Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Sej po eni strani je sme?no, ampak ravno najbolj ozave??eni ekofriki na koncu bluzijo po vseh koti?kih sveta ob svojem ozave??anju in imajo tako velik CO2 footprint, da... no, ni ve? sme?no.

Med tem pa nekateri pla?ujemo neke brezvezne dajatve, ker nam doma en youngtimer stoji pod nadstre?kom in iz njega kar puhti CO2, na letalu smo bili pa zadnji? tam enkrat v osnovni ?oli. In ?e stalno poslu?amo neko moraliziranje, ker si dovolimo kdaj iz veselja usest v avto pa malo teko?ih dinozavrov uplinit.

Fight me, you aspie cunt.

Agree... Zato sem pa rekel, da smo vsi tako ali druga?e del tega za?aranega kroga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ampak svet bo pobralo zaradi teh istih pizd, ki v morja (in povsod okoli) mecejo smeti in predvsem veliko prevec teh smeti ze v startu kupijo... njihovo svinjanje se ne konca tam.p

Se pa strinjam; zacaran krog, del katerega smo vsi (vsaj pomalem)..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

V?eraj sem gledal na Youtube nekaj krogov iz Monze 2005, ko so rohneli V10 motorji. Uf kak?en zvok, tole pa totalna rev??ina, ki jo zabelita 2 kvazi strokovnjaka, eden zeha. sramezljiv

Ja, je kar razlika. Saj verjetno po drugi strani pa ?e kak?no generacijo starej?i gledalci , takole "malo zvi?ka" gledajo ?e na formulo leta 2000, ko so spremljali formulo ?e preden sem se jaz rodil...

Mogo?e si bomo ?ez 15let ?eleli sezon kot je bila leto?nja... Saj ve?... Napredek pa to :)

Sode? po v?eraj?nji oddaji pred prenosom,ko so pokazali kak?ni naj bi bili dirkalniki po spremembi pravilnika, je to precej verjetno . Beri: dirkalniki bodo za popeezdit grdi...

Se bomo ?e navadili, v najslab?em primeru pa pa? ne bomo ve? gledali tega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Izkori??en drugi frei vikend zapored, za slovo od, po?itka polnega, novembra.

Malo odkrivanja manj znanih (in bolj strmih ) poti na Jan?e, lu?k v centru Ljubljane, gledanja pol sezone Chicago fire, dobre hrane in tisti ob?utek ko gres zjutraj na ?aj v center in prebere? vse cajtnge (kot kak?en upokojenec).

Zdaj pa veseli december...

post-9068-0-46744300-1575272440_thumb.jpg

post-9068-0-03120000-1575272462_thumb.jpg

post-9068-0-57299100-1575272478_thumb.jpg

post-9068-0-89500700-1575272496_thumb.jpg

post-9068-0-25503800-1575272532_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

TV3 eden od komentatorjev ZEHA (se sli?i ko mu popa?i glas oz. ga zakrivi). ?e tako sta dripca vse prej kot neka strokovnjaka in totalno nezanimiva, zdaj pa kaplja ?ez rob.  :vskalo:

Tole je res postalo totalno negledljivo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

?e sem prav razumel bi blo treba sterat vse osebne avte s cest in nabasat ljudi kot ?ivino na avtobuse in vlake, da bi se lahko vzhodnoevropski tranzit normalno ?ez vozil. Mater to pa je slu?nostni prepogib do tal.

Kdo, bo recimo meni povrnil ves izgubljen ?as na avtobusu, kjer bi me radi zgu?vali kot sardino? Stat med pre?vicanim folkom sred poletja v nabito polnem avtobusu - a zato delam, da bi pol z mano ravnali kot ?ivino in da bi se vi kamionarji lahko veselo vozili po praznih cestah? Sam ta odgovor bi rabil, ker z avtom rabim do ?ihta 15min, z avtobusom povpre?no 50 min. dnevno to pomeni dodatno uro uro in deset minut ve? kot z avtom. Posledi?no to pomeni, da ne delam samo 8 ur na dan ampak skoraj 10 ur od tega dve nepla?ani.

Aja, pa parking imam svoj na slu?beni lokaciji, tako da se ne bo kdo slu?ajno zgra?al.

Pa ?e nekaj, mene k imam prilagodljiv delovni ?as, gne?e ne obremenjujejo, posku?am pa gledat vse vidike tudi tiste v katerih nisem udele?en, ampak da bi se pa takole hodilo na roke vzhodnoevropskim tranzitarjem je pa sorry, milo re?eno nerazumljivo.

Se strinjam, sploh v tem,da bi se doma?i vozniki na nek na?in morali prilagajati tujemu tranzitu, medtem ko v kontra smeri tega ni za pri?akovati.

Ampak poglejmo z drugega zornega kota; ?E bi bil javni promet izpopolnjen do te mere,da z njim porabis recimo pol ure, medtem ko bi z avtom za isto relaciji porabil recimo 20', potem bi pa to ?e bilo vredno razmisleka... In seveda, da so avtobusi/vlaki vsaj pribli?no na nivoju.

Recimo znanec se vsak dan pelje z vlakom iz Grosupljega v Ljubljano v slu?bo. Mese?na karta ga pride ceneje kot bencin, ko pa ra?una? ?e na parking v Ljubljani, amortizacijo avta je pa sploh v plusu.

Sicer izgubi nekje 1h na dan v primerjavi z avtom, ampak na ta ra?un na vlaku dela stvari za slu?bo,ce pa bi hodil z avtom,bi jih pa moral doma... Vseeno mu je za gne?o na cesti, sneg na cesti, iskanje parkinga...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Meni sta Ford in Opel nekje na repu priljubljenosti (no in ?kode, ki so mi ve?inma zelo neprijetno oblikovane), ampak Opel je vsaj lep napram Fordu (za moj okus). Kvaliteta pa tudi za tanove Opelice precej uboga (ko sem delal v rentakarju s 3500 vozili, je bila vedno te?ava pri znamki Opel, pa govorimo o vozilih z nekaj tiso? km na ?trevcu prevo?enih). :zvizga:

Tudi sam sem zelo nezaupljiv do Opla... Ampak meni je od Oplov vizualno v?e? zgolj Insignia (pa ?e to pogojno), ko pa vidim crosslanda Me pa kar mine... Ali pa karavansko astro..

Ford pa ni? posebnega, razen zadnje ?ase precej posebne cenovne politike...

Ampak ko je avto enkrat star 10let, je itak to loterija. Od prevec dejavnikov je odvisno a bo delal, ali ne in vsaj jaz pri rabljenih avtih ne krivim zgolj znamke. Sploh ?e se nima avta od novega.

Pa kak Fiat je tu zraven ?e se ne motim.

Mislim da novej?i Fiati niso tako problemati?ni. Njih bolj matra manjko modelov (skoraj vse bazira na 500tki).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sam imam tri avte in sem lastnik zemlji??a, na katerem so avti...

Naj vsak kupi parking, pol pa avto...ob?inski veljaki pa naj dajo mo?nost nakupa...

Kdor ima ve? parkingov kot avtov, ga naj pa mastno obdav?itvijo...

Da se...

Ampak saj je ve?ji (predvsem pa nevarnej?i) problem gneca na cesti,kot to da ljudje nimajo kje parkirati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne me popljuvat...

Povra?ilo potnih stro?kov na osnovi PORABLJENE karte,ne samo po ceniku busa in vlaka...

S tem pove?ano povpra?evanje in avtomatsko vec javnega prevoza...

Vsi lastniki vozil bi morali imeti kje parkirat...biti LASTNIKI parkirnega prostora, dr?avne firme tudi in vsi privatniki...

Vsa mo?na parkiri??a o?tevil?it in vsaka ?tevilka ima svojega lastnika...

Pojdimo na ceste...ki so manj obremenjene...

Na busu 50+ ljudi...to je 50 avtov in 50 parkingov...

Vlak 160 ljudi...160 avtov...

Jp,se kar strinjam. Ampak.... O?tevil?eni parkingi bi verjetno pomenili pla?ljive parkinge... Koliko ljudi bi ga bilo pripravljenih pla?ati in koliko ljudi bi raje videlo da ostane tako kot je?

So se ljudje pripravljeni odpovedati lastni?tvu avta,kljub temu da vemo , da je le-ta jama brez dna in da bi marsikdo lahko ?ivel s car sharingom...

Kaj ho?em povedati; ljudje smo pa? taki, i??emo probleme (nergamo),hkrati pa zelo neradi stopimo iz svoje cone udobja in v ve?ini ni? ne naredimo za to,da bi se sploh lahko kaj spremenilo. Saj vemo; povpra?evanje in ponudba...

Jaz vedno pravim; na nas je ,da spremenimo vzorec obna?anja,ker sistem ne bo tega naredil namesto nas; sistem pa? sluzi na nas. In vedno trdim da je prihodnost (oziroma bolje re?eno: bi morala biti) v najemu stvari, v deljenju stvari... Lastni?tvo stvari,ki jih ne uporabljamo pogosto je pa? drago lastni?tvo.

Ampak jebemu....isti sem... 2x letno smucam in ne da bi rental smu?ke,ne.... Treba met svoje...

Back to Topic: navijam za javni promet (naj bo na nivoju) in preusmerjanje tovornega prometa na vlak.

Pa? pleha je preve? na cesti, ceste iz nevemkaterega leta, avtomobilov pa neprimerno ve?... Ne more biti druga?e.

No...pa ?e nekaj bi dodal... Ljudem bi se moralo splacati delati v kraju,kjer ?ivijo (ali pa ?ivljenje v kraju kjer delajo), posledi?no bi bilo manj dnevnih migracij (kar bi ?e bolje re?ilo problem,kot ideja z realnim povra?ilom stro?kov, ko bi , vsaj upamo, steralo ljudi na vlake/avtobuse).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tisti, ki ne veste, kak?en je poklic voznika in delo voznika, ne pi?ite bu?k...

Tovornjak ima razklad v Celju ob 10ih... Naklad v LJ...tovornjak za?ne v NM...tovarna v LJ za?ne ob 7ih... Kako bi to re?il?

Tovornjak v tranzitu, dela pavzo v MB...gre v Madrid...vsaka ura in ?as vo?nje mu je pomemben...

Tovornjak iz MB gre v KP poln, ima razklad in naklad v Postojni do 14e ure...

Pa mi znanstveniki razlo?ite, kako, kje in kdaj naj se mimo svete Ljubljane pelje...

Da ne govorimo o dostavah v trgovine v LJ...pa dostave v skladi??a v LJ, pa iz skladi?? v LJ... Tu je tema za me?anje megle in zaslu?ek DARSa...ni namen takrat poceniti cestnino, ampak v drugem ?asu podra?iti...

In kaj je po tvojem mnenju re?itev za splo?no dobro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Zakaj, a je bil on vedno 100%? Eni avtomatsko pri?akujejo, da Ferrari pa mora zmagovati, ker je prej dominiral par let. Ampak v F1 je pa? tako, enkrat en enkrat drug.

Zakaj se za Williams pa Mclaren nih?e tako ne obremenjuje?

?eprav sem velik,velik navija? Ferrarija, tudi v mojih o?eh izpadajo rahlo pateti?no, ko vsako leto napovedujejo , da letos pa bo...

Saj lahko gledamo tudi iz tega vidika,da je Mercedes tako dober in ne da so ostali slabi (?e je to sploh pravi izraz v ?portu,kjer odlo?ajo desetinke), ampak jebemu.... Letos nih?e od rde?ih verjetno ne bo niti tretji v prvenstvu...

Pac glede na prora?un, napovedi in ja, konec koncev tradicijo, si nebi smeli dopustiti takih banalnih napak, kot so si jih predvsem letos. Za?en?i z nepotrebnim pretiranim rivalstvom med dirkacema, ki ga niso niti malo omilili tekom sezone...

No... ?e zmeraj bolje kot tisti fris od Wolfa... " Hitrej?i so, ne bo nam uspelo.... " ?ez 2dni pa dvojna zmaga....

Williams je ?e glede na finan?ne te?ave manj pod plazom kritik, za MCL pa verjamem ,da tudi te?e marsikatera debata v stilu "kaj klinac jim ni jasno".

Pa? nekaj je ?e zafrknes pri razvoju, drugo pa je ?e ima? avto na nivoju,pa zavbluzis sezono z banalnimi napakami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ferrari se je ponovno sam nekaj podrkaval v zaklju?ki kvalifikaciji, neverjetni ma?ki F1. :zvizga:

Hamilton ju3 na novo zmago. :jupiii:

Pa ravno Ferrari ,ki je nekdaj slovel po superiorni taktiki.... Letos so res izpadli amatersko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa da bi bilo dejansko kaj ceneje. Ne pa tiste fore kao -70% a za to "znizano" ceno dobis pri drugemu prodajalcu za redno ceno. Saj ne recem doloceni izdelki so par ? cenejsi, ampak zdalec kot napisejo (-40%, -60% itd.). Folk pa itq samo da vid popust takoj v akcijo. Mimovrste delajo na polno ze skoraj cel mesec!

Saj se najde kaj, ampak vecinoma ljudje kupijo nekaj, kar ne rabijo. Kupijo pa zgolj zaradi popusta....

Meni se zdi nakup stvari , ki je ne rabim ali ki si je res ne zelim, v vsakem primeru predrag nakup.

Gre pa tudi drugace; kolega je lani kupoval zimske kolesarkse cevlje... dejansko jih pod 170-190eur ne dobis. In ker je vedel, da dolocena stacuna na black friday zniza 70% procentov za taiste cevlje, je cakal na ta dan in jih kupil. Sj bi jih kupil tudi sicer, ampak logicno da je pocakal na ta dan.

Nam pa da to misliti , kaksne marze so povsod v igri...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ej tole zadnje dni ko so stalno trobezljali ?RNI PETEK; mah si mislim ?rni petek bo v primeru, da pade potni?ko letalo v nek naseljen del mesta na petek, ne KUR?ECV ?OPING. :vskalo:

(pa? imam totalni odpor do uvo?enih praznikov in Amerikanizacijo naroda ter osebki, ki tak?ne ideje besno zapopadejo, ker ho?ejo biti IN oz. v trendu). ?REDA beee-beeee :zvizga:

Jp,ne govori... ?alostno da ve? ljudi hodi na razprodaje iz zabave (ne iz potrebe) kot na volitve....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zacaran krog, fantje... ce bi ljudje ne "potrebovali" 3 hoferje, 2lidla, 5sparov in 8mercatorjev v vsaki vasi in na splosno nebi ziveli v taki potrosniski druzbi, ki bi konec koncev znala ziveti malo bolj lokalno, bi bil tudi kaksen tovornjak na cesti manj.

Jbg, tranzitna drzava smo, infrastruktura pa bi bila ze z manjsimi spremebmami precej boljsa / varnejsa (pas za pocasna vozila, vecja in primernejsa pocivalisca - ne pa da se parkirajo na odstavni ali zaviralni pas in konec koncev strikten policijski nadzor).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.