Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Nejc ni vse v de?eli proizvajalca ?e bi pogledal test je Hankook na 5 mestu ( ni Kitajski je pa Korejski) in je pred Michelin, GY, Vredestein, Sava tak da ???

https://www.amzs.si/uploads/Motorevija/mr_oktober_2019/amzs_test_zimskh_pnevmatik_2019/tabela-18565-r-15-t.jpg

To?no to. Napisal sem da nebi imel Kitajske gume na avtu , za korejske pa nisem tega nikoli rekel.

Hankook, kumho ,nexen ipd za moje pojme spadajo v srednji razred in v kolikor bi dobil fajn ponudbo za njih, nebi imel problema jih dati na svoj avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lahko sproba? link :D

https://www.bike24.com/p2299619.html

Kupil sem jo na osnovi izku?enj ?lahtnika. Zagotovo ni Lupine, je pa solidna lu?ka za ta denar (kitajcev se ne upam ve? kupovat ker imajo velika ve?ina fejk LED emitorje). Zraven dobi? vse ?ivo od pritiklin za monta?o, plus tipko za brez?i?no upravljanje s krmila. 

Za preizkus mora vsaj kak?no urco prenehat de?evat.

Evo, nehalo dezevati. Ni druge kot sprobat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nejc, starost ni problem, problem je samo to a gume primejo normalno ali drsijo. Vse ostalo je BS in dokler na tehni?nem ne bodo merili dejansko torni koeficient gume, bo? imel lahko eno leto stare zimske ?unga lunga gume, ki si jih pred tem veselo vozil na 50-60 stopinj vro?em asfaltu preko poletja. Profila bo dovolj, letnica je tudi Ok, ampak guma je pa betonska.

Vem. Ampak dokler tega ne bodo delali in dokler ljudje ne bodo imeli ob?utek,kdaj avto drsi zaradi gum,je pa?, pav?alno gledano, najla?je narediti neko lo?nico pri starosti gum . VECINA starih gum drsi bolj od VECINE novih. To, in pa apelirati na ljudi , da se Zimskih ne uporablja poleti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne morem mimo tega komentarja - zakaj naj bi bile po tvoje letne gume krive za to? Niti en sam test ni potrdil tega, da bi bile v mokrem letne slab?e od zimskih in to tudi pri ni?jih temperaturah od pravlji?nih sedmih stopinjah. Ve?ji problem so kvaliteta in izrabljenost gum pa naj bi to bile zimske ali pa letne. Problem je v tem, da ljudje ?parajo pri gumah in en od takih "?parovnih" podvigov je vo?nja zimakov preko poletja in vrelega asfalta, ki dobesedno plastificira gumo, da je popolnoma neuporabna na mokrem.

Omenjeni ovinek se da speljati v mokrem vsaj s 120km/h brez, da bi se povi?al sr?ni utrip, ?e ima? name??ene normalno dobre gume. Tistemu, ki tam drsi pri 80-100km/h pa na kolenih prosim, pojdite zamenjat gume, ker so va?e res ?isto v kurcu in neprimerne za vo?njo, hvala.

Se strinjam. ?e malo pogledamo gume , sploh na malih/starih avtih, ki ve?inoma delajo malo kilometrov, te lahko samo zmrazi. Ve?inoma gume stare 5in ve? let, zimske po celo leto gor....

Redkokdo zamenja gume zaradi starosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bil v NL...Amsterdam...4 pasovnica...levi pas prazen, na drugem sem jaz s 100 na uro, na tretjem in ?etrtem ostali avti...bil z busom...

Zakaj je gor visoka povpre?na hitrost? Ker promet poteka teko?e...tretji pas 98 km/h, ?etrti 95 km/h.

Estonija, z mazdo vozil po predpisih in bil najhitrej?i...Latvja, vozil po predpisih, bil najhitrej?i...poraba 5,7...omejitve med 80 in 100 km/h. Povpre?je visoko... Na Poljskem vozil 160 km/h, povpre?je enako...veliko pospe?kov in zaviranj...poraba malo pod 7...

Kaj sem ugotovil...vozi po omejitvah in pride? poceni in dale?...

In z ve? ?ivci na koncu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, Nejc, vse to je res. Je pa res, da se v?asih zgodi, da pripelje? 15 km/h hitreje, kot je predpisano (sploh ?e je lepo son?no jutro, suha cesta, ?e nobene gu?ve,... Takle radar te spomni, da omejitev kljub temu velja. Pri tistem, skritem, se pa to spomni? ?ele ?ez tri mesece... In, kar lepo priznaj, ?e bi bili povsod taki radarji, bi pla?al polovico manj kazni, kot si jih sicer, je tako?

Se strinjam; pa? v?asih ?lovek ni z glavo povsem , oziroma samo pri vo?nji, lepa cesta, malo se spozabi? in je kazen tu...

Absolutno ti dam prav.

V mojih treh primerih... Da vidim ?e bi bilo kaj druga?e... Ja,ok tam na Lavrici ko sem se peljal 58 namesto 50... Ampak po drugi strani je pa tudi tistih 80eur (oziroma 40 eur pokovicke) doseglo da ?e od takrat vedno peljem max 55kmh na tempomat.

Tujina... Ok sredi no?i v Avstriji ga sploh nebi videl... In tisto je prav da ga nebi,ker ni ?lo za blago prekora?itev.

Italija obvoznica... Ja,res je.

Ampak tako kot je Shrek napisal; kaj je re?itev? To da nam pride v kri vonja po CPP. Kako bomo/bodo pa to dosegli,je pa na vsakem posamezniku... Zlepa (pa? pravila so pravila) ali pa zgrda (kazen ali pa bognedaj z tugovanjem v zaporu)..

Bebo za volanom, ?tajerska verzija kreljota, ki ne pozna znakov in ne jebe omejitev. :zvizga:

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/28-letnika-kar-dvakrat-ujela-provida-za-nagrado-ostal-brez-avta-in-izpita.html

Tak upam da nikoli ne bo sli?al obvestila za radar ali pa ga videl.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vozi po predpisih...pa je lahko milijon radarjev...

Ne vem, zakaj se obremenjujete z radarji? Vozi po predpisih, ?e si prehiter in te dobi radar, pa bodi tiho in pla?aj.

Je z mano kaj narobe, ?e sem pri ve? kot 2,5 milijona km 3x radar pla?al in to vedno po moji krivdi?

To?no to . No,jaz sem malo bolj bad Guy zgleda. V 1,5 mio km (ali malo manj)pla?al 3x; 2x Tujina,1x slo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole je fotografija radarja v Italiji:

Diapozitiv1.JPG

Diapozitiv2.JPG

Ta radar gotovo ni namenjen inkasantstvu ampak umirjanju prometa. In ?e te tak radar ujame, je ?isto prav, da te oglobijo. Bom pa ?e dal fotografijo radarja v Sloveniji. Sicer pa itak sam ve?, kako so pri nas radarji skriti. In takemu radarju ne more? re?i, da je za umirjanje prometa. Ker voznik niti ne ve, da je tam radar in vozi z nespremenjeno hitrostjo naprej ter ogro?a varnost prometa. Potem pa enkrat ?ez tri mesece dobi polo?nico na dom, pa se niti ne spomni ve?, kje je to sploh bilo... Mislom, da ve?, o ?em govorim.

Mislim, da vem kam ciljas; tak radar opazis na dale? in do same prekora?itve niti ne pride. In za varnost je bolje ,da ne pride do prekora?itve (in posledi?no kazni), kot da pride do prekora?itve in v dr?avni alo ob?inski prora?un pride kak?en Euro. Ok, lepo in prav...

Ampak... Kaj pa ?e pogledava s te strani: peljem se po Italiji , za katero (recimo) vem,da ima na dale? vidne radarje. In si re?em: saj ga bom videl pravi ?as (opozorila za njih pa tudi), do takrat bom pa vozil (pre)hitro.

Po drugi strani pa pri nas: dobim poloznico ,da sem se peljal nekje prehitro. Recimo 200eur. Itak jezen na cel svet takrat,ampak ok,pustimo to :)

Skratka; navkljub za doma?ine znanim lokacijam radarjev, so ?e zmeraj kak?ni zelo dobro skriti (kar tudi sam potrjujes), torej se ne morem zana?ati na to,da jih bom pravi ?as videl in (zgolj) tam upo?asnil. Torej (ce bom kolikor toliko normalen in ?e bo spomin na kazen ?e vsaj malo ?iv), se bom peljal na vecih odsekih po omejitvi,ne samo tam kjer dejansko bo radar.

Se pa strinjam s teboj; najbolj edukativno bi bilo, ?e dobi? kazen TAKOJ ko naredi? prekr?ek. Da vidi? da je TO, TUKAJ in ZDAJ nevarno in da lahko s takim po?etjem ?e ?ez 500m nekoga ubije?. Zakaj temu ni tako, je verjetno te?ko re?i; kadrovsko pomanjkanje policije/redarstva, manj?i stro?ki, vecje ?tevilo ulovljenih prekrskarjev (lahko re?emo tudi ve? denarja, ja...).

Sicer pa ne dobi? poloznice ?ez 3mesece, ampak v roku 30ih dni (govorim za Slovenijo).

Dejstvo pa? je ,da ljudi najbolj udari ko udari po ?epu. ?al. Ja,izobrazevanje in odpiranje o?i in pogovor... Ampak ?al... IZgubljam vero v to,da bi kaj takega pri ve?ini zaleglo.

?al..

Ne me narobe razumeti Slivka, strinjam se s tvojim razmi?ljanjem tu,ampak probam razumeti in ponazoriti ?e drugo stran.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ko po Super popoldanski izmeni na staro specialko nabijes 2reflektorja, oble?e? odsevni brezrokavnik in po smrtni ti?ini naredi? rahlo de?evnih 45km... In si umazes bajk in spucas glavo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e je bil voznik trezen, nezadrigiran in avto tehni?no brezhiben (gume, podvozje bodo verjetno te?ko preverjali) in ni vozil (bistveno) prehitro, verjamem da bo dobil samo pogojno. Ob kak?ni huj?i ote?evalni okoli??ini pa mu kak?no 2 do 4 leta ne uideta.

Jp. Pa saj gume bodo lahko preverili, podvozje tudi najbr? ni povsem uni?eno (vsaj ne do te mere, da kak?ne predhodne kapitalne okvare, nebi mogli opaziti).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Situacija s Corso je bila res lahko nesre?a... Kaj pa v primeru, da je imel gume z zlizanim profilom, mogo?e 7 let stare, preve? napumpane, mogo?e ?e tri mesece zavla?uje z menjavo zgloba v roki, na tehni?nem so ga spustili, ker pozna nekoga ... oz. kakr?na koli druga tehni?na nepravilnost, ki jo opredeljuje zakon... kako bi potem gledali na krivdo voznika Corse?

Ma? prav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Res je. Nocem biti na njegovem mestu. Pa bi lahko bil vsak. Malo mokra cesta, malo nepozornosti... Ni potrebno da je divjak.

Smola. ?e bi takole priletel avtu v bok, nebi nih?e padel ?ez ograjo in zadeva bi se, malo sre?e, re?ila z la?jimi po?kodbami in precej dretja in to bi bilo to.

Splet zelo nesre?nih okoli??in...

Huje bi bilo zgolj ?e bi padel na AC oziroma ?e bi bil to avtobus poln ljudi.

Kar se pa ti?e dunajske,pa itak ?koda besed.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zanimivo bo sojenje tipu v corsi, ?e primerjamo tipa, ki je zbil 2 na prehodu za pe?ce pri gospodarskem razstavi??u, kjer je bil pod vplivom substanc...

Grem stavit, da bo ta s corso dobil ve?jo kazen, ?eprav je pri njemu bila nesre?a v pravem smislu besede in posledica nesre?na...

Tip, ki je pa bil pod vplivom bogsigavedi ?esa, se bo pa lahko izgovarjal na zmanj?ano pri?tevnost...

In kdo je nevarnej?i na cesti?

Ravno 5' nazaj sva se z mojo pogovarjala o tej nesre?i in sem tudi jaz potegnil vzporednico z nesre?o na dunajski...

Se strinjam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

323 BA, se strinjam. Pa? v afektu je zavil v desno...

Je pa zanimiva izjava policije, da ni pomembno s kolik?no hitrostjo se je pripeljala Corsa, kajti bila je neprilagojena.

Verjetno res ni nujno,da ga je res prigonil; tamle ni najbolj?i asfalt, sicer ne vem ?e so na tem odseku tudi, ampak ?ez tiste pre?ne ?elezne "tirnice" ki dovoljujejo raztezanje mostu ,zna avto ravno toliko zdrsniti da se marsikdo ustra?i. Ni?je temperature, par let stare gume, mokra cesta.... ?e se vse poklopi, je ?e 80kmh hitro preve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj naredi ena mala corsa ?leparju??

A je fora, da ?e bi bil poln ga nebi tako zaneslo al kaj?

Se pa na posnetku prav vidi, kako je ?oferja tovornjaka vrglo na drugo stran, in potem ven iz kabine :o:(

Fak... Pomojem ga ni samo corsa prestavila tja,ampak je ?e sam malo zapeljal v desno in ko se je enkrat naslonil na ograjo...

Sem pa videl okoli 19h ko so ?e zmeraj nalagali cisterno na vleko... Dobro ,da ni padla na AC spodaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nejc, tole mora? ?e prebrat glede wikend kolesarjenja;

sem se peljal po neki asfaltni, dokaj ozki cesti (na Stari grad nad Kamnikom), me prehiti z veliko hitrostjo nek Sharan ali Touran (karkoli ?e), ful na blizu mimo mene.

Ker sem bil le ?e 1km od cilja (tega gradu oz. gostilne na vrhu), sem pospe?il, s ciljem da ga ujamem ?e preden pobegne iz avta in mu povem, da tole ni oke taka vo?nja.

Sem ga res sre?al na parkiri??u v fazi izstopanja in mu povedal par krepkih (primitivzma sem se zadr?al, ?e tudi zato, ker je bil zraven pri avtu ?e pred?olski otrok), no pa me mo?akar, ko se je opogumil in me zbode; "a si se ustra?u al kwa?" (sem mu le ?e povedal, da lahko zamenjava vlogi in prevozni sredstvi, pa naj pove ali se bo ustra?il in sem se prijazno poslovil od tega stri?ka, njegove soproge in tamalega).

Eh taki osebki se sploh ne zavedajo kako nevarno je njihovo po?etje in upam, da bo naslednji? vsaj malo pove?al razdaljo do kolesarja na taki ozki cesti. :zvizga:

Hja.. poznam ta filing, Verjemi, v vseh urah na bajku,sem tole ?e milijonkrat do?ivel in verjetno bom ?e.,

Saj oba verjetno veva, da se ni vredno zapenjati s takimi osebki in potem ko se stvar prespi , je lahko biti general po bitki.

Ampak jebemu, ko ima? enkrat ?e tako pulz nekje v vi?avah in ko te ranljivega (kar na kolesu si) nekdo skoraj ubije (dobesedno) in se ti potem ?e smeje v obraz in ti daje take izjave.... Takrat ni treba biti ravno agresivec, da naredi? kaj kar pac.... Ni ravno ok...

Meni je ena kolegica neko? rekla , da od vseh ?portnikov, smo ravno kolesarji najve?ji te?aki... Sem samo rekel: ja... Zato ker smo eni redkih ?portnikov, katerih ?port se odvija med ostalimi ljudmi in itak da vsakemu v navalu nekega adrenalina pa? malo prej po?i film... Pojdi do nogometa?a pa mu vzami ?ogo in ga zajebavaj... Bo tudi Veselica :)

Itak,na koncu vidim(o),da ni vredno, ampak v tistem momentu pa... Hehe ...

?al taki razumejo samo udarec na gobec, pa ?e se ?e tako primitivno sli?i.

Jaz pa misilim,da ga niti to nebi spametovalo (na ?alost). Ker ?e je nekdo tako tele, da gre na knap prehitevati kolesarja in ga potem ?e zajebava .. ?al... Ne verjamem v prevzgojo starih kozlov.

?e pa se pogovarjamo,kaj bi si zaslu?il,potem pa....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Wikend kolesarjenje, ko sem obenem tudi pobral kako smet in plo?evinko ob cesti; Union in Lasko. :)

A to je verzija tiste akcije, da obiskovalec pla?e iz vsakega kopanja odnese 3smeti iz pla?e?

Jaz to ve?inoma prakticiram , ko sem na mtbju z ruzakom in pa? prinesem 3smeti od pujsov pred menoj....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.