sicer je to vse res in jaz tko al tko vozim vec kot je omejitev ampak mi kdaj pa kdaj pase peljat npr. 60 tam kjer je 90, ali pa na avtocesti (mislim da dvakrat) se je zgodilo, da sem peljal 100...
mene tud ne moti, ce se kaksen pocasneje pelje, ga prehitim takoj
za te kamione ki prehitevajo z 1km/h vecjo hitrost, pa jih ponavadi prehitim po odstavnem pasu
po mojem je oboje da ti kar pa?e peljati po?asneje, ali pa prehitevanje po odstavnem pasu enostavno - divjanje.
ne morem se samo odlo?iti katero je huj?e.
divjanje je tudi prehitevanje tovornjakarjev z 1km/h ve?jo hitrostjo
divjanje je preprosto vse kar ogro?a varnost in moti (kar vklju?uje ?ivciranje) druge voznike.
vo?nja z ve? kot je omejitev nikakor ni divjanje in ne ogro?a varnost. seveda, ?e je u razumnih mejah. s tem se na ?alost ne strinja radar, ampak to sigurno me moremo spremeniti - na ?alost.
tudi na avtocesti lahko peljes 40 al 60 kok je minimu pa je to ok
Nisem nikjer rekel, da je kaj narobe kot prvo. Poanta je da vidis kaj se dogaja na cesti.Kot drugo pa se pogovarjava o tem, kar nas na CPP u?ijo - pasivni/aktivni voznik.....
?E se nekdo vozi 50 na 90 naredi ve?jo ?talo in nervozo kot nekdo ki se pelje malo hitreje a ne. ?e ?e bi bil bus za mano bi me ?el prehitevat in ogro?at vse po vrsti....
nisem siguran ali obstaja nekaj kar se imenuje minimalna hitrost po CPP-ju.
ne spomnim se kjer sem sli?al, ampak mislim da je tista maksimalna isto?asno tudi proporo?ena hitrost in ?e se pelje? z manj?o brez razloga moti? druge voznike in dela? prekr?ek.
enkrat sem bil pri?a ko je prijatelj peljal na mestu kjer je max hitrost 90 on pa je peljal recimo 70, opazil radar in je ?e malo zabremzal. policaji so ga ustavili in so mui rekli da je peljal ?e se prav spomnim 60 ter da ga lahko kaznujejo ker vozi prepo?asno! ampak vseeno so ga spustili z nasvetom da pelje hitreje.
torej strinjam se s tabo jures, da prepo?asna vo?nja lahko naredi ve?jo ?talo na cesti kot vo?nja 10-20% nad omejitvami.
na avtocesti, vo?naj pod 110 brez ve?jega razloga ne naredi samo ?talo ampak je celo nevarna.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
jaz govorim o tem
plus: prehitevanje je zmeraj komplicirana operacija - lahko pa se ?e zakomplicira
Povezava za deljenje
Deli na druge strani