Evo, Slivnica osvojena (ma z cx-5 ) Tistih dobrih 7 km se kar vle?e do vrha. Po trenutni kondiciji (cela zima ) bi bilo kar ajejej... Vseeno bi rabil nekaj kondicije in potem pa ne bi bilo problema. Enkrat bo res osvojena. Prometa ni bilo lih veliko, je bilo pa nekaj ekstremnih sre?anj... Na vrhu sem videl par MTB-ajkrjev.
Glavnem gor niti pive nisem spil, ker mi je tamali za?el nekaj mjavkati in ni bilo kaj kot it nazaj v dolino in potem ?e do jezera...
Waw, cela specialka Iz Cerknice gor je potem dobrih 7 km in nekaj ?ez 600m vi?incev. Fanj bi bilo naredit kro?no dol na Grahovo in nazaj. To pa je enih dobrih 20 km.
?e bo vreme ok in ?e bo "moja" ok se bomo zapeljali (cx-5) v Nedeljo do jezera in lahko tudi do vrha, da ocenim klance.
Seveda smes, to je najlubsa gora/hrib (no vsaj zame je najlubsa) v Cerkniski obcini gre pa za Slivnico, nadmorska je 1114m, je normalna makadamska cesta tako da je namenjena tudi sirsim obiskovalcam (gor pridejo tudi z avtobusi), gor je tudi hotel (tukaj tudi posnete slike) oz bolj gostisce kjer pripravlajo oz kuhajo tople obroke, poleti je pa ta kraj bolj namenjen padalstvu,...
LP
Cool!
Dobra ideja za en điro z MTB-jkom (ko bo ?as ). Iz katere strani priporo?a? izhodi??e (?tart) in pot, da ni toliko prometa oz. prahu?
Na Bolhi mi ga je en prodal ?e pred leti. Ne, ne ka?e naravnega ozadja (razen kako prasketanje tu in tam - verjetno od radona). A sem kje napisal, da ga? ?e sem napisal, da ga - ga ne. Oziroma stoji na 0 in v?asih malo igla posko?i.
Ne, za fotografijo. Fle? se mi zdi preve? "umeten", s temi pa lahko ne samo regulira? jakost svetlobe, ampak ti dajejo tudi razli?no barvo pa ?e bolj razpr?eno svetlobo. Pa?e na isti nastavek kot fle?, ?eprav ju imam navadno na stojalih. Super se obnese v prostorih s slabo svetlobo in ?e npr. slika? nekoga ali nekaj prosti son?nemu zahodu. Odsevnika ne more? ve? uporabit, ker ni dovolj odbleska, s temi lampami pa lahko naredi? dan In dobi? super barve zahoda in osvetljeno stvar, ki je pred njim. Sicer bi dobil samo ?rno silhueto. Ali pa osvetljeno stvar v prvem planu in zbledel zahod.
Spodaj sem nalepil 4 slike - demonstracije. Prva je avtoportret z obema (manjka mi ?e en, ki bi mi ple?o osvetlil), drugi dve pa sta varianti before-after. Osvetljen je pa skoraj na minimumu. ?etrta pa spet podobna fora kot son?ni zahod, samo da je nevihta zadaj (na?alost brez spektakularnih strel).
Sicer pa priporo?am! Sploh zato, ker je poceni.
?ivjo!
Bravo, to je dobra zadeva za take motive. Sej tudi jaz, kadar fotografiram v podzemlju ve?inoma fle?a ne uporabljam ve? (rabim samo za hitre fotke). Zdaj ve? al manj uporabljam led lenser lu?ko in potem z njo ri?em ampak vse na dolgi ?as (stojalo). pa tudi spekter svetlobe mi lepo odgovarja.
Jaz HDR-a ne bi noter me?al, ker so res impresivne naravne barve. Fle?, odsevnik ali pa recimo dva LED flooda bi ?e znala marsikaj naredit Recimo moja dva
Pred leti sem bil na ?e?kem v biv?em jedrskem bunkerju. Zdaj je odprt za turiste. Ni za verjeti, kaj so za tiste ?ase imeli vse noter.... Podobno je v BIH (ne vem, kako se kli?e ta mala vasica), kjer je imel Tito svoj jedrski bunker. Zadeva je bila vse vzdr?evana in vsa tehnologija deluje na "klik". Noro.
Me prav zanima, kak?ni so zdaj novi in "sodobni" o?em skriti bunkerji. Sigurno mora biti tudi prnas nekje tak skrit
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ta bot sem se znajdu in ?enin avto naliv teko?ino za pucat ?ipe ;-)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani