V petek, dva dni zatem, ko so v Gribljah padale pomaranče z neba, smo šli izzivat in se zapeljali na kopanje v Griblje. Malce razočarani smo bili deležni samo toče velikosti oreha. Imeli smo "trugo" na strehi avta.
Sedaj imam Thule Touring velikosti M, a mogoče kdo ve če se dobi velikost XXL
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Da ne odpiram nove teme, bom potegnil eno iz naftalina in nadaljeval. Mislim, da "začetnik" ne bo imel nič proti, glede na to, da je že skoraj 20 let ni uporabljal.
Torej, za hčerko smo nabavili "novo" vozilo. Gre za dizelaša z avtomatskim menjalnikom, ki je dejansko izdelan nekje na obali Sredozemskega morja. Da ima precej besno-športne sorodnike, se vidi zgolj po volanu:
Kdor me pozna, ne bo preveč presenečen nad cevno zaščito spredaj in zadaj
Jaz te ne poznam. Ampak a si ti to kupil zase, ali za hčerko?
?e izpred 5 let je velika sprememba, 10 let nazaj je nepojmljivo dolga doba.
Je pa res da jamrat nad odnosom na?ih ju?nih sosedov do drugorazrednih turistov (to smo mi, ki jim vsako leto zanesljivo nosimo denar pa bilo ?ta se desilo) uglavnem sami smo si krivi.
Ko sem v?eraj na Kolodvorski v Dom?alah peljal ?e drugi krog i??o? prazen parkplatz, se mi je blazno neumno zdelo kako eni to z lahkoto najdejo - gospa pred menoj je s-maxa kompletnega parkirala na prehod za pe?ce. ?e naslednji trenutek sem to njeno odlo?itev odobraval, kajti le ene 7m naprej je tako ostalo prazno parkirno mesto samo zame.
Mimogrede, ?ele ko sem imel majhne otroke, sem ugotovil zakaj je lambar?ek in lopatka "must have" oprema na pla?i. Najprej na dno lambar?ka nasuje? nekaj peska da se zadeva ne prime, nato pa zadevo previdno s ?imve? peska spodaj zajame? z lopatko in jo da? v lambar?ek da jo odnese? na varno.
?e slikca iz pravkar zaklju?enega tedna. Skok na?e 4letnice z mamico v morje pred Odisejevo ?piljo. Kje? Na najlep?em jadranskem otoku, pa ne povem kateri je, ker potem boste pa vsi tja ?li in ne bo ve? lepo.
Saj tudi dolina Male Pi?nica ni gora ampak dolina - zaradi malomarnosti dr?ave zaprta dobri 2 desetletji
In ?isto enako kot prostovoljci v Pi?nici niso mgli vedet da ni vseh papirjev da se lahko poseka grmovje in koprive na poti, tako dvomim da je pri obnovi gradu vsak od prostovoljcev preu?il ali je dokumentacija kompletna.
Hotel sem povedat samo, da pri nas nikol ne ve? kdaj se najdejo od dr?ave pla?ani bedaki. In potem lako prostovoljec postane bedak.
Ja, ?e ti ni treba poleg ?e ?est oseb peljati, potem sploh ni problema...
Potem pa za 6 oseb 6 biciklov, a gre to sploh na prikolico?
Za 3 osebe preva?at je ?e vedno povsem dovolj prostora (h?erka in 2 odrasla), ve? pa mi trenutno ne rabi prostora. Ja, ?e je res le 10-colsko, potem je Audijevo rezervno kolo, poleg otro?kega kole??ka torej 9-colsko, po tej tvoji logiki.
Pri 3 osebah v avtu je bila 6ka prve generacije sposobna vase pogoltnit tudi 2 odrasla bicikla, poleg ostalih pritiklin, kufrov, otro?ke posteljice... Ampak kaj ?mo, takih avtov ne delajo ve?. Modne smernice pa te stvari...
Se pa res ne razume? na oblikovanje. Obstajajo modne smernice in iz njih izhajajo?e modne zapovedi. In ?e oblikovalec ne postavi grdega nagrobnika sredi armature, potem njegov izdelek ozna?ijo z: zastarel, dolgo?asen, nezanimiv...
Zato imajo pa nekatere trgovine posebna parkiri??a za "otro?ke vozi?ke"...
V Morav?ah zagotovo ne, v Dom?alah tudi ne vem za nobenega, pred me?katorjem kot najve?jim trgovskim centrom jih zagotovo ni. Potem v BTC-ju jih tud ni, edino za Leklerk vem da obstajajo ampak nam je ?ist od rok da bi tja hodil parkirat. Trgovski centri niso problem. Za Morav?ki vrtec obstaja parkplac kjer se vsaj tisti z dvema otrokoma morajo znajti tako, da vsak tadrugi pusti avto za pol dol?ine ven iz boksa. Verjetno jih imajo nekateri za invalide.
Sem pomeril, da dobim oba otroka ven je minimom brez rezerve 70cm na vsaki strani.
Prvic so usa parkirisca narisana po standardih in so vec kot dovolj siroka za kateri koli avto.
Ne vem po katerih standardih je pri idealno parkiranih povpre?nih avtih npr. pri hoferu na Viru placa med avti ve? kot meter, na enem od parkiri?? aerodroma pa mal ?ez 30 cm. Ne vem po katerih standardih moj avto ni?jega razreda gleda ven iz boksa skor 70cm kadar grem obiskat star?e moje najdra?je. Pa ni stvar v tem pred koliko leti so bili parkplaci na?rtovani, na?a firma ma novo bajto, risal jo je najbolj znani slo arhitekt pa vendar je treba eno stran bo?no povsem na zid naslonit ?e ho?e? nekako priti ven iz avta.
Kolegici arhitektki so no?na mora "invalidni" investitorji, ki za stranke pred svojimi firmami zahtevajo ?tevilo parkplacov, ki jih na razpolo?ljivo zemlji??e nikakor ni mo?no spravit. Celo avtomobile iz kartona v merilu jim je ?la rezat, da bi jim dokazala, da njihova zamisel ni izvedljiva, pa ni ni? pomagalo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri -13 v hribih me še ni nikoli močilo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani