezni, itd. S korono pa le vsak deseti. To pomeni, da zelo velika večina umrlih s korono bi umrla v vsakem primeru.
4. cepljeni imajo stranske učinke , baje da tudi redki po uradnih objavah ampak vseeno (da, vendar je verjetnost manjša in manjša intenziteta, kot če ne bi bili cepljeni)
Tole je bilo mišljeno kot stranski učinki cepljenja in pripomba je v taki obliki neustrezna, ker če se ne cepiš ne moreš dobiti stranske učinke cepljenja. 😜
@Boss tole je pa kar ekstrem stranski ucinek. Ali je tale tvoj znanec pripravljen it javno s tem oz. ali se je pripravljen izpostavit? Mi posredujes kontakt in dam naprej nasim novinarjem?
To bi si tud jaz želel in so mu takrat tudi že predlagali a je bil v neki fazi tako zafrustriran, da mu je vse dol padlo. Ni pa moj bližnji prijatelj oziroma kolega, da bi ga še sam klical, ker smo se včasih (še pred korono) parkarat videvali le na kakem pikniku al pa v skupni družbi v lokalu. So mi pa isti, ki so bolj z njim dejansko frendi, povedali, da je bil kasneje nekaj časa celo za, a zdaj pa noče več o tem niti govort. Pa ne da bi se sprijaznil s tem, ampak kot so mi povedali njegovi dejanski kolegi, da sumijo, da se je z državo nekako pogodil, da mu bodo izplačali odškodnino in uredili vsa zdravljenja in nakup boljše proteze. Ampak to pomeni, da bo pač tiho in o tem ne bo razlagal okoli, ker verjetno pol deal odpade? Tole na koncu je sicer bolj ugibanje, ker kot pravim je samo znanec in večino informacij so mi povedali skupni kolegi.
Na koncu pa ne glede kaj se ti zgodi, veš da spremeniti zadeve ne moreš in verjetno pri takih potem prevlada tisti vzgib, da je boljš dobit vsaj denar za omilitev škode, kot pa ostati čisto brez, ker dokler cepljenje ni obvezno je vsak odgovoren sam za posledice.
No , to je zelo slaba primerjava Cepljenje ni obvezno, voznja po desni (načeloma ) je.
S svojo odločitvijo glede cepljenja ne boš neposredno vplival na okolico, z vožnjo po napačni strani pa boš v neposredno nevarnost spravil vse,ki bodo tam okoli .
Če že,potem bi bilo bolj na mestu vprašanje-primerjava zakaj je obvezna čelada na motorju . Saj konec koncev ogrožaš le sebe in naj pač vsak poskrbi za lastno varnost.. Pa čisto tako,dajmo roko na srce, možnost da imaš neželene učinke od cepiva je večja,kot da imaš neželene učinke od nošnje čelade. In hkrati je možnost hudega poteka covida manjša, kot to,da si ga najebal če padeš brez čelade
Ja, zanimiva analogija... in v takih se pojavlja recimo tudi varnostni pas. Čelado in varnostni pas nosimo zarad zaščite in seveda je tudi možno v silno redkih primerih, da tako pas kot čelada povzročita recimo smrt, ki jo drugače nebi. In tukaj normalno, da upoštevamo statistiko, ki govori v prid obema zaščitama.
Ampak kaj je pa najbolj bistveno - tako čelada kot pas tudi v času, ko ju samo uporabljamo nam ne škodita praktično nič in ne povzročata stranskih učinkov. A najbolj pomembno od vsega je to, da ju po uporabi snamemo z glave oziroma odpnemo in damo stran ter takrat, ko nismo na motorju ali v avtu, ne vplivata na naše življenje.
S cepivom se namreč odcepit ne moreš in to je parmanentna odločitev brez povratka. Že to samo od sebe je velik zadržek, če pa gre za eksperimentalna cepiva brez zaključenih faz testiranja pa še toliko bolj. Zato pa smo se po ne vem že koliko pocepljenih odpovedali tako Astrazeneke in zdaj Jennsena. Na prepihu je tudi Moderna in nič ne bo presenetljivo, da bo tudi kaj padlo še na Pfeizer. Kaj pa potem?
Kakor za koga… jest jih poznam vec takih, ki so imeli probleme po cepljenju, kot pa takih, ki bi preboleli hujso obliko gripe… seveda bo lahko kdo napisal, da je njegova izkusnja ravno nasprotna… Alex “najjaći” vem, da bo prvi tak… 😇
No ja sej pri Biniju tudi že pol naselja sosedov fali, ker jih je pokosil kovid.
Men je res nenavadno, da imamo tako različne izkušnje in tudi sam poznam več primerov bližnjih, znancev, kolegov, prijateljev, ki so imeli probleme po cepljenju ali oni sami, partnerji in žal tudi njihovi otroci. Od tega dva umrla, ki ju pač uradno nočejo priznati, ker iščejo vsemogoče izgovore, da to ni povezano s cepljenjem oziroma, da naj bi celo poteklo preveč časa od cepljenja, da bi to vplivalo.
Hmmm, pri umrlih za kovidom pa vse takoj na prvo žogo brez dileme, da je 100% kovid kriv a kljub temu poznam samo en primer pa še ta je od bivše sodelavke moje mame in sicer od njihovega družinskega prijatelja, sestrin tast. Mislim, tud to stavek zgleda bolj kot FB objava ampak ja - umrl je zaradi infarkta, tri tedne po tem, ko je imel pozitiven PCR test. Da je bil pa to njegov tretji infarkt v zadnjih dveh letih je bilo irelevantno. Kovid je kriv.
Ni konec sveta, če gre vse v redu skozi in v lažji obliki. Če pa se zakomplicira kot pri moji sodelavki, ki je virus "iskala" na protestu in ga tudi našla in je morala na kisik, zraven fasala še kovid pljučnico, da o tem, da ne bo mogla nekaj časa sploh teči (kje so šele njeni maratoni) in da bo delala samo po štiri ure ko se vrne, niti ne govorimo. Jaz se ne bi zafrkava s temi stvarmi.
Ja, pa ravno v tem je problem. Tako kot pri kovidu je tudi pri cepljenju treba imet "srečo" oziroma bom raje rekel, da ne smeš imeti "nesreče". Kot sem že pisal pa bom konkretiziral primer znanca, ki je sredi štiridesetih in zagrižen hribolazec. Že pri prvem cepljenju s Pfeizerjem je dobil čudne fleke kot modrice po nogi pa so dohtarji (na daljavo seveda) rekli, da ni nič. Po drugem cepljenju se je pa tako zapletlo, da je ostal brez noge pod kolenom. Tudi on ne bo več tekel še manj pa hribolazil.
Ti dam kar prav, ni se za zafrkavat s temi stvarmi, ker kot kaže lahko najebeš v vsakem primeru. Razlika je le v tem, da okužbe mogoče vseeno ne fašeš, s cepljenjem si pa 100% nekaj spravil vase. Pa še nekaj, kar je po moje bistveno. Če bi dejansko to cepivo opravičevalo svoje ime in bi bili zdaj vsi cepljeni res zaščiteni pred kovidom oziroma bili imuni, tako kot velja za večino drugih cepiv, verjemi, da bi bila večina ljudi danes cepljenih z mano vred,
Ker pa ni tako, se pa pač tehta in izbereš manj slabo od slabega. Kaj je pa tisto manj slabo je pa pri različnih ljudeh pač različno doumljeno.
Govorim o tem, da so vsi otroci (11) tvoji? Bi obrnil kretnico? Potem sebe zamenjaj z vlado, otroke pa s prebivalci. Se pa strinjam, da je to zelo težko etično vprašanje.
Ok, pol naj pa nehajo s floskulami tipa "rešujemo življenja". Katji in še mnogim drugim so vzeli vse in to zato, ker so kretnico obrnili proti njej. Še vedno ne razumem zakaj ni vsak odgovoren za svoje zdravje. Vsak, ki misli, da bo s cepljenjem imel manj problemov naj se cepi. Vsak, ki pa misli, da bo imel več problemov s cepljenjem pa naj se ne. Kakršno odločitev bo sprejel se je o tem sam odločil.
Sej zakon o pacientovih pravicah poznamo, da ne bom tukaj dolgovezil. Je pa res tako kot praviš, to so izredno težka etična vprašanja in sploh je škoda, da je oblast vse skupaj potegnila na ta nivo. In to je nivo, kjer so pripravljeni kršit zakonodajo, ustavo, človekove pravice oziroma z eno besedo demokracijo.
Nekje je treba potegnit črto in dejansko dat stroki možnost, da sama začasno odreja ukrepe, ki morajo biti LE in ZGOLJ zdravstvene narave in nikakor ne politične. In pa seveda stroka sama po sebi ne sme nastopati arogantno v stilu "mi vse vemo, ostali so pa kekci" ampak tako kot vedno velja v znanstvenih krogih, da sta stroka in znanost vedno na preizkušnji in da določena znanstvena odkritja dobijo svoje mesto šele po preizkusih in uspešni ponovitvi neodvisnih strokovnjakov.
Tako se ne bodo dogajale napovedi v stilu babe Vange in odločitve strokovnih Nostradamusov, ki se kasneje izkažejo popolnoma napačne.
In kar je najbolj pomembno, naj se držijo osnovnih medicinskih postulatov in nikakor naj ne stavijo na enega konja, ampak naj bodo tukaj vključeni vsi faktorji tako preventive kot kurative. Saj upam, da se gremo vse to le zato, ker je edini cilj zaustaviti virus, ne pa da je v to vključena tako povečanje moči države in bogatenje farmacije ter posledično tudi posameznikov, ki so pri koritu.
Če gledaš od daleč na vse prebivalce neke države, potem je cepljenje sigurno koristno. Pri vsakem cepljenju pa so žal tudi ljudje, ki nasrkajo, v primeru Covida recimo celo bolj, kot če bi za njim zboleli. Ampak to velja za manjšino. Zato pa se na srečo (zaenkrat), lahko za cepljenje ali ne vsak sam odloči.
Zanima me @Boss, kaj bi naredil, če bi imel 2 MIO otrok. Bi jih dal cepiti, pri čemer bi 4-je umrli od cepiva, ali jih ne bi dal cepiti, pri čemer bi jih umrlo od Covida 40?
To je isto vprašanje kot tisto znameniti test, kako bi reagirali. Bom vzel tvoje razmerje. Na progi stoji 10 otrok in prihaja vlak, ki jih bo povozil. Ti lahko s kretnico spremeniš emer vlaka na drugi tir, kjer pa stoji 1 otrok. A boš to naredil? veliko se jih odloči, da je bolje eden kot 10. V kolikor se vmešaš v situacijo in vlak povozi enega, si ga ti ubil, ker brez tvoje intervence vlak ne bi šel po tistem tiru. Ampak, kaj pa če je tisti eden tvoj otrok - bi še vedno recimo naredil to in izbral manjše zlo?
Pa da se vrnem, k tvojemu vprašanju. Tak način odgovora, ki ga pričakuješ od mene ga pričakujejo v totalitarističnih sistemih tipa Severna Koreja, Kitajska, Afganistan, kjer posameznik ni vreden nič, vredna je samo družba. Resolucija EU kot demokratično varstvo človekovih pravic namreč ravno zato ščiti posameznika kot individuma in nikakor ne kolektivnega višjega dobra (The greater good). Če ne verjameš tega si lahko sam poiščeš na straneh EU inštitucij (hint: Oviedska konvencija).
Kako, a bolnišnice ne pokajo po šivih in so že vsi zdravstveni delavci na koncu z močmi? Mi je pa všeč, da jim je vse skupaj zelo zabavno pa so se malo pohecali. Mogoče bodo naslednjič našli še čas za kakega pacienta - recimo takega brez kovida.
Poznam več primerov raznoraznih pizdarij po cepljenju od glavobolov, občutkov pajkove mreže po koži, popuščanje srčne mišice, mravljinčenja udov, do migren, nezmožnosti za delo, koncentracije in na koncu tudi mrtvi, amputirani udi, invalidnost.
Ne vem zakaj tukaj slogan "rešujemo življenja" ne velja. A teli vsi so le kolateralna škoda in njihova življenja niso nič vredna? Čakam, da bo Okorn naredil še dokumentarec o teh.
tnx za info... tole pa wireless polnjenje pa je cela zmaga. Ker men se ravno ne da vsakič kabla vtikat in pol AA uporabljem samo takrat, ko mi je nujno.
Hja, sej UDBA tud ni prihajala k 99,99% folka pa je danes sinonim za represivni nadzor nad državljani. Najbolj ste mi smešni tisti, ki se še vedno zgražate nad takimi prijemi v prejšnjem sistemu a istočasno enake vrste prijemov zdaj pa veselo zagovarjate. Res ne štekam?
To je cela tovarna laži, medijske blokade, cenzura. Samo, da se ne bi izvedelo resnice. Ampak grdi smo pa tisti, ki na to opozarjamo.
Sicer kako bi TBC lahko povezali s strdtki mi tud ni jasno in TBC "ubija" počasi in izredno redko hitro. Gre pa navadno za počasno odpoved respiratornega sistema kot vzrok za smrt in ne zaradi strdtkov. Če so uspeli tole zaviti in pomesti pod preprogo pol je sigurno podobnih primerov na desetine ali celo stotine.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Take novice s poudarjanjem v naslovu, da je nekdo umrl pri 85 letih s korono so tudi čisto odveč. Tudi da izveš nato v tekstu, da je bil polno cepljen ne igra nobene vloge. Človek je pač bil že 85 let star in po statistiki vsako leto umre tretjina starostnikov starejših od 85 let - kovid gor al pa dol.
https://www.24ur.com/novice/tujina/v-85-letu-umrl-colin-powell.html
Povezava za deljenje
Deli na druge strani