Ploki ti ho?e povedati, da si za brezveze metal v styling, ?e bi imel serijsko zunanjost bi lahko imel ?e turbino (vsaj v polici v sobi) pa ?e policajem ne bi padel v o?i.
Ne ni od Mitjeta. Ne spomnim se nicka, un, ki je imel nesre?o na obvoznici nakar je avto kupil sodelavec in ga za silo zrihtal, zdaj bo pa oreng dokon?al za?eto. To?nih planov pa ne vem kar se bodykita ti?e.
OK to, da proba kon?no ?e gre ampak ko ?vigne med avtom in tovornjakom vmes tam pa samo gleda?. Pa izgleda je imel neke sipke surovine, ki jih je vzel iz pritlja?nika ter raztrosil naokoli. Sem bral komentarje, da tudi policajem ni bilo jasno kaj se dogaja in ?emu be?i itd..
Bi rabil sploh ker je de? pa da si malo preberemo dok sonce ne posije
Kva rabi?? Ve?ino ?lankov je sicer ?e Mazdaman konvertiral v PDF, ?e pa rabi? kak?nega specifi?nega mi pa po?lji ZS z mailom in ti ga po?ljem. Aja pa v PDF sem vrgel samo tehni?ne ?lanke, ne predstavitve. Ki jih imam ?e kar nekaj na zalogi. A uploadam ?e RX-8 turbo?
glede turbo in kompresorja je baje mo?na tut kombinacija obojega
Ja tudi to se da in ni ni? novega. S kompresorjem se izni?i turbo lag, z veliko turbino pa se lahko konkretno pove?a konjenico od dolo?enih obratov naprej, ko turbina dobi pozitiven boost.
To je imela ?e dirkalna Lancia Delta S4. Kasneje kot najbr? edini serijski avto takrat tudi Nissan Micra/March Super Turbo. 1.0 turbo in kompresor, 110 konjev. Ker je rabila le 7,7 sekund do 100 je to ?e vedno najhitrej?a Micra in ?as bi ?e bil, da nova podre ta rekord. Mogo?e ga bo z 1,6 turbo motorjem iz Juke, ker govori se o ne?em takem. Aja in v zadnjem ?asu je ?e VW 1,4 TSI motor, ki ima isto kombinacijo obojega. Zanimivo, VW je ?e eksperimentiral z G-ladderjem (ki se ni obnesel saj v resnici ni bila ekonomi?na ali zanesljiva re?itev), bomo videli koliko ?asa se bo obnesel tale njihov TSI.
OK dost offtopic. V glavnem danes ko je de? malo me?em vse ?lanke v PDF. ?e bo kdaj kdo rabil...
Evo kot obljubljeno, update. Kuplinga aka sklopka aka clutch:
Bi imeli wankla v MX-5? Bi dali v RX-7 kaj drugega? Nekaj kratkih besed o tem:
In ?e, o greh, V8 v RX-7! V bistvu pa dobra menjava saj ima dec zdaj vsaj mir. Doti?en LS V8 motor je namre? zelo zanesljiv in tunabilen. Ironi?no tudi poraba ni kaj dosti druga?na kot od wankla.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lej ga hecal sem se ker je pa? podobna kilometrina.
Sice pa tole z menjavanjem vodilnega avta ni slabo in verjamem, da je dosti la?e peljati za nekom kot pa spredaj gledati omejitve in kam sploh iti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani