?e moj pokojni dedek je govoril: nizbrdo se i govno kotrlja... Jaz pa dodajam: jebes dirkanje v prometu in kdo je hitrej?i na spustu... Gremo dirkat GOR na hrib...
Jaz preprosto preve? rad kolesarim in ?ivim,da bi zavoljo gonje po parih kmh hitrej?i vo?nji , kon?al tak/tam, da/kjer nebi ve? mogel kolesariti.
?e cesta grosuplje-mlacevo je nevarna, razne ceste Mla?evo-videm Dobrepolje ali pa cesta proti Ko?evju pa ne sploh ne vidijo kot kolesarja..
Da se razumemo. Kolesarji SO slab?e vidni in delno razumem, da ju avtomobilist ni opazil. Ampak to bi bila bolj slaba tola?ba, ?e bi imel koga na vesti.
Ali pa bolj slaba tola?ba za kolesarja, da je imel prednost.
Bi bilo fajn,da bi se tudi marsikateri kolesar kaj nau?il iz tega posnetka (kro?i tudi po mnogih kolesarskih klepetih).
Sam imam tudi ?ez dan pri?gano mo?no led utripajo?o lu?, ki preverjeno pomaga. Definitivno sem pa prevelik zajec , da bi u?ival v nekih hitrih spustih, sploh ko vidim avto nasproti.
Pa? tudi kolesarji se premalokrat zavedamo/jo, da s(m)o zlahka spregledani in ve?ina ne naredi popolnoma ni? na tem.
Saj Me tudi z lu?jo pri 25kmh lahko nekdo nabije,ampak takrat bom vsaj vedel, da sem naredil marsikaj, da Me nebi oziroma da vsaj zmanj?am mo?nost.
"Tokrat se je vse kon?alo sre?no, a lahko bi se zgodila nova tragedija. Prav zato voznike in kolesarje ?e enkrat opozarjamo na dodatno previdnost v prometu. Poglejte si, kak?no dramo sta do?ivela (pre)hitra kolesarja!"
?Kaj pa vem no, dvomim, da sta tolk ?ponala. Tule je pa krivda ?isto na strani avtomobila, bi skoraj podprl dve okoli u?es.
?e mene kdo vpra?a, sta se tle peljala 50-60kmh. Vsak skuterist bi se zlahka peljal hitreje.
Je pa res; ogromno ljudi se ne zaveda, da tudi kolesar zlahka pelje 35kmh po ravnem in ga vidijo ko je recimo par10metrov dale? in speljejo.... Pomagajo ?ivo pisana obla?ila in utripajo?a Lu?ka tudi sredi dneva.
Sicer pa,ja.... Je tudi meni ?e tkole zaledenela kri in v takem primeru je res najbolj?e da gre avto potem naprej svojo pot...
Naslov je pa itk zgre?en "prehitra kolesarja". Tamle je verjetno omejitev 90kmh, mogo?e 70kmh... In tu sta bila prehitra za koga? Za avto ki ju je izsilil? Konec koncev je tu kolesar resil nesre?o.
Policaj, ki je vozil bi moral dobiti kazen 450 EUR za povzro?itev nesre?e. Ne bo pa dobil kazen za vo?njo skozi rde?o saj to lahko stori, vendar varno in da ne povzro?i nesre?e. Sre?a je vse skupaj bolj dotik kot pa kaj bolj resnega tako, da nekih hudih zadev ne bo. Me pa zanima ali je bil policaj, ki je po?kodoval roko privezan, ker da si po?koduje? roko ob takem rahlem dotiku je pa res kategorija "kr neki".
Meni prideta na misel 2scenarija kako si je po?kodoval roko... Ali mu je priletel kak?en nefixiran kos prtljage v roko,ali pa je z roko slonel na armaturki (saj se gre za sopotnika,ce se ne motim?).
Izkoristil v?eraj?nji klic iz slu?be,da sem danes frei ter ?e 200ti? letos sko?il na kolo... Klasi?na turca preko Panc, Ivan?ne Gorice, Bogen?perka, Litije pa ?e malo na Orle.
Malo narobe svet; v?eraj po de?ju s specialko, danes ko so bile pa ceste ?e suhe pa z mtb (in to po asfaltu).
Je pa zanimivo,ko v nalivu menjavad gumo (?e drugo v dveh zaporednih furah).
Skratka... vikend izkori??en, vklju?no z malo junk fooda..
Ne dam ti prav. Tip bi MORAL spremljati in sli?ati sireno! V avtu NE sme? imeti preve? naglas radio! V kri?i??u MORA? pa sploh biti pozoren tudi pri zeleni lu?i.
Sam sem najmajn 50x ustavil na zeleni lu?i...pa bi se komot zaletel ali koga podru...
Ta avto sploh ni tako zvo?no izoliran...dedek je pa...
Tudi povzro?itelj bi moral dobiti kazen, ker ni spremljal prometa. ?e je vse normalno, se sli?i zvok sirene, ko si tako blizu in bi moral biti previden.
Kako bi vsak posameznik gledal na takega, ki bi zaradi njega, koga od svojih izgubil...ker bi re?evalno vozilo razbil...
Ni vse peljati, ampak tudi spremljati. Se pa sli?i zvok sirene, ?e si tako blizu.
To je res, ampak si lepo napisal: "ce je vse normalno"... Ce pa imas radio malo bolj naglas, ce ravno razmisljas o tem kaj bos doma jedel, ce ravno prestavis postajo na radiu, ce te malce boli glava in nisi "taprav"... eee, potem pa tudi sam hitro spregledas/preslisis vozilo na nujni voznji.
In tega se mora VSAK voznik vozila s prednostjo zavedati, kakor se to morda grdo slisi. Pa jih spostujem, vem , da je zajebano voziti nujno voznjo, ampak tako pac je. So ljudje , ki so gluhi, slepi, so mulci s slusalkami v usesih, so mopedisti v komtra smer na plocniku, so tudi ljudje , ki se namenoma ne umaknejo.
In dzabe to, da ga vidis/slisis 2sekundi prej in se ustavis, ce se policist/resevalec/gasilec ne uspe...
?e 1x, da ne bo slucajno izpadlo , da napadam policista v tem primeru... ni res, jih spostujem in imam super izkusnje z vsemi intervencijskimi sluzbami, ampak vseeno, potrebno se je zavedati rizika take voznje.
Jaz dejansko podpiram predlog, da bi bil v tem primeru voznik policijskega vozila oproscen placila kazni, hkrati bi pa bil spoznan za krivega in bi voznik suzukija pac dobil povrnjeno ?kodo.
Me zanima, kako se bo re?ilo. Mislim, imeli smo nekaj primerov, ko je v mestu voznik re?ilca prevozil rde?o lu?, pa je vanj butnil motorist, ki je pripeljal krepko nad omejitvijo. ?e naslovi so bili tam druga?ni, ampak pustimo stat. Me zanima, ?e bodo tudi tu policistu "naprtili" krivdo?
Na koncu pa ne vem, kaj je huj?e na cesti:
- zmeden starostnik
- ?enske, ki se li?pajo med vo?njo
- Ljubljan?ani
- sami sebe polni mladci v belih patikah in komolci na ?ajbi pa gas do daske (svi na?i)
- smart phone generacija s tablico na volanu
- vozniki za?etniki
?e sem koga izpustil, naj se ne jezi...
Hja... Dobil bo kazen za kr?enje CPPja. Saj vemo kako je z vo?njo intervencijkih vozil skozi rde?o in ostalim krsenjem cppja.
Po lastnih izku?njah tole pomaga... kurckej... Dobro, kak?na ?ival manj bo povo?ena in kak?en avto manj razbit, ne bo pa to v celoti prepre?ilo trke. Ampak ko v medijih napi?ejo tako pompozno, ?lovek dobi ob?utek, da zdaj bo pa mir in pripili skozi ovinke ?e hitreje kot prej. Pa s tem ?e bolj spla?i divjad, ki nato ska?e kamor ska?e ne glede na odsevnike...
Mogo?e je problem v tem, da montirajo odsevnike ZA divjad namesto odsevnike PROTI divjadi...
Jaz vidim ?e najvecjo prednost pri teh odsevnikih v tem, da mi dajo vedeti, da je to obmocje divjadi in sem tam ?e posebej previden.
Sicer je pa tole ze vsaj 2leti stalnica na nekaterih odsekih
Mislim mo?tvo ni bilo krivo ni?. Kriv je bil Vettel
Krivi so oni s tem,ker niso ?e po parih dirkah s pestjo uzgali po mizi in naredili red med dirkacema. Do zdaj s tem niso imeli te?av in letos jim je lahko ?e na za?etku bilo jasno , da Leclerc pa? ni massa ali barichello ali pa konec koncev raikonen in da bo do takih zadev pa? prihajalo. Ni bilo tole prvi? letos.
Sem si rekel, ?e naredim ve? kot 100km v napovedanem de?ju, grem na pizzo meseca novembra
De?ja ni bilo,bilo je pa Super 115km, preko Grosupljega, pescenika, Ivan?ne Gorice, Trebnja, Bogen?perka, trebeljevega nazaj do Ljubljane.
Tokrat sem ?el na pizzo v novo pizzerio "peruzza".
Moram priznati, da sem pri?akoval ve?... Saj je bila okusna, ampak premala, obvezna je rezevacija, pa tudi ambient ni pisan meni na ko?o ter precej skromna izbira pizz.
Za 13eur bi morala biti vsaj nekje prese?ek... Se vidi , da je to ena tistih pizzerij,kjer bolj gradijo na nekem imidzu dru?inske pizzerije, oh in sploh sestavin ipd...
Evo recimo gume ,ki so se zna?le na xsari,ki si jo lastnim 11to leto: letne Michelin (prvo gradnja), sledile so Sava intensa hp (kupil napol zastonj od kolega,ki je prodal avto-gume stare 2meseca) in zdaj pirelli Verde 1 (ali nekaj takega, kupljene za 100eur, stare pol leta in prevo?enih 20km-od Hyundai salona do vulkanizerja, potem jih je majstr dal Dol in se vozi na zimakih nonstop). Tako pirelli kot Savo sem kupil ?ele po pregledu testov; nebi jih kupil zgolj zato,ker so bile res poceni.
Zimske: Sava eskimo s3+, sledile so Michelin alpin 4 (kupil zaradi majhne obrabe, saj je takrat xsara delala veliko km) in zdaj v kleti ?akajo gy ug8, ki so bile 47/komad, narejene decembra 18. Nerabljene kupljene preko neta, na poceni gume.si
Skratka; ?e malo pogleda? po netu,se zna dobiti vsaj solidno gumo za pameten denar.
Plus to , da je v moji dimenziji razlika med Savo in Conti Max 15eur/komadu. Tu ?parati je verjetno manj razumljivo ,kot pri kaki ogromni dimenziji,kjer je razlika krepko ve?ja.
Jbg,nekateri pa ?e 160eur te?ko napraskajo za gume. Bolj se cudim frajercom,ki dajejo ?e ve?je feltne na mo?ne avte, za gume pa zmanjka
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prespal celo no? in vecji del dneva.
Kako Malo je treba
Povezava za deljenje
Deli na druge strani