Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

V ?etrtek se spravil rihtat sobo, katera je bila prej zgolj za nabiranje prahu in kot domovanje vseh treh koles ....

Ravnokar ?e zadnje finese (prebeljeno,nova postelja in predvsem vsa ?ara zmetana ven). Zdaj pa konkretno osve?iti dnevno sobo... In bo stanovanje kon?no povsem po mojem okusu....

Hja,tezko se spravim po?eti stvari,ampak ko mi naredi klik.... Me pa noben ne ustavi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

zadne cajte je res velikrat napisano... 75 letnik .... 80 letnica je.... mal naj se zganejo, pristojni... pregled zdravni?ki nad 70 bolj strog in pogost!

Nimam zaupanja v obvezne zdravni?ke preglede....

Tako kot je dolo?ena Spodnja meja za vo?njo avta,bi morala biti tudi zgornja.

Tudi motoristi niso bli glih rosno mladi, ker rosno mladi o?itno raje po telefonih drkajo in raje rajdajo po socialnih omre?jih kot po cesti... no ja sej v?asih je res bolje tako. :ne vem:

Ja... Mah, ?e posebej zalostno je ko nekdo umre pri ne?emu ,kam mu Pomeni strast v ?ivljenju (kar motor motoristu zagotovo pomen)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

https://www.24ur.com/novice/slovenija/nesreca-na-krizisci-tivolske-in-celovske-ohromila-promet-v-ljubljani.html

Me prav zanima kako je tole izgledalo oziroma kak?en bo epilog te zgodbe....

?e kdo pozna odpiranje semaforjev na tem kri?i??u; dejasnko je zoprn interval.

V isti sekundi, ko se iz smeri tr?a?ke pri?ge rde?a za zavijanje (levo) na Celov?ko, se pri?ge zelena v kontra smeri (iz smeri avtobusne postaje v smeri Vi?a) in ?e ni? kolikokrat sem na lastne o?i videl,da se poti preprosto kri?ata. Verjamem,da je bus peljal v zgodnjo oran?no (in je pa? vozil svojih Max 40kmh v ovinek), motorist je pa zgleda res kot mutav za?tartal v zelo,zelo zgodnjo zeleno...

Da bi omogo?il busu varno zapustitev kri?i??a pa ne....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Emm, kaj pa sem tukaj rekel ?ez hrvate. Ok(u)rcal sem na?e novinarske "zvezdice zaspanke". Druga? pa ?e mi prekosotle? pravi janez mu bom pa jaz hr?ek - in kje je kle problem? :ne vem:

Aja, pol sem pa napacen filing dobil. :) saj meni gredo tudi kasnimi svojimi forami vcasih na qrac.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

ne razumete no, eni mediji in pisun?ki pa? onanirajo na novice iz hr?kolandije. :hudicek:

Ampak Boss... Pomojem ti tako ne maras Hrvatov,kot jaz tipi?nega uporabnika e-"koles" in e-skirojev.... :)

?eprav se verjetno strinjava, da se povsod najdejo tudi povsem ok osebki? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Pa sem se tudi jaz v?eraj malo razkuril, kar je redkost. Po lepem vremenu in izletu na Rogli-pot med kro?njami,smo se odpravili proti Gorenju nad Zre?ami(gosti??e Smogavc) na eno kosilo ker je bila na Rogli stra?na gu?va ampak glej ga zlomka tudi tu je bil vendar manj?a(na mizo za 8 smo ?akali pol ure)Prej smo si ?e vse ogledali kaj bomo jedli pa pride kelner(Boris)ho?emo naro?iti hrano ker je bila ura ?e nekaj ?ez 15,pa re?e, da tako ne gre ker moramo prej naro?iti pija?o zaradi gu?ve v kuhinji? Pija?a pride ?ez petnajst minut nakar lahko hrano naro?imo.Pa? ?akamo pol ure kar je nekje normalno za sve?e pripravljeno hrano, postregel pa tako kot bi zmetal pra?i?em v korito-groza! Hrana je bila res okusna toda prej se je ?e nabralo nekaj slabih vtisov. Pa prosimo za ra?un in izjavi;fino bi bilo ?e bi pla?al z gotovino? Ok bomo, smo se odlo?ili ?eprav bi raje s kartico. Pa prinese ra?un, na?tejemo on pa iz prve;pa kako napitnino lahko daste, ker sem se tako potrudil, seveda jo ni dobil ker za mene je to.....vi?ek vsega pa je njegova izjava ko je denar pre?tel;drugi? se pa ne bom tako potrudil vi mamca pa jih malo nau?ite ornge.(zraven bila mama stara 80let). Bil sem tako ?okiran da ga ?e napizdit nisem mogel! To naj bi bilo slavno gosti??e Smogavc, ?e S od slavnega nimajo razen sramotnega(Borisa) ki lahko stre?e samo v kakem zaporu! Na koncu bi rekel da tudi po Facebooku je nekaj polemik ?ez tega Borisa kaj si vse dovoli(poglejte si je zanimivo).

Hm... Jaz bi zelo verjetno ?el ven in ne pla?al (pa vem da to ni prav,ampak jebiga, nebi se tko nek nadutek do mene obna?al).

In potem bo denar nakazal nekemu dobrodelnemu dru?tvu.

?e pa bi bil ravno dobre volje,pa bi pa? ne imel denarja s seboj in bi pla?al s kartico...

Sicer pa ; Rogla.... Ponavadi imam s ?tajerci top izku?nje,ampak ko sem bil na Rogli na kavi so tudi bili taki,da se tja ne vrnem ve?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Naredil 2500visincev v 115km z mtb.... 7h in pol (neto)....

Zgleda me mora samo nekdo razpeezdit dan prej....

Danes z MTB od doma (Soteska) na Veliko planino oz. Dom?alski dom na Mali, ker je blo vreme obupno. Gor 3h, dol le 40 min in zavore trpele k zmaj. Presenetil samega sebe s trmo, vztrajnostjo in precej dobro pripravljenostjo. :jupiii:

Definitivno morm tole probat letos.... Pohvalno za podvig sicer :) trma pomaga,ja :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

In oba2 z ve?jimi napakami ostala brez zmage. ?estitke Bottasu in Merklu za 6. zaporedni naslov svetovnih prvakov med konstruktorji. :jupiii::cheers::rozico:

Sicer bi se o napaki Charlesa dalo razpravljati,ampak,ok.... Vetlu so kot ka?e ?e 1x popustili zivcki pod pritiskom....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Takle 12-letni mini Hyundai se mi nasploh zdi odli?na izbira za sekundarni avto, ker doslej razen akumulatorja ni bila NITI ENA stvar menjana, ko govorimo o izrednih zadevah, npr. izpuh je ?e kompletno tovarni?ki. Prevo?enih 151Tkm. STROJ, ki voznika ne pusti na cesti. Njegovih cca. 100PS pa se lepo pelje pri tako majhnem avtu. :jupiii:

Jp,se strinjam. Le zakaj se jaz ne lo?im od moje XP, ki je komaj kaj mlaj?a . Edino kar mi da misliti, je varnost...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ni treba vedno verjeti vsemu, kar napisejo rumeni mediji... Nekajurni zastoj v praksi lahko pomeni tudi, da je nekaj ur malce bolj zgoscen promet... Ne pa to, da so tisti, ki so stali v koloni tam preziveli nekaj ur na istem mestu ;) ... In vcasih je dovolj takle 15 minutni popolni zastoj in se promet precej zgosti za naslednjih nekaj ur... sploh ker se potem nekje v koloni radomzgodi se kaksen nalet ali pa komu zakuha ali se drugace pokvari slabo vzdrzevan ali starejsi avto ;)...

Mediji pa itak take zadeve se precej napihnejo... da se bolj pompozno bere... ;)

To se pa absolutno strinjam... Verjetno bi zastoj za tako ali tako bil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Seveda. Tole je tik pred razkladanjem ?e na doma?em dvori??u. :)

Hecno, da v tako majhno ki?to gre zadeva brez razstavljanja in mi bo o?itno touring 3-ka kar odve? :)

Ja , najbr? v podobno majhen avto novej?ega letnika nebi ?lo tako zlahka... Debelej?i (udobnej?i) sede?i,masivni stebri?ki in s tem manj notranjega prostora ....

Jp,old school avto?ki znajo biti super v nekaterih pogledih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kakorkoli... Hitreje kot v petih minutah jo tezko zamenjas... sploh ce ti za ritjo nestronezi trobijo... Nismo pri formuli, kjer to naredijo v parih sekundah ;)

Pa receva 15minut. 15' prisilni postanek povzro?i hud zastoj,ampak nekajurnega pa zagotovo ne....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ce ti gumo raznese, se tezko po feltni peljes recimo 1 km do naslednje nise... ;)

No ja, se ne more? peljati po feltni 1km?

?e ne... Zamenjas jo pa v koliko minutah? Zdaj ?e vidim ,da bo debata ?la v smer: novi avti nimajo rezerve....

?e mi po?i guma (k sre?i se mi ?e ni zgodilo) parkiram ker niti pod razno ne bom uni?eval ?e feltne oziroma tvegal ?e huj?e po?kodbe ali pa celo nesre?o, ko bi ?e feltna ?la k vragu. Ti pa kakor ho?e?.

Za kestl se pa seveda strinjam. ?e je pa avto crknil pa spet nima? kaj. Nimajo vsi premium znamk, pa ?e te v?asih crknejo. :lol:

Kar se ti?e okvare,se absolutno strinjam s teboj.... ?e crkne brez predhodnega opozorila,pa? crkne..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

???? Zakaj bi pa nekomu, ki mu je pocila guma, napisal tako kazen, da se ven ne bi videl? Vcasih so kaksne izjave res cudne :blink: ... OK, za prazen rezervoar je druga... na to lahko vplivamo... na to, da nam poci guma pa tezko vplivamo... Sploh ce samo spusti recimo zaradi tega, ker je na cesti bil kaksen oster predmet...

Aja... pa ni treba rikverc do okvarjenega avtomobila... saj je tam sedaj dvosmeren promet... ali?

?e ti poci guma in zaradi tega naredi? nekaj urni zastoj... Ammm.... ?e bi meni po?ila guma , bi se v tem primeru peljal pa? tistih 40kmh do odstavne ni?e oziroma do nekega prostora ,kamor bi se lahko odmaknil....

Dvosmerni promet? Ja,ampak z pregradno ograjo vmes (niso samo sto?ci ).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Kot ka?e dirka bo,ampak bo ?asovno prestavljena na kasnej?o uro?

?koda... ?e bi bila zjutraj, mi ogled le-te nebi zjebal Frei nedelje (?asovno gledano).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Preden se je na tem odseku zgradila AC po drugi strani hriba, je ves promet za dolenjsko peljal tako, kot je sedaj v casu obvoza... In pozimi je bil dodaten problem se klanec in sneg... pa smo vseenopreziveli tudi to... ;)

Ja,vcasih smo (pre)ziveli tudi brez klime,pa vseeno zdaj klimo vklopimo ,ko nam je vro?e.

Ho?em povedati; razumem,da s(m)o ljudje ?edalje manj strpni in nas take stvari vrzejo iz tira,ampak jbg,nekomu je crknil avto v zapori.... Itak da nastane zastoj,ce je samo 1pas...

Naj se potem vleka pelje v kontra smer? Celo pot riverc do okvarjenega avta? Saj najbr? se je, kar je itak svojevrsten nevaren podvig. Vsaj upam,da so tudi uradno zaprli AC preden so ?li to delati.

Je pa res; ?e je bila slu?ajno fora v tem,da je nekdo ohromil promet ,ker mu je zmanjkalo goriva ali pa po?ila guma,bi mu sam napisal tako kazen , da se ven nebi videl...

Re?itev za tistega , ki se boji da bo obstal v koloni na tem odseku: cesta ?ez Polico in mimo Dednega Dola je ?isto ok in pot je zadnje tedne tam hitrej?a in manj stresna...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

To je res, po eni strani zasebnost tu, zasebnost tam, pa spet zasebnost ne vem kje.... Po drugi strani se pa vsi, no skoraj vsi razdaja jo po dru?abnih omre?jih z raznimi bedarija mi, podatki, razgaljenostjo itd. Res NOROST!

Ej,tocno to! Ogromno ljudi daje na FB podatke,ki jih jaz marsikateremu znancu nebi povedal/pokazal v ?ivo, dajejo slike otrok, familije (kar sam nisem NIKOLI naredil), folk se vtikuje,kaj ima sosed na kro?niku...

Ampak,ko pa pride sam v situacijo , ko je ranljiv (kar v bolni?kem okolju pa? je), takrat pa pravice pa obzirnost pa intima pa nevem kaj ?e vse...

Jebemu,zivimo v skupnosti,logicno da s(m)o tudi zaposleni v zdravstvu samo ljudje in da se pa? (ho?e? no?e?) ne da zagotoviti 100% diskretnosti....

Saj pa konec koncev bolezensko stanje ni in ne sme biti tabu tema... In mi je konec koncev povsem vseeno ali sotrpin v bolni?ki postelji ve ali imam sladkorno bolezen , ali je nimam...

Naj raje infrastrukturo naredijo tako,da napol razgaljenim pacientom ni potrebno le?ati sredi hodnika, da lahko sestra zamenja plenico pacientu za zaveso in ne 2metra stran od mamce,ki je ravno pri kosilu ipd,ipd..... Vse ostalo je zgolj pesek v o?i in preusmerjanje pozornosti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.