Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Bini napisal:

Tole mogoče pride komu prav, ko je ravno taka tema.... :harhar:

IMG_20210722_161611~2.jpg

Ne bom niti komentiral. 🤗

Mi je pa všeč ta debata. Je zelo produktivna, strokovna in podkrepljena z obilico dokazi. 

Dobro, važno je, da se imamo lepo. 😄

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano
pred 35 minutami je Boss napisal:

No zdaj pa še napiši razlog, da bi bil proti, al sam mal tko, da bi nagajal in da si kontra, ko so drugi za? Ne resno povej kaj te muči, da bi bil kontra. Ampak please daj kak argument, ker o FB strokovnjakih, Potrču, Mesecu, Fajonki se mi ne da debatirat.

Ker sem pač gradnji  jedrskih elektrarn. Pa ni važno, kdo da predlog, ali levi ali desni. Vse države v Evropi bodo počasi zapirale jedrske elektrarne, na zgrajeni dve se jih šest zapira, mi jih bomo pa gradili (zgodba z TEŠ  je zgolj slučaj😉). Nimamo rešenih odlagališč jedrskih odpadkov niti za obstoječo, razen za nizko radioaktivne in srednje radioaktivne odpadke, postavljena je  na visoko rizičnem potresnem območju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 minutami je pob napisal:

Kdo je sedaj netoleranten do drugih? Edini si to ti tukaj.

Najprej se vprašaj, ali je vredno, da si tak do drugih? A si v prostem času tudi rasist in homofob?

Nisem ne rasist ne homofob.😉 Samo red pa mora bit. In kdor se spoštljivo obnaša, ta je deležen vse moje podpore. V nasprotnem pa ne. Čisto enostavno. V bistvu me prav malo briga, kdo se cepi in kdo ne, samo tam, kjer lahko odločam, pa to tudi storim. 

In smo lahko naprej kolegi. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Mister “perfect” … vidim, da si zelo skodozeljen … Saj bi kaj napisal kontra… ampak enostavno nisem tak tip, da bi komurkoli zelel kaj slabega…

Kmalu boste tudi “cepljeni” prisli na vrsto… Angleze ze zajebavajo in se moraj kljub temu, da so ze polno cepljeni, se testirat, ce zelijo recimo cez mejo… Edino ne vem, katere drzave so to ze uvedle… Govori se, da bo Hrvaska to v kratkem uvedla… Potem bodo trenutne promocijske kampanje pri nas zvodenele… ;) 

Za Hrvaško me ne briga, kaj so uvedli. Itak nisem bil že trideset let tam. 🤪

pred 2 minutama je Boss napisal:

Nima veze, da se razburjaš, sej al ne bere kar napišemo al pa ne razume oziroma noče razumet. Ne ve niti kaj dejasnko anticepilec sploh pomeni in vse tlači v isto košaro zraven je pa itak prepričan, da ker se je cepil je pač razgledan in izobražen genij.

Razumem, razumem, ne se razburjati.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Deeyan napisal:

sam kaj je fora, če ste vsi ostali cepljeni, pa da pride en necepljen na obisk, sej cepivo bi moglo delovat ali? 🙄

Pač ne more na obisk. Saj ima dovolj FB virtualnih prijateljev. Naj njim polne glavo z neumnostmi ne pa mojim staršem. Celo prepovedovala jim je, da bi se cepili. Dokler nisem naredil jaz reda. Jih prijavil in jih odpeljal na celjenje. Seveda je bil takoj dolg nos pri njej. Se da narediti red, če se le hoče. Samo upam, da ne bo sedaj naredila kakega referenduma, 

ali, bog ne daj, pisala na ustavno sodišče, ki bi spodbijalo mojo odločbo. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je pob napisal:

Ker je post letel name, sem dolžen temu sarkazmu tudi odgovoriti.

Tviti iz 7.7.2021:

image.png.b123830b312e059e0cd8144053576fe6.png

image.png.08e39251a983542ab24d8b2d84670f7b.png

Ti je še vedno do smeha, kolega?

Moji otroci so stari 12 in lahko ti samo povem, da bodo cepili samo preko mojega trupla. Žal mi je pa za vse otroke, katerih starši nimajo hrbtenice, da bi se temu uprli.

A veste vi, koliko  neodgovornih staršev ni cepilo sploh nikoli svojih otrok proti nobeni nevarni bolezni? Se pravi, da jih podpirate, ker so proti? Ker ne vedo, kaj točno je v cepivih? Ker so apriori kontra? In kaj naj odgovorijo taki pacienti svojemu otroku, če slučajno zboli za katero izmed takih težkih bolezni? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je Jest napisal:

Sem mislil, da je vzrok za to, da se sorodniki skregajo in odtujijo sele zapuscinska razprava, ko nekdo umre… pa vidim, da bo po novem pri nekaterih povod tudi to, ali si cepljen ali ne …  :nevem:

Najprej kolegi, ki ne smejo priti na pivo… sedaj ze sorodniki, ki ne smejo obiskati starsev… kaj bo naslednje… da otroci ne bodo smeli v solo, ker so tam tudi necepljeni otroci… ?zmeden? :punk:

Ne, samo da bodo nosili vsi otroci v šoli maske in ni problema. Pa da se bodo šli necepljeni učitelji testirati vsak teden. Seveda si bodo testiranje morali plačati sami, se razume. Vse bo funkcioniralo v nulo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

haha fak, pa ti si se skregal s kolegi, zdej s sestro ... haha norišnica. Se prav dejansko ne verjameš, da cepivo deluje in varuje. 🤣

En red mora bit. Nisem se skregal s sestro  saj se po telefonu slišimo. Samo k staršem ne sme priti. Nič kaj takega. Tudi tista dva frendaki se nista udeležila piknika nista zamerila. Pač nista prišla na piknik. Drugič bosta lahko organizirala kontra  piknik za necepilce. In bosta lahko oba na pikniku. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Pa čedalje več ga bo primanjkovalo saj se promet elektrificira, ogrevanje se seli na toplotne črpalke itd. Se pa vedno nasmejim, ko nelkateri razlagajo o veternih in sončnih elektrarnah zraven pa ne vedo niti približno kolko jih rabiš, da narediš ekvivalent jedrski elektrarni.  Cele hribe bi morali pozidat s tem vetrnicami in ogroma polja solarnih celic postavt, da bo zaleglo pa še to le v vetrovnem in sončnem dnevu.

No ja če bodo dali možnost strokovnjakom, da bodo zadeve predstavili in razložili zakaj je taka odločitev najbolj primerna ne bo referendum padel, ker ljudje vseen niso tolk neumni, d ane bi razumeli, da če štroma ni, da jim doma ne bo nič delovalo in da so takoj 150let preseljeni v preteklost. Je pa res, da vedno bodo nekateri, ki tega ne razumejo in se nočejo niti poglobit v problematiko.

Kaj smeha bo, ko bo referendum padel(itak tričetrt folka ponavadi ne ve, za kaj se gre pri referendumih) in bodo v pat poziciji. Ko bo referendum za to, se bom sam angažiral, da bo čim več folka proti. Tudi zastonj popoldan bom aktiven. Takrat bodo naravovarstveniki, ki bodo na naši strani, moji zavezniki. Sedaj itak samo štejejo ribe v ribnikih in ni neke koristi od njih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 35 minutami je Boss napisal:

A ti sediš na ušesih al kaj... pa sej ti predstavniki stroke ves čas razlagajo, da lahko tudi cepljeni prenašajo naprej. Da cepivo ni zaščita ampak omogoča lažji potek bolezni (verjetno). Kdor misli, da mu bo pomagalo naj se cepi , ampak če je v dvomih, da je zaščiten kako pol pričakuje, da nekdo drug pa je zaščiten, ker se je cepil? Ne vem te logike pač ne štekam. Če je cepivo za kej bo zaščitilo cepljenega in basta. Če cepivo tega ne naredi, kje je pol sploh smisel?

Moji do vsi cepljeni, tudi starši in ženini starši. Edino sestra, zagrizena anticepilka  ni. In tako nima dovoljenja za obisk staršev, dokler se ne cepi. Pogovarjajo se le po telefonu. 

Tako, da ni frke, bi rekli. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Ja žal tega mnogi ne razumejo, čeprav strokovnjaki, ki niso nastavljeni ves čas to omenjajo in ravno zato pri cepljenju podpišeš izjavo, da je na lastno odgovornost. Se pravi karkoli se zgodi ni možne odškodninske tožbe, ni možnosti, da so ti dolžni pomagat. Ostaneš sam s svojim problemom, saj si se sam prostovoljno odločil.

Ampak kakorokli že mi je zanimivo eno, marsikdo promovira cepljenje proti koroni a ko g avprašaš, če bo cepil svoje mladoletne otroke/vnuke pa je odgovor ne. In na vprašanje zakaj ne je enoznačni odgovor, ker cepiva niso dovolj preizkušena. Aha za druge nam je vseeno in jih silimo, da se gredo cepita pri svojih otrokih pa nas skrbi - a ni to precej dvolično?

Pri otrocih je velika verjetnost, da ne bo nekih zapletov. Ja, dogajajo se tudi pri njih. Tudi pri navadni  gripi (ki to kovid ni, za nepoučene) gredo skozi bolezen  veliko lažje in z manj zapleti kot odrasli. Tako, da oni so lahko prenašalci, na srkajo pa lahko njihovi necepljeni starši in none in nonoti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Ja pol mate pa res loleke tam pri vas... in ja anticepilci so res pain in the ass, ker trdijo, da so vsa cepiva nekoristna in škodljiva. To je res norost kot je norost trditi, da so vsa cepiva koristna in varna. Tudi vsa zdravila niso koristna in varna, tudi vsa hrana ni koristna in varna, tudi alkohol ni koristen in varen, tudi vsi avti niso nujn varni in dobri... itd itd. Vsaka skrajnost razmišljanja je pač slaba.

Končno se vsaj v nečem strinjava.🤗

Je pa lepo, da je forum malo zaživel, ker je bilo nekaj časa kar mrtvo, ko se je debatiralo le o avtih. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Saj se strinjam s tem kar si napisal, tudi zdravstvena stroka se strinja, da so testi na protitelesa dober pokazatelja lai je oseba zbolela za kovidom. Mnogo boljša kot testi HAT in PCR.

Seveda lahko cepivo ubije in to po statistiki EMA je v EU v cca 17.000 primerih tudi potrjeno. Vedno se postavi vprašanje a bi tak umrl tudi če bi fasal kovid. Tega nikoli ne bomo zvedeli, ampak verjetnost je velika a je tukaj en velik če. Ni nujno, da bi se sploh okužil, če bi se recimo pazil. "Cepivo" pa je takojšna in namenska izpostavljenost okužbi.

Absolutno se tudi strinjam, da če dokazano imaš 50% več možnosti, da se cepiš in zato se tudi v večini tudi cepimo za raznorazne zadeve že kot otroci. Zato, da se izognemo boleznim kot so davica, oslovski kašelj, rdečke, črne koze, tetanus hepatitis B itd itd. Še enkrat ponavljam, cepimo se, da se tem boleznim IZOGNEMO in da postanemo IMUNI nanje in da jih tudi kasneje v življenju ne bomo dobili. To vse je ogromen skoraj neskončno velik plus in popolnoma opraviči samo cepljenje in tudi riziko kakšnega zapleta, ki je pri preverjenih cepivih res bolj v minimalni možnosti.

Kaj pa ta kovid cepiva? Kakšne prednosti razen umetno ustvarjenih (odhod na Hrvaško, kino, koncert,...) nam omogočajo? Smrtnost je nizka, zapletov ni veliko oziroma na količino zbolelih dokaj malo. Cepivo ne omogoča trajne imunosti oziroma so zdaj potrdili, da tudi kratkotrajne ne. Se pravi igrajo samo še na zadnjo karto, da bo bil potek bolezni verjetno milejše sorte (sicer zadnji podatki iz VB to demantirajo, ampak naj bo) pa še to je bolj ugibanje kot pa del širše raziskave. Še več, ne samo da vemo malo oziroma premalo a po drugi strani pa kar vedo, da bo treba še tretje cepljenje pa verjetno četrto, peto in tako v nedogleda ali kako?

Mislim tako ugibanje je na nivoju , če bi nam meteorolog vsak dan ob napovedi vremena rekel, vreme bo sončno brez oblakov ampak vseeno s seboj nosite marelo "just in case".

Pa še ta stavek pokomentiram saj tudi pri nas recimo v službi so nekateri cepljeni drugi ne, ampak mi je smešno to, da nas necepljene ne zanima ali se je kdo cepil ali ne, na drugi strani pa cepljeni nehote ali hote konstantno sprašujejo kdo se je cepil in kdo ne. Zakaj? A ne verjamejo v cepivo, da jih to skrbi? A ne verjamejo, da so zaščiteni? Če ne verjamjeo, zakaj so se šli pa v prvi fazi sploh cepit? A ja saj res, verjetno je bila Hrvaška tako mamljiva. :nevem:

Vidiš, pri nas v službi nas pa anticepilci vsak dan nadlegujejo z njihovimi teorijami zarot. Pred par dnevi so šli celo tako daleč, da so na mize v jedilnici raztrosili letake z njihovimi "pravimi" dognanji. V njih pa napisanih toliko nebuloz, da so tej letaki pristali celo na oglasni deski. Tako lahko vsakič, ko si slabe volje prečitaš tisto čtivo in greš takoj dobre volje naprej na delo. Najbolj jih pa, sedaj skrbi to, da firma ne bo več krila stroškov testiranja. Kaj pa sedaj? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je SpEkTr napisal:

Kaj pa, če so bila cepiva včasih še narejena po bolj preverjeni metodi kot dandanes, kjer je treba vse narest čim hitreje in čim ceneje? In posledično so bila cepiva včasih bolj varna kot pa danes. Mislim, da je točno o tem pred časom v parlamentu govorila ena med drugim tudi pediatrinja, kako so bila včasih sestavljena cepiva in kako danes. Da včasih je bilo več teh antigenov v samem cepivu, danes je pa tega vse manj, ker to terja svoj čas, da to če rečem 'vzgojiš', namesto tega se pa dodaja precej več razno raznih adjuvansov ala kovine ipd..

Resno? Cepiva, po katerih te je roka bolela še cel mesec? 

Najbrž je kdo tudi stegnu papke a o tem se itak ni smelo govoriti. Si predstavljate, da bi kak vojaček izjavil:"jaz se pa ne bi cepil, ker ne zaupam JLA. Moja mamica je tudi proti temu cepljenju, ker ne vemo točno, kaj je v cepivu." 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pob, si me lepo nasmejal. Vsaj nekaj koristnega. 🤣 Se pravi to bo  alinea- vsi zdravniki so podkupljeni s strani svetovne organizacije. Vsi maš goljufajo. 🤗

Se pravi, od sedaj naprej bo izgledalo tole  nekako tako. 

Fantje na Mazda forumu, imam problem na Mazdi. Desno kolo mi nekaj škripa. Ali mi lahko kdo pomaga? Aja, pa mimogrede še to. Padel mi je pritisk in pulz. V želodcu me zvija, vrti se mi  in mi piska v ušesih. Ali ima kdo idejo, kaj mi je? Bi prosil, če lahko povprašate še svoje kolege in kolegice na FB, da podajo svoje mnenje. Namreč, zdravnikom ne zaupam, da mi ne predpišejo slučajno kakega strupenega zvarka. Itak je njihov namen samo ta, da malo zmanjšajo populacijo. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Še enkrat bom napisal. Po vseh zvarkih, ki smo jih prejeli v jugo vojski, so vsa ostala zdravila in cepljenja kot otroški frutek. Ni 100% , se strinjam, a tudi ni tak bau bau. 

Mislim, da je 95% zdravil, ki jih nekateri jemljejo z lahkoto in v neomejenih količinah bolj nevarnih s stranskimi učinki kot tole cepivo. Samo ni pač takega, zastraševanja s strani kljukcev.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Se prav kdor nima nobene reakcije, tako kot jo recimo niste imela ne moja mama ne moj oče, cepljena oba en za drugim iz iste viale, pomeni po tvoje, da je dokaz, da "cepivo" ni prijelo oziroma, da sta dobila placebo? Se pravi to je strokovna ocena ne pa recimo dejanski krvni test, ki praktično 100% dokaže ali si potem razvil protitelesa ali ne? ?zmeden?

Rekel sem le, da prav zdravniki lahko sami sebe vnesejo v sistem med cepljene in praktično edini poleg zdravstvenih delavcev na cepilnih mestih, ki to dejansko lahko naredijo. A so to res naredili ali ne ne vemo, imajo pa možnost. To se da načeloma preprečit ravno s krvnimi testi, ki bi pokazali ali so "cepljeni" tudi res zaščiteni. Čudi me, da te to ne zanima ali si resnično zaščiten ali ne. Kr verjameš, da je vse OK in da je edino važno, da so te špiknili.

Ravno to, ker nimamo nobenega pregleda kaj zaleže in za koliko časa, bo to dejstvo edino gonilo morebitnega novega vala. Ves čas govorijo, da na vsakega uradno pozitivnega je še 5 takih, ki so preboleli brez da bi se testirali ampak samoplačniške krvne teste pa ne priznajo. Zakaj ne, če edini pokažejo ali si prišel v stik z virusom in prebolel kovid v milejši obliki?

Zakaj zdravnike, politike, medije to ne zanima? Zakaj jih ne zanima, oziroma ni nobene želje, da bi ustvarili popolno sliko in si s tem omogočili še bolj efektivno se postavit po robu virusom? Zanima jih samo kako bi čim več cepiva spravili v promet in tako zdaj že nadlegujejo celo otroke, katerim ta virus sploh ni niti malo nevaren. Ne mi zdaj govorit, da so potencialni prenašalci - ja jebemu saj so potencialni prenašalci čisto vsi, ki niso razvili protiteles.

Pa še odgovor na tvoj zadnji stavek - katerim zdravnikom in kateri stroki. A si mogoče opazil, da se v javnih občilih, meinstream medijih pojavljajo že 17 mesecev vedno ene in iste face. Konstantno eni in isti ljudje dajejo intervjuje, kot bi bilo zapovedano koga smejo sploh citirati in predvajati v občilih. Ne verjameš? Krek, Beović, Logar, Ihan, Trampuž, Jerala, Poklukar, Kacin, Fafangel. Koliko od teh ljudi je dejansko epidemiologov in dejansko tistih, ki so strokovnjaki svojega področja? En se ukvarja z odvisniki in metodonskim zdravljenjem ter si je stolček zrihtal, ker je napovedoval lani, da bo v Sloveniji skoraj 100.000 mrtvih zaradi korone. Drugi je ravno tako napovedoval lani take katastrofalne napovedi iz prazne klinike v Berlinu. Eden je obramboslovec, dve sta infektologinji, en mikrobiolog in imunolog. En, ki je minister je kardiolog in internist. Kje so vsi epidemijologi, ki so najbolj poklicani za upravljanje in reševanje epidemije? Edinega, ki so imeli v posebni skupini je bil Fafangel pa še ta jih je 2x zapustil, ker mu niso pustili do besede pa je od vseh teh največji strokovnjak na tem področju.

To je ta tvoja stroka nekaj ljudi, ki se svaljkajo po medijih non stop. A ostali strokovnjaki tega področja, ki ne delijo tega mnenja žal ne pridejo do možnosti oziroma vsaj do debate, da bi v različnih mnenjih prej prišli do rešitve, če je seveda sploh želja najti rešitev, ker nekateri bajno živijo v tej situaciji in jim ni niti najmanj v interesu, da bi jo ustavili.

A ti praviš, da njihova stroka ni enako dobra kot stroka političnih nastavljencev (posebna skupina je politično nastavljena in jo sploh ne bi smelo biti saj bi to moral voditi NIJZ)? Verjameš le v to kar ti servirajo in te ne zanima ali je res ali ne in poleg tega maš še jajca, da se postavljaš kot intelektualno večvreden od vseh tistih, ki si zastavljajo vprašanja, iščejo odgovore, razmišljajo kaj je možno in kaj ne.  Se pravi kdo v vsej tej zgodbi je ovca in kdo ne, kdo je torej na nekem višjem nivoju zavedanja?

Jaz za strokovnjake smatram moje kolege, tudi glasbenike, ki delajo na visokih položajih v Izolski bolnišnici (mimogrede,tudi Fafangel je bil naš  prvi sosed v Semedeli , ko sem bil še majhen). V glavnem, ko je bil sin še majhen, je imel probleme z dihanjem skozi nos. Zdravnik, nek nakurčen tip, poln samega sebe, je takoj izstrelil kot iz topa:"žrelnica mora ven". OK. 

Vseeno sem za mnenje povprašal še kolega kirurga za njegovo mnenje,če bi se šlo za njegovega sina. Kaj bi naredil? Izstrelil je kot iz topa-nikoli. To mi je bilo dovolj. Nismo šli na operacijo in stvar se je z leti sama uredila. Kolega mi je pravil, kako se taki modeli hvalijo na kolegiju, koliko operacij so imeli v enem mesecu. V bistvu so to njihove trofeje. Tako, da je v bistvu jasno, zakaj se toliko procentov zdravnikov noče cepiti. Predvsem zaradi njihovega ega. Dobro vedo, da bi bilo to dobro za je in za okolico, ampak ne, njim že ne bo nihče ukazoval. Sicer je pa, tista statistika o precepljenost zdravnikov precej luknjasta. Upoštevati moramo namreč, da je okoli 25% zdravnikov prebolelo kovid(nekateri so imeli tudi hude oblike) in se ne smejo še cepiti. Druga zgodba je pa pri medicinskih sestrah. 

Tam pa lahko vidimo, koliko jih kadi, imajo preveliko težo, se nezdravo prehranjujejo... Čeprav lahko iz prve roke velikokrat vidijo, kam lahko to pelje, nadaljujejo s svojim nezdravim življenjem. Enako je z kovidom. Najbrž je večini edino čtivo FB. Potem ni čudno, da je precepljenost tako nizka. In kot sem že enkrat napisal, nižje kot greš med zdravstvenim osebjem z izobrazbo, nižja je precepljenost. 😉

Tako, da preden smo se šli vsi v familiji cepit, sem se posvetoval z mojimi kolegi medicinci.Vsi so mi takoj pritrdi, da ja. Verjetno je lahko vsakomur jasno, da na neko mnenje Kreka in vladnega govorca ne dam nič. Od njih upoštevam le Fafangela. 

... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Odvisno. Če bodo dali dejasnkim strokovnjakom možnost razlage in pojasnila ljudem bo šlo skozi, če pa bodo to spet ugrabili politiki za svojo samopromocijo bo pa zakon padel za eno leto pol bodo pa ponavljal. NEK2 rabmo pa če se vsi na glavo postavijo.

Jaz bom prvi proti. Upam, da nas bo čim več. Pa razlaga gor ali dol. Bomo videli potem naše ptiče,ki ne znajo leteti edini v Evropi mimo vetrnih elektrarn n okoljevarstvenike, ki to zagovarjajo. Me zanima, če bodo tudi tako kampanjo naredili proti NEK2. Če bodo imeli kohones. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 minutami je pob napisal:

Kot pravim. Se bom pozanimal pri kolegici in sporočim. 

Ko smo bili mi zaprti po občinah, je ona potrdila Potrčeve informacije.

Lahko pa mi poveš, kaj mu pride prav z njegovim poročanjem? A lajki na internetu kej štejejo po novem ali ima druge koristi od tega?

Če bi vedel, kako deluje dan danes  internet in influencerji, 

bi ti bilo vse jasno. Pač model ni več na televiziji, ni več "Inn". Pa je bilo potrebno zopet stopiti iz sence pod soj žarometov. To storiš tako, da najdeš par sto navdušencev, ponavadi z nizko samopodobo in samozavestjo, ki najdejo v njegovih izbranih besedah novega mesijo. In tukaj nastopi potem marketing. Vse ostalo ti je lahko jasno, zakaj se pojavljajo nekateri na spletu. 

Še posebno, če ti biznis škripa. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 19 minutami je Bini napisal:

Še na Švedskem ga imajo poln k.... (Potrča) 

Tako, da ne se na njega naslanjat. Poznam nekaj naših tam na Š...... in so mi lepo vsporedno njegavim izjavam povedali, da ni tako kot on piše in, da se lepo držijo pravil. To pa ni povedal, da še pred kratkim niso imeli dovolj cepiv in so s fajzerjem cepili po 6tih tednih ne po treh kot je potrebno! A. Z so pa metali proč, Angleže pa cepili (70%)ravno z njo.... :vskalo:

Kdo je tukaj nor se res ne ve! Še ne ve.... :nevem:

Baje, da je moral po hitrem postopku spakirat kovčke in se je zopet prislinil nazaj v Slovenijo, kjer še kar klobasa in klobasa  neumnosti. In zanimivo, folk ga še kar posluša in prenaša. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 minutami je Jest napisal:

Eden takih si tudi sam… Ze s tem, ko tistim, ki so cepljeni oravis “cepljeni”, tistim, ki oa niso so pa anitvakserji, anticepilci in kaj jaz vem, kaj se vse… Zakaj ne enostavno “necepljeni”? Saj ni treba takoj tiste, ki drugace razmisljamo, zaradi tega zalit …

Ok, necepljeni. A bo v redu? 😉 Ampak tiste točke zgoraj ostajajo iste. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Alex, nikjer in to kar pišeš so pač buče. Kako pa to, da je med zaposlenimi na NIJZ-ju je le cca 40% cepljenih? Saj veš to je tisti NIJZ, katerih glasnogovorci silijo drug v cepljenje sami pa se ne. Zakaj ne, če je vse tako super in fajn in zdravo ter varno?

A res verjamemo, da je več kot 90% zdravnikov cepljenih. To so tisti ljudje, ki si lahko sami sebi oziroma si med sabo napišejo da so cepljeni tudi če igle niso niti videli. In to so točno ti ljudje, ki si lahko te podatke tudi vnesejo v sistem. A verjamemo politikom, da so res prejeli cepivo ali mogoče kaj drugega? To se da enostavno preverit, ampak nihče od omenjenih na to ne pristane. Zakaj, če je vse tako čisto in transparentno - valda se ne bojijo igle in odvzema par kapljic krvi za izvedbo krvnega testa na protitelesa.

In ker smo glih pri krvnem testu. Zakaj se ga 14 dni/3 tedne po cepljenju ne opravi, da se vidi ali je cepivo sploh prijelo? A to nas potem sploh ne zanima? Zakaj nas ne zanima? Bodo mogoče podatki porazni pa je bolj tišat glavo v pesek in se delat, da je vse OK?

To so osnove, da dejansko ugotovimo a se gre v pravo smer ali ne in ali delamo ustrezne korake v boju proti epidemiji korone. Ampak ne, dela se čisto kontra stroki in medicinski znanosti že samo s tem, da tiste, ki so pozitivni na testu smatramo kot prebolevnike, čeprav sploh ne vemo ali so kovid imeli ali ne - test na protitelesa bi to potrdil ali ovrgel. Zanašamo se na nezanesljive HAT teste in zavajujoče PCR, ki so lahko le pomoč ne smejo pa bit odločilnega pomena.

Ravno tako cepljenje oziroma genska terapija. Če človek ne razvije protiteles je žal bilo špikanje zaman in kot tak bi moral biti obravnavan kot, da ni cepljen, žal.

Mi se bomo pa afnali in pozitivne a neprebolelele, tiste, ki ne razvijejo protiteles po cepljenju smatrali kot zaščitene - bolanija, saj tak se bo bistveno manj držal zaščitnih ukrepov kot necepljen a je enako (ne)nevaren.

A tiste, ki ste se cepili, a vas dejansko sploh zanima a ste res zaščiteni, a imate protitelesa, ki bodo pomagala v boju proti koroni? Al je bilo cepljenje pomembno le in samo zato, da se je šlo na Hrvaško in v Italijo?

A ni reakcija na cepivo dovoljšen pokazatelj, da se nekaj dogaja v telesu?  Ne, ne mislim, da, se spreminjaš v volkodlaka ampak, da je telo prepoznalo nekega vsiljivca in je pričelo z proizvodnjo protiteles. Boss, sori , ampak tudi ti ga lomiš z nekimi teorijami zarote o tem, da so si poltiki in zdravniki verjetno vbrizgali radensko v roko. 🤗

Vidiš, ti zdravnikom in stroki ne verjameš, verjameš pa  neresni opoziciji, da misli resno, da bo spremenila svet na bolje,če se silom ali milom  prigrebe zopet na oblast, 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano
pred 4 urami je AmpeR napisal:

Sej bo NEK2😆 in obstoječe omrežje🤣.

To res ne pije vode....

Po mojem ne bo nove nek2, če gre na referendum. V  bistvu ne bo šlo več nič skozi, ker bo za vsako stvar referendum. In bodo enkrat eni proti, drugič drugi. Ne verjamem, da bi šle skozi niti vetrne elektrarne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 47 minutami je pob napisal:

Spreminjali bodo samo to, da bodo tudi cepljeni morali v karanteno, ko pridejo iz tujine (zakaj ne bi, saj tudi oni trosijo virus naokoli, poleg tega pa ne vem, kaj pokažejo testi pri cepljenih? hvala za odgovor, če pozna kdo), pa ko se bo videlo, kako bo z okuženostjo med cepljenimi, bodo izjavili, da je pač prišel nov sev in bo potrebna tretja doza. Trenutno je to delta, prihaja lambda, pa mogoče še kak nov, katerega še nisem zasledil.

Mislim, da delajo na temu, da cepljeni po prihodu domov naj ne bi šli v karanteno. Vsaj tako naj bi bilo v Italiji. Kako bo drugje se ne ve. Sigurno bodo pa imeli cepljeni več svoboščin in lažje prehajanje mej kot anticepilci. 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.