To ni najbolje delati vsako sezono. Se hitro stanjša drsna površina in robniki. 🤔
Vmes, ob začetku sezone je dovolj, če niso robniki poškodovani seveda, da se potegne stranske robnike z fino pilo in na koncu še z finim diamantnim kamnom. Na koncu (repe smučk okoli 15 cm in prav tako spredaj na špici smučke) pobereš iglo, da ne grabijo preveč in lepše pelješ v zavoj. To zadostuje za nekje od 6-8 dni smučanja, odvisno od zrnatosti in trdote snega. Če je ledeno, meni zdržijo le 4-5 dni. Zato imam vedno s seboj na smučanju ročni kotnik z diamantnim kamnom, da nabrusim, če je potrebno.
Vem ja,poznam te stvari in brusim generalno vse komplet na cca 15 smučarskih dni odvisno od podlage kot si že ti napisal. Po mojem vedenju lahko to narediš 4-5x,dlje pa tako nimam smuči👍
A sam delaš servise? Bi ti bilo veliko lažje, če bi imel ski wise (primež za smuči). 😊 Jaz sem si svoje lesene primeže sam izdelal. Drugače si pa že desetletje pripravljam smuči v lastni režiji (v bistvu celi familiji in prijateljem).
Tudi na najnovejših salomon smučeh od hčere sem "popravil" kote, tako na drsni ploskvi kot robnikih. Je pa res, da moraš imeti kar nekaj pravega orodja(grobih in finih pil, kamna, robnikov, likalnika,krtač in drugih pripomočkov) za pravi "tuning" smuči.
Če koga morda zanima, bo 19.04. 2023 prodajalna smučarske opreme Tesma sport organizirala v Kranju tečaj priprave alpskih smuči.
Ta moj mali servis pomeni, pregled vezi, pregled Robnikov in fino popravilo teh, če je bil v snegu kak kamen, zaščita drsne obloge in glancanje. Po nekajkratni smuki jih dam pa na pravi servis v Celje kjer mi na neko fino swis mašino obrusi robnike z drsno oblogo vred.... 👌
Ojej, Bini tole smučanje te preveč izčrpava, da nisi opazil, da to sploh ni pesem in da je tekst prepisan oziroma preveden iz mazdinega kataloga za CX-30. 🤣😂🤣 Tega še Alex ne more uglasbit pa če ma konstantno 10 pirov v riti.🤪
Kakorkoli, to je tekst, ki ga je spisala UI brez podkupovanja ali reklame... 😉 Faušija.... 🙃
Je pač fin in fensi, sploh pa PREMIUM , če se strinjaš al pa ne😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ka maš moj telefon....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani