V praksi je pa tako, da da voznik prihaja iz Bih, živi v neki luknji (beri stanovanju), ki je last delodajalca, ima delovno vizo, ki je vezana IZKLJUČNO na tega delodajalca, v domovini ima brezposelno ženo in 3 mladoletne otroke.
TAKO
in zdaj se pojdimo (z vidika omenjenega BIH delavca z vizo), špilat z nekim prepotentnim direktorjem podjetja, ki se požvižga na vse zakone ter ima politične zveze na vseh koncih
LAK TOM-a (Pelkovega soseda mojstra ličarja) moram pohvalit, ker mi je na karavanu pričela puščati servo črpalka in sem se spontano napotil proti dr. Pelku, da ga tam pustim. Se je zakompliciralo, ker ni imel prostega nadomestnega vozila. :(
Takrat grem pozdravit še soseda Tomaža in ga vprašam, če ima kakšen wagen za posodit. In tako sem se odpeljal, juhu :)
Da, tisti aluminijasti nosilček je počil (že prejšnjič mi je tak pokrivilo in sem nekako naravnal v pozicijo), zdaj pa ko sem iz 2. v 1. prestavo dal za v klanec, mi je potegnilo med šprikle.
Še čakam info mojstra za kolesa, ki mora javit, če je možno popravilo MTB, ko mi je "menjalnik" potegnilo med šprikle zadnje feltne. Takrat sem na srečo takoj ustavil ko je začelo ropotat. No, če bo treba ga bom namesto podaril, zavrgel
Moja hiša je velikosti 9x11 in v treh etažah, tako da nisem prepričan kaj bi lahko z dvema klimama postoril pozimi V 2021 sledi nakup toplotne črpalke in to bo TO
Pohvalit moram sebe, ki sem izbral pravi trenutek za nakup konkretne količine kurilnega olja po samo 0,672€ za liter.
OBENEM moram pohvalit podjetje HALO OLJE, ker to je povsem drug nivo kot tisti PETRO PLUS, kjer so me razjezili na fertig s svojo neorganizhiranostjo (sem pisal v Razkurnik takrat). Tile pa 1 dan prej pokličejo, če gre vse po načrtu in da me bodo ponovno poklicali na dan dostave 1 uro prej, da se slučajno ne zgrešimo. Dobil sem celo manjše darilo, huhu
Sicer osebno ne gledam na decimalke pri potrošnji goriva, pa vendar občutim kar veliko razliko, ko se trenutno vozim na benz in pije cca. 9 litrov na 100km, napram prej s podobnim vozilom, šibkejšim motorjem, na AVTOPLIN. Razlike dobre 3€ na 100km, pri mojih 30 do 35.000km letno, pa lepo nanese tisočaka ali pri dražjem benzu še več prihranka.
Saj je šlo tudi v škodo felicio Combi ... Smo jo imeli doma.
Avti so res čedalje daljši,so pa tudi vrata čedalje debelejša (varnost), ni več tistih uporabnih kvadratastih oblik (videz , poraba), sedeži so čedalje bolj oblazinjeni in debelejši, vprašanje tudi kako se naslon zadnje klopi zloži v dno prtljažnika... Verjetno je tudi ta naslon debel in zato je dno bolj dvignjeno proti stropu vozila... Tu se pa potem že zmanjša sama dolžina prtljažnika (na eni strani zadeva bajk v prednje sedeže, na drugi strani pa v precej položno zadnjo šipo).
Mogoče se motim,ampak predvidevam , da je tako.
Ampak vseeno, če bi ga daw recimo po diagonali, da en del sega proti sedežu sovoznika (pa se lahko ta sedež še krepko proti armaturki pomakne), mogoče bi to šlo in seveda balanco okrog zasukat, ker s tem sigurno nekaj pridobiš glede na najdaljšo siceršnjo linijo "raztegnjenega" kolesa
Karavan je uporaben za marsikaj, recimo za potovanja, kjer gre noter cel kup kovčkov in krame, za smučanje, za prevažanje opreme za band, za ribolov, za igranje golfa... za kolo pa obstajajo tako imenovani prtljažnik za na streho, kjer večina ljudi tovori kolesa. Tudi za v trgovino je priročen, ker gre veliko vrečk naenkrat noter. 😏
Za tovorjenje biciklov, hladilnikov in ostalih kosov domače opreme pa boš moral pogledati proti kakemu kombiju, ki so estetsko neponovljivi. 😛
Ampak tule mi je res čudno, da ne gre kompletno kolo noter, ker npr. E46 touring (moja 3-ka karavan), ki je vse prej kot pravi karavan v prostornem smislu (npr. Passat Variant je res prostoren ali kakšen volvo V), pa gresta noter 2 odrasli kolesi in še piščančji kolešček, s tem da zadaj 1/3 lahko še nekdo sedi. Avto je neprimerno krajši kot aktualna 6-ka karavan
Črne koze, osepnice, variola. Grozljiva bolezen, katere zadnji izbruh na evropskih tleh je bil leta 1972 v Jugoslaviji. Skoraj vse skladiščene zaloge črnih koz so uničili konec sedemdesetih let, preostanek pa je Svetovna...
Jaz imam tako ali tako namen kolo podarit enmu frendu, takrat mora biti v nekem solidnem stanju, ne mislim pa zdaj glih vse pomenjat, ker če ga bo že glih dobil gratis, naj še sam kaj postori (vkolikor bi bilo potrebno).
Karkoli pomeni izraz bakne, je tole mnooogo boljše kot pred tem, ko mi je drgnlo želez-želez, ko sem očitno zradiral zavore tekom spusta z Velike planine. Mojster je rekel, sem menda takrat konkretno zdeformiral tudi feltno in je rahlo zaskrbljen za varno vožnjo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
DAnes bo tole za večerjo, priporočam tudi vam;
Ocvrti bezgovi cvetovi
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani